Pamiętam jak marzyłam o 4.5 a 2 lata później miałam 8jayx pisze: ↑sob kwie 04, 2026 10:58 pm 2 lata jako młodsza księgowa w AP w korpo w stolicy Wielkopolski - 6500 brutto, na rękę ok. 4600 zł. Podpisałam już aneks o awans z juniora na mida, wypłata na umowie 7800 brutto. Mam 27 lat. Jak czytam wasze stawki 9, 10, 16 tys… omg, nawet nie myślałam o takich kwotach![]()
Jeszcze ten rok temu mówiłam, że chciałabym mieć 5 tys na rękę - a wtedy miałam 4200
Jak po awansie bedzie ok. 5500, to na tyle na ile mam roboty i odpowiedzialności to uważam ze to wciąż za mało xd
Generalnie z kim nie rozmawiam to wychodzi ze każdy zarabia więcej ode mnie (co nie jest takie trudne xd) chyba ze co niektórzy sobie zawyżają xd
Najwięcej można ugrać zmieniając pracę, szczególnie w korpo. Mają swoje max % na podwyżki albo pulę pieniędzy do rozdania przy podwyżkach i muszą to rozdzielić. Na nowego pracownika przeważnie mają większe widełki. Czasami działa też samo wypowiedzenie, bo wtedy dają podwyżkę z innej puli i to często jeszcze musi być uargumentowane za granicą u "wyższej władzy".
Na pewno nie wierz w to, że każdy zarabia więcej. Czasami można się naprawdę zdziwić widząc aneksy osób, które się wożą co to nie oni