Jakościowe swetry nie za miliony

Inspiracje modowe, promocje, błędy cenowe, Wasze ulubione style

Moderator: verysweetcherry

vlogvloguje
RoyalBaby

Jakościowe swetry nie za miliony

Post autor: vlogvloguje »

Hej,
wiecie gdzie mogę kupić jakościowe swetry nie za miliony oprócz vinted?
katja20
Skarpeta Rakieta

Post autor: katja20 »

Upne tylko, ja kupuje przeważnie na allegro, ale to zależy jak trafi
Awatar użytkownika
florella
SkrzydełkaZhooters

Post autor: florella »

Ja ostatnio odkryłam bazary. Swetry z niezłym składem za 60-80 zł. Wszystko to samo co w butiku monnari za 300. :')
ZielonaKurka
Ciastko

Post autor: ZielonaKurka »

Dla mnie Vinted to najlepsza opcja, ostatnio kupiłam sweter z alpaki za 50 złotych :he:
Widzeciebiezbliska
Gacie z oceanu

Post autor: Widzeciebiezbliska »

W sieciówkach szukaj premium , sprawdzaj składy.
Irina
Ciastko

Post autor: Irina »

Polecam Halę Targową w Gdyni - swetry w cenach 69-80 zł, skład typu 50 % wełna, 20 % kaszmir, 20 % wiskoza, 10 % elastan lub inne kombinacje (bawełna wełna, wiskoza). Do tego szale 50 % kaszmiru za około 110 zł. W sobotę kupiłam 5 takich swetrów i zamierzam wrócić po więcej.
ZielonaKurka
Ciastko

Post autor: ZielonaKurka »

Aż nie chce sie wierzyć że te sklepy w takim razie muszą mieć naprawdę niezłą przebitkę cenową :'(
Awatar użytkownika
florella
SkrzydełkaZhooters

Post autor: florella »

ZielonaKurka pisze: wt gru 10, 2024 8:34 am Aż nie chce sie wierzyć że te sklepy w takim razie muszą mieć naprawdę niezłą przebitkę cenową :'(
No mają. Lokal w galerii i pracownicy kosztują majątek. My za to płacimy a jeszcze zostaje na mercedesa dla właścicielki B)
ikamika
Ciastko

Post autor: ikamika »

Irina pisze: pn gru 09, 2024 9:15 am Polecam Halę Targową w Gdyni - swetry w cenach 69-80 zł, skład typu 50 % wełna, 20 % kaszmir, 20 % wiskoza, 10 % elastan lub inne kombinacje (bawełna wełna, wiskoza). Do tego szale 50 % kaszmiru za około 110 zł. W sobotę kupiłam 5 takich swetrów i zamierzam wrócić po więcej.

Które to stoisko z takimi cenami? :o
azakkkk
MoetGlass

Post autor: azakkkk »

ikamika pisze: śr gru 11, 2024 12:15 am Które to stoisko z takimi cenami? :o
nie da się wyprodukować dobrego swetra w tej cenie. Jest szansa, że to plastik jednak
ikamika
Ciastko

Post autor: ikamika »

azakkkk pisze: śr gru 11, 2024 1:55 am nie da się wyprodukować dobrego swetra w tej cenie. Jest szansa, że to plastik jednak
Też mi się tak wydaje, dlatego pytam bo mogę to sprawdzić
dadok
Siatkarka

Post autor: dadok »

A no właśnie - cena. Za takie kwoty nie ma szans na jakość.
Awatar użytkownika
StrawberryCake
Szarlotta

Post autor: StrawberryCake »

Jak wystarczy Ci bawełna - to bywają w sieciówkach w znośnych cenach. Wełniane też się zdarzają, ale raz, że mało modeli, dwa ceny też idą do góry. Ogólnie zasada jest taka, że unikasz wszystkiego co ma akryl w składzie (obojętnie ile procent). Może być bawełna, wiskoza (choć wiskozowe sweterki to raczej ciepłe nie są). Najlepiej wełna, kaszmir, alpaka, merino, itp. Dodatki to maks 20%.
Problemem jest dobrej jakości włóczka. Bo motek wełny (a nie jakiegoś akrylu czy innego plastiku) trochę kosztuje, więc same koszty włóczki są już wysokie. A jeszcze robocizna. Przez co najdrożej chyba niestety wyjdzie w małych firmach, bo rękodzieło zawsze droższe. Jak wspomniały wyżej Wandy - można spróbować używanych, więc jakieś secondhandy, vinted. Ewentualnie nauczyć się samemu robić na drutach/szydełku 😉