Profesjonalne kosmetyki fryzjerskie
Moderator: verysweetcherry
Profesjonalne kosmetyki fryzjerskie
Hej, mam pytanie, czy ktoś z Was używa "profesjonalnych kosmetyków fryzjerskich", ogólnie kosmetyków do włosów z wyższej półki, nie drogeryjne. Czy one naprawdę działają? Olejki, odżywki?? Chodzi mi tak naprawdę o wizualne działanie, żeby włosy wyglądały ładnie, błyszczały.
Bawiłam się w włosomaniactwo już od jego początków, 2013 rok, ale teraz stwierdzam, że mam już dość czasami nie mam już ochoty albo czasu siedzieć z różnymi rodzajami masek, olejowaniem, suszenie dyfuzorem. Chciałabym czasami móc nałożyć jeden/dwa kosmetyki i mieć efekt wow, ładne błyszczące włosy.
Chciałam kupić np. olejek z Kerastase, ale dla mnie jak na kosmetyków do włosów to już jest wysoka cena, więc chce mieć pewność, że efekt będzie
Co polecacie, jakie macie zdanie na ten temat ?
Bawiłam się w włosomaniactwo już od jego początków, 2013 rok, ale teraz stwierdzam, że mam już dość czasami nie mam już ochoty albo czasu siedzieć z różnymi rodzajami masek, olejowaniem, suszenie dyfuzorem. Chciałabym czasami móc nałożyć jeden/dwa kosmetyki i mieć efekt wow, ładne błyszczące włosy.
Chciałam kupić np. olejek z Kerastase, ale dla mnie jak na kosmetyków do włosów to już jest wysoka cena, więc chce mieć pewność, że efekt będzie
-
- RoyalBaby
Miałam bardzo zniszczone włosy po rozjaśnianiu. Mam je gęste i długie, ale widać było że gdzieś od 3/4 długości te końcówki były poszarpane i rzadsze. Zaczęłam używać szamponu i odżywki z Olaplex i widać mega różnice. Włosy nie są poszarpane, są bardzo mięciutkie. Z tego co wiem Olaplex działa właśnie na włosy rozjaśniane - nie wiem jak z włosami farbowanymi, ale polecam z całego serca.
Ja mam naturalne włosy i też polecam! Olaplex jest cudownyvlogvloguje pisze: ↑wt sie 27, 2024 2:01 pm Miałam bardzo zniszczone włosy po rozjaśnianiu. Mam je gęste i długie, ale widać było że gdzieś od 3/4 długości te końcówki były poszarpane i rzadsze. Zaczęłam używać szamponu i odżywki z Olaplex i widać mega różnice. Włosy nie są poszarpane, są bardzo mięciutkie. Z tego co wiem Olaplex działa właśnie na włosy rozjaśniane - nie wiem jak z włosami farbowanymi, ale polecam z całego serca.
Girl miałam to samo. W szkole średniej czyli też w 2013 zaczęłam się bawić we włosomaniactwo. I kosmetyki fryzjerskie odmieniły moje życie. Przez 7 lat nie mogłam zapuścić włosów po tym jak przestałam się bawić i sięgnęłam po kosmetyki fryzjerskie to w końcu zapuściłam włosy i przestały wyglądać jak nie powiem co. Ja polecam olaplex (w końcu zapuściłam włosy!), Kerastase, Alternę, Shwarzkopf professional, L'Oreal profesional...z resztą powiem Ci, ze testuje ciagle nowe marki - w sensie jak potrzebuje odżywki, maski czy czegokolwiek patrzę co jest na promce na sephorze, notino czy hair2go i to kupuje.Nikax94 pisze: ↑sob sie 24, 2024 1:54 pm Hej, mam pytanie, czy ktoś z Was używa "profesjonalnych kosmetyków fryzjerskich", ogólnie kosmetyków do włosów z wyższej półki, nie drogeryjne. Czy one naprawdę działają? Olejki, odżywki?? Chodzi mi tak naprawdę o wizualne działanie, żeby włosy wyglądały ładnie, błyszczały.
Również polecam olaplex, mam włosy farbowane (nie rozjasniane). Po żadnych olejach, maskach, odżywkach PEH i innych kombinacjach nie miałam takich włosów, jak po olaplexie. Włosy wygładzone ale nie obciążone, nadal świeże i sypkie, ale bez nadmiernego puchu i sterczących włosków. Końcówki dociążone, nie odstające. Warto zainwestować Myślę jeszcze nad Kerastase ta zielona linia Resistance? lub Redken Bond repair w białych butelkach. Może ktoś miał?
Jeeeeju, bawiłam się trochę w to wlosomaniactwo, może nie obsesyjnie, ale kupiłam chyba wszystko po co trzeba było biegnąc a nie iść do drogerii.
Olejowanie i wcierki spoko natomiast cała reszta to zbiór frustracji i nerwów, bo efekt 10/10 udało się uzyskać 1 na 20 myć.
Całe nastoletnie czasy włosy myłam (nieświadomie) rypaczami, nakładałam odżywkę z garniera i zawsze wszyscy zazdrościli mi włosów.
Teraz włosomaniaczki zmieniają taktykę, wcześniej silikony były bleeee, kosmetyki fryzjerskie bleeee - teraz mówią, że skoro pasują Ci kosmetyki fryzjerskie to znaczy, że w końcu znalazłaś równowagę i odpowiednie produkty. Tralalala, dejta spokój.
We fryzjerskie nie inwestowałam nie farbuję włosów, przez chwilę kusił mnie olaplex, ale wszyscy mówią, że efekt daje na farbowanych/rozjaśnianych włosach, więc odpuściłam.
Ale chętnie poczytam polecajki, chciałabym w końcu ograniczyć się do kilku ulubionych produktów, które zawsze dają efekt wow!
Olejowanie i wcierki spoko natomiast cała reszta to zbiór frustracji i nerwów, bo efekt 10/10 udało się uzyskać 1 na 20 myć.
Całe nastoletnie czasy włosy myłam (nieświadomie) rypaczami, nakładałam odżywkę z garniera i zawsze wszyscy zazdrościli mi włosów.
Teraz włosomaniaczki zmieniają taktykę, wcześniej silikony były bleeee, kosmetyki fryzjerskie bleeee - teraz mówią, że skoro pasują Ci kosmetyki fryzjerskie to znaczy, że w końcu znalazłaś równowagę i odpowiednie produkty. Tralalala, dejta spokój.
We fryzjerskie nie inwestowałam nie farbuję włosów, przez chwilę kusił mnie olaplex, ale wszyscy mówią, że efekt daje na farbowanych/rozjaśnianych włosach, więc odpuściłam.
Ale chętnie poczytam polecajki, chciałabym w końcu ograniczyć się do kilku ulubionych produktów, które zawsze dają efekt wow!
Z fryzjerskich serii polecam kosmetyki Joico, a dla zniszczonych czy rozjasnianych wlosow Maske Joico K Pak Color Therapy Luster Lock, wracam do niej regularnie i zadna maska, czy odzywka nie daje mi takiego efektu, a wychodzi taniej niz Olaplex.
Jesli chodzi o stylizacje to Kevin Murphy jest moim favorytem, a zwlaszcza seria dodajaca objetosci, zarowno spray do stylizacji jak i pianka.
Jesli chodzi o stylizacje to Kevin Murphy jest moim favorytem, a zwlaszcza seria dodajaca objetosci, zarowno spray do stylizacji jak i pianka.
-
- RoyalBaby
Pisałam wcześniej o olaplexie, ale wróciłam się żeby napisać o Joico. Taka fioletowa maska była kiedyś moją miłością. Uwielbiam!Mimoza671 pisze: ↑ndz wrz 01, 2024 11:29 am Z fryzjerskich serii polecam kosmetyki Joico, a dla zniszczonych czy rozjasnianych wlosow Maske Joico K Pak Color Therapy Luster Lock, wracam do niej regularnie i zadna maska, czy odzywka nie daje mi takiego efektu, a wychodzi taniej niz Olaplex.
-
- Currently:Italy
Mam włosy gęste, cienkie, kręcone, puszące się.
Wcześniej olejowałam, używałam kosmetyków zgodnych z trendami włosomaniaczek i niestety, ale traciłam kupę czasu na odpowiednie mycie, odżywianie i włosy wyglądały słabo, ciężko je było rozczesać.
Rok temu kupiłam kosmetyki Redken i zauważyłam, że jest lepiej, włosy się nie puszą, są w końcu błyszczące, a pół roku temu kupiłam Kerastese (same odżywki i maski) i to jest to! Nie mam problemu z rozczesaniem włosów, włosy wyglądają pięknie, fajnie się układają.
Dodatkowo w kondycji włosów pomogły mi dobre gumki do włosów Większość czasu chodzę ze związanymi włosami, wcześniej używałam scrunchies z sieciówek, a kilka miesięcy temu kupiłam kilka z firmy ByDanielle i niebo a ziemia! Trzymają włosy, nie plączą ich, cudo :D
Wcześniej olejowałam, używałam kosmetyków zgodnych z trendami włosomaniaczek i niestety, ale traciłam kupę czasu na odpowiednie mycie, odżywianie i włosy wyglądały słabo, ciężko je było rozczesać.
Rok temu kupiłam kosmetyki Redken i zauważyłam, że jest lepiej, włosy się nie puszą, są w końcu błyszczące, a pół roku temu kupiłam Kerastese (same odżywki i maski) i to jest to! Nie mam problemu z rozczesaniem włosów, włosy wyglądają pięknie, fajnie się układają.
Dodatkowo w kondycji włosów pomogły mi dobre gumki do włosów Większość czasu chodzę ze związanymi włosami, wcześniej używałam scrunchies z sieciówek, a kilka miesięcy temu kupiłam kilka z firmy ByDanielle i niebo a ziemia! Trzymają włosy, nie plączą ich, cudo :D
Jakich szamponów używasz w połączeniu z maskami Kerastase?rozemocjonowana pisze: ↑pt wrz 06, 2024 9:15 am Mam włosy gęste, cienkie, kręcone, puszące się.
-
Dziękirozemocjonowana pisze: ↑pn wrz 16, 2024 3:05 pm Zużywam wszystkie z czasów wlosingu :D
Ale najbardziej lubię szampon z Redken miętowy
Gdzie najtaniej kupujesz Kerastase ?rozemocjonowana pisze: ↑pn wrz 16, 2024 3:05 pm Zużywam wszystkie z czasów wlosingu :D
Ale najbardziej lubię szampon z Redken miętowy
-
Chętnie poczytam o waszych doświadczeniach odnośnie Olaplexu. Od siebie wspomnę o marce Medavita (moja ukochana seria Beta refibre i druga - Glossynation). Pianka z marki Bjork, układam na nią włosy, nie skleja ich, jest trochę jak odżywka, Davines - OI (szampon, maska i olejek + woda lamelarna - świetne są), a teraz moje najnowsze odkrycie czyli Maska Metal Detox od Loreal Pro, włosy po niej są mega miękkie, ale odbite od nasady.
Moja fryzjerka poleca serię Metal detox co jakiś czas użyć (szampon) i z L’Oreal serie przeróżne maski. W sumie nie zawiodłam się .
-
- RoyalBaby
- Rabarblador
- Mokra Włoszka
do odświeżenia koloru- tylko i wyłącznie chroma ID- efekt przepiękny (mam rude włosy) utrzymuje się te 15 myć Fakt że cena spora, ale warto.