Justyna 5 przez 10
Moderator: verysweetcherry-
Sordoughbread
- KlasaBiznes
Re: Justyna 5 przez 10
Niedawno zaczęłam słuchać Justyny i w ogóle podcastów kryminalnych. Widzę, że wg Was w jakimś momencie spadła jakość jej materiałów. Może ktoś powiedzieć kiedy mniej więcej?
-
amozebytakzjesc
- MiamiBicz
One nie byly jakos super od samego poczatkuSordoughbread pisze: ↑ndz sty 05, 2025 2:58 pm Niedawno zaczęłam słuchać Justyny i w ogóle podcastów kryminalnych. Widzę, że wg Was w jakimś momencie spadła jakość jej materiałów. Może ktoś powiedzieć kiedy mniej więcej?
-
Sordoughbread
- KlasaBiznes
O, dzięki, niedawno doszłam. A jaki ppdcast kryminalny ma najlepszą jakość?
Przeciętny podcast o nieprzeciętnej zbrodni-trafiłam w grudniu i kryminalny kalendarz adwentowy bardzo mi się podobałSordoughbread pisze: ↑ndz sty 05, 2025 5:19 pm O, dzięki, niedawno doszłam. A jaki ppdcast kryminalny ma najlepszą jakość?
-
Sordoughbread
- KlasaBiznes
-
Minimonimini123
- Jesa
Ja dzięki Wandom odkryłam podcast Hulaj Dusza. Z tym, że ostrzegam, że autorka ma dość specyficzne poczucie humoru, które nie każdemu może przypaść do gustu, szczególnie, że tematyka podcastu jest jaka jest. MI odpowiada. Omawia ona sprawy z zagranicy.
-
maslo_maslane
- MoetGlass
Kiedyś próbowałam słuchać... I jestem jednak z tych, dla których to gorsza wersja Jaśmin że StanowoMinimonimini123 pisze: ↑pn sty 06, 2025 5:54 pm Ja dzięki Wandom odkryłam podcast Hulaj Dusza. Z tym, że ostrzegam, że autorka ma dość specyficzne poczucie humoru, które nie każdemu może przypaść do gustu, szczególnie, że tematyka podcastu jest jaka jest. MI odpowiada. Omawia ona sprawy z zagranicy.
Chyba, że się wyrobiła od tamtej pory.
-
Minimonimini123
- Jesa
Ja z kolei nie słuchałam jeszcze nigdy Stanowo (mam na liście podcastów do przesłuchania), więc ciężko mi się odnieść do tego porównania.maslo_maslane pisze: ↑pn sty 06, 2025 6:22 pm Kiedyś próbowałam słuchać... I jestem jednak z tych, dla których to gorsza wersja Jaśmin że Stanowo
Też tak uważam.maslo_maslane pisze: ↑pn sty 06, 2025 6:22 pm Kiedyś próbowałam słuchać... I jestem jednak z tych, dla których to gorsza wersja Jaśmin że Stanowo
-
gossipgirlxox
Od podcastu Justyny zaczęłam słuchać kryminałów, była moją ulubioną podcasterką, ale od jakichś dwóch lat mam wrażenie, że poziom spadł. Tak jak ktoś pisał pomija wiele ważnych informacji. Podobno o nieżywych "albo dobrze, albo wcale..", ale większość bohaterów historii bardzo idealizuje. Często żeby wyrobic sobie opinie słucham też innych twórców i wiele wątków Justyna pomija, albo zmiękcza. Ostatnio słuchałam u Kezuvlog historii dziewczyny, która uciekła z samochodu jadąc ze znajomymi i ślad po niej zaginął(Klaudia Jarnecka). Justyna przedstawiła ją jako ambitną, zagubioną dziewczynę, która ma wspaniałe kontakty z matką. Kezuvlog przedstawił to całkowicie inaczej, dziewczyna miała problemy z narko, zadawała się z patologią, z matką jej kontakty wyglądały całkowicie inaczej. Dwie rożne historie. Dlatego przerzuciłam się na "polskie archiwum x" i kezuvlog, chłopaki mają pojęcie o czym mówią 
- sabinkalivia8821
- MoetGlass
Justysia to chyba teraz będzie nagrywać jeden podcast na 3 miesiące
-
rachelkarengreen
- ZdalnaFanka
Nie przedstawiła bo nie była najlepszą matką i osobą i sąd to udowodnił - dlatego córka dostała tak niski wyrok (a w tamtych czasach była jeszcze kara śmierci często stosowana za zabójstwa)
-
Kot.Milionera
- Bransoletka50k
Justyna wypuściła ten odcinek krótko po tym, kiedy ta Klaudia zaginęła, więc to była jeszcze bardzo świeża sprawa. Taka była wtedy narracja, że matka z córką miały super relację. Potem dopiero zaczęły wychodzić inne informacje na temat rodziny i samej Klaudii. Pamiętam, bo bardzo śledziłam na bieżąco i bardzo mnie to ruszyło, jako matkę córki.gossipgirlxox pisze: ↑wt sty 07, 2025 6:27 pm Od podcastu Justyny zaczęłam słuchać kryminałów, była moją ulubioną podcasterką, ale od jakichś dwóch lat mam wrażenie, że poziom spadł. Tak jak ktoś pisał pomija wiele ważnych informacji. Podobno o nieżywych "albo dobrze, albo wcale..", ale większość bohaterów historii bardzo idealizuje. Często żeby wyrobic sobie opinie słucham też innych twórców i wiele wątków Justyna pomija, albo zmiękcza. Ostatnio słuchałam u Kezuvlog historii dziewczyny, która uciekła z samochodu jadąc ze znajomymi i ślad po niej zaginął(Klaudia Jarnecka). Justyna przedstawiła ją jako ambitną, zagubioną dziewczynę, która ma wspaniałe kontakty z matką. Kezuvlog przedstawił to całkowicie inaczej, dziewczyna miała problemy z narko, zadawała się z patologią, z matką jej kontakty wyglądały całkowicie inaczej. Dwie rożne historie. Dlatego przerzuciłam się na "polskie archiwum x" i kezuvlog, chłopaki mają pojęcie o czym mówią![]()
Nie zauważyłam szczerze mówiać, żeby Justyna jakoś szczególnie wybielała i idealizowała ofiary. Notorycznie i w bardzo przegięty sposób robi to Śledziowa. Zauwazylam za to, ze przedstawia czesto rzeczy w stylu, że najpierw mowi ze to była zżyta rodzina, bardzo sie kochali a potem nagle ni stąd ni z owąd sie okazuje, ze pija i biją. Troche dziwnie.
Co muszę przyznać, to to, że ostatnio nie słucham Justyny. Kiedyś czekalam na kazdy odcinek, a teraz już mnie zupełnie nie porywa. Złapalam sie na tym, że zaczynam słuchac i odpływam myslami a potem nie wiem, o czym była historia.
Może po prostu wszytskie ciekawe sprawy zostały juz omówione, a może przyczyny są inne. Mniejsza z tym. Niestety, dochodzę do wniosku, że jej wspaniały głos, to za mało.
Miau :3
No właśnie też mnie to zastanawia
Od Justyny właściwie zaczęła się moja przygoda z podcastami (nie tylko true crime, ale i podcastami w ogóle). Trafiłam na 5nz w momencie około setnego odcinka, więc nadrabiałam od początku, potem słuchałam na bieżąco. Jak większość, miałam duży problem, żeby posłuchać kogoś innego, ale jak odcinków u Justyny brakło, to powoli zaczęłam słuchać Olgi, Kasi z Polska na Faktach, pana Ławnickiego.
Z czasem zaczęły mnie irytować odcinki z coraz dłuższymi reklamami, coraz większymi wtrąceniami i dygresjami - rozumiem wyjaśnić coś jednym zdaniem, żeby nakreślić kontekst, ale bez elaboratów...). Teraz Justyny słucham raczej od przypadku do przypadku, kiedy kończą mi się "moje" podcasty, a brakuje mi czegoś w słuchawkach w drodze do pracy.
Z czasem zaczęły mnie irytować odcinki z coraz dłuższymi reklamami, coraz większymi wtrąceniami i dygresjami - rozumiem wyjaśnić coś jednym zdaniem, żeby nakreślić kontekst, ale bez elaboratów...). Teraz Justyny słucham raczej od przypadku do przypadku, kiedy kończą mi się "moje" podcasty, a brakuje mi czegoś w słuchawkach w drodze do pracy.
Z tego co pamiętam to podcasty pojawiają się w trzy poniedziałki miesiąca? To w sumie trzy poniedziałki jeszcze przed nami.
- Goraleczka777
- MoetGlass
Kiedyś dużo słuchałam piątego, włączyłam dzisiaj po dlugiej przerwie najnowsze odcinek (180.) Jestem w szoku jak spadł poziom. Jakieś malo gramatyczne zdania, masło maślane...
Napisz do Justyny, ona często odpisuje obserwatorom.
- user729462849
- Channelka
Akurat z gramatyką to od samego początku ona miała problemy. Pełno błędów.Goraleczka777 pisze: ↑sob sty 11, 2025 9:27 pm Kiedyś dużo słuchałam piątego, włączyłam dzisiaj po dlugiej przerwie najnowsze odcinek (180.) Jestem w szoku jak spadł poziom. Jakieś malo gramatyczne zdania, masło maślane...