praca za granicą
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
praca za granicą
Hej w maju pisze maturę i totalnie nie mam pomysłu na siebie co potem, dlatego zostaje tylko jedno znaleźć pracę. Od jakiegoś czasu z koleżanką myślimy nad znalezieniem pracy za granicą, wiadomo na początek coś na trzy miesiące, ale boimy się, że trafimy na coś złego i nic z tego nie będzie plus nie mamy żadnego konkretnego doświadczenia. Dlatego pytam czy ktoś ma do polecenia jakąś legitną agencję bez żadnych większych problemów? Wiadomo zależy nam na jakieś pracy typu: zbiory owoców, praca na taśmie, pakowanie i inne takie. Obie mówimy po angielsku na poziomie komunikatywnym i myślę , że sobie poradzimy. Wiadomo zależy nam na pracy z zakwaterowaniem i koniecznie chcemy jechać we dwie. Wiemy, że to wszystko może być trudne bo chętnych jest dużo i brak doświadczenia też może być problemem. Może ktoś zna jakieś agencje, których warto unikać albo na co zwracać uwagę przy rekrutacji?
Hejo
Kochana przede wszystkim sprawdzaj opinie o agencjach pracy, i uważaj aby nie naciąć sie na burdelarzy. W moim środowisku byl pan X ktory mial opinie takiego co załatwia pracę zagranica w restauracji czy hotelu. A potem sie okazywało ze to lewy burdel gdzie zabierają ci dowod/paszport i telefon.
Mam wieczny swag