Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: Daisy123 »

thisguuurl pisze: pt maja 02, 2025 10:11 am Jestem ciekawa kto podrzucił jej telefon na tory… Ten cały Bartek nie mógł tego zrobić, bo od kilku dni był w Grecji, a telefon podrzucono we wtorek lub w środę jak dobrze pamiętam
Pisza ze matka albo dziadek, ale ile w tym prawdy… ciekawe czy jego ojciec sie wypowie.
darijka
Ciastko

Post autor: darijka »

moccacinow pisze: pt maja 02, 2025 10:23 am hej, niekoniecznie zwiazane ze sprawa, ale jestem ciekawa i moze wiecie. bylo wspomniane, ze wyjechal do grecji na erasmusa. to wymiana studencka, jak 17latek sie na taka zalapal? czy to jakas wymiana z liceum? za moich czasow dopiero od 2 roku studiow mozna bylo jechac na erasmusa, moze sie cos zmienilo? czy moze byl tak wybitny ze zaczal studia kilka lat wczesniej ? :P
ja bylam na wymianie z erasmusa jak mialam 19, w technikum normalnie byly takie wymiany
KrwawaMary
DamaZpowiśla

Post autor: KrwawaMary »

Ale ten telefon był wyczyszczony, prawda? To musiał zrobić ktoś, kto ma ku temu umiejętności. Myślicie, że matka albo dziadek daliby radę?
moccacinow
SkrzydełkaZhooters

Post autor: moccacinow »

dziekuje bardzo za wyjasnienia, super ze w szkole sredniej sa tez takie wymiany :)
KrwawaMary
DamaZpowiśla

Swoją drogą współczuję reszcie wyjazdowiczów. Jedziecie sobie do Grecji, wszystko super fajnie, wycieczka marzeń, a tu nagle okazuje się, że jest z wami morderca, który zamordował dziewczynę ze szczególnym okrucieństwem 🤯
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

KrwawaMary pisze: pt maja 02, 2025 10:36 am Ale ten telefon był wyczyszczony, prawda? To musiał zrobić ktoś, kto ma ku temu umiejętności. Myślicie, że matka albo dziadek daliby radę?
Ja widziałem sprzeczne opinie

Opinia 1: telefon był fizycznie czysty tj nieubrudzony od ziemi oraz suchy mimo że padał deszcz

Opinia 2: telefon był wyczyszczony w sensie danych

Nie wiem co jest prawda bo media pisały o obu
thisguuurl
LouiBag

Post autor: thisguuurl »

PrzemoKondratowicz pisze: pt maja 02, 2025 10:44 am Ja widziałem sprzeczne opinie

Opinia 1: telefon był fizycznie czysty tj nieubrudzony od ziemi oraz suchy mimo że padał deszcz

Opinia 2: telefon był wyczyszczony w sensie danych

Nie wiem co jest prawda bo media pisały o obu
To chyba chodziło o to, że był czysty fizycznie. Bo nawet wczoraj na live tych dwóch facetów o tym mówiło, że w Mławie któregoś dnia padał deszcz, a telefon był czysty.
appleblossom
Tritonotti

Post autor: appleblossom »

Matka też została zatrzymana?
thisguuurl
LouiBag

AlojzyDupa pisze: pt maja 02, 2025 10:38 am Szkoła do które chodził chłopak (m.in technikum budowlane), w ramach projektu unijnego zorganizowała praktyki zawodowe.

Ze strony szkoły: "Rekrutacja +uczestników do projektu Erasmus +,
Zapraszamy uczniów klas II, III i IV klas technikum budownictwa, technikum elektrycznego i technikum reklamy do wzięcia udziału w rekrutacji do programu Erasmus + nr 2024-1-PL01-KA121-VET-000209129, sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe, Akcja 1, Mobilność edukacyjna
."

oraz:

"Rekrutacja do programu Erasmus została zakończona. Lista osób wyjeżdzających dostępna jest w sekretariacie szkoły.
25 uczniów Technikum Nr 1 im. Jerzego Ciesielskiego w Mławie wyjeżdża na praktykę zawodową do Grecji w terminie 28 kwietnia - 9 maja 2025"

I tam gdzieś z tyłu autobusu, siedzi nasz antybohater, wybraniec i złoty chłopiec. Pojechał se wycieczkowicz, za wyniki w nauce B) Mamusia musi pękać z dumy.
Szkoła już zablokowała możliwość komentowania postów xd
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

sprawa bardzo dziwna. Maja niby gnębiła oprócz różnych dziewczyn również jego.. nachodziła go gdzie matka stanowczo już dawno temu powiedziała że jest nachalna, ponadto rzekomo już kiedyś podniósł na nią rękę ten Bartek. Wnioskując mogła mieć wielu wrogów, poprzez swoje zachowanie. Wcześniej miała jakiś odwyk i kuratora. Oczywiście mój wpis nie jest w celu usprawiedliwienia tej okrutnej zbrodni, mam tu raczej na myśli jakiś ukryty „powód” który nie tylko ten cały Bartek z jebnięta matka mógł mieć.. podobno miała bardzo patologiczne towarzystwo, tu czuć poprostu kłopoty.. wszyscy już wydali swój wyrok a ja sądzę że może w tym być więcej zamieszanych ludzi .. co myślicie?
Bananowakrolowa1
Channelka

Post autor: Bananowakrolowa1 »

A ja się zastanawiam po co w ogóle podrzucać ten telefon zamiast go zniszczyć ? Przecież to dodatkowy dowód w sprawie. Są aż tak głupi ?

I tak, wymiany Erasmus w szkole średniej są już od dawna. Moja siostra była na takiej ponad 20 lat temu i to był właśnie erasmus .
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

Bananowakrolowa1 pisze: pt maja 02, 2025 11:09 am A ja się zastanawiam po co w ogóle podrzucać ten telefon zamiast go zniszczyć ? Przecież to dodatkowy dowód w sprawie. Są aż tak głupi ?

Otóż to. Też się nad tym zastanawiam.
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Post autor: laura_bunko »

Prokurator na konferencji prasowej powiedział, że mają dowody w postaci nagrań z monitoringu
Maja zginęła prawdopodobnie od wielokrotnych ciosów tępym narzędziem w głowę
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

gravity pisze: pt maja 02, 2025 11:12 am
Moze bali sie przeszukania ich domu i w panice zadziałali byle jak
gravity
SushiRoll

mezalians_urodowy pisze: pt maja 02, 2025 11:14 am Moze bali sie przeszukania ich domu i w panice zadziałali byle jak
Możliwe. Gdzieś widziałam komentarz, że zwłoki były ciągnięte przez całe podwórko firmy, a tam był monitoring, więc wszystko się nagrało. Więc chyba jedyne wytłumaczenie, że działali w totalnym chaosie.
gravity
SushiRoll

Jeszcze w nocy na profilu dziadka były zdjęcia Bartka. Dziś są już pousuwane. Pewnie też pojawiły się komentarze.
Mooniaa
FlafLover

Post autor: Mooniaa »

Jeśli potwierdzi sie, ze to chłopak lub mamusia zabili dziewczynę, to przypomina to serial Dojrzewanie... Tragedia.
pumba56
SushiRoll

Post autor: pumba56 »

Mooniaa pisze: pt maja 02, 2025 11:50 am Jeśli potwierdzi sie, ze to chłopak lub mamusia zabili dziewczynę, to przypomina to serial Dojrzewanie... Tragedia.
Chciałam to właśnie napisać.
Nagrania z monitoringu są, ale mamusia, jak serialowy tatuś i tak to będzie wypierać
MalaCzarna
Milion subskrypcji

Post autor: MalaCzarna »

Mooniaa pisze: pt maja 02, 2025 11:50 am Jeśli potwierdzi sie, ze to chłopak lub mamusia zabili dziewczynę, to przypomina to serial Dojrzewanie... Tragedia.
Już oficjalnie chłopak dostal zarzut morderstwa ze szczególnym okrucieństwem. Nic nie mówią o matce. Więc ona może serio jest niewinna - policja chyba wie co robi i ma dowody..
pumba56
SushiRoll

Post autor: pumba56 »

Właśnie miałam napisać to samo.
W serialu też niby ofiara dokuczała mordercy.
I tu też mamusia będzie wszystko wypierać, dopóki nie zobaczy nagrań z monitoringu
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

dior pisze: pt maja 02, 2025 11:03 am sprawa bardzo dziwna. Maja niby gnębiła oprócz różnych dziewczyn również jego.. nachodziła go gdzie matka stanowczo już dawno temu powiedziała że jest nachalna, ponadto rzekomo już kiedyś podniósł na nią rękę ten Bartek. Wnioskując mogła mieć wielu wrogów, poprzez swoje zachowanie. Wcześniej miała jakiś odwyk i kuratora. Oczywiście mój wpis nie jest w celu usprawiedliwienia tej okrutnej zbrodni, mam tu raczej na myśli jakiś ukryty „powód” który nie tylko ten cały Bartek z jebnięta matka mógł mieć.. podobno miała bardzo patologiczne towarzystwo, tu czuć poprostu kłopoty.. wszyscy już wydali swój wyrok a ja sądzę że może w tym być więcej zamieszanych ludzi .. co myślicie?
Dokładnie tak bardzo dziwna bo jeszcze dużo osób mówi że była w ciąży - ale jaki to ma związek jak ona tydzień temu przyjechała do Mławy bo tam nie mieszka, więc mieliby taki związek na odległość? Oglądałem kanał kryminalny to ona przed wyjściem z domu przyjechała autem z jakimś innym kolegą o kiepskiej reputacji, miała kontakt z jeszcze jednym facetem, raczej o tym któremu postawiono zarzuty rodzina nie słyszała
KrwawaMary
DamaZpowiśla

Czyli dowodem jest monitoring z ich firmy? Z pewnością wiedział, że jestem tam monitoring i nie zniszczył nagrania? Dziwne to wszystko.
Awatar użytkownika
KaSandrra
Currently:revenge

Post autor: KaSandrra »

Może mu powiedziała o ciąży z innym i się wściekl
ania_nw
Mokra Włoszka

Post autor: ania_nw »

Gdzies na grupie pisali ze tego chlopaka gnębili wczesniej i zakładali jakies ośmieszające konta na spolecznosciowkach. Nawet screen gdzies ktos wrzucal. Pokrecona sprawa ...
thisguuurl
LouiBag

Na ig kanału kryminalnego są screeny wiadomości jakie Bartek wysyłał do nich…