Rozumiem to. U nas, pary 26 i 27 latków wychodzi średniomiesięcznie netto łącznie jakieś 16 tysięcy miesięcznie, niby całkiem przyzwoicie do komfortowego życia, ale jak sobie myślę o zrobieniu upgrade mieszkania za jakieś +/- 7 lat i cenach, jakie wtedy będą, to perspektywa trochę się zmienia.Carolinequeen11 pisze: ↑pt kwie 10, 2026 11:01 am Mam własną jdg, pracuje jako menadżer w klinice. Zarabiam około 11 tysięcy netto i to taka kwota, że i tak nie wybuduje domu i nie wiadomo co z nią zrobić.
Zarobki
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Sidididididfi
- Channelka
Re: Zarobki
-
suspeoplearoundus
- Koczkodan
A pracujesz w Niemczech?RysiaSwag pisze: ↑śr mar 18, 2026 11:49 pm Czy ktoś też pracuje w transporcie i ma już wszystkiego po dziurki w nosie? Odkąd zmieniłam firmę to współpraca z kierowcami jest gorsza niż z niesfornym 5 latkiem... Niby zarabiam fajnie bo po odjęciu podatku i ubezpieczenia mam 2400 euro, ale moja głowa już pęka od wiecznych perypeti życiowych facetów po 40tce. Zgadzając sie na bycie 24h w tygodniu pod telefonem liczyłam na pomoc w ogarnięciu serwisu a nie głupich pytaniach czy może stanąć na śniadanie. No japierdole...
Dokładnie tak
Moje łzy wycieram banknotami 500euro
Ja zarabiam marne 15 netto... Ciężko się z tego utrzymać na Podlasiu, ale mam dopiero 16 lat i liczę na lepsze czasy. Pracuję u ojca jako sekretarka. Chciałabym polepszyć swój byt, nie wiem w jakim kierunku iść, czy jeszcze warto celować w yt
-
virgolila22
- RóżowePolo
Może nie na temat ale znacie jakieś stronki do szukania pracy jako niania, najlepiej takie które funkcjonują też w małych miastach
-
majsterklepka2025
- ToTylkoHermes
-
LovelyPineapple657
- RóżowePolo
Ja w tej samej sytuacji i z dokladnie tymi samymi zarobkami , tyle ze w Krakowie i z ta roznica ze ja probuje sie doczekac awansu na mida xD ale tak samo nawet jak sie doczekam to wiem , ze dostane 20% podwyzki i nie ma co prosic o wiecej. Od 3 lat mam druga prace na zleceniu zeby urobic jakos na zycie i probuje dotrwac do tego awansu zeby w ogole moc myslec o rzuceniu tej drugiej pracy i odetchnieciu choc przez chwilejayx pisze: ↑sob kwie 04, 2026 10:58 pm 2 lata jako młodsza księgowa w AP w korpo w stolicy Wielkopolski - 6500 brutto, na rękę ok. 4600 zł. Podpisałam już aneks o awans z juniora na mida, wypłata na umowie 7800 brutto. Mam 27 lat. Jak czytam wasze stawki 9, 10, 16 tys… omg, nawet nie myślałam o takich kwotach![]()
Jeszcze ten rok temu mówiłam, że chciałabym mieć 5 tys na rękę - a wtedy miałam 4200
Jak po awansie bedzie ok. 5500, to na tyle na ile mam roboty i odpowiedzialności to uważam ze to wciąż za mało xd
Generalnie z kim nie rozmawiam to wychodzi ze każdy zarabia więcej ode mnie (co nie jest takie trudne xd) chyba ze co niektórzy sobie zawyżają xd
Aż musiałam to przeliczyć, wychodzi na to że dostałam dokładnie 20% podwyżki awansując z juniora na mida xdLovelyPineapple657 pisze: ↑ndz maja 17, 2026 1:22 am Ja w tej samej sytuacji i z dokladnie tymi samymi zarobkami , tyle ze w Krakowie i z ta roznica ze ja probuje sie doczekac awansu na mida xD ale tak samo nawet jak sie doczekam to wiem , ze dostane 20% podwyzki i nie ma co prosic o wiecej. Od 3 lat mam druga prace na zleceniu zeby urobic jakos na zycie i probuje dotrwac do tego awansu zeby w ogole moc myslec o rzuceniu tej drugiej pracy i odetchnieciu choc przez chwilew skrocie jestem zazenowana swoim zywotem
Tak sobie jeszcze myślę, że skoro opcja zmiany pracy nie wchodzi w grę, to może jeszcze jakaś zmiana wewnętrzna? U nas z AP chętnie wybierają GL, wiadomo że najlepiej to zachowując to samo stanowisko - z mida na mida xd
Sama wzięłam udział w rekrutacji, ale startowałam z juniora AP na juniora GL - wiadomo że mid, albo ktoś z innego zespołu GL będzie miał pierwszeństwo w takiej sytuacji i tak też się stało
Ale nie planuję z tego zrezygnować, jak pojawi się jakaś rekrutacja wewnętrzna do GL to będę aplikowac do skutku
Mid w Ap w tej chwili 7800 brutto (ja), a mid w gl 9500
-
majsterklepka2025
- ToTylkoHermes
Jakie miasto?jayx pisze: ↑ndz maja 24, 2026 1:56 pm Aż musiałam to przeliczyć, wychodzi na to że dostałam dokładnie 20% podwyżki awansując z juniora na mida xd
Tak sobie jeszcze myślę, że skoro opcja zmiany pracy nie wchodzi w grę, to może jeszcze jakaś zmiana wewnętrzna? U nas z AP chętnie wybierają GL, wiadomo że najlepiej to zachowując to samo stanowisko - z mida na mida xd
Sama wzięłam udział w rekrutacji, ale startowałam z juniora AP na juniora GL - wiadomo że mid, albo ktoś z innego zespołu GL będzie miał pierwszeństwo w takiej sytuacji i tak też się stało
Ale nie planuję z tego zrezygnować, jak pojawi się jakaś rekrutacja wewnętrzna do GL to będę aplikowac do skutku
Mid w Ap w tej chwili 7800 brutto (ja), a mid w gl 9500![]()
Poznań
-
majsterklepka2025
- ToTylkoHermes
-
LovelyPineapple657
- RóżowePolo
Tzn. Na pewno bede cos kombinowac, ale w tej firmie jestem 1.5 roku i poki co nie chce znowu przeskakiwac na juniora gdzies tylko chcialabym zrobic tego mida i wtedy ewentualnie zmienic. A po drodze gdzies jeszcze z tylu glowy juz chodzi mi po glowie mysl o ciazy, wiec no coz na razie- it is what it is, a jak mi pyknie tu 2 lata i nie dostane awansu to sie zastanowie co robicjayx pisze: ↑ndz maja 24, 2026 1:56 pm Aż musiałam to przeliczyć, wychodzi na to że dostałam dokładnie 20% podwyżki awansując z juniora na mida xd
Mid w Ap w tej chwili 7800 brutto (ja), a mid w gl 9500![]()
A bylo sie uczyc robic paznokcie zamiast studiowac xD
Rzęsy, paznokcie, brwi... To są dochodowe kierunki :DLovelyPineapple657 pisze: ↑wt maja 26, 2026 3:13 pm Tzn. Na pewno bede cos kombinowac, ale w tej firmie jestem 1.5 roku i poki co nie chce znowu przeskakiwac na juniora gdzies tylko chcialabym zrobic tego mida i wtedy ewentualnie zmienic. A po drodze gdzies jeszcze z tylu glowy juz chodzi mi po glowie mysl o ciazy, wiec no coz na razie- it is what it is, a jak mi pyknie tu 2 lata i nie dostane awansu to sie zastanowie co robic
A bylo sie uczyc robic paznokcie zamiast studiowac xD
-
LovelyPineapple657
- RóżowePolo
- kontrolling
- Tritonotti
powiem z innej strony, jak masz 5k marzysz o 10 k jak masz 15 k marzysz o 20k by starczylo.
wraz z wynagrodzeniem często rosną nasze wymagania. jak byłam na studiach to 3 k wydawało mi się ogromną sumą pieniędzy.
teraz mam 10k dla niektórych tutaj sporo, jednak po opłatach zostaje zawrotne 4k . dodaj do tego jakieś nagłe wydatki, leczenie zębów, dziecko i wcale tak kolorowo już nie jest...
wraz z wynagrodzeniem często rosną nasze wymagania. jak byłam na studiach to 3 k wydawało mi się ogromną sumą pieniędzy.
teraz mam 10k dla niektórych tutaj sporo, jednak po opłatach zostaje zawrotne 4k . dodaj do tego jakieś nagłe wydatki, leczenie zębów, dziecko i wcale tak kolorowo już nie jest...
Mi się życie zakręciło i wylądowałam w fabryce pod Wrocławiem, 3 zmiany, mobbing, nerwica, depresja w gratisie, z 6500 brutto na umowie, ale finalnie do ręki z dodatkami za pracę nocną i dojazdówką wychodzi 3800, wie.lc jesteśmy … na kasę ;) teraz zmieniam pracę na mniej płatną o ponad 1,5 tysiąca brutto, ale spokój wazniejszy od każdych pieniędzy, dorabiam sobie w biedronce na rozkładaniu towaru i sprzątaniu, żeby mieć chociaż te 4,5 tys, bo mam na głowie kredyt i 1,5 tys raty, więc odliczając wszystko to z wypłaty z kołchozu brakuje na życie, jestem singielką i mam na utrzymaniu jeszcze zwierzaki