Start
Mój profil

Botoks wasze za i przeciw ?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Szczypior
Szarlotta

Re: Botoks wasze za i przeciw ?

Post autor: Szczypior »

Corsyka pisze: pt lis 28, 2025 8:01 pm Byłam kilka razy na Kobido. Ale żeby to przynosiło jakikolwiek efekt trzeba bardzo regularnie chodzić.
Kupiłam natomiast tydzień temu maskę led do twarzy. Jest przebadana, ma odpowiednią liczbę diod, dżuli itd. Powiem wam za 4 tygodnie czy widać jakikolwiek efekt;)
I jak efekt? Zddadzisz co to za lampa?
Corsyka
RoyalBaby

Post autor: Corsyka »

Szczypior pisze: ndz sty 11, 2026 10:11 am I jak efekt? Zddadzisz co to za lampa?
Myślę że delikatne wygładzenie jest widoczne:) a mam 41 lat, więc jakieś tam zmarszczki były na czole. Używam odelyne Adaria pro. Długo szukałam takiej która ma certyfikaty, dlatego wybrałam tą.
algironatl
SkrzydełkaZhooters

Post autor: algironatl »

Jestem totalnie za botoksem. Od kilku lat stosuje na żwacze i na razie to (dla mnie) najlepsza metoda na bóle. Od jakiegoś roku robię też 3 okolice i faktycznie efekt jest widoczny + kondycja skóry na czole diametralnie się poprawia. Też zauważyłam, że moja okolica oka wygląda lepiej i nie mam już tak widocznej doliny łez.
Rammlied
Channelka

Post autor: Rammlied »

Corsyka pisze: ndz sty 11, 2026 7:55 pm Myślę że delikatne wygładzenie jest widoczne:) a mam 41 lat, więc jakieś tam zmarszczki były na czole. Używam odelyne Adaria pro. Długo szukałam takiej która ma certyfikaty, dlatego wybrałam tą.
Już od dawna sie zastanawiałam nad zakupem takiej maski. Jak często używasz?
Corsyka
RoyalBaby

Rammlied pisze: ndz sty 18, 2026 2:47 pm Już od dawna sie zastanawiałam nad zakupem takiej maski. Jak często używasz?
Codziennie na 15 minut przez 21 dni. Potem tydzień przerwy i znowu. Robię drugi cykl właśnie:)
Rammlied
Channelka

Post autor: Rammlied »

Corsyka pisze: ndz sty 18, 2026 11:54 pm Codziennie na 15 minut przez 21 dni. Potem tydzień przerwy i znowu. Robię drugi cykl właśnie:)
Na oczyszczoną twarz czy na jakiś krem?
I jakie efekty po takim cyklu?
Trochę sie cykam, bo jednak spora inwestycja $$$
A chciałabym jednak coś jeszcze dodać oprócz botoksu i stymulatorów raz na jakiś czas. Masz wersję z maską na dekolt?
Nataleczkap
Siatkarka

Post autor: Nataleczkap »

Dziewczyny, do kogo na botoks w Trójmieście?
Corsyka
RoyalBaby

Rammlied pisze: pn sty 19, 2026 1:54 pm Na oczyszczoną twarz czy na jakiś krem?
I jakie efekty po takim cyklu?
Trochę sie cykam, bo jednak spora inwestycja $$$
A chciałabym jednak coś jeszcze dodać oprócz botoksu i stymulatorów raz na jakiś czas. Masz wersję z maską na dekolt?
Tak, mam wersje z maską na dekolt. Używam ich razem. Maski używa się bez żadnych kremów na twarzy. Używam jej zawsze rano po śniadaniu, dlatego mi łatwiej z niej korzystać bo nie mam wtedy nic na twarzy. Po ściągnięciu maski używam standardową pielęgnację. Zawsze jakieś peptydy, stymulatory, a wieczorem dobry retinal. I nawilżam twarz i cały dekolt.
Awatar użytkownika
77k77
Gacie z oceanu

Post autor: 77k77 »

dziewczyny ile wam się trzyma botoks? robiłam teraz pierwszy raz czoło + lwia zmarszczka i jestem załamana, po 2,5 miesiąca puściło
Pilu
Ciastko

Post autor: Pilu »

Wielu lekarzy odradza botoks. Czy to nie jest tak, że mięśnie się rozleniwiają i jak botoks puści to skóra jest w gorszej kondycji bo mięśnie nie mają siły jej utrzymać?
Żeby efekt się utrzymywał to trzeba non stop robić. A to przecież nie jest obojętne dla organizmu.
Jakie są Wasze argumenty na wstrzykiwanie botoksu?
Pytam serio, bez umoralniania czy pouczania. Oglądałam i czytałam masę materiałów na temat szkodliwości toksyny botulinowej i nie rozumiem dlaczego klientki i tak myślą że wiedzą lepiej.
Lea88
HottStripper

Post autor: Lea88 »

Pilu pisze: wt sty 20, 2026 12:30 pm Wielu lekarzy odradza botoks. Czy to nie jest tak, że mięśnie się rozleniwiają i jak botoks puści to skóra jest w gorszej kondycji bo mięśnie nie mają siły jej utrzymać?
Żeby efekt się utrzymywał to trzeba non stop robić. A to przecież nie jest obojętne dla organizmu.
Pytam serio, bez umoralniania czy pouczania. Oglądałam i czytałam masę materiałów na temat szkodliwości toksyny botulinowej i nie rozumiem dlaczego klientki i tak myślą że wiedzą lepiej.
Mi fizjoterapeuta odradził na zaciskanie zębów, bo to powoduje że inne mięśnie będą nadwyrężone i efekt może być gorszy np dla kręgosłupa.
dutchbaby
LemonkowaCola

Post autor: dutchbaby »

Pilu pisze: wt sty 20, 2026 12:30 pm Wielu lekarzy odradza botoks. Czy to nie jest tak, że mięśnie się rozleniwiają i jak botoks puści to skóra jest w gorszej kondycji bo mięśnie nie mają siły jej utrzymać?
Odradzaja robienie go za czesto, a nie calkiem. Moja lekarka mowi, ze najbezpieczniej robic nie czesciej niz raz na pol roku, wlasnie zeby miesnie nie byly unieruchomione non stop.