Hej!
Mam problem chyba natury psychicznej. Prowadzę od roku Instagram podróżniczy. W tym roku chciałabym go jakoś rozwinąć (póki co małe konto 400 obs) i wymyśliłam sobie rolki z głosem. Nagrałam już nawet jedną ale tu właśnie jest problem. Wstydzę się ją dodać bo:
1. Mam dziwny głos na nagraniu taki dziecinny mi się wydaje
2. Wstydzę się że ludzie będą się śmiać xd niby się nie przejmuje opinią itp ale wiecie jak jest - wewnętrzny krytyk itp
3. Mówię tam takim dramatycznym tonem (taki styl rolki) i przez to patrz punkt 2.
Chciałabym jakoś zagłuszyć to poczucie wstydu bo prowadzenie tego konta daje mi dużo radości, a skręcanie rolek mnie odpręża. Jeszcze nie dostałam na to konto żadnego niemiłego komentarza także problem mam tylko w głowie.
Macie jakieś sposoby? Albo chociaż podobne odczucia
Instagram na wyższy poziom
Moderator: verysweetcherry- maly.ludek
- SkrzydełkaZhooters
Hej, masz kogoś w swoim otoczeniu, kto mógłby ocenić rolkę? To raczej normalne, że każdy pierwszy krok wywołuje takie emocje. Podrzuć nazwę ig, chętnie zaobserwuję
Ja tu tylko czytam
a może jakiś modulator głosu? sporo osób takich używa czy na Instagramie czy TikTok przynajmniej ja trafiam na takie nagrania.Katvond pisze: ↑wt gru 31, 2024 1:51 pm Hej!
Mam problem chyba natury psychicznej. Prowadzę od roku Instagram podróżniczy. W tym roku chciałabym go jakoś rozwinąć (póki co małe konto 400 obs) i wymyśliłam sobie rolki z głosem. Nagrałam już nawet jedną ale tu właśnie jest problem. Wstydzę się ją dodać bo:
2. Wstydzę się że ludzie będą się śmiać xd niby się nie przejmuje opinią itp ale wiecie jak jest - wewnętrzny krytyk itp
3. Mówię tam takim dramatycznym tonem (taki styl rolki) i przez to patrz punkt 2.
Chciałabym jakoś zagłuszyć to poczucie wstydu bo prowadzenie tego konta daje mi dużo radości, a skręcanie rolek mnie odpręża. Jeszcze nie dostałam na to konto żadnego niemiłego komentarza także problem mam tylko w głowie.
Gdy rozmawiam ze znajomymi to ogólnie nikt nie rozumie ale chwalą. Na TT dodałam, a mam tam dwie osoby z pracy i raczej nie było żadnych komentarzy. Wiem, że mi się tylko w mojej głowie wydaje że każdy śledzi każdy mój ruch itp, a tak naprawdę każdy jest skupiony na sobie. Tylko jak tego krytyka zagłuszyć….maly.ludek pisze: ↑czw sty 02, 2025 8:46 am Hej, masz kogoś w swoim otoczeniu, kto mógłby ocenić rolkę? To raczej normalne, że każdy pierwszy krok wywołuje takie emocje. Podrzuć nazwę ig, chętnie zaobserwuję
Nazwę mogę na priv ewentualnie Trochę się tu wypowiadana na płoteczkach to wiesz…
Chciałabym rozwinąć moje malutkie konto, w przyszłości yt to muszę jakoś przezwyciężyć mój strach. Poza tym chyba ucinają zasięgi za modulatory i inne takie
-
- Koczkodan
Przede wszystkim nie przejmuj się tym jak Tobie się wydaje jak się słyszysz, bo zupełnie inne odczucia niż mają ludzie którzy Cię słuchają. Żeby się z tym oswoić - nagrywaj się, po prostu. W różnych sytuacjach. Przyzwyczaisz się do swojego głosu z zewnątrz i w końcu się z nim osłuchasz. Poza tym może 'udajesz' przy nagrywaniu inną niż jesteś naturalnie, wtedy intonacja też zmienia natężenie, rodzaj głosu. Dawaj te rolki, jesteś jedną z wielu osób które mają różne głosy, każdemu spodoba się co innego. Najwyżej je skasujesz, a jeśli się spodobają - to tylko gratulować. Nie krytykuj sama siebie. I powodzeniaKatvond pisze: ↑wt gru 31, 2024 1:51 pm Hej!
Dziękuję za te ciepłe słowa!! Dziś Instagram udostępnił mi rolki próbne. Dodałam i zobaczymy za 24hkurze_udko pisze: ↑wt sty 07, 2025 1:15 pm Przede wszystkim nie przejmuj się tym jak Tobie się wydaje jak się słyszysz, bo zupełnie inne odczucia niż mają ludzie którzy Cię słuchają. Żeby się z tym oswoić - nagrywaj się, po prostu. W różnych sytuacjach. Przyzwyczaisz się do swojego głosu z zewnątrz i w końcu się z nim osłuchasz. Poza tym może 'udajesz' przy nagrywaniu inną niż jesteś naturalnie, wtedy intonacja też zmienia natężenie, rodzaj głosu. Dawaj te rolki, jesteś jedną z wielu osób które mają różne głosy, każdemu spodoba się co innego. Najwyżej je skasujesz, a jeśli się spodobają - to tylko gratulować. Nie krytykuj sama siebie. I powodzenia
Poza tym tak jak piszesz - muszę się po prostu nagrywać. Mam tyle pomysłów o szkoda nie spróbować…
Dziękuję jeszcze raz
-
- Koczkodan
Trzymam kciuki, w internecie jest wielu ludzi którzy nie powinni teoretycznie zaistnieć, a działają. Może akurat jesteś jakimś świeżym powiewem, rób to co Ci podpowiada serce, próbuj do skutku i pamiętaj że to Tobie ma sprawiać radość. Nie każdemu musi się podobać bo to nie o to w tym chodzi. Powodzenia
Im więcej, dłużej będziesz próbować nagrywać nabierzesz wprawy. Przede wszystkim możesz na razie nagrywać codziennie. Nie musisz publikować. W momencie jak się poczujesz pewnie wystawiaj Taka rada. Jednak z doświadczenia wiem , że nikt nie zwraca na to uwagi poza nami. Dla odbiorcy najważniejsze jest aby było : wyraźnie, głośno, jasno i pewnie. Nikt nie lubi słuchać yyyy, mmmmm, cichutkiego głosu czy niewyraźnego. Także odwagi i praktykuj! Głowa do góry