Polskie dożywotki (Szymańska, Osińska, i inne)
Moderator: verysweetcherry
Re: Polskie dożywotki (Szymańska, Osińska, i inne)
No dla mnie skoro ktoś jest w stanie zabić WŁASNE dziecko, to tym bardziej mógłby po wyjściu z więzienia zabić czyjeś dziecko.
-
- Collagen z chlorellą
Zwłaszcza że to niehumanitarna śmierć poprzedzona znecaniem się z czystej złośliwości i dzieci często padają z wycieńczenia. Skoro za obcego w tej sytuacji wyrokują dożywocie to czemu nie za własne dziecko…
Może te... tu musiałabym użyć niecenzuralnego słowa... Sądy składają takie tragedie na karb trudów rodzicielstwa. Nie, oczywiście nie sposób tego zrozumieć i wytłumaczyć, nie sposób tłumaczyć zwyrodnialców i ludzi broniących zwyrodnialców.Platini_blabla pisze: ↑pn sie 19, 2024 9:21 am Zwłaszcza że to niehumanitarna śmierć poprzedzona znecaniem się z czystej złośliwości i dzieci często padają z wycieńczenia. Skoro za obcego w tej sytuacji wyrokują dożywocie to czemu nie za własne dziecko…
Jeszcze zwykle taka śmierć poprzedzają lata znęcania, niewyobrażalnych tortur. Rzadko kiedy to załamanie nerwowe i jednorazowa sytuacja zakończona morderstwem.
Widzę jeszcze drugą wadę systemu:
Często jest tak, że zamordował np. ojciec czy ojczym a matka bezczynnie się temu przyglądała, i ona najczęściej dostanie max kilka lat więzienia... gdzie moim zdaniem powinna być ukarana tak samo surowo jak morderca.
•
zależy.. czasem strach i traumy robią swoje, trzeba byłoby porządnie takie kobiety przebadać psychiatrycznie i później wydawać wyrok czy sądzić ja tak samo jak oprawcę czy w pewnym sensie też jako ofiaręoliixii pisze: ↑wt sie 20, 2024 12:17 am Może te... tu musiałabym użyć niecenzuralnego słowa... Sądy składają takie tragedie na karb trudów rodzicielstwa. Nie, oczywiście nie sposób tego zrozumieć i wytłumaczyć, nie sposób tłumaczyć zwyrodnialców i ludzi broniących zwyrodnialców.
Jeszcze zwykle taka śmierć poprzedzają lata znęcania, niewyobrażalnych tortur. Rzadko kiedy to załamanie nerwowe i jednorazowa sytuacja zakończona morderstwem.
Widzę jeszcze drugą wadę systemu:
Często jest tak, że zamordował np. ojciec czy ojczym a matka bezczynnie się temu przyglądała, i ona najczęściej dostanie max kilka lat więzienia... gdzie moim zdaniem powinna być ukarana tak samo surowo jak morderca.
-
- Collagen z chlorellą
Proszę cię.
Jak facet morduje swoje dzieci to nikt się nad nim nie rozckliwia tylko dostaje dożywocie. Jak facet morduje żonę z zazdrości która mogła go psychicznie maltretować to też się nikt nad tym nie rozckliwia. za przeproszeniem kultem matki polki biednej zwichrowanej doprowadzonej przez ciężkie życie do mordowania dzieci. Choroby psychiczne to co innego, na to człowiek nic nie poradzi i jak stwierdzona jest niepoczytalność to absolutnie tego nie podważam. Ale jak stwierdzona jest poczytalność to bawi mnie pomysł sądzenia ich jak ofiary a nie sprawcy. Co to w ogóle za pomysł.
I zanim powiecie że z facetami to nieprawda - kobiet skazanych na dożywocie jest ok 15, facetów 450. Tak, kobiety stanowią dużo mniejszą grupę więźniów w Polsce i dużo rzadziej popełniają zbrodnie ale w dalszym ciągu nie brakuje bardzo drastycznych morderstw i to nie pojedynczych a często podwójnych i potrójnych popełnionych przez kobiety za które dożywocia nie dostają.
-
- Collagen z chlorellą
Mamy kolejną kobietę skazana na dożywocie
Tutaj skróć z Polsatu
https://vm.tiktok.com/ZGeT9Qn65/
Tu wiadomości
https://www.wnp.pl/parlamentarny/wydarz ... 67714.html
A tu podcast
https://youtu.be/Ppv-e-5Q7ug?si=hylHKUqBfmRf9Git
Generalnie porypana sprawa. Julianna S., zamieszkała z niepełnoletnią 16 letnia dziewczyną, jej rodzice uważali że jest przez nią omamiona, ona potem zaczęła oskarżać ojca o molestowanie, żeby Julianna dostała nad nią opiekę, on się załamał bo był zgnębiony, popełnił samobojstwo, potem minęło trochę czasu a Julianna namówiła te młodsza koleżankę do zamordowania rodziców. Były nieudane próby otrucia itp ale skończyło się na strzale. Generalnie polecam wam poczytać o sprawie bo ta Julianna to człowiek orkiestra jeśli chodzi o true crime
Tutaj skróć z Polsatu
https://vm.tiktok.com/ZGeT9Qn65/
Tu wiadomości
https://www.wnp.pl/parlamentarny/wydarz ... 67714.html
A tu podcast
https://youtu.be/Ppv-e-5Q7ug?si=hylHKUqBfmRf9Git
Generalnie porypana sprawa. Julianna S., zamieszkała z niepełnoletnią 16 letnia dziewczyną, jej rodzice uważali że jest przez nią omamiona, ona potem zaczęła oskarżać ojca o molestowanie, żeby Julianna dostała nad nią opiekę, on się załamał bo był zgnębiony, popełnił samobojstwo, potem minęło trochę czasu a Julianna namówiła te młodsza koleżankę do zamordowania rodziców. Były nieudane próby otrucia itp ale skończyło się na strzale. Generalnie polecam wam poczytać o sprawie bo ta Julianna to człowiek orkiestra jeśli chodzi o true crime
-
- Collagen z chlorellą
Nawet jeszcze wisi list pożegnalny ojca tej młodszej dziewczyny https://dolnyslaskinfo.pl/informacje/mo ... jne-fakty/
-
- Koczkodan
Znalazłam najstarsza córkę Szymańskiej na fb, nie będę tutaj podawać jej personaliów ale łatwo ja znaleźć z Google. Trochę śmiesznie trochę straszno, ale generyczny post z FB "co masz po mamie a co po tacie" i podpis że po mamie wielkie serce w kontekście tego co się wie to
-
- Collagen z chlorellą
… ta jej córka to skóra zdjęta z matki, tylko kariery kryminalnej nie powiela ale wszystko inne się zgadzaFaberge007 pisze: ↑sob sie 31, 2024 3:42 pm Znalazłam najstarsza córkę Szymańskiej na fb, nie będę tutaj podawać jej personaliów ale łatwo ja znaleźć z Google. Trochę śmiesznie trochę straszno, ale generyczny post z FB "co masz po mamie a co po tacie" i podpis że po mamie wielkie serce w kontekście tego co się wie to
-
- RóżowePolo
Kurcze ja szukam i nie mogę znaleźć... Powiedz chociaż co wpisujesz, że Ci wyskakuje, albo podeślij na privFaberge007 pisze: ↑sob sie 31, 2024 3:42 pm Znalazłam najstarsza córkę Szymańskiej na fb, nie będę tutaj podawać jej personaliów ale łatwo ja znaleźć z Google. Trochę śmiesznie trochę straszno, ale generyczny post z FB "co masz po mamie a co po tacie" i podpis że po mamie wielkie serce w kontekście tego co się wie to
-
- Koczkodan
Monika Szymanska corka. Wyskoczy ci post na fb i voilaDaria121998 pisze: ↑sob sie 31, 2024 7:48 pm Kurcze ja szukam i nie mogę znaleźć... Powiedz chociaż co wpisujesz, że Ci wyskakuje, albo podeślij na priv
-
- Collagen z chlorellą
Tak
-
- Collagen z chlorellą
To teraz pomyślcie że wszystkie kobiety w tej linii - córka Moniki, Monika, mama Moniki, babka Moniki i prababka rodziły dzieci w wieku 15-18 lat
-
- RoyalBaby
Kurcze nie umiem znaleźć, chodzi o post hotelu? To ta córka? Dajcie znać na priv
-
- RóżowePolo
Mi też wyświetla się tylko post tego hotelulandrynkaa pisze: ↑śr wrz 11, 2024 12:30 pm Kurcze nie umiem znaleźć, chodzi o post hotelu? To ta córka? Dajcie znać na priv
-
- LouiBag
A mnie jakiś profil o true-cime.
Telewizja jest gumą do żucia dla oczu.
-
- Collagen z chlorellą
Chodzi o post książki o morderczyniach. Znalazłaś już?landrynkaa pisze: ↑śr wrz 11, 2024 12:30 pm Kurcze nie umiem znaleźć, chodzi o post hotelu? To ta córka? Dajcie znać na priv
-
- RoyalBaby
Jakiś post znalazłam z profilu Polskie Morderczynie, ale chyba nie o ten chodzi
-
- Tritonotti
Ja też nie potrafię znaleźć, wyskakuje tyko hotel
-
- Channelka
To ten, teraz musisz przejrzeć komentarze (dokładniej odpowiedzi do krótkiego, bardzo, hm, dosadnego komentarza).landrynkaa pisze: ↑pn wrz 16, 2024 3:52 pm Jakiś post znalazłam z profilu Polskie Morderczynie, ale chyba nie o ten chodzi
-
- RoyalBaby
Okej, mam Dzięki za wskazówkipesticidal pisze: ↑pn wrz 16, 2024 5:06 pm To ten, teraz musisz przejrzeć komentarze (dokładniej odpowiedzi do krótkiego, bardzo, hm, dosadnego komentarza).