jakie polecacie produkty do prania?
Jaki plyn do plukania zeby ciuszki pieknie pachnialy?
Jaki srodek do wybielenia bialych ubran?
Do wybielania nie podpowiem nic ale podpowiem sposób jaki pani od sprzątania mająca ig którego nie pamiętam polecała :
Ja do wybielania białych ubrań używam odplamiacza precyzyjnego od dr. Beckmann. Jest kilka różnych, ja wolę te w proszku, ale robię trochę inaczej niż instrukcja mówi:
Sanytol plyn do dezynfekcji prania czy sagrotandwabambosze pisze: ↑ndz lis 17, 2024 7:38 am A co na śmierdzące pranie? Pralka często prana w sodzie, filtr czyszczony, a jak wieszam na suszarkę i trochę już podeschnie to ciuchy śmierdzą takim, nie wiem jak to określić, ale jakby długo przeleżały w pralce zanim powiesiłam![]()
Mam i do niego dolewam perfumy i nadal
A jakiego detergentu do prania uzywasz? Kapsulki/zel czy proszek? Pralka czyszczona?
Kapsulki, pralka czyszczona prana w sodzie co jakiś czas. Najlepsze że to tylko koszulki męża tak walą i to też nie wszystkie xdEneduelickefucke pisze: ↑wt lis 26, 2024 5:45 am A jakiego detergentu do prania uzywasz? Kapsulki/zel czy proszek? Pralka czyszczona?
Czarne podkoszulki? Czy innydwabambosze pisze: ↑wt lis 26, 2024 7:12 pm Kapsulki, pralka czyszczona prana w sodzie co jakiś czas. Najlepsze że to tylko koszulki męża tak walą i to też nie wszystkie xd
No czarne, kapsulki ariel od zawsze ale problem jest od niedawnaEneduelickefucke pisze: ↑wt lis 26, 2024 7:23 pm Czarne podkoszulki? Czy inny
Kolor?
Jakiej marki kapsulek uzywasz?
Pralke czysc plynem (domol z rosska za 6 zl) bo soda jest za slaba
To wprost powiem juz nie mam pomyslow poza wypraniem wszystkich ciemnych rzeczy w 60° i dolaniu 2 x wiekszej dawki sanytola w plyniedwabambosze pisze: ↑wt lis 26, 2024 8:13 pm No czarne, kapsulki ariel od zawsze ale problem jest od niedawna
Mieliśmy kiedyś ten sam problem z czarnymi męskimi koszulkami - zadziałało dopiero długie wypranie w 30 stopniach, proszku zamiast kapsułek/żelu i podwójne płukanie w occie. Już po jednym praniu było po problemie. Czarne pranie ma to do siebie, że nie lubi wysokich temperatur ze względu na jakieś barwniki które „uwalniają” ten zapach właśnie w wysokiej temperaturze praniadwabambosze pisze: ↑wt lis 26, 2024 8:13 pm No czarne, kapsulki ariel od zawsze ale problem jest od niedawna
Do prania dodaj calgonavinlou pisze: ↑sob gru 21, 2024 3:34 pm Hej dziewczyny, a jak pierzecie ręczniki frotte? Zawsze prałam z kapsułką, w wysokiej temperaturze i na niskich obrotach, żeby były miękkie i puszyste, ale ostatnio są coraz bardziej szorstkie. Nie mam pojęcia, dlaczego, może woda się pogorszyła. Płyn do prania średnio pomaga.
Czy mogę dodać trochę octu? I gdzie najlepiej - bezpośrednio do bębna, czy do szufladki na płyn?
Wiem se stary post ale może skorzystasz (albo ktoś inny), na śmierdzące pranie polecam clovin septon. W 40 stopniach usuwa większość brzydkich zapachów i bakterie, a w 60 grzyby. Ja używam płynudwabambosze pisze: ↑ndz lis 17, 2024 7:38 am A co na śmierdzące pranie? Pralka często prana w sodzie, filtr czyszczony, a jak wieszam na suszarkę i trochę już podeschnie to ciuchy śmierdzą takim, nie wiem jak to określić, ale jakby długo przeleżały w pralce zanim powiesiłam![]()