Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Naczelny Zapierdalacz

Re: Vinted

Post autor: Juliaturczyniak »

smutna_zaba pisze: czw gru 05, 2024 7:51 pm Parę moich spostrzeżeń po trzech latach działalności na vinted:
1. Nie jestem pewna, czy hashtagi w ogóle coś pomagają - sama zaczęłam stosować, ale efektów nie widać.
2. Najbardziej rozchwytywane są ubrania popularnych marek (zara, Reserved, mohito, a jakieś rzadsze, ale w miarę znane też są chętnie obserwowane), reszta ubrań musi mieć świetne zdjęcia - ja staram się je robić w dobrym, dziennym świetle o określonej porze.
3. Pora wystawienia - najlepiej próbować tuż przed weekendem (czyli piątek koło południa, wieczoru) albo w sobotę wieczorem. Najwięcej reakcji, w tym kupna miałam właśnie w weekendy albo w okolicach świąt - chyba większość wtedy siedzi i scrolluje xD
4. Szansa na widoczność wzrasta, jeśli wystawia się hurtem conajmniej kilka rzeczy na raz - potwierdzone, przynajmniej u mnie.
5. To podbijanie raczej nie jest opłacalne. U mnie coś niby oglądano, ale bez oczekiwanych efektów. Chyba że ubrania były wyjątkowo atrakcyjne i już wcześniej pojawiło się na nie sporo chętnych, ale niezbyt zdecydowanych osób, no to wtedy sens był. Ale wciąż - lepszym rozwiązaniem wydaje się podbicie pojedynczych ubrań niż całej szafy.
6. Dobrze jest się wpasować w porę roku, czyli kurtki jesienią, sukienki latem itd. - vinted ostatnio podsyłał takie rady i sama też to u siebie zauważyłam.

Co do światła to jeśli ktoś już nie może robić z dzień to niech zainwestuje w białe światło, będzie podobny efekt. Broń boże żółte.
kangorosteak
Skarpeta Rakieta

Post autor: kangorosteak »

Dzisiaj się przemogłam i wystawiłam sweter. Znanej marki, moher, wełna merino, jak nowy, metki nawet zachowałam.
Zdjęc sporo. Wystawiałam w cenie 210 zł, cena ogryginalna ponad 500. Kolor mi się odwidział, założyłam 3 razy 😅 kupiony w zeszłym roku
I co? I nawet jest zainteresowanie. Tylko co z tego - dziewczyny piszą jaka cena (napisane w opisie taka jaka jest), proponują 125 zł i tak dalej. Pytają o wymiary (są w opisie)
Odechciewa się naprawdę
Wercia20_20
Mokra Włoszka

Post autor: Wercia20_20 »

kangorosteak pisze: śr sty 15, 2025 12:20 am Dzisiaj się przemogłam i wystawiłam sweter. Znanej marki, moher, wełna merino, jak nowy, metki nawet zachowałam.
Zdjęc sporo. Wystawiałam w cenie 210 zł, cena ogryginalna ponad 500. Kolor mi się odwidział, założyłam 3 razy 😅 kupiony w zeszłym roku
I co? I nawet jest zainteresowanie. Tylko co z tego - dziewczyny piszą jaka cena (napisane w opisie taka jaka jest), proponują 125 zł i tak dalej. Pytają o wymiary (są w opisie)
Odechciewa się naprawdę

Będzie ci lepiej na sercu, jak zrozumiesz że w Vinted chodzi o kupowanie tanich szmat. Dosłownie. Nawet LV, wszelkie Chanele można sprzedać jedynie za pół darmo. Musiałabyś ten sweter wystawić za 50 zł, a i tak będą się targować.
Dlatego ja w wybranych ogłoszeniach zaznaczam, że cena nie podlega negocjacji, a jak ktoś proponuje i tak niższą cenę to nie odpowiadam.
Slashdemol
RoyalBaby

Post autor: Slashdemol »

Wercia20_20 pisze: śr sty 15, 2025 10:26 am Musiałabyś ten sweter wystawić za 50 zł, a i tak będą się targować.
Dlatego ja w wybranych ogłoszeniach zaznaczam, że cena nie podlega negocjacji, a jak ktoś proponuje i tak niższą cenę to nie odpowiadam.
Fakt, na Vinted zawsze będą się targować, dlatego ja zawyżam ceny. Jeżeli chciałabym sprzedać coś za 50 zł to wystawiam drożej o 20-25 zł, żeby było z czego zejść. Sprzedaje wtedy za tyle ile chce, a jeżeli trafi się, że ktoś zdecydowany kupi za cenę wyjściową, to mam mały bonus :)
Mieszanka
Mokra Włoszka

Post autor: Mieszanka »

Eee nieprawda, drogie rzeczy też schodzą ;) Kupujące się targują, bo mogą, nic nie tracą.
To, że koleżanka wyżej wrzuciła sweterek i już jest zainteresowanie to znaczy, że pewnie zejdzie.
Napisz w opisie ile on kosztował oryginalnie, obczaj też czy tam gdzie go kupowałaś nie ma jakiejs promki na niego, popatrz tez na inne oferty tego swetra na Vinted, ustal podobną cenę i poczekaj. Czasami czeka się dzień, czasami tydzień, a czasem i dłużej. Jak faktycznie dobrej marki i spoko skład oraz zdjęcia (!) to znajdziesz chętną w cenie, którą dałaś.
Evelinatalie
Siatkarka

Post autor: Evelinatalie »

A czy któraś z was oglądała może na yt Poradnik_handlowca ??? Być może któraś z was wykupiła u niego szkolenie chętnie bym się dowiedziała co myślicie na ten temat
maxmara11
GreckieWakacje

Post autor: maxmara11 »

Żadnej filozofii nie ma w tej sprzedaży przez Vinted jak usuwanie i ponowne dodawanie ogłoszeń aż do skutku. Taka moja opinia
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Naczelny Zapierdalacz

A zamawiała któraś z was jakieś rzeczy do domu z vinted, przykładowo naczynia? Szukam jakiejś tańszej alternatywy jak pójdę na swoje, co prawda będę wynajmować pokój, ale żeby mieć swoje kilka rzeczy prywatnie to też jest dość ważne i istotne, z doświadczenia wiem co mówię. Patrzyłam na temu oprócz tego, ale mając okrojoolny budżet to chciałabym zobaczyć na vinted bo tam mogą być trochę lepszej jakości. Nie muszą być nowe, bo pewnie pomieszkam tak sobie rok, pół roku na takim pokoju i będę mieszkała ze swoim chłopakiem, dlatego koniecznie kupowanie nowych na teraz jest bez sensu . Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙈🙈
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Naczelny Zapierdalacz

Slashdemol pisze: śr sty 15, 2025 3:19 pm Fakt, na Vinted zawsze będą się targować, dlatego ja zawyżam ceny. Jeżeli chciałabym sprzedać coś za 50 zł to wystawiam drożej o 20-25 zł, żeby było z czego zejść. Sprzedaje wtedy za tyle ile chce, a jeżeli trafi się, że ktoś zdecydowany kupi za cenę wyjściową, to mam mały bonus :)
Najzabawniejsze jest to jak chcą schodzić gdzie dosłownie rzecz sprzedajesz za grosze np 10 czy 5 zł, gdzie w sklepie kosztowała nawet 50 czy 100. Albo jak chcą wtedy konkretne rozmiary bo M/S nie wystarcza. XD
Chcesiezyc
Koczkodan

Post autor: Chcesiezyc »

Juliaturczyniak pisze: ndz sty 19, 2025 3:20 pm A zamawiała któraś z was jakieś rzeczy do domu z vinted, przykładowo naczynia? Szukam jakiejś tańszej alternatywy jak pójdę na swoje, co prawda będę wynajmować pokój, ale żeby mieć swoje kilka rzeczy prywatnie to też jest dość ważne i istotne, z doświadczenia wiem co mówię. Patrzyłam na temu oprócz tego, ale mając okrojoolny budżet to chciałabym zobaczyć na vinted bo tam mogą być trochę lepszej jakości. Nie muszą być nowe, bo pewnie pomieszkam tak sobie rok, pół roku na takim pokoju i będę mieszkała ze swoim chłopakiem, dlatego koniecznie kupowanie nowych na teraz jest bez sensu . Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙈🙈
Wg mnie lepiej kupić takie rzeczy w ikei. Ostatnio jak byłam na zakupach to najzwyklejszy talerz kosztował 3 zł także zobacz czy taka opcja Ci odpowiada.
nocotyniepowiesz
GreckieWakacje

Post autor: nocotyniepowiesz »

czy u was też vinted pokazuje tylko 10 stron wyszukiwania i nawet wpisanie w adresie strony np. page=20 wywala bład?