Trendy do których nie możecie się przekonać
Moderator: verysweetcherry
Re: Trendy do których nie możecie się przekonać
spodnie (długie i krótkie) które wyglądają jak piżama, mam identyczne od kompletu z piżamy właśnie i bym w nich nie wyszła
Odnośnie sukienek, to przypomniało mi się jeszcze o baskinkach. Nie wiem, czy dalej są modne, ale pamiętam, że swego czasu był na nie szał, a ja nie potrafiłam zrozumieć dlaczego .
I jeszcze zakładanie na siłę sneakersów do spódnic/sukienek, gdzie w danym przypadku ewidentnie pasują jak kwiatek do kożucha .
I jeszcze zakładanie na siłę sneakersów do spódnic/sukienek, gdzie w danym przypadku ewidentnie pasują jak kwiatek do kożucha .
-
- Skarpeta Rakieta
A jak nie kumam tego, że dziewczyny męską koszule stylizują na spódnicę mam nadzieję, że to nie będzie żaden nowy trend a tak poza tym dla mnie crocsy w Anglii ma je prawie każdy
Może nie pasują, ale przynajmniej jest wygodnie - ja tak noszę.Eatalia pisze: ↑wt sie 13, 2024 8:49 am Odnośnie sukienek, to przypomniało mi się jeszcze o baskinkach. Nie wiem, czy dalej są modne, ale pamiętam, że swego czasu był na nie szał, a ja nie potrafiłam zrozumieć dlaczego .
Coś kojarzę, że kiedyś kobiety robiły sukienki z męskich koszul, przewiązywały paskiem i jazda...Martyna2904 pisze: ↑śr sie 14, 2024 2:57 pm A jak nie kumam tego, że dziewczyny męską koszule stylizują na spódnicę mam nadzieję, że to nie będzie żaden nowy trend a tak poza tym dla mnie crocsy w Anglii ma je prawie każdy
No ja nienawidzę szpilek i ogólnie butów na obcasach (mam dosłownie jedną parę, którą zakładam 1-2 razy w roku), ale kiedy buty sportowe ewidentnie nie pasują do sukienki, wybieram balerinki. I nie, nie jestem wysoka - mój wzrost jest poniżej przeciętnej .
Zresztą temat jest o trendach, do których nie możemy się przekonać - ja nie mogę się przekonać akurat do tego trendu .
Wszystko co oversajzowe, mam szczupłe nogi, ultra szerokie biodra, duże wcięcie w talii i potrzebuję dopasowanych rzeczy by wyglądać smukle, jeśli włożę oversajz, który będzie pasował na moje biodra, to cała reszta wisi i wyglądam na rozmiar XXXL.
Nie rozumiem też kolarek i adidasów do sukienek, jeszcze jak to są zgrabne Samby to ok, ale takie pełne adidasy typu Asics i zwiewna sukienka - no nie mój styl.
Nie rozumiem też kolarek i adidasów do sukienek, jeszcze jak to są zgrabne Samby to ok, ale takie pełne adidasy typu Asics i zwiewna sukienka - no nie mój styl.
-
- Gacie z oceanu
ubrania worki, jakieś turbo szerokie rybaczki z milionem kieszeni jak ukradzione z szafy ojca a do tego full make up i tipsy jak na wesele
-
- Skarpeta Rakieta
Kryształki na zębach, jak dla mnie sprawiają, że zęby wyglądają jakby miały ubytki.
- KasandraCwir
- RealDiamond
Kwadratowe paznokcie, które wyglądają jak gumy orbit przyklejone do palców, im dłuższe tym gorsze
-
- Skarpeta Rakieta
W ogóle przesadnie długie paznokcie moim zdaniem nie wyglądają dobrze, nie mówiąc o tym,że muszą być cholernie niepraktyczne.KasandraCwir pisze: ↑śr sie 28, 2024 9:33 pm Kwadratowe paznokcie, które wyglądają jak gumy orbit przyklejone do palców, im dłuższe tym gorsze
Mam to samo, za każdym razem po opiłowaniu paznokci przez manicurzystkę proszę ją, by skrócić je jeszcze bardziej .Biczysko77 pisze: ↑pt sie 30, 2024 1:42 pm W ogóle przesadnie długie paznokcie moim zdaniem nie wyglądają dobrze, nie mówiąc o tym,że muszą być cholernie niepraktyczne.
- KasandraCwir
- RealDiamond
To prawda, jak robią mi się w moim odczuciu za długie to czuję jakbym nie mogła w 100% korzystać z rąkBiczysko77 pisze: ↑pt sie 30, 2024 1:42 pm W ogóle przesadnie długie paznokcie moim zdaniem nie wyglądają dobrze, nie mówiąc o tym,że muszą być cholernie niepraktyczne.
-
- Skarpeta Rakieta
Najgorzej, jak o coś zahaczę pazurem i wygnie mi się na zewnątrz jedno z gorszych odczuć. Dlatego wolę ścinać swoje paznokcie niemal do zera nie przejmując się nieestetycznym wyglądem.KasandraCwir pisze: ↑pt sie 30, 2024 2:45 pm To prawda, jak robią mi się w moim odczuciu za długie to czuję jakbym nie mogła w 100% korzystać z rąk
Najgorszy trend dla mnie to ten, że od paru sezonów wracają najbrzydsze trendy z dawnych lat większość wymieniłyście - siatkowe topy, siatkowe buty, kwadratowe noski butów, rybaczki, tipsy. Nie cierpię też torebek bagietek i długich spódnic a la dziewczyna z oazy. Brakuje tylko powrotu mody na balejaż, cieniowaną "w pazurek" grzywkę, brokatowych tatuaży, sztruksowych żakietów z broszką-kwiatem i biało-czarnego smoky eye.
Dla mnie najbrzydsza epoka w modzie to trendy z lat 2000, które teraz powracająms.shy pisze: ↑sob sie 31, 2024 11:31 pm Najgorszy trend dla mnie to ten, że od paru sezonów wracają najbrzydsze trendy z dawnych lat większość wymieniłyście - siatkowe topy, siatkowe buty, kwadratowe noski butów, rybaczki, tipsy. Nie cierpię też torebek bagietek i długich spódnic a la dziewczyna z oazy. Brakuje tylko powrotu mody na balejaż, cieniowaną "w pazurek" grzywkę, brokatowych tatuaży, sztruksowych żakietów z broszką-kwiatem i biało-czarnego smoky eye.
Zgadzam się, nie umiem przywołać choćby jednego trendu z tamtej dekady, który mogłabym założyć dzisiaj bez ciarek żenady
- KasandraCwir
- RealDiamond
A jeszcze wracając do trendów stricte ubraniowych, irytuje mnie to jak trudno jest obecnie kupić t-shirt w sieciówce. Zwyczajny t-shirt, nie za krótki, nie za długi, lekko luźny, z jakąś ciekawą aplikacją. Wszędzie albo crop topy, nierzadko powycinane tak że nie wiadomo gdzie się tak ubrać, do klubu co najwyżej, albo ogromne workowate t-shirty jak po starszym, otyłym bracie. Odfiltrować się tego często nie da więc trzeba przewijać i przewijać w nadziei że znajdzie się 2, max. 3 rzeczy będące zwykłym t-shirtem
-
- ŚpioszkiKenzo
Adidasy samby - jezu, przypominają mi totalnie te trampki, które mama kupowała mi do szkoły na bazarze a dziś moda stulecia
Też nie rozumiem fenomenu.Magdalenaaaa pisze: ↑ndz paź 13, 2024 11:38 pm Adidasy samby - jezu, przypominają mi totalnie te trampki, które mama kupowała mi do szkoły na bazarze a dziś moda stulecia
-
- HottStripper
Dokładnie! Kompletnie nie potrafię znaleźć niczego dla siebieKasandraCwir pisze: ↑czw wrz 05, 2024 9:20 am A jeszcze wracając do trendów stricte ubraniowych, irytuje mnie to jak trudno jest obecnie kupić t-shirt w sieciówce. Zwyczajny t-shirt, nie za krótki, nie za długi, lekko luźny, z jakąś ciekawą aplikacją. Wszędzie albo crop topy, nierzadko powycinane tak że nie wiadomo gdzie się tak ubrać, do klubu co najwyżej, albo ogromne workowate t-shirty jak po starszym, otyłym bracie. Odfiltrować się tego często nie da więc trzeba przewijać i przewijać w nadziei że znajdzie się 2, max. 3 rzeczy będące zwykłym t-shirtem
- satynowe spódnice midi połączone z dużym tshirtem na wierzchu, czasami widywane jeszcze z marynarka oversize
- szerokie spodnie połączone z szeroką i długą górą
- legginsy jako spodnie (połączone z krótką górą),
- okulary przeciwsłoneczne zakładane wewnątrz (np. w galerii)
- szerokie spodnie połączone z szeroką i długą górą
- legginsy jako spodnie (połączone z krótką górą),
- okulary przeciwsłoneczne zakładane wewnątrz (np. w galerii)