Start
Mój profil

Air fryer - warto?

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Brida
Tritonotti

Air fryer - warto?

Post autor: Brida »

Jak w temacie - warto kupować? Głównie chodzi o przygotowywanie frytek, zapiekanek.
amica90
Sukienka_Z_Lu_k**wa

Post autor: amica90 »

Not bad. Mam od paru miesięcy, fajne, bo nie muszę odpalać piekarnika i czekać na nagrzanie. Często odgrzewam sobie różne rzeczy w nim, podpiekam zapieksy właśnie, robię frytki, kurczaka.
Plotkara
Willa z basenem

Post autor: Plotkara »

Brida pisze: ndz lis 03, 2024 10:53 am Jak w temacie - warto kupować? Głównie chodzi o przygotowywanie frytek, zapiekanek.
Warto! Kupiłam 2 tygodnie temu jakos i juz wiele rzeczy zrobiłam. Jestem zakochana. Dla mnie to bedzie must have w kuchni - zastąpi mi piekarnik. Robiłam już rozne miesa, ryby, frytki z ziemniaków, batatow, ciastka z ciasta francuskiego. Jest mnostwo profilów w internecie z przepisami typowo pod air fryer. Mam philipsa ovi za około 500 zł
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
Berry.samba
KlasaBiznes

Post autor: Berry.samba »

Mnie zniechęca i odrzuca to, że to jednak nagrzewający się plastik. Chyba, że się mylę i w środku to metal?
GruchaTe
Channelka

Post autor: GruchaTe »

Warto, ja używam do obiadów dla całej rodziny. Mięso robi się szybko i nie ma zapachów, ja jestem wege i nie lubię stać nad mięsnymi daniami dla bliskich. Tu wrzucam z przyprawami i z głowy
FrozenFreya
Gacie z oceanu

Post autor: FrozenFreya »

Warto. Mam od roku taki do 400 zł, żaden wypas. Frytki, krążki cebulowe ❤️, zapiekanki, ryba, odświeżanie czerstwego pieczywa, kotlety mielone, schabowe, filet z kurczaka, rzeczy z ciasta francuskiego.
amica90
Sukienka_Z_Lu_k**wa

Berry.samba pisze: śr lis 06, 2024 5:46 pm Mnie zniechęca i odrzuca to, że to jednak nagrzewający się plastik. Chyba, że się mylę i w środku to metal?
Jak wyobrażasz sobie nagrzewanie plastiku do ponad 200 stopni?
Berry.samba
KlasaBiznes

Post autor: Berry.samba »

amica90 pisze: sob lis 09, 2024 10:17 am Jak wyobrażasz sobie nagrzewanie plastiku do ponad 200 stopni?
Z łatwością. Na zewnątrz plastik, w środku aluminium, które też jest szkodliwe po nagrzaniu, nagrzewa też elementy plastikowe. Dlatego takie urządzenia śmierdzą.
Znasz odpowiedź, czy tylko chciałaś się doczepić?
amica90
Sukienka_Z_Lu_k**wa

Berry.samba pisze: sob lis 09, 2024 12:56 pm Z łatwością. Na zewnątrz plastik, w środku aluminium, które też jest szkodliwe po nagrzaniu, nagrzewa też elementy plastikowe. Dlatego takie urządzenia śmierdzą.
Wszystko jest szkodliwe 🤷🏽‍♀️
kaatashka
PsychoFanka

Post autor: kaatashka »

Polecam! Dalej korzystam z piekarnika, ale air fryer też jest regularnie w użyciu. Zależy co robię i ile mam na to czasu :') Ja mam z jedną komorą i gotuję na dwie osoby, siostra ma dwukomorowy na trzyosobową rodzinę i bardzo sobie chwali. Polubiłam go do tego stopnia, że kupuję go w prezencie rodzicom.
Aniaaaaaaaa02
RoyalBaby

Post autor: Aniaaaaaaaa02 »

Polecam. Używam od kilku miesięcy o teraz już sobie nie wyobrażam jak to go nie było. Mam Philips Ovi Smart.
kejmi
Siatkarka

Post autor: kejmi »

Berry.samba pisze: sob lis 09, 2024 12:56 pm Z łatwością. Na zewnątrz plastik, w środku aluminium, które też jest szkodliwe po nagrzaniu, nagrzewa też elementy plastikowe. Dlatego takie urządzenia śmierdzą.
Istnieją modele które mają środek wykonany z innych materiałów - ceramiczne, szklane, ze stali nierdzewnej. Nie ma tego dużo, ale są. Jeden z modeli ninja jest ceramiczny - mam nadzieję, że to nie oszustwo, bo przymierzam się do zakupu :')
amica90
Sukienka_Z_Lu_k**wa

kejmi pisze: pt gru 27, 2024 9:46 pm Istnieją modele które mają środek wykonany z innych materiałów - ceramiczne, szklane, ze stali nierdzewnej. Nie ma tego dużo, ale są. Jeden z modeli ninja jest ceramiczny - mam nadzieję, że to nie oszustwo, bo przymierzam się do zakupu :')
Mam ninję w powłoką ceramiczną i jest świetny. Łatwo się go myje. Chyba, że masz na myśli to, że jeden z modeli ma w całości koszyk ceramiczny, a nie tylko powlekany. Tak czy siak ja ninję polecam
KarMaggie
BlondDoczep

Post autor: KarMaggie »

Jak wygląda pojemność? Przyznaję, że zwykle gotuję obiad dla dwóch osób na trzy dni i zastanawiam się, czy w standardowym air fryerze to możliwe. Bo chciałabym przygotowywać jak najmniej tłuszczowe posiłki, ale jednocześnie nie siedzieć codziennie w garach. Jak to widzicie?
laguna
Koczkodan

Post autor: laguna »

KarMaggie pisze: czw sty 09, 2025 8:19 am Jak wygląda pojemność? Przyznaję, że zwykle gotuję obiad dla dwóch osób na trzy dni i zastanawiam się, czy w standardowym air fryerze to możliwe. Bo chciałabym przygotowywać jak najmniej tłuszczowe posiłki, ale jednocześnie nie siedzieć codziennie w garach. Jak to widzicie?
Mieści się np. Cala pizza dr Oetkera . Mi spodobał sie przede wszystkim dlatego że turbo szybko się nagrzewa. Kilka minut i masz cieplutki chrupiący posiłek. Wydaje mi się jednak ze bez tłuszczu nie będzie tak smaczne
Próbowaliśmy gotowe frytki i jednak czuc bylo brak oleju . Z mojego nic nie śmierdzi a już na pewno nie plastikiem.
U mnie sporo gotuję facet i non stop testuje nowe przepisy których jest ogrom
KarMaggie
BlondDoczep

Post autor: KarMaggie »

laguna pisze: czw sty 09, 2025 10:21 pm Mieści się np. Cala pizza dr Oetkera . Mi spodobał sie przede wszystkim dlatego że turbo szybko się nagrzewa. Kilka minut i masz cieplutki chrupiący posiłek. Wydaje mi się jednak ze bez tłuszczu nie będzie tak smaczne
Próbowaliśmy gotowe frytki i jednak czuc bylo brak oleju . Z mojego nic nie śmierdzi a już na pewno nie plastikiem.
U mnie sporo gotuję facet i non stop testuje nowe przepisy których jest ogrom
Dzięki za odpowiedź ❤️