Start
Mój profil

zaginięcie chłopców z ośrodka opiekuńczego w Rewalu

Moderator: verysweetcherry
julaaa1307
Siatkarka

zaginięcie chłopców z ośrodka opiekuńczego w Rewalu

Post autor: julaaa1307 »

hej może ktoś z was słyszał o tej sprawie i chce się podzielić swoimi domysłami? Sprawa z moich okolic, kilka lat temu odżyła i zajęło się nią archiwum x ale wciąż nic nie wiadomo
Awatar użytkownika
Arzena
Currently:revenge

Post autor: Arzena »

Na polsat crime byl o tym odcinek,jak na moje to ośrodek coś kreci
EwaKasia
Skarpeta Rakieta

Post autor: EwaKasia »

Dla mnie to nie do pomyślenia że matka dzwoni do syna a oni mówią że nie może porozmawiać z synem bo syn ma karę. Co to ma być! To jej dziecko przecież, a to nie było więzienie! Ani poprawczak tylko ośrodek wychowawczy. Z tego co pamiętam to jeden z tych chłopaków przebywał tam bo miał problemy z nauką. To były dzieci przecież.
Jakby mi ktoś nie pozwolił z moim dzieckiem porozmawiać to chyba bym tam była tego samego dnia. Nie mówię tego przeciwko tym matkom, wiadomo są różne sytuacje, mniejsze dzieci w domu itp.
Już wtedy prawdopodobnie coś się wydarzyło.
Z tym swetrem też dziwna sprawa. Po co ktoś kiedyś zakopywał sweter. Bo nie jest to chyba ten sam ze zdjęcia. Jak myślicie?
Jeszcze ta teoria, że wzięli sobie i popłynęli do Szwecji🤦‍♀️
Lucy
KołczGrzesiu

Post autor: Lucy »

EwaKasia pisze: pn gru 23, 2024 8:40 pm Dla mnie to nie do pomyślenia że matka dzwoni do syna a oni mówią że nie może porozmawiać z synem bo syn ma karę. Co to ma być! To jej dziecko przecież, a to nie było więzienie! Ani poprawczak tylko ośrodek wychowawczy. Z tego co pamiętam to jeden z tych chłopaków przebywał tam bo miał problemy z nauką. To były dzieci przecież.
Jakby mi ktoś nie pozwolił z moim dzieckiem porozmawiać to chyba bym tam była tego samego dnia. Nie mówię tego przeciwko tym matkom, wiadomo są różne sytuacje, mniejsze dzieci w domu itp.
Już wtedy prawdopodobnie coś się wydarzyło.
Z tym swetrem też dziwna sprawa. Po co ktoś kiedyś zakopywał sweter. Bo nie jest to chyba ten sam ze zdjęcia. Jak myślicie?
Jeszcze ta teoria, że wzięli sobie i popłynęli do Szwecji🤦‍♀️
To były porąbane czasy niestety
cysiamalaogrodniczka
Migocząca Świeczka

Post autor: cysiamalaogrodniczka »

Jedna z tych spraw, które siedzą mi w głowie. Ewidentnie coś się stało w tym ośrodku. Spotkałam się z wieloma komentarzami pod różnymi podcastami dotyczącymi złego traktowania wychowanków. Bóg jeden wie do czego tam dochodziło.
:angel:
Savanah
HottStripper

Post autor: Savanah »

Straszna sprawa. Mam nadzieję, że poznamy w końcu prawdę.
Kobieteria
Skarpeta Rakieta

Post autor: Kobieteria »

Siedzi mi ta sprawa w głowie…
Jeśli choć połowa komentarzy byłych wychowanków tego ośrodka jest prawdziwa - a zakładam, że tak, bo po co ktoś miałby kłamać? To krew mnie zalewa, że nie znalazł się nikt kto by w porę zainterweniował i pomógł tym dzieciakom. O tym musiało być głośno i niejedna osoba wiedziała, ale chodziło o trudną młodzież, a taka przecież zasługiwała wyłącznie na kary i potępienie. Gdyby ktoś wykazał choć minimalne zaangażowanie Ci chłopcy pewnie by dziś żyli.
Straszne miejsce, podli zarządzający, bo na miano wychowawcy to nikt tam nie zasłużył.