Pisza ze matka albo dziadek, ale ile w tym prawdy… ciekawe czy jego ojciec sie wypowie.thisguuurl pisze: ↑pt maja 02, 2025 10:11 am Jestem ciekawa kto podrzucił jej telefon na tory… Ten cały Bartek nie mógł tego zrobić, bo od kilku dni był w Grecji, a telefon podrzucono we wtorek lub w środę jak dobrze pamiętam
Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginięcie Mai Kowalskiej
ja bylam na wymianie z erasmusa jak mialam 19, w technikum normalnie byly takie wymianymoccacinow pisze: ↑pt maja 02, 2025 10:23 am hej, niekoniecznie zwiazane ze sprawa, ale jestem ciekawa i moze wiecie. bylo wspomniane, ze wyjechal do grecji na erasmusa. to wymiana studencka, jak 17latek sie na taka zalapal? czy to jakas wymiana z liceum? za moich czasow dopiero od 2 roku studiow mozna bylo jechac na erasmusa, moze sie cos zmienilo? czy moze byl tak wybitny ze zaczal studia kilka lat wczesniej ?![]()
-
KrwawaMary
- DamaZpowiśla
Ale ten telefon był wyczyszczony, prawda? To musiał zrobić ktoś, kto ma ku temu umiejętności. Myślicie, że matka albo dziadek daliby radę?
-
moccacinow
- SkrzydełkaZhooters
dziekuje bardzo za wyjasnienia, super ze w szkole sredniej sa tez takie wymiany 
-
KrwawaMary
- DamaZpowiśla
Swoją drogą współczuję reszcie wyjazdowiczów. Jedziecie sobie do Grecji, wszystko super fajnie, wycieczka marzeń, a tu nagle okazuje się, że jest z wami morderca, który zamordował dziewczynę ze szczególnym okrucieństwem 
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Ja widziałem sprzeczne opinieKrwawaMary pisze: ↑pt maja 02, 2025 10:36 am Ale ten telefon był wyczyszczony, prawda? To musiał zrobić ktoś, kto ma ku temu umiejętności. Myślicie, że matka albo dziadek daliby radę?
Opinia 1: telefon był fizycznie czysty tj nieubrudzony od ziemi oraz suchy mimo że padał deszcz
Opinia 2: telefon był wyczyszczony w sensie danych
Nie wiem co jest prawda bo media pisały o obu
-
thisguuurl
- LouiBag
To chyba chodziło o to, że był czysty fizycznie. Bo nawet wczoraj na live tych dwóch facetów o tym mówiło, że w Mławie któregoś dnia padał deszcz, a telefon był czysty.PrzemoKondratowicz pisze: ↑pt maja 02, 2025 10:44 am Ja widziałem sprzeczne opinie
Opinia 1: telefon był fizycznie czysty tj nieubrudzony od ziemi oraz suchy mimo że padał deszcz
Opinia 2: telefon był wyczyszczony w sensie danych
Nie wiem co jest prawda bo media pisały o obu
-
appleblossom
- Tritonotti
Matka też została zatrzymana?
-
thisguuurl
- LouiBag
Szkoła już zablokowała możliwość komentowania postów xdAlojzyDupa pisze: ↑pt maja 02, 2025 10:38 am Szkoła do które chodził chłopak (m.in technikum budowlane), w ramach projektu unijnego zorganizowała praktyki zawodowe.
Ze strony szkoły: "Rekrutacja +uczestników do projektu Erasmus +,
Zapraszamy uczniów klas II, III i IV klas technikum budownictwa, technikum elektrycznego i technikum reklamy do wzięcia udziału w rekrutacji do programu Erasmus + nr 2024-1-PL01-KA121-VET-000209129, sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe, Akcja 1, Mobilność edukacyjna."
oraz:
"Rekrutacja do programu Erasmus została zakończona. Lista osób wyjeżdzających dostępna jest w sekretariacie szkoły.
25 uczniów Technikum Nr 1 im. Jerzego Ciesielskiego w Mławie wyjeżdża na praktykę zawodową do Grecji w terminie 28 kwietnia - 9 maja 2025"
I tam gdzieś z tyłu autobusu, siedzi nasz antybohater, wybraniec i złoty chłopiec. Pojechał se wycieczkowicz, za wyniki w nauceMamusia musi pękać z dumy.
sprawa bardzo dziwna. Maja niby gnębiła oprócz różnych dziewczyn również jego.. nachodziła go gdzie matka stanowczo już dawno temu powiedziała że jest nachalna, ponadto rzekomo już kiedyś podniósł na nią rękę ten Bartek. Wnioskując mogła mieć wielu wrogów, poprzez swoje zachowanie. Wcześniej miała jakiś odwyk i kuratora. Oczywiście mój wpis nie jest w celu usprawiedliwienia tej okrutnej zbrodni, mam tu raczej na myśli jakiś ukryty „powód” który nie tylko ten cały Bartek z jebnięta matka mógł mieć.. podobno miała bardzo patologiczne towarzystwo, tu czuć poprostu kłopoty.. wszyscy już wydali swój wyrok a ja sądzę że może w tym być więcej zamieszanych ludzi .. co myślicie?
-
Bananowakrolowa1
- Channelka
A ja się zastanawiam po co w ogóle podrzucać ten telefon zamiast go zniszczyć ? Przecież to dodatkowy dowód w sprawie. Są aż tak głupi ?
I tak, wymiany Erasmus w szkole średniej są już od dawna. Moja siostra była na takiej ponad 20 lat temu i to był właśnie erasmus .
I tak, wymiany Erasmus w szkole średniej są już od dawna. Moja siostra była na takiej ponad 20 lat temu i to był właśnie erasmus .
Bananowakrolowa1 pisze: ↑pt maja 02, 2025 11:09 am A ja się zastanawiam po co w ogóle podrzucać ten telefon zamiast go zniszczyć ? Przecież to dodatkowy dowód w sprawie. Są aż tak głupi ?
Otóż to. Też się nad tym zastanawiam.
- laura_bunko
- Tritonotti
Prokurator na konferencji prasowej powiedział, że mają dowody w postaci nagrań z monitoringu
Maja zginęła prawdopodobnie od wielokrotnych ciosów tępym narzędziem w głowę
Maja zginęła prawdopodobnie od wielokrotnych ciosów tępym narzędziem w głowę
- mezalians_urodowy
- GrzaneWino
Możliwe. Gdzieś widziałam komentarz, że zwłoki były ciągnięte przez całe podwórko firmy, a tam był monitoring, więc wszystko się nagrało. Więc chyba jedyne wytłumaczenie, że działali w totalnym chaosie.mezalians_urodowy pisze: ↑pt maja 02, 2025 11:14 am Moze bali sie przeszukania ich domu i w panice zadziałali byle jak
-
MalaCzarna
- Milion subskrypcji
Już oficjalnie chłopak dostal zarzut morderstwa ze szczególnym okrucieństwem. Nic nie mówią o matce. Więc ona może serio jest niewinna - policja chyba wie co robi i ma dowody..
Właśnie miałam napisać to samo.
W serialu też niby ofiara dokuczała mordercy.
I tu też mamusia będzie wszystko wypierać, dopóki nie zobaczy nagrań z monitoringu
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Dokładnie tak bardzo dziwna bo jeszcze dużo osób mówi że była w ciąży - ale jaki to ma związek jak ona tydzień temu przyjechała do Mławy bo tam nie mieszka, więc mieliby taki związek na odległość? Oglądałem kanał kryminalny to ona przed wyjściem z domu przyjechała autem z jakimś innym kolegą o kiepskiej reputacji, miała kontakt z jeszcze jednym facetem, raczej o tym któremu postawiono zarzuty rodzina nie słyszaładior pisze: ↑pt maja 02, 2025 11:03 am sprawa bardzo dziwna. Maja niby gnębiła oprócz różnych dziewczyn również jego.. nachodziła go gdzie matka stanowczo już dawno temu powiedziała że jest nachalna, ponadto rzekomo już kiedyś podniósł na nią rękę ten Bartek. Wnioskując mogła mieć wielu wrogów, poprzez swoje zachowanie. Wcześniej miała jakiś odwyk i kuratora. Oczywiście mój wpis nie jest w celu usprawiedliwienia tej okrutnej zbrodni, mam tu raczej na myśli jakiś ukryty „powód” który nie tylko ten cały Bartek z jebnięta matka mógł mieć.. podobno miała bardzo patologiczne towarzystwo, tu czuć poprostu kłopoty.. wszyscy już wydali swój wyrok a ja sądzę że może w tym być więcej zamieszanych ludzi .. co myślicie?
-
KrwawaMary
- DamaZpowiśla
Czyli dowodem jest monitoring z ich firmy? Z pewnością wiedział, że jestem tam monitoring i nie zniszczył nagrania? Dziwne to wszystko.
-
thisguuurl
- LouiBag
Na ig kanału kryminalnego są screeny wiadomości jakie Bartek wysyłał do nich…