zaginięcie chłopców z ośrodka opiekuńczego w Rewalu
Moderator: verysweetcherry-
- Siatkarka
zaginięcie chłopców z ośrodka opiekuńczego w Rewalu
hej może ktoś z was słyszał o tej sprawie i chce się podzielić swoimi domysłami? Sprawa z moich okolic, kilka lat temu odżyła i zajęło się nią archiwum x ale wciąż nic nie wiadomo
Dla mnie to nie do pomyślenia że matka dzwoni do syna a oni mówią że nie może porozmawiać z synem bo syn ma karę. Co to ma być! To jej dziecko przecież, a to nie było więzienie! Ani poprawczak tylko ośrodek wychowawczy. Z tego co pamiętam to jeden z tych chłopaków przebywał tam bo miał problemy z nauką. To były dzieci przecież.
Jakby mi ktoś nie pozwolił z moim dzieckiem porozmawiać to chyba bym tam była tego samego dnia. Nie mówię tego przeciwko tym matkom, wiadomo są różne sytuacje, mniejsze dzieci w domu itp.
Już wtedy prawdopodobnie coś się wydarzyło.
Z tym swetrem też dziwna sprawa. Po co ktoś kiedyś zakopywał sweter. Bo nie jest to chyba ten sam ze zdjęcia. Jak myślicie?
Jeszcze ta teoria, że wzięli sobie i popłynęli do Szwecji
Jakby mi ktoś nie pozwolił z moim dzieckiem porozmawiać to chyba bym tam była tego samego dnia. Nie mówię tego przeciwko tym matkom, wiadomo są różne sytuacje, mniejsze dzieci w domu itp.
Z tym swetrem też dziwna sprawa. Po co ktoś kiedyś zakopywał sweter. Bo nie jest to chyba ten sam ze zdjęcia. Jak myślicie?
To były porąbane czasy niestetyEwaKasia pisze: ↑pn gru 23, 2024 8:40 pm Dla mnie to nie do pomyślenia że matka dzwoni do syna a oni mówią że nie może porozmawiać z synem bo syn ma karę. Co to ma być! To jej dziecko przecież, a to nie było więzienie! Ani poprawczak tylko ośrodek wychowawczy. Z tego co pamiętam to jeden z tych chłopaków przebywał tam bo miał problemy z nauką. To były dzieci przecież.
-
- Migocząca Świeczka
Jedna z tych spraw, które siedzą mi w głowie. Ewidentnie coś się stało w tym ośrodku. Spotkałam się z wieloma komentarzami pod różnymi podcastami dotyczącymi złego traktowania wychowanków. Bóg jeden wie do czego tam dochodziło.
-
- Skarpeta Rakieta
Siedzi mi ta sprawa w głowie…
Jeśli choć połowa komentarzy byłych wychowanków tego ośrodka jest prawdziwa - a zakładam, że tak, bo po co ktoś miałby kłamać? To krew mnie zalewa, że nie znalazł się nikt kto by w porę zainterweniował i pomógł tym dzieciakom. O tym musiało być głośno i niejedna osoba wiedziała, ale chodziło o trudną młodzież, a taka przecież zasługiwała wyłącznie na kary i potępienie. Gdyby ktoś wykazał choć minimalne zaangażowanie Ci chłopcy pewnie by dziś żyli.
Straszne miejsce, podli zarządzający, bo na miano wychowawcy to nikt tam nie zasłużył.
Jeśli choć połowa komentarzy byłych wychowanków tego ośrodka jest prawdziwa - a zakładam, że tak, bo po co ktoś miałby kłamać? To krew mnie zalewa, że nie znalazł się nikt kto by w porę zainterweniował i pomógł tym dzieciakom. O tym musiało być głośno i niejedna osoba wiedziała, ale chodziło o trudną młodzież, a taka przecież zasługiwała wyłącznie na kary i potępienie. Gdyby ktoś wykazał choć minimalne zaangażowanie Ci chłopcy pewnie by dziś żyli.
Straszne miejsce, podli zarządzający, bo na miano wychowawcy to nikt tam nie zasłużył.