Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
dont_lick_it
Koczkodan

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: dont_lick_it »

Fajnie mają ci co dostają domy w spadku, nie dziwota, ze buduje swoj , gdy dostanie taką kasę za darmo
xxsupergirl
Koczkodan

Post autor: xxsupergirl »

dont_lick_it pisze: wt gru 31, 2024 4:26 pm Fajnie mają ci co dostają domy w spadku, nie dziwota, ze buduje swoj , gdy dostanie taką kasę za darmo
Justyna nie buduje domu, poza tym kasa pewnie do podziału miedzy mama i siostra
rockshoot
SkrzydełkaZhooters

Post autor: rockshoot »

dont_lick_it pisze: wt gru 31, 2024 4:26 pm Fajnie mają ci co dostają domy w spadku, nie dziwota, ze buduje swoj , gdy dostanie taką kasę za darmo
Jaka zazdrość bo ktoś może mieć w życiu lepiej XD
dont_lick_it
Koczkodan

rockshoot pisze: wt gru 31, 2024 6:26 pm Jaka zazdrość bo ktoś może mieć w życiu lepiej XD
tak, moze mieć lepiej bo dostanie spadek
Hedwiga
Currently:revenge

Post autor: Hedwiga »

dont_lick_it pisze: wt gru 31, 2024 6:41 pm tak, moze mieć lepiej bo dostanie spadek
Powinna go oddać Tobie za darmo
dont_lick_it
Koczkodan

Hedwiga pisze: wt gru 31, 2024 6:53 pm Powinna go oddać Tobie za darmo
nie, pisalam o takich ludziach , ze mają farta. Chyba uprzywilejowane się odzywają i myślą, ze wlasną pracą dostały spadek :') :')
Hedwiga
Currently:revenge

Post autor: Hedwiga »

dont_lick_it pisze: wt gru 31, 2024 6:56 pm nie, pisalam o takich ludziach , ze mają farta. Chyba uprzywilejowane się odzywają i myślą, ze wlasną pracą dostały spadek :') :')
Nie mam żadnego spadku i nie będę miała, na wszystko zapracowałam sobie sama i śmieszny mnie ten ból dupy, że ktoś ma lepiej. Nie jej wina, że urodziła się w zamożniejszej rodzinie a Ty nie. Tak samo jak nie jest Twoją winą, że nie urodziłaś się np. w Bangladeszu i nie musiałaś od dzieciaka pracować za pół darmo
Damroka
PsychoFanka

Post autor: Damroka »

Justyna mówiła o tym w Castmasie. Jaki spadek, stary dom na jakimś wydmuchowie, a jej dziadkowie jeszcze żyją i sprzedała w ich imieniu po prostu.
awis
RoyalBaby

Post autor: awis »

akurat jeśli chodzi o spadek, to Justyna przeszła niezłą szkołę życia, bo po śmierci ojca odziedziczyła długi, które spłacała przez całe studia i nawet chyba po.
dont_lick_it
Koczkodan

awis pisze: śr sty 01, 2025 6:17 pm akurat jeśli chodzi o spadek, to Justyna przeszła niezłą szkołę życia, bo po śmierci ojca odziedziczyła długi, które spłacała przez całe studia i nawet chyba po.
nie musiala, wystarczy , ze by sie zrzekła spadku po ojcu. Dlugi to też spadek
canis_rufus1
Mokra Włoszka

Post autor: canis_rufus1 »

dont_lick_it pisze: śr sty 01, 2025 7:03 pm nie musiala, wystarczy , ze by sie zrzekła spadku po ojcu. Dlugi to też spadek
Możliwe, że nie wiedziała o tych długach, jak jeszcze była możliwość odrzucenia spadku. Była bardzo młoda kiedy zmarł jej tato
Grubababa
Milion subsrypcji

Post autor: Grubababa »

awis pisze: śr sty 01, 2025 6:17 pm akurat jeśli chodzi o spadek, to Justyna przeszła niezłą szkołę życia, bo po śmierci ojca odziedziczyła długi, które spłacała przez całe studia i nawet chyba po.
A matka i siostra? Chyba wszystkie dziedziczą?
awis
RoyalBaby

Post autor: awis »

z tego co pamiętam, to one wszystkie spłacały te długi, a nie zrzekły się spadku, żeby nie stracić domu, w którym mieszkały.
Paulina Galanty
Channelka

Post autor: Paulina Galanty »

SmokAnalog pisze: sob gru 14, 2024 1:13 pm No przecież dużo komentuje i dodaje od siebie, ale to też jest be 😀 ludzie, zdecydujcie się.
Justyna stała sie popularna bo szybko zaczeła robić podcasty, prawca jest taka zę wiekszośc podcasterów jest od niej lepszych, bardziej pracowitych i przede wszystkim regularnych
Paula
NocPolarna
RoyalBaby

Post autor: NocPolarna »

Bardzo lubiłam jej materiały. Była powiewem świeżości na tle pozostałych podcastów kryminalnych, skupionych głównie na sprawach zagranicznych, bo u niej można było znaleźć wyłącznie te polskie. Pamiętam, że kupiła mnie już samą tą tematyką, bo uświadomiłam sobie, że na naszym podwórku również mamy mnóstwo naprawdę interesujących i przerażających spraw, które wcześniej mi umykały, „ginąc w tłumie” tych wszystkich zagranicznych, które chłonęłam praktycznie od zawsze, np. w telewizji. Innymi słowy – idealnie „wstrzeliła się” w czas ze swoim projektem, bo tak naprawdę dopiero po jej sukcesie tych polskich podcasterów kryminalnych zaczęło się mnożyć na potęgę. Ale byłabym niesprawiedliwa, gdybym powiedziała, że chodziło wyłącznie o tematykę – podobało mi się jej przygotowanie tematu, profesjonalizm, a także świetny głos. Pamiętam, że zawsze bardzo wyczekiwałam nowych materiałów i odsłuchiwanie ich przynosiło mi wiele radości.

A potem… nie wiem co się wydarzyło – czy za duża popularność, za dużo wymagań, za duże tempo, nie mam pojęcia, ale zdecydowanie „coś” sprawiło, że jakość jej podcastów drastycznie spadła. I było to nie tylko moje spostrzeżenie – zawsze przy odsłuchiwaniu różnych tego typu materiałów czytam pod nimi komentarze i widziałam, że moja opinia nie była wyjątkiem. I naprawdę nie do końca potrafię zrozumieć powód. Potem dochodziły jeszcze inne kwestie – rażące błędy w podawanych treściach, sławne rzucanie się męża w komentarzach, dziwne dywagacje na temat totalnie nieistotnych kwestii i inne kwiatki. Robiło się tylko gorzej i gorzej, aż doszło do momentu, że właściwie zamiast wyczekiwać jej nowych podcastów, to już w ogóle przestałam ją śledzić. Trochę przykro, bo serio nie wiem, co u niej zawiodło. Może jednak faktycznie tworzenie takich materiałów powinno być robione wyłącznie z pasji, bo inaczej gdzieś to się rozmywa. Z drugiej jednak strony ostatnio odświeżyłam sobie omówioną przez nią sprawę Edyty Wieczorek i Justyna w pewnym momencie materiału powoływała się na książkę „Warszawa kryminalna” Heleny Kowalik, podając informację, że w tym reportażu znajduje się więcej treści odnośnie chyba wiadomości Arkadiusza (już nie pamiętam dokładnie). Przesłuchałam sobie audiobooka tej książki (właściwie to tylko ten jeden rozdział, bo okazuje się być pierwszym) i okazuje się, że Justyna właściwie… dosłownie wzięła ten rozdział, trochę napisała go „po swojemu”, przerobiła co nie co, ale generalnie wszystko, co znajduje się w jej podcaście, jest 1:1 wzięte z książki. I w tej sytuacji zaczęłam się w ogóle zastanawiać nad sensem tych wszystkich podcastów kryminalnych, bo my jako potencjalni odbiorcy łykamy to jak pelikany, myśląc, że mamy do czynienia z twórcą, który poświęcił sporo czasu i pracy na przygotowanie danego materiału, uznajemy go za kogoś, kto naprawdę merytorycznie podchodzi do tematu, a potem jak przychodzi co do czego i zapoznajemy się ze źródłem, to jest lekki zonk. XD
gravity
Mokra Włoszka

Post autor: gravity »

Jakiś czas temu kupiłam książkę Z. Nowaka "Kara śmierci w Polsce: wybór czy konieczność". Zawarte są w niej oryginalne skany akt spraw. Szczególnie zainteresowałam się jedną i pamiętałam, że kojarzę ją z podcastów kryminalnych. Odszukałam, posłuchałam ponownie i ilość bzdur w materiale, także u twórcy uznawanego za bardzo rzetelnego, mnie powaliła. A jak jeszcze w międzyczasie wmieszała się we wszystko rodzina ofiar, żeby uwzględnić w podkaście ich wersję wydarzeń, to już w ogóle powstały opowieści z mchu i paproci, kompletnie nie mające nic wspólnego ze stanem opisanym w dokumentacji sądowej. Od tamtej pory bardzo, bardzo ostrożnie podchodzę do podcastów tc.
A nawiązując do JMK to właśnie u niej po raz pierwszy usłyszałam o sprawie Danuty Orzechoweskiej. Od tamtej pory powstało kilka podcastów na ten temat. Tak się złożyło, że ostatnio przesłuchałam je ponownie. Każdy z nich to w niektórych, całkiem istotnych kwestiach, to jakby inna historia z wykluczającymi się informacjami. Gdyby tak człowiek chciał sobie wyrobić naprawdę obiektywne zdanie o tym, kto tam był ofiarą, a kto katem, to nie ma takiej opcji, bez poznania dokumentów sprawy.
Podsumowując mój przydługi komentarz naprawdę zalecam dzielenie przez dwa lub trzy to, co słyszycie od podcasterów tc.
gravity
Mokra Włoszka

A jeszcze co do Justyny, jak już kiedyś wcześniej pisałam, od początku byłam zafascynowana jej twórczością. Szczególnie że jeden z pierwszych odcinków (o ile nie pierwszy) był o szczególnie bliskiej mi sprawie, że posłużę się ulubionym powiedzonkiem Justyny. I też nie do końca wiem, co poszło nie tak, ale w pewnym momencie to była już równia pochyła. Zbiegło się to w czasie z faktem, że nagle Justyna stała się ekspertką niemal od wszystkiego i była niemal wszędzie, więc czułam dodatkowy przesyt. Wtedy dałam unsuba i tak już pozostało do dziś.
SmokAnalog
Samarka

Post autor: SmokAnalog »

Hedwiga pisze: wt gru 31, 2024 7:06 pm Nie mam żadnego spadku i nie będę miała, na wszystko zapracowałam sobie sama i śmieszny mnie ten ból dupy, że ktoś ma lepiej. Nie jej wina, że urodziła się w zamożniejszej rodzinie a Ty nie. Tak samo jak nie jest Twoją winą, że nie urodziłaś się np. w Bangladeszu i nie musiałaś od dzieciaka pracować za pół darmo
Ale wiesz, że wżenić/wmężyć się w majątek to nie oznacza zapracować sobie? Tak samo, jak dostać kasę od rodziców np. na wkład własny (ale nie na całe mieszkanie) też nie oznacza, że na wszystko sobie zapracowałem/łam sam/a? Tak tylko przypominam, czy to akurat Twój przypadek - nie wiem i nie wnikam. Ale w takich dyskusjach najchętniej pouczają innych raczej ci, którzy jednak coś dostali i automatycznie mieli łatwiej niż ci, co nie dostali nic, bo z 50 tysiącami na start zaczyna się jednak lepiej niż z 0. :) Nie trzeba od razu dziedziczyć całego mieszkania na Mokotowie czy dostawać na maturę pół miliona, żeby nie było prawdą, że na wszystko zapracowało się wyłącznie swoimi siłami.

A jak to w kulisach było u Justyny też mnie nie interesuje - nie widzę u niej tendencji do wywyższania się i pouczania.
Sordoughbread
Gacie z oceanu

Post autor: Sordoughbread »

Niedawno zaczęłam słuchać Justyny i w ogóle podcastów kryminalnych. Widzę, że wg Was w jakimś momencie spadła jakość jej materiałów. Może ktoś powiedzieć kiedy mniej więcej?
amozebytakzjesc
BagietkaZszarlott

Post autor: amozebytakzjesc »

Sordoughbread pisze: ndz sty 05, 2025 2:58 pm Niedawno zaczęłam słuchać Justyny i w ogóle podcastów kryminalnych. Widzę, że wg Was w jakimś momencie spadła jakość jej materiałów. Może ktoś powiedzieć kiedy mniej więcej?
One nie byly jakos super od samego poczatku :) ale na pewno juz gdzies po Szymonie z Bedzina, tak ja mysle.
Sordoughbread
Gacie z oceanu

O, dzięki, niedawno doszłam. A jaki ppdcast kryminalny ma najlepszą jakość?
Awatar użytkownika
Chruma
Currently:Top

Post autor: Chruma »

Sordoughbread pisze: ndz sty 05, 2025 5:19 pm O, dzięki, niedawno doszłam. A jaki ppdcast kryminalny ma najlepszą jakość?
Przeciętny podcast o nieprzeciętnej zbrodni-trafiłam w grudniu i kryminalny kalendarz adwentowy bardzo mi się podobał
Sordoughbread
Gacie z oceanu

Chruma pisze: ndz sty 05, 2025 11:13 pm Przeciętny podcast o nieprzeciętnej zbrodni-trafiłam w grudniu i kryminalny kalendarz adwentowy bardzo mi się podobał
Dzięki!
gravity
Mokra Włoszka

Ja lubię Z notatnika dzielnicowego, choć rzadko Ewa publikuje, ale warto 😉.
Minimonimini123
VlogmasEnjoyer

Post autor: Minimonimini123 »

Ja dzięki Wandom odkryłam podcast Hulaj Dusza. Z tym, że ostrzegam, że autorka ma dość specyficzne poczucie humoru, które nie każdemu może przypaść do gustu, szczególnie, że tematyka podcastu jest jaka jest. MI odpowiada. Omawia ona sprawy z zagranicy.