Start
Mój profil

Jakościowe swetry nie za miliony

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry, Moderatorzy lokalni
vlogvloguje
Channelka

Jakościowe swetry nie za miliony

Post autor: vlogvloguje »

Hej,
wiecie gdzie mogę kupić jakościowe swetry nie za miliony oprócz vinted?
katja20
Koczkodan

Post autor: katja20 »

Upne tylko, ja kupuje przeważnie na allegro, ale to zależy jak trafi
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

Ja ostatnio odkryłam bazary. Swetry z niezłym składem za 60-80 zł. Wszystko to samo co w butiku monnari za 300. :')
ZielonaKurka
Ciastko

Post autor: ZielonaKurka »

Dla mnie Vinted to najlepsza opcja, ostatnio kupiłam sweter z alpaki za 50 złotych :he:
Widzeciebiezbliska

Post autor: Widzeciebiezbliska »

W sieciówkach szukaj premium , sprawdzaj składy.
Irina
Mokra Włoszka

Post autor: Irina »

Polecam Halę Targową w Gdyni - swetry w cenach 69-80 zł, skład typu 50 % wełna, 20 % kaszmir, 20 % wiskoza, 10 % elastan lub inne kombinacje (bawełna wełna, wiskoza). Do tego szale 50 % kaszmiru za około 110 zł. W sobotę kupiłam 5 takich swetrów i zamierzam wrócić po więcej.
ZielonaKurka
Ciastko

Post autor: ZielonaKurka »

Aż nie chce sie wierzyć że te sklepy w takim razie muszą mieć naprawdę niezłą przebitkę cenową :'(
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

ZielonaKurka pisze: wt gru 10, 2024 8:34 am Aż nie chce sie wierzyć że te sklepy w takim razie muszą mieć naprawdę niezłą przebitkę cenową :'(
No mają. Lokal w galerii i pracownicy kosztują majątek. My za to płacimy a jeszcze zostaje na mercedesa dla właścicielki B)
ikamika
Mokra Włoszka

Post autor: ikamika »

Irina pisze: pn gru 09, 2024 9:15 am Polecam Halę Targową w Gdyni - swetry w cenach 69-80 zł, skład typu 50 % wełna, 20 % kaszmir, 20 % wiskoza, 10 % elastan lub inne kombinacje (bawełna wełna, wiskoza). Do tego szale 50 % kaszmiru za około 110 zł. W sobotę kupiłam 5 takich swetrów i zamierzam wrócić po więcej.

Które to stoisko z takimi cenami? :o
azakkkk
LouiBag

Post autor: azakkkk »

ikamika pisze: śr gru 11, 2024 12:15 am Które to stoisko z takimi cenami? :o
nie da się wyprodukować dobrego swetra w tej cenie. Jest szansa, że to plastik jednak
ikamika
Mokra Włoszka

azakkkk pisze: śr gru 11, 2024 1:55 am nie da się wyprodukować dobrego swetra w tej cenie. Jest szansa, że to plastik jednak
Też mi się tak wydaje, dlatego pytam bo mogę to sprawdzić
dadok
Siatkarka

Post autor: dadok »

A no właśnie - cena. Za takie kwoty nie ma szans na jakość.
Awatar użytkownika
StrawberryCake
PrinTu

Post autor: StrawberryCake »

Jak wystarczy Ci bawełna - to bywają w sieciówkach w znośnych cenach. Wełniane też się zdarzają, ale raz, że mało modeli, dwa ceny też idą do góry. Ogólnie zasada jest taka, że unikasz wszystkiego co ma akryl w składzie (obojętnie ile procent). Może być bawełna, wiskoza (choć wiskozowe sweterki to raczej ciepłe nie są). Najlepiej wełna, kaszmir, alpaka, merino, itp. Dodatki to maks 20%.
Problemem jest dobrej jakości włóczka. Bo motek wełny (a nie jakiegoś akrylu czy innego plastiku) trochę kosztuje, więc same koszty włóczki są już wysokie. A jeszcze robocizna. Przez co najdrożej chyba niestety wyjdzie w małych firmach, bo rękodzieło zawsze droższe. Jak wspomniały wyżej Wandy - można spróbować używanych, więc jakieś secondhandy, vinted. Ewentualnie nauczyć się samemu robić na drutach/szydełku 😉
zielonisia
Koczkodan

Post autor: zielonisia »

Świetne swetry 100% wełna lub kaszmir w klasycznych krojach są w Uniqlo. Kosztują ok 100€, ja mam w kilku kolorach i wszystkie kupiłam na vinted za ok 100zł
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Ja kupiłam ostatnio 2 na vinted, 1 kaszmirowy, drugi welna, aczkolwiek jakąś fanatyczką wełnianych swetrów nie jestem, bo zdarzyło mi się kiedyś spektakularnie skurczyć nie jeden, więc mam stres, że znowu się to wydarzy.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
ikamika
Mokra Włoszka

Grubababa pisze: wt gru 17, 2024 8:56 am Ja kupiłam ostatnio 2 na vinted, 1 kaszmirowy, drugi welna, aczkolwiek jakąś fanatyczką wełnianych swetrów nie jestem, bo zdarzyło mi się kiedyś spektakularnie skurczyć nie jeden, więc mam stres, że znowu się to wydarzy.
Kup sobie jakiś płyn do prania wełny i pierz ręcznie kochana, mniejsze prawdopodobieństwo że skurczysz
sira46
Siatkarka

Post autor: sira46 »

ja szczerze mówiąc z własnego doświadczenia nie polecam uniqlo, jak ubieram ten sweter to jestem cała mokra ale tak to słyszałam same dobre opinie o nich wiec moze coś z moim akurat jest nie tak 😿