Start
Mój profil

zaginięcie chłopców z ośrodka opiekuńczego w Rewalu

Moderator: verysweetcherry
julaaa1307
Siatkarka

zaginięcie chłopców z ośrodka opiekuńczego w Rewalu

Post autor: julaaa1307 »

hej może ktoś z was słyszał o tej sprawie i chce się podzielić swoimi domysłami? Sprawa z moich okolic, kilka lat temu odżyła i zajęło się nią archiwum x ale wciąż nic nie wiadomo
Awatar użytkownika
Arzena
FlafLover

Post autor: Arzena »

Na polsat crime byl o tym odcinek,jak na moje to ośrodek coś kreci
EwaKasia
PsychoFanka

Post autor: EwaKasia »

Dla mnie to nie do pomyślenia że matka dzwoni do syna a oni mówią że nie może porozmawiać z synem bo syn ma karę. Co to ma być! To jej dziecko przecież, a to nie było więzienie! Ani poprawczak tylko ośrodek wychowawczy. Z tego co pamiętam to jeden z tych chłopaków przebywał tam bo miał problemy z nauką. To były dzieci przecież.
Jakby mi ktoś nie pozwolił z moim dzieckiem porozmawiać to chyba bym tam była tego samego dnia. Nie mówię tego przeciwko tym matkom, wiadomo są różne sytuacje, mniejsze dzieci w domu itp.
Już wtedy prawdopodobnie coś się wydarzyło.
Z tym swetrem też dziwna sprawa. Po co ktoś kiedyś zakopywał sweter. Bo nie jest to chyba ten sam ze zdjęcia. Jak myślicie?
Jeszcze ta teoria, że wzięli sobie i popłynęli do Szwecji🤦‍♀️
Lucy
ŚpięWRezydencji

Post autor: Lucy »

EwaKasia pisze: pn gru 23, 2024 8:40 pm Dla mnie to nie do pomyślenia że matka dzwoni do syna a oni mówią że nie może porozmawiać z synem bo syn ma karę. Co to ma być! To jej dziecko przecież, a to nie było więzienie! Ani poprawczak tylko ośrodek wychowawczy. Z tego co pamiętam to jeden z tych chłopaków przebywał tam bo miał problemy z nauką. To były dzieci przecież.
Jakby mi ktoś nie pozwolił z moim dzieckiem porozmawiać to chyba bym tam była tego samego dnia. Nie mówię tego przeciwko tym matkom, wiadomo są różne sytuacje, mniejsze dzieci w domu itp.
Już wtedy prawdopodobnie coś się wydarzyło.
Z tym swetrem też dziwna sprawa. Po co ktoś kiedyś zakopywał sweter. Bo nie jest to chyba ten sam ze zdjęcia. Jak myślicie?
Jeszcze ta teoria, że wzięli sobie i popłynęli do Szwecji🤦‍♀️
To były porąbane czasy niestety
cysiamalaogrodniczka
Migocząca Świeczka

Post autor: cysiamalaogrodniczka »

Jedna z tych spraw, które siedzą mi w głowie. Ewidentnie coś się stało w tym ośrodku. Spotkałam się z wieloma komentarzami pod różnymi podcastami dotyczącymi złego traktowania wychowanków. Bóg jeden wie do czego tam dochodziło.
:angel:
Savanah
HottStripper

Post autor: Savanah »

Straszna sprawa. Mam nadzieję, że poznamy w końcu prawdę.
Kobieteria
PsychoFanka

Post autor: Kobieteria »

Siedzi mi ta sprawa w głowie…
Jeśli choć połowa komentarzy byłych wychowanków tego ośrodka jest prawdziwa - a zakładam, że tak, bo po co ktoś miałby kłamać? To krew mnie zalewa, że nie znalazł się nikt kto by w porę zainterweniował i pomógł tym dzieciakom. O tym musiało być głośno i niejedna osoba wiedziała, ale chodziło o trudną młodzież, a taka przecież zasługiwała wyłącznie na kary i potępienie. Gdyby ktoś wykazał choć minimalne zaangażowanie Ci chłopcy pewnie by dziś żyli.
Straszne miejsce, podli zarządzający, bo na miano wychowawcy to nikt tam nie zasłużył.
Awatar użytkownika
blvnkspace
RoyalBaby

Post autor: blvnkspace »

Kobieteria pisze: sob sty 18, 2025 12:21 am Siedzi mi ta sprawa w głowie…
Jeśli choć połowa komentarzy byłych wychowanków tego ośrodka jest prawdziwa - a zakładam, że tak, bo po co ktoś miałby kłamać? To krew mnie zalewa, że nie znalazł się nikt kto by w porę zainterweniował i pomógł tym dzieciakom. O tym musiało być głośno i niejedna osoba wiedziała, ale chodziło o trudną młodzież, a taka przecież zasługiwała wyłącznie na kary i potępienie. Gdyby ktoś wykazał choć minimalne zaangażowanie Ci chłopcy pewnie by dziś żyli.
Straszne miejsce, podli zarządzający, bo na miano wychowawcy to nikt tam nie zasłużył.
co mówią? jak czytałam, to niestety nie znalazłam zbyt wielu informacji od właśnie byłych wychowanków tego ośrodka :/
potrzebuję więcej snu albo więcej kawy.