Technik usług kosmetycznych
Moderator: verysweetcherry
Technik usług kosmetycznych
Chciałabym zapisać się do szkoły policealnej o kierunku technik uslug kosmetycznych, jest to szkoła bezpłatna i trwa 2 lata. Aktualnie uczę się na asystentkę stomatologiczną ale jakoś nie przemawia ten zawód do mnie i wolałabym iść w kosmetologię. Tylko nie wiem czy warto, bo np dentyści zatrudniają asystentki, które jeszcze się uczą, w kosmetologii chyba tak niestety nie jest, a też brane jest pod uwagę doświadczenie, które muszę zdobyć. Moim marzeniem jest mieć własny salon, ale najpierw pracowałabym u kogoś. Tylko pytanie- czy warto i czy to się opłaca?
-
- RoyalBaby
Ja kończyłam technika usług kosmetycznych w Poznaniu, w Studium Policealnym Anieli Goc. Dobrze wspominam i polecam
Moja koleżanka ukończyła technika usług kosmetycznych. Po tej szkole nie jest się kosmetologiem, to dają dopiero studia...axurb pisze: ↑sob paź 19, 2024 11:23 am Chciałabym zapisać się do szkoły policealnej o kierunku technik uslug kosmetycznych, jest to szkoła bezpłatna i trwa 2 lata. Aktualnie uczę się na asystentkę stomatologiczną ale jakoś nie przemawia ten zawód do mnie i wolałabym iść w kosmetologię. Tylko nie wiem czy warto, bo np dentyści zatrudniają asystentki, które jeszcze się uczą, w kosmetologii chyba tak niestety nie jest, a też brane jest pod uwagę doświadczenie, które muszę zdobyć. Moim marzeniem jest mieć własny salon, ale najpierw pracowałabym u kogoś. Tylko pytanie- czy warto i czy to się opłaca?
Ona zaczęła pracować już w czasie studium, robiła paznokcie i masaże...
-
- RoyalBaby
Kosmetologiem jest się po studiach i ma się wyższe wykształcenie, a kosmetyczką po takiej szkole policealnej
Możesz co najwyżej robić paznokcie i biała kosmetykę. Nie polecam. Nikt nie zatrudnia na umowę o pracę, same zlecenia albo B2B.
Możesz co najwyżej robić paznokcie i biała kosmetykę. Nie polecam. Nikt nie zatrudnia na umowę o pracę, same zlecenia albo B2B.
15 lat temu chodziłam do studium kosm.
Już wtedy znalazłam pracę w salonie kosm. Robiłam zabiegi laserowe, pielęgnację twarzy typu kwasy, wszystkie aparaturowe: fale radiowe, mikoderm, Ipl, zaffiro itp.Salon wysyłał mnie na szkolenia, które rozszerzały moją pracę. Później już sama prowadziłam szkolenia.
Nigdy nie robiłam zabiegów upiekszających typu henny, paznokcie itd.
Skończyłam cosinus. Szkoła nauczyła tylko teorie, a dokładnie to było liźnięcie. .
Szkolenia i kursy to ogrom wiedzy. . I oczywiście sama praca. Praktyka czyni mistrza.
A studium to taka baza, przygotowanie.
Już wtedy znalazłam pracę w salonie kosm. Robiłam zabiegi laserowe, pielęgnację twarzy typu kwasy, wszystkie aparaturowe: fale radiowe, mikoderm, Ipl, zaffiro itp.Salon wysyłał mnie na szkolenia, które rozszerzały moją pracę. Później już sama prowadziłam szkolenia.
Nigdy nie robiłam zabiegów upiekszających typu henny, paznokcie itd.
Skończyłam cosinus. Szkoła nauczyła tylko teorie, a dokładnie to było liźnięcie. .
Szkolenia i kursy to ogrom wiedzy. . I oczywiście sama praca. Praktyka czyni mistrza.
A studium to taka baza, przygotowanie.