Start
Mój profil

Laserowa korekcja wzroku

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
TanksAreAwesome
RoyalBaby

Re: Laserowa korekcja wzroku

Post autor: TanksAreAwesome »

secretgarden pisze: pt wrz 20, 2024 4:13 pm Osoba z mojej rodziny pracuje w jednej klinice i mówiła ze po usunięciu minusów z czasem z bliska się zaczyna nie widzieć… więc ja narazie się wstrzymałam
Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Czy to prawda??
Awatar użytkownika
tasty042024
BlondDoczep

Post autor: tasty042024 »

TanksAreAwesome pisze: ndz mar 23, 2025 9:54 pm Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Czy to prawda??
Na starość większości osób robią się "plusy" na oczach, niezależnie od tego czy mieli laser czy nie. To po prostu informacja, że laser nie zapewni perfekcyjnego wzroku do końca życia
Piiiniaa
GreckieWakacje

Post autor: Piiiniaa »

Orientuje się ktoś, czy można dostać skierowanie od okulisty/lekarza rodzinnego na ten zabieg?
agawal
Koczkodan

Post autor: agawal »

A czy ktoś robił we Wrocławiu? :)
agave
GreckieWakacje

Post autor: agave »

TanksAreAwesome pisze: ndz mar 23, 2025 9:54 pm Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Czy to prawda??
Też tam pracuję…Lekarz zawsze ma obowiązek poinformować o tym, że po 38+ roku życia pojawia się starczowzroczność tzw. "Presbiopia".
Nawet jeżeli jesteś młody i borykasz się z minusami, a lekarz zaproponuje Ci FemtoLasik albo Lentivu Smile to za kilkanaście lat i tak najprawdopodobniej czeka Cię Presbyond, z którego wielu pacjentów nie jest zadowolonych…
Ja byłam tego świadoma, ale zabiegu się podjęłam.