Start
Mój profil

Instagram na wyższy poziom

Moderator: verysweetcherry
Katvond
RóżowePolo

Instagram na wyższy poziom

Post autor: Katvond »

Hej!
Mam problem chyba natury psychicznej. Prowadzę od roku Instagram podróżniczy. W tym roku chciałabym go jakoś rozwinąć (póki co małe konto 400 obs) i wymyśliłam sobie rolki z głosem. Nagrałam już nawet jedną ale tu właśnie jest problem. Wstydzę się ją dodać bo:
1. Mam dziwny głos na nagraniu taki dziecinny mi się wydaje
2. Wstydzę się że ludzie będą się śmiać xd niby się nie przejmuje opinią itp ale wiecie jak jest - wewnętrzny krytyk itp
3. Mówię tam takim dramatycznym tonem (taki styl rolki) i przez to patrz punkt 2.

Chciałabym jakoś zagłuszyć to poczucie wstydu bo prowadzenie tego konta daje mi dużo radości, a skręcanie rolek mnie odpręża. Jeszcze nie dostałam na to konto żadnego niemiłego komentarza także problem mam tylko w głowie.
Macie jakieś sposoby? Albo chociaż podobne odczucia 🥲
Awatar użytkownika
maly.ludek
SkrzydełkaZhooters

Post autor: maly.ludek »

Hej, masz kogoś w swoim otoczeniu, kto mógłby ocenić rolkę? To raczej normalne, że każdy pierwszy krok wywołuje takie emocje. Podrzuć nazwę ig, chętnie zaobserwuję :)
Ja tu tylko czytam

:zzz: :zzz: :zzz:
karuzella
RoyalBaby

Post autor: karuzella »

Katvond pisze: wt gru 31, 2024 1:51 pm Hej!
Mam problem chyba natury psychicznej. Prowadzę od roku Instagram podróżniczy. W tym roku chciałabym go jakoś rozwinąć (póki co małe konto 400 obs) i wymyśliłam sobie rolki z głosem. Nagrałam już nawet jedną ale tu właśnie jest problem. Wstydzę się ją dodać bo:
2. Wstydzę się że ludzie będą się śmiać xd niby się nie przejmuje opinią itp ale wiecie jak jest - wewnętrzny krytyk itp
3. Mówię tam takim dramatycznym tonem (taki styl rolki) i przez to patrz punkt 2.

Chciałabym jakoś zagłuszyć to poczucie wstydu bo prowadzenie tego konta daje mi dużo radości, a skręcanie rolek mnie odpręża. Jeszcze nie dostałam na to konto żadnego niemiłego komentarza także problem mam tylko w głowie.
a może jakiś modulator głosu? sporo osób takich używa czy na Instagramie czy TikTok przynajmniej ja trafiam na takie nagrania.
Katvond
RóżowePolo

maly.ludek pisze: czw sty 02, 2025 8:46 am Hej, masz kogoś w swoim otoczeniu, kto mógłby ocenić rolkę? To raczej normalne, że każdy pierwszy krok wywołuje takie emocje. Podrzuć nazwę ig, chętnie zaobserwuję :)
Gdy rozmawiam ze znajomymi to ogólnie nikt nie rozumie ale chwalą. Na TT dodałam, a mam tam dwie osoby z pracy i raczej nie było żadnych komentarzy. Wiem, że mi się tylko w mojej głowie wydaje że każdy śledzi każdy mój ruch itp, a tak naprawdę każdy jest skupiony na sobie. Tylko jak tego krytyka zagłuszyć….

Nazwę mogę na priv ewentualnie 😌 Trochę się tu wypowiadana na płoteczkach to wiesz…
Katvond
RóżowePolo

karuzella pisze: pt sty 03, 2025 4:44 pm a może jakiś modulator głosu? sporo osób takich używa czy na Instagramie czy TikTok przynajmniej ja trafiam na takie nagrania.
Chciałabym rozwinąć moje malutkie konto, w przyszłości yt to muszę jakoś przezwyciężyć mój strach. Poza tym chyba ucinają zasięgi za modulatory i inne takie
kurze_udko
Koczkodan

Post autor: kurze_udko »

Katvond pisze: wt gru 31, 2024 1:51 pm Hej!

Przede wszystkim nie przejmuj się tym jak Tobie się wydaje jak się słyszysz, bo zupełnie inne odczucia niż mają ludzie którzy Cię słuchają. Żeby się z tym oswoić - nagrywaj się, po prostu. W różnych sytuacjach. Przyzwyczaisz się do swojego głosu z zewnątrz i w końcu się z nim osłuchasz. Poza tym może 'udajesz' przy nagrywaniu inną niż jesteś naturalnie, wtedy intonacja też zmienia natężenie, rodzaj głosu. Dawaj te rolki, jesteś jedną z wielu osób które mają różne głosy, każdemu spodoba się co innego. Najwyżej je skasujesz, a jeśli się spodobają - to tylko gratulować. Nie krytykuj sama siebie. I powodzenia :)
Katvond
RóżowePolo

kurze_udko pisze: wt sty 07, 2025 1:15 pm Przede wszystkim nie przejmuj się tym jak Tobie się wydaje jak się słyszysz, bo zupełnie inne odczucia niż mają ludzie którzy Cię słuchają. Żeby się z tym oswoić - nagrywaj się, po prostu. W różnych sytuacjach. Przyzwyczaisz się do swojego głosu z zewnątrz i w końcu się z nim osłuchasz. Poza tym może 'udajesz' przy nagrywaniu inną niż jesteś naturalnie, wtedy intonacja też zmienia natężenie, rodzaj głosu. Dawaj te rolki, jesteś jedną z wielu osób które mają różne głosy, każdemu spodoba się co innego. Najwyżej je skasujesz, a jeśli się spodobają - to tylko gratulować. Nie krytykuj sama siebie. I powodzenia :)
Dziękuję za te ciepłe słowa!! Dziś Instagram udostępnił mi rolki próbne. Dodałam i zobaczymy za 24h
Poza tym tak jak piszesz - muszę się po prostu nagrywać. Mam tyle pomysłów o szkoda nie spróbować…
Dziękuję jeszcze raz
kurze_udko
Koczkodan

Post autor: kurze_udko »

Katvond pisze: sob sty 11, 2025 4:59 pm Dziękuję za te ciepłe słowa!! Dziś Instagram udostępnił mi rolki próbne. Dodałam i zobaczymy za 24h
Poza tym tak jak piszesz - muszę się po prostu nagrywać. Mam tyle pomysłów o szkoda nie spróbować…
Dziękuję jeszcze raz
Trzymam kciuki, w internecie jest wielu ludzi którzy nie powinni teoretycznie zaistnieć, a działają. Może akurat jesteś jakimś świeżym powiewem, rób to co Ci podpowiada serce, próbuj do skutku i pamiętaj że to Tobie ma sprawiać radość. Nie każdemu musi się podobać bo to nie o to w tym chodzi. Powodzenia 😘
rozaliew
Mokra Włoszka

Post autor: rozaliew »

Im więcej, dłużej będziesz próbować nagrywać nabierzesz wprawy. Przede wszystkim możesz na razie nagrywać codziennie. Nie musisz publikować. W momencie jak się poczujesz pewnie wystawiaj :) Taka rada. Jednak z doświadczenia wiem , że nikt nie zwraca na to uwagi poza nami. Dla odbiorcy najważniejsze jest aby było : wyraźnie, głośno, jasno i pewnie. Nikt nie lubi słuchać yyyy, mmmmm, cichutkiego głosu czy niewyraźnego. Także odwagi i praktykuj! Głowa do góry :)