Jakościowe swetry nie za miliony
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry, Moderatorzy lokalni-
vlogvloguje
- Channelka
Jakościowe swetry nie za miliony
Hej,
wiecie gdzie mogę kupić jakościowe swetry nie za miliony oprócz vinted?
wiecie gdzie mogę kupić jakościowe swetry nie za miliony oprócz vinted?
-
ZielonaKurka
- Ciastko
Dla mnie Vinted to najlepsza opcja, ostatnio kupiłam sweter z alpaki za 50 złotych 
Polecam Halę Targową w Gdyni - swetry w cenach 69-80 zł, skład typu 50 % wełna, 20 % kaszmir, 20 % wiskoza, 10 % elastan lub inne kombinacje (bawełna wełna, wiskoza). Do tego szale 50 % kaszmiru za około 110 zł. W sobotę kupiłam 5 takich swetrów i zamierzam wrócić po więcej.
-
ZielonaKurka
- Ciastko
Aż nie chce sie wierzyć że te sklepy w takim razie muszą mieć naprawdę niezłą przebitkę cenową 
No mają. Lokal w galerii i pracownicy kosztują majątek. My za to płacimy a jeszcze zostaje na mercedesa dla właścicielkiZielonaKurka pisze: ↑wt gru 10, 2024 8:34 am Aż nie chce sie wierzyć że te sklepy w takim razie muszą mieć naprawdę niezłą przebitkę cenową![]()
Irina pisze: ↑pn gru 09, 2024 9:15 am Polecam Halę Targową w Gdyni - swetry w cenach 69-80 zł, skład typu 50 % wełna, 20 % kaszmir, 20 % wiskoza, 10 % elastan lub inne kombinacje (bawełna wełna, wiskoza). Do tego szale 50 % kaszmiru za około 110 zł. W sobotę kupiłam 5 takich swetrów i zamierzam wrócić po więcej.
Które to stoisko z takimi cenami? :o
- StrawberryCake
- PrinTu
Jak wystarczy Ci bawełna - to bywają w sieciówkach w znośnych cenach. Wełniane też się zdarzają, ale raz, że mało modeli, dwa ceny też idą do góry. Ogólnie zasada jest taka, że unikasz wszystkiego co ma akryl w składzie (obojętnie ile procent). Może być bawełna, wiskoza (choć wiskozowe sweterki to raczej ciepłe nie są). Najlepiej wełna, kaszmir, alpaka, merino, itp. Dodatki to maks 20%.
Problemem jest dobrej jakości włóczka. Bo motek wełny (a nie jakiegoś akrylu czy innego plastiku) trochę kosztuje, więc same koszty włóczki są już wysokie. A jeszcze robocizna. Przez co najdrożej chyba niestety wyjdzie w małych firmach, bo rękodzieło zawsze droższe. Jak wspomniały wyżej Wandy - można spróbować używanych, więc jakieś secondhandy, vinted. Ewentualnie nauczyć się samemu robić na drutach/szydełku
Problemem jest dobrej jakości włóczka. Bo motek wełny (a nie jakiegoś akrylu czy innego plastiku) trochę kosztuje, więc same koszty włóczki są już wysokie. A jeszcze robocizna. Przez co najdrożej chyba niestety wyjdzie w małych firmach, bo rękodzieło zawsze droższe. Jak wspomniały wyżej Wandy - można spróbować używanych, więc jakieś secondhandy, vinted. Ewentualnie nauczyć się samemu robić na drutach/szydełku
-
zielonisia
- Koczkodan
Świetne swetry 100% wełna lub kaszmir w klasycznych krojach są w Uniqlo. Kosztują ok 100€, ja mam w kilku kolorach i wszystkie kupiłam na vinted za ok 100zł
Ja kupiłam ostatnio 2 na vinted, 1 kaszmirowy, drugi welna, aczkolwiek jakąś fanatyczką wełnianych swetrów nie jestem, bo zdarzyło mi się kiedyś spektakularnie skurczyć nie jeden, więc mam stres, że znowu się to wydarzy.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Kup sobie jakiś płyn do prania wełny i pierz ręcznie kochana, mniejsze prawdopodobieństwo że skurczysz