Śledzenie na Facebooku

Poznajmy się!

Moderator: verysweetcherry

Marinella
Tritonotti

Śledzenie na Facebooku

Post autor: Marinella »

Hej dziewczyny,

wiecie jak można wytropić osobę na Facebooku, która ma zdjęcie z profilu, a imię i nazwisko ma wpisane Mateo Mateo? Jak znaleźć cokolwiek w necie o takiej osobie?

Problem jest taki, że moja siostra zakochała się w facecie i zostawiła trzylatka u rodziców i siedzi z tym człowiekiem poza PL nie chcąc nam nić o nim powiedzieć oprócz pochwalenia się tym, że facet ma pieniądze, bentleya itp 😔. Rodzice są przerażeni.
eva.cath

Post autor: eva.cath »

Można spróbować wyszukać jego zdjęcie profilowe w Googlu. Pytanie czy to jego prawdziwe zdjęcie
Marinella
Tritonotti

eva.cath pisze: ndz sie 18, 2024 11:27 am Można spróbować wyszukać jego zdjęcie profilowe w Googlu. Pytanie czy to jego prawdziwe zdjęcie
Jest prawdziwe, bo siostra raz dodała relacje na IG i odbijał się w szybie, szukałam tym sposobem i nic. 😖 Rodzice głowią się kto to jest, że zero informacji o nim i ona nic nie chce powiedzieć, no i najgorsze to, że dzieckiem się nie zajmuje przez to, ten mały cierpi 😕 nie chcemy by ta sytuacja wpłynęła na jego życie 😕
ritor
Migocząca Świeczka

Post autor: ritor »

A masz jakiekolwiek inne jego zdjęcie twarzy? Ale wyraźne. Jeśli tak to spróbuj znaleźć przez stronę pimeyes.

Kurcze, pomogłabym Ci, bo akurat w tym jestem dobra. Kiedyś wystalkowałam faceta znając jego imię, miasto i zawód 😅 Ale jak bardzo strzeże swojej prywatności to nie dasz rady niczego znaleźć. Masz jeszcze jakieś informacje oprócz jego fejsa?
Marinella
Tritonotti

ritor pisze: ndz sie 18, 2024 9:18 pm A masz jakiekolwiek inne jego zdjęcie twarzy? Ale wyraźne. Jeśli tak to spróbuj znaleźć przez stronę pimeyes.

Kurcze, pomogłabym Ci, bo akurat w tym jestem dobra. Kiedyś wystalkowałam faceta znając jego imię, miasto i zawód 😅 Ale jak bardzo strzeże swojej prywatności to nie dasz rady niczego znaleźć. Masz jeszcze jakieś informacje oprócz jego fejsa?
Mało informacji, skąd pochodzi i gdzie mieszka, a tak to wszystko zablokowane na profilu. Zero zdjęcia w tle, tylko profilowe z profilu i to w okularach przeciwsłonecznych 😑🙄.
Takie nawet mniej niż z profilu bo stoi plecami i patrzy jakby w bok.

Też byłam dobra w stalkowanie i zawsze pomagałam koleżankom jak coś potrzebowały, ale teraz wymiękłam. Już dawno nie widziałam tak bardzo zamkniętego profilu.
Marinella
Tritonotti

Nie mogę edytować posta. Jeszcze data urodzenia o ile jest prawdziwa plus to, że jest czarnoskóry, raczej przystojny.
ritor
Migocząca Świeczka

W sumie mam pomysł. Nie wiem skąd jest Twoja siostra, ale istnieją grupki na Facebooku o nazwie ,,Are we dating the same guy?" + miasto, gdzie dziewczyny dodają zdjęcia z portali randkowych, by sprawdzić, czy facet nie ma żony, rodziny itd. Może sprawdź, czy w mieście gdzie mieszka Twoja siostra jest taka grupka i zapytaj na niej o niego. Zazwyczaj można zapytać z anonima, więc nikt się nie zorientuje, że to Ty. W sumie Bentleye i pieniądze o których wspominałaś to ogrooomny red flag gdy jest połączony z opuszczeniem dziecka przez Twoją siostrę. Może być on popularny wśród kobiet z miasta i być nieźle szemrany.
Plotkara
Willa z basenem

Post autor: Plotkara »

Marinella pisze: ndz sie 18, 2024 9:32 am Hej dziewczyny,

wiecie jak można wytropić osobę na Facebooku, która ma zdjęcie z profilu, a imię i nazwisko ma wpisane Mateo Mateo? Jak znaleźć cokolwiek w necie o takiej osobie?

Problem jest taki, że moja siostra zakochała się w facecie i zostawiła trzylatka u rodziców i siedzi z tym człowiekiem poza PL nie chcąc nam nić o nim powiedzieć oprócz pochwalenia się tym, że facet ma pieniądze, bentleya itp 😔. Rodzice są przerażeni.
Zrób wpis na bękartach z tindera na fb i opisz sytuację + to zdjęcie w okularach. Jest duża szansa, że kobiety go znaja i dowiesz się, co to za ziółko. Nie wierzę, że koleś epatujący bogactwem w internecie nie miał konta w apce randkowej i nie grzmocił na potęgę.

Niedawno laska na TT tak się w kilkadziesiat minut dowiedziała o facecie (obcokrajowiec), ktorego poznała w samolocie. Zgłosiły się w komentarzach dziewczyny, ktore oszukiwał. Dziewczyna chciała się tylko pochwalic, jakiego faceta poznała i wrzuciła z nim zdjęcie, a po chwili miała juz informacje. Co ciekawe, koles dawał tę samą bajerę laskom.

Dlatego nawet, jesli nie masz całego wizerunku faceta - dziewczyny ogarną to po faktach, bo na pewno modus operandi ma taki sam
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
Marinella
Tritonotti

ritor pisze: ndz sie 18, 2024 11:48 pm W sumie mam pomysł. Nie wiem skąd jest Twoja siostra, ale istnieją grupki na Facebooku o nazwie ,,Are we dating the same guy?" + miasto, gdzie dziewczyny dodają zdjęcia z portali randkowych, by sprawdzić, czy facet nie ma żony, rodziny itd. Może sprawdź, czy w mieście gdzie mieszka Twoja siostra jest taka grupka i zapytaj na niej o niego. Zazwyczaj można zapytać z anonima, więc nikt się nie zorientuje, że to Ty. W sumie Bentleye i pieniądze o których wspominałaś to ogrooomny red flag gdy jest połączony z opuszczeniem dziecka przez Twoją siostrę. Może być on popularny wśród kobiet z miasta i być nieźle szemrany.
Przyjeżdża do dziecka jak ojciec ma widzenia tylko, rodzice ją kryją, no ale tak być nie może, to wypłynie wcześniej czy później i będzie drama, w której najbardziej poszkodowane będzie dziecko.
Poprzednim razem było to samo, ojciec dziecka zaimponował jej pieniędzmi, 8 miesięcy związku i ciąża.
Tym razem jest to Niemiec mieszkający w Szwajcarii, nie mamy pojęcia jak go poznała.
Kiedyś na CSI ktoś pisał, że jest jakiś Tinder dla bogatych, gdzie są np. piłkarze itp. kojarzycie? Myślałam żeby w tym kierunku szukać.

Myślałam też o szukaniu na tych grupach „are we dating the same guy” tylko nie wiem czy szukać na niemieckich, szwajcarskich czy polskich 🙈 no dramat.
Siostra jest atrakcyjna i zawsze lubowała się w bogatych facetach, ale teraz no jak jest dziecko to jest trochę inna sytuacja, rodzice niedługo osiwieją 🙈
Marinella
Tritonotti

Plotkara pisze: ndz sie 18, 2024 11:59 pm Zrób wpis na bękartach z tindera na fb i opisz sytuację + to zdjęcie w okularach. Jest duża szansa, że kobiety go znaja i dowiesz się, co to za ziółko. Nie wierzę, że koleś epatujący bogactwem w internecie nie miał konta w apce randkowej i nie grzmocił na potęgę.

Niedawno laska na TT tak się w kilkadziesiat minut dowiedziała o facecie (obcokrajowiec), ktorego poznała w samolocie. Zgłosiły się w komentarzach dziewczyny, ktore oszukiwał. Dziewczyna chciała się tylko pochwalic, jakiego faceta poznała i wrzuciła z nim zdjęcie, a po chwili miała juz informacje. Co ciekawe, koles dawał tę samą bajerę laskom.

Dlatego nawet, jesli nie masz całego wizerunku faceta - dziewczyny ogarną to po faktach, bo na pewno modus operandi ma taki sam
On chyba nie epatuje, siostra wstawiała story jak wsiada do bentleya, czasem wstawia tego bentleya tak tylko reflektor typu „those who know, know” , raczej ona epatuje tym póki co bo on ma profil mocno zamknięty jak pisałam. Wstawiała już torebki 👜 chanel na stories, wcześniej tego nie miała, więc to musi być od niego, hotele luksusowe typu Gstaad Palace, szukaliśmy go na insta, ale nic nie znaleźliśmy. Ona stories też wstawia bardzo oszczędnie, ale jak wstawia to jest to czysty luksus, albo urywki luksusu.
ritor
Migocząca Świeczka

Marinella pisze: pn sie 19, 2024 11:02 am Przyjeżdża do dziecka jak ojciec ma widzenia tylko, rodzice ją kryją, no ale tak być nie może, to wypłynie wcześniej czy później i będzie drama, w której najbardziej poszkodowane będzie dziecko.
Poprzednim razem było to samo, ojciec dziecka zaimponował jej pieniędzmi, 8 miesięcy związku i ciąża.
Tym razem jest to Niemiec mieszkający w Szwajcarii, nie mamy pojęcia jak go poznała.
Kiedyś na CSI ktoś pisał, że jest jakiś Tinder dla bogatych, gdzie są np. piłkarze itp. kojarzycie? Myślałam żeby w tym kierunku szukać.

Myślałam też o szukaniu na tych grupach „are we dating the same guy” tylko nie wiem czy szukać na niemieckich, szwajcarskich czy polskich 🙈 no dramat.
Siostra jest atrakcyjna i zawsze lubowała się w bogatych facetach, ale teraz no jak jest dziecko to jest trochę inna sytuacja, rodzice niedługo osiwieją 🙈
Jeśli chodzi o ten portal randkowy, to pewnie chodzi Ci o Raya. Tam są właśnie sławne osoby, ale podobno baaardzo trudno się na niego dostać. Z tego co kojarzę, ktoś korzystający z tej apki musi Cię do niej zaprosić. Ale nie chcę Cię wprowadzić w błąd, bo nie jestem w temacie.

Ja bym szukała po szwajcarskich stronach.

Hmmm wiem, że zabrzmi to może niegrzecznie z mojej strony i bardzo Cię za to przepraszam, ale Twoja siostra raczej stawia na związki czy na relacje ,,seks w zamian za pieniądze i luksusowe życie"? Jeśli to drugie to może warto byłoby poszukać tego faceta na takich stronach? Albo nawet nie faceta, tylko ją wystalkować, bo zapewnie będzie dużo łatwiej mając jej zdjęcia.
Plotkara
Willa z basenem

Marinella pisze: pn sie 19, 2024 11:09 am On chyba nie epatuje, siostra wstawiała story jak wsiada do bentleya, czasem wstawia tego bentleya tak tylko reflektor typu „those who know, know” , raczej ona epatuje tym póki co bo on ma profil mocno zamknięty jak pisałam. Wstawiała już torebki 👜 chanel na stories, wcześniej tego nie miała, więc to musi być od niego, hotele luksusowe typu Gstaad Palace, szukaliśmy go na insta, ale nic nie znaleźliśmy. Ona stories też wstawia bardzo oszczędnie, ale jak wstawia to jest to czysty luksus, albo urywki luksusu.
Ale jak się spotykał z innymi laskami, to na pewno. Mozliwe, ze koles szuka wlasnie Polek i dlatego bym celowała rowniez w polskie stronki pokroju bękartów z tindera. Sprobuj, niejedna kobieta juz tam wiele się dowiedziała. Moze kiedys polował na tinderze i go znaja. Akurat nie trzeba zadnych „eskluzywnych” stron i apek. Na tinderze jest pełno profili bez zdjec twarzy, ale za to z „luksusem” i laski się na to łapią. Moze tez na IG polować i pisze do roznych dup. Moze tez korzystac z wielu apek + ig.

Poza tym, TT to tez dobre narzedzie, zeby zdobyc informacje. Ja bym wszystko zrobiła, zeby znalezc siostrę, ktorej jakis typ nawija makaron na uszy.

Pobudka bedzie bolesna
Marinella
Tritonotti

Marinella pisze: pn sie 19, 2024 11:09 am On chyba nie epatuje, siostra wstawiała story jak wsiada do bentleya, czasem wstawia tego bentleya tak tylko reflektor typu „those who know, know” , raczej ona epatuje tym póki co bo on ma profil mocno zamknięty jak pisałam. Wstawiała już torebki 👜 chanel na stories, wcześniej tego nie miała, więc to musi być od niego, hotele luksusowe typu Gstaad Palace, szukaliśmy go na insta, ale nic nie znaleźliśmy. Ona stories też wstawia bardzo oszczędnie, ale jak wstawia to jest to czysty luksus, albo urywki luksusu.
Dobry pomysł ze stalkowaniem jej 🙈
Kiedyś na pewno stawiała na związki ale z zamożnymi facetami, myślę że nadal chodzi o związki, ale chyba jej się spodobało, że znajduje coraz lepszą partię, teraz po ciąży to chyba jeszcze bardziej jej imponuje, że “z dzieckiem” znalazła taką partię, ale ona była zawsze skryta i byłyśmy zupełnie innymi typami, ja jestem już 12 lat w związku, a ona regularnie zmieniała i zawsze na bogatszego.
Sprobuje tak jak mówisz, poszukać jej, ale też poszukać go na szwajcarskich stronach. Na tinderze nadal jest tak, że zakres poznawania jest ograniczony do około 200km?
Mieszkamy w zachodniopomorskie i bardziej mi pasuje, jeśli to tinder, że zasięgiem szukania znalazła go w Niemczech.
Plotkara
Willa z basenem

Marinella pisze: pn sie 19, 2024 11:41 am Dobry pomysł ze stalkowaniem jej 🙈
Kiedyś na pewno stawiała na związki ale z zamożnymi facetami, myślę że nadal chodzi o związki, ale chyba jej się spodobało, że znajduje coraz lepszą partię, teraz po ciąży to chyba jeszcze bardziej jej imponuje, że “z dzieckiem” znalazła taką partię, ale ona była zawsze skryta i byłyśmy zupełnie innymi typami, ja jestem już 12 lat w związku, a ona regularnie zmieniała i zawsze na bogatszego.
Sprobuje tak jak mówisz, poszukać jej, ale też poszukać go na szwajcarskich stronach. Na tinderze nadal jest tak, że zakres poznawania jest ograniczony do około 200km?
Mieszkamy w zachodniopomorskie i bardziej mi pasuje, jeśli to tinder, że zasięgiem szukania znalazła go w Niemczech.
Jak masz Premium to mozesz sobie ustawic paszport i zmieniac lokalizację jak tylko chcesz.

A lasce zagroźcie oddaniem dziecka, jak nie bedzie się nim opiekowac i nie wroci. Mozecie tez dowiedziec się, jak wyglada sprawa zgłoszenia jej za porzucenie własnego dziecka i księżniczkę zacznie szukac policja. Kosmos, że to tolerujecie i robicie za opiekunki, a laska gdzies siedzi bez konsekwencji. Tym samym przykładacie się do tego, że moze sobie balować i zostawic własne dziecko. Przemyślcie to. To jest jak z alkoholikiem w rodzinie - współuzależnienie. Emocje na bok i czas sprawic, zeby poniosła konsekwencje prawne własnych wyborów zyciowych.

Z boku wyglada to tak, ze laska wybiera drogie torebki i wystawne zycie zamiast dobra swojego dziecka, a rodzina ją kryje i pozwala balować
Marinella
Tritonotti

Plotkara pisze: pn sie 19, 2024 11:47 am Jak masz Premium to mozesz sobie ustawic paszport i zmieniac lokalizację jak tylko chcesz.

A lasce zagroźcie oddaniem dziecka, jak nie bedzie się nim opiekowac i nie wroci. Mozecie tez dowiedziec się, jak wyglada sprawa zgłoszenia jej za porzucenie własnego dziecka i księżniczkę zacznie szukac policja. Kosmos, że to tolerujecie i robicie za opiekunki, a laska gdzies siedzi bez konsekwencji. Tym samym przykładacie się do tego, że moze sobie balować i zostawic własne dziecko. Przemyślcie to. To jest jak z alkoholikiem w rodzinie - współuzależnienie. Emocje na bok i czas sprawic, zeby poniosła konsekwencje prawne własnych wyborów zyciowych.

Z boku wyglada to tak, ze laska wybiera drogie torebki i wystawne zycie zamiast dobra swojego dziecka, a rodzina ją kryje i pozwala balować
To niestety nie ja, a rodzice. Oni boją się stracić wnuka, bo ojciec jego nie mieszka w Polsce. Dla mnie to też kosmos. Jako, że już wieki jestem w zwiazku nie mam też doświadczenia kompletnie gdzie ona mogła go poznać, zwłaszcza, że jeszcze pół roku temu siedziała cały czas w Polsce, nigdzie nie latała, nie jeździła, pracowała sobie, ciągle wymyśla sobie nową pracę i nową firmę i tak wyglądały ostatnie lata, więc serio ciężko cokolwiek wymyślić.
Hops_Hops
Mokra Włoszka

Post autor: Hops_Hops »

Marinella pisze: ndz sie 18, 2024 10:08 pm Mało informacji, skąd pochodzi i gdzie mieszka, a tak to wszystko zablokowane na profilu. Zero zdjęcia w tle, tylko profilowe z profilu i to w okularach przeciwsłonecznych 😑🙄.
Takie nawet mniej niż z profilu bo stoi plecami i patrzy jakby w bok.

Też byłam dobra w stalkowanie i zawsze pomagałam koleżankom jak coś potrzebowały, ale teraz wymiękłam. Już dawno nie widziałam tak bardzo zamkniętego profilu.
A czy możesz podać te nazwy miejscowości? One są podane w profilu? Bo "Mateo Mateów" to od groma i ciut ciut na fejsie. Albo czy ewentualnie możesz podać nick siostry z insta, jeśli ma otwarte konto?
Marinella
Tritonotti

Hops_Hops pisze: pn sie 19, 2024 12:57 pm A czy możesz podać te nazwy miejscowości? One są podane w profilu? Bo "Mateo Mateów" to od groma i ciut ciut na fejsie. Albo czy ewentualnie możesz podać nick siostry z insta, jeśli ma otwarte konto?

Ona ma zamknięty profil, a “Mateo Mateo” to był przykład, facet ma wpisany inny skrót imienny podwojnie. Nie chciałam na publicznym forum aż tak wchodzić w szczegóły bo na różnych ludzi można trafić. Ma podaną datę urodzenia i miasto z którego pochodzi oraz w którym żyje. Chyba pozostaje mi szukanie przez grupy, ale szczerze muszę wyjść ze swojej strefy komfortu by to robić 🙈
Marinella
Tritonotti

Nie mogę edytować, szukałam już na LinkedIn ale na próżno. Myślałam, że skoro ma pieniądze to może ma jakąś super pozycję i znajdę go w ten sposób, ale niestety nie.
majewskae
RoyalBaby

Post autor: majewskae »

Marinella pisze: pn sie 19, 2024 3:32 pm Nie mogę edytować, szukałam już na LinkedIn ale na próżno. Myślałam, że skoro ma pieniądze to może ma jakąś super pozycję i znajdę go w ten sposób, ale niestety nie.
Jak potoczyła się dalsza historia? Udało się coś ustalić?
Ciao
Dzastinaa
Samarka

Post autor: Dzastinaa »

Marinella pisze: pn sie 19, 2024 3:32 pm Nie mogę edytować, szukałam już na LinkedIn ale na próżno. Myślałam, że skoro ma pieniądze to może ma jakąś super pozycję i znajdę go w ten sposób, ale niestety nie.
Moja znajoma kiedyś też poznała gościa!!! Cudowny,przystojny,kasiasty ohhh złapała pana Boga za nogi. Mówiłam jej uwazaj bo dla mnie to niespotykane,że typ nie ma fejsa 😅oczywiście uznała,że jestem szurnueta bo nikt nie ma obowiązku go mieć! Proste,że tak tyle,że miałam nosa bo owy ziomek zostawił ją z długami i złamanym sercem ;)
KrwawaMary
HottStripper

Post autor: KrwawaMary »

Jeśli nadal szukasz, to czy ona ma jakichś przyjaciół? Może oni coś wiedzą… Ewentualnie poproś jakąś kuzynkę czy koleżankę, żeby napisała do niej rzekomo zachwycona tym, że jej się znów lepiej układa i może siostra coś wypapla 🤷‍♀️