Start
Mój profil

Kiedy będzie większe?😞

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Czytnik123
Siatkarka

Kiedy będzie większe?😞

Post autor: Czytnik123 »

Cześć dziewczyny,
Mam obecnie na pokładzie 5-tygodniaka i chcę od razu zaznaczyć - bardzo go kocham i ogromnie się cieszę, że jest z nami. ❤️
Ale jednocześnie nie sądziłam, że macierzyństwo będzie dla mnie wyglądało właśnie tak. Bardzo lubiłam swoją rutynę sprzed dziecka, swoją niezależność, możliwość wyjścia, zrobienia czegoś spontanicznie czy po prostu pobycia samej ze sobą.
Coraz częściej nachodzą mnie myśli, że chciałabym, żeby synek był już większy. Chociaż miał roczek. Mam wrażenie, że wtedy byłoby trochę łatwiej. Czas teraz płynie mi niesamowicie wolno i łapię się na tym, że odliczam kolejne dni. A znowu zdaję sobie sprawę z tego że za rok będę już starsza, będzie trzeba wrócić do pracy.
I mam przez to wyrzuty sumienia, bo przecież wiem, że ten czas już nie wróci.
Czy któraś z Was też tak miała na początku? Czy to mija? Chętnie poczytam, że nie jestem z tym sama 😞
Lulumpolulum
RoyalBaby

Post autor: Lulumpolulum »

Nie mam dzieci ale sporo moich znajomych je ma i prawie dla każdego tak to wygląda.
Wszystko mija i to dobre i to złe. Za rok Twoje dziecko już będzie powoli uczyć się chodzić i wtedy będą inne problemy.
Staraj się nie mieć poczucia winy za te myśli, one są nieodłączne. Staraj się jednak łapać te fajne momenty, jak dziecko się uśmiecha czy śpi, bo to nie wróci.
alicyjka
RoyalBaby

Post autor: alicyjka »

Moje dziecko ma 7 tygodni i tak bardzo cię rozumiem. Jest wymarzona, wyczekana, oszalałam z miłości, a z drugiej strony jest tak strasznie ciężko, zmęczenie jest ogromne. Z jednej strony mi przykro że czas tak szybko leci i córka już nigdy nie będzie taka mała a z drugiej strony nie mogę się doczekać aż będzie trochę większa a ja nauczę się z nią funkcjonować… i też mam ogromne poczucie winy że tak myślę