Start
Mój profil

Air fryer - warto?

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Brida
SkrzydełkaZhooters

Air fryer - warto?

Post autor: Brida »

Jak w temacie - warto kupować? Głównie chodzi o przygotowywanie frytek, zapiekanek.
Awatar użytkownika
amica90
Dieta 600 kcal

Post autor: amica90 »

Not bad. Mam od paru miesięcy, fajne, bo nie muszę odpalać piekarnika i czekać na nagrzanie. Często odgrzewam sobie różne rzeczy w nim, podpiekam zapieksy właśnie, robię frytki, kurczaka.
kobieta śrubkom jest
Plotkara
Willa z basenem

Post autor: Plotkara »

Brida pisze: ndz lis 03, 2024 10:53 am Jak w temacie - warto kupować? Głównie chodzi o przygotowywanie frytek, zapiekanek.
Warto! Kupiłam 2 tygodnie temu jakos i juz wiele rzeczy zrobiłam. Jestem zakochana. Dla mnie to bedzie must have w kuchni - zastąpi mi piekarnik. Robiłam już rozne miesa, ryby, frytki z ziemniaków, batatow, ciastka z ciasta francuskiego. Jest mnostwo profilów w internecie z przepisami typowo pod air fryer. Mam philipsa ovi za około 500 zł
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
Berry.samba
ToTylkoHermes

Post autor: Berry.samba »

Mnie zniechęca i odrzuca to, że to jednak nagrzewający się plastik. Chyba, że się mylę i w środku to metal?
GruchaTe
Channelka

Post autor: GruchaTe »

Warto, ja używam do obiadów dla całej rodziny. Mięso robi się szybko i nie ma zapachów, ja jestem wege i nie lubię stać nad mięsnymi daniami dla bliskich. Tu wrzucam z przyprawami i z głowy
FrozenFreya
Mokra Włoszka

Post autor: FrozenFreya »

Warto. Mam od roku taki do 400 zł, żaden wypas. Frytki, krążki cebulowe ❤️, zapiekanki, ryba, odświeżanie czerstwego pieczywa, kotlety mielone, schabowe, filet z kurczaka, rzeczy z ciasta francuskiego.
Awatar użytkownika
amica90
Dieta 600 kcal

Berry.samba pisze: śr lis 06, 2024 5:46 pm Mnie zniechęca i odrzuca to, że to jednak nagrzewający się plastik. Chyba, że się mylę i w środku to metal?
Jak wyobrażasz sobie nagrzewanie plastiku do ponad 200 stopni?
kobieta śrubkom jest
Berry.samba
ToTylkoHermes

Post autor: Berry.samba »

amica90 pisze: sob lis 09, 2024 10:17 am Jak wyobrażasz sobie nagrzewanie plastiku do ponad 200 stopni?
Z łatwością. Na zewnątrz plastik, w środku aluminium, które też jest szkodliwe po nagrzaniu, nagrzewa też elementy plastikowe. Dlatego takie urządzenia śmierdzą.
Znasz odpowiedź, czy tylko chciałaś się doczepić?
Awatar użytkownika
amica90
Dieta 600 kcal

Berry.samba pisze: sob lis 09, 2024 12:56 pm Z łatwością. Na zewnątrz plastik, w środku aluminium, które też jest szkodliwe po nagrzaniu, nagrzewa też elementy plastikowe. Dlatego takie urządzenia śmierdzą.
Wszystko jest szkodliwe 🤷🏽‍♀️
kobieta śrubkom jest
kaatashka
PsychoFanka

Post autor: kaatashka »

Polecam! Dalej korzystam z piekarnika, ale air fryer też jest regularnie w użyciu. Zależy co robię i ile mam na to czasu :') Ja mam z jedną komorą i gotuję na dwie osoby, siostra ma dwukomorowy na trzyosobową rodzinę i bardzo sobie chwali. Polubiłam go do tego stopnia, że kupuję go w prezencie rodzicom.
Aniaaaaaaaa02
RoyalBaby

Post autor: Aniaaaaaaaa02 »

Polecam. Używam od kilku miesięcy o teraz już sobie nie wyobrażam jak to go nie było. Mam Philips Ovi Smart.
kejmi
Siatkarka

Post autor: kejmi »

Berry.samba pisze: sob lis 09, 2024 12:56 pm Z łatwością. Na zewnątrz plastik, w środku aluminium, które też jest szkodliwe po nagrzaniu, nagrzewa też elementy plastikowe. Dlatego takie urządzenia śmierdzą.
Istnieją modele które mają środek wykonany z innych materiałów - ceramiczne, szklane, ze stali nierdzewnej. Nie ma tego dużo, ale są. Jeden z modeli ninja jest ceramiczny - mam nadzieję, że to nie oszustwo, bo przymierzam się do zakupu :')
Awatar użytkownika
amica90
Dieta 600 kcal

kejmi pisze: pt gru 27, 2024 9:46 pm Istnieją modele które mają środek wykonany z innych materiałów - ceramiczne, szklane, ze stali nierdzewnej. Nie ma tego dużo, ale są. Jeden z modeli ninja jest ceramiczny - mam nadzieję, że to nie oszustwo, bo przymierzam się do zakupu :')
Mam ninję w powłoką ceramiczną i jest świetny. Łatwo się go myje. Chyba, że masz na myśli to, że jeden z modeli ma w całości koszyk ceramiczny, a nie tylko powlekany. Tak czy siak ja ninję polecam
kobieta śrubkom jest
KarMaggie
Srebrna Kropeczka

Post autor: KarMaggie »

Jak wygląda pojemność? Przyznaję, że zwykle gotuję obiad dla dwóch osób na trzy dni i zastanawiam się, czy w standardowym air fryerze to możliwe. Bo chciałabym przygotowywać jak najmniej tłuszczowe posiłki, ale jednocześnie nie siedzieć codziennie w garach. Jak to widzicie?
laguna
BlondDoczep

Post autor: laguna »

KarMaggie pisze: czw sty 09, 2025 8:19 am Jak wygląda pojemność? Przyznaję, że zwykle gotuję obiad dla dwóch osób na trzy dni i zastanawiam się, czy w standardowym air fryerze to możliwe. Bo chciałabym przygotowywać jak najmniej tłuszczowe posiłki, ale jednocześnie nie siedzieć codziennie w garach. Jak to widzicie?
Mieści się np. Cala pizza dr Oetkera . Mi spodobał sie przede wszystkim dlatego że turbo szybko się nagrzewa. Kilka minut i masz cieplutki chrupiący posiłek. Wydaje mi się jednak ze bez tłuszczu nie będzie tak smaczne
Próbowaliśmy gotowe frytki i jednak czuc bylo brak oleju . Z mojego nic nie śmierdzi a już na pewno nie plastikiem.
U mnie sporo gotuję facet i non stop testuje nowe przepisy których jest ogrom
KarMaggie
Srebrna Kropeczka

Post autor: KarMaggie »

laguna pisze: czw sty 09, 2025 10:21 pm Mieści się np. Cala pizza dr Oetkera . Mi spodobał sie przede wszystkim dlatego że turbo szybko się nagrzewa. Kilka minut i masz cieplutki chrupiący posiłek. Wydaje mi się jednak ze bez tłuszczu nie będzie tak smaczne
Próbowaliśmy gotowe frytki i jednak czuc bylo brak oleju . Z mojego nic nie śmierdzi a już na pewno nie plastikiem.
U mnie sporo gotuję facet i non stop testuje nowe przepisy których jest ogrom
Dzięki za odpowiedź ❤️
grabbb
Siatkarka

Post autor: grabbb »

Brida pisze: ndz lis 03, 2024 10:53 am Jak w temacie - warto kupować? Głównie chodzi o przygotowywanie frytek, zapiekanek.
ja mam i często go używam do podgrzania obiadu, zrobienia frytek. Jest super na campingi, ale to jedzenie trzeba zjeść od razu, po potem nie jest już takie smaczne
Awatar użytkownika
rozaliew
Tritonotti

Post autor: rozaliew »

Mam i nie korzystam stoi. Dostałam w gratisie przy zakupie RTV , AGD dla mamy- wymieniałam jej cały sprzęt. Chyba sprzedam. Jakoś nie przekonuje mnie gotowanie w plastiku….

Masz piekarnik nie warto. Nie masz piekarnika zastępuje. Tak bym jeszcze ujęła.
Awatar użytkownika
Brida
SkrzydełkaZhooters

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w tym wątku :) Zdecydowałam się jednak na zakup mini piekarnika, który nagrzewa się szybciutko i super się sprawdza do zapiekanek, małej ilości frytek lub odgrzania czegoś. Szukałam Air Fryerów bez teflonu i znalazłam 2 opcje tylko, dlatego postawiłam na piekarnik.
Awatar użytkownika
rozaliew
Tritonotti

Brida pisze: wt lut 04, 2025 3:29 pm Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w tym wątku :) Zdecydowałam się jednak na zakup mini piekarnika, który nagrzewa się szybciutko i super się sprawdza do zapiekanek, małej ilości frytek lub odgrzania czegoś. Szukałam Air Fryerów bez teflonu i znalazłam 2 opcje tylko, dlatego postawiłam na piekarnik.
Pewnie będzie bezpieczniejszy dla zdrowia. Jaki wybrałaś?
twojastara1234567
BagietkaZszarlott

Post autor: twojastara1234567 »

jaki polecacie do 400 zł?
Awatar użytkownika
Brida
SkrzydełkaZhooters

rozaliew pisze: wt lut 04, 2025 3:41 pm Pewnie będzie bezpieczniejszy dla zdrowia. Jaki wybrałaś?
Wybrałam MPM i po 2 miesiącach dosyć intensywnego użytkowania - polecam :)
Awatar użytkownika
rozaliew
Tritonotti

Brida pisze: śr lut 05, 2025 1:53 pm Wybrałam MPM i po 2 miesiącach dosyć intensywnego użytkowania - polecam :)
Super, dzięki :)