I jak efekt? Zddadzisz co to za lampa?Corsyka pisze: ↑pt lis 28, 2025 8:01 pm Byłam kilka razy na Kobido. Ale żeby to przynosiło jakikolwiek efekt trzeba bardzo regularnie chodzić.
Kupiłam natomiast tydzień temu maskę led do twarzy. Jest przebadana, ma odpowiednią liczbę diod, dżuli itd. Powiem wam za 4 tygodnie czy widać jakikolwiek efekt;)
Botoks wasze za i przeciw ?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Botoks wasze za i przeciw ?
-
algironatl
- SkrzydełkaZhooters
Jestem totalnie za botoksem. Od kilku lat stosuje na żwacze i na razie to (dla mnie) najlepsza metoda na bóle. Od jakiegoś roku robię też 3 okolice i faktycznie efekt jest widoczny + kondycja skóry na czole diametralnie się poprawia. Też zauważyłam, że moja okolica oka wygląda lepiej i nie mam już tak widocznej doliny łez.
Już od dawna sie zastanawiałam nad zakupem takiej maski. Jak często używasz?
Na oczyszczoną twarz czy na jakiś krem?
I jakie efekty po takim cyklu?
Trochę sie cykam, bo jednak spora inwestycja
A chciałabym jednak coś jeszcze dodać oprócz botoksu i stymulatorów raz na jakiś czas. Masz wersję z maską na dekolt?
-
Nataleczkap
- Siatkarka
Dziewczyny, do kogo na botoks w Trójmieście?
Tak, mam wersje z maską na dekolt. Używam ich razem. Maski używa się bez żadnych kremów na twarzy. Używam jej zawsze rano po śniadaniu, dlatego mi łatwiej z niej korzystać bo nie mam wtedy nic na twarzy. Po ściągnięciu maski używam standardową pielęgnację. Zawsze jakieś peptydy, stymulatory, a wieczorem dobry retinal. I nawilżam twarz i cały dekolt.
Wielu lekarzy odradza botoks. Czy to nie jest tak, że mięśnie się rozleniwiają i jak botoks puści to skóra jest w gorszej kondycji bo mięśnie nie mają siły jej utrzymać?
Żeby efekt się utrzymywał to trzeba non stop robić. A to przecież nie jest obojętne dla organizmu.
Jakie są Wasze argumenty na wstrzykiwanie botoksu?
Pytam serio, bez umoralniania czy pouczania. Oglądałam i czytałam masę materiałów na temat szkodliwości toksyny botulinowej i nie rozumiem dlaczego klientki i tak myślą że wiedzą lepiej.
Żeby efekt się utrzymywał to trzeba non stop robić. A to przecież nie jest obojętne dla organizmu.
Pytam serio, bez umoralniania czy pouczania. Oglądałam i czytałam masę materiałów na temat szkodliwości toksyny botulinowej i nie rozumiem dlaczego klientki i tak myślą że wiedzą lepiej.
Mi fizjoterapeuta odradził na zaciskanie zębów, bo to powoduje że inne mięśnie będą nadwyrężone i efekt może być gorszy np dla kręgosłupa.Pilu pisze: ↑wt sty 20, 2026 12:30 pm Wielu lekarzy odradza botoks. Czy to nie jest tak, że mięśnie się rozleniwiają i jak botoks puści to skóra jest w gorszej kondycji bo mięśnie nie mają siły jej utrzymać?
Odradzaja robienie go za czesto, a nie calkiem. Moja lekarka mowi, ze najbezpieczniej robic nie czesciej niz raz na pol roku, wlasnie zeby miesnie nie byly unieruchomione non stop.Pilu pisze: ↑wt sty 20, 2026 12:30 pm Wielu lekarzy odradza botoks. Czy to nie jest tak, że mięśnie się rozleniwiają i jak botoks puści to skóra jest w gorszej kondycji bo mięśnie nie mają siły jej utrzymać?