Start
Mój profil

Lipoedema/lipodemia

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Marrus

idea Lipoedema/lipodemia

Post autor: Marrus »

Temat dla wymiany doświadczeń z życia z lipoedemą. Jak sobie radzicie na codzień? Od kiedy wiecie, że żyjecie z chorobą?
kasx89

Post autor: kasx89 »

Marrus pisze: sob sie 17, 2024 2:55 pm Temat dla wymiany doświadczeń z życia z lipoedemą. Jak sobie radzicie na codzień? Od kiedy wiecie, że żyjecie z chorobą?
ooo ktoś założył wątek! <3 cudownie, dodam niedługo swoją historię
Marrus

Post autor: Marrus »

Super!
Awatar użytkownika
ZoHaHa
Bransoletka50k

Post autor: ZoHaHa »

Bardzo chętnie się czegoś dowiem, podejrzewam u siebie i nie wiem w którą stronę dalej iść
Lol123!!!
BlondDoczep

Post autor: Lol123!!! »

I jak z tą historią?
Minimonimini123
Jesa

Post autor: Minimonimini123 »

Też chętnie poznam historię. Może ktoś z Was miał wskazanie do operacji liposukcji w ramach NFZ? Chętnie poznałabym ścieżkę działania.
123wiosna123
Trening tenisa

Post autor: 123wiosna123 »

Nic nie robię. Pogodziłam sie z tym. Na liposukcja sie nie wybieram bo nie dam sobie zrobić narkozy, obawiam sie igieł itd. Chodzę w krótkich spodenkach, czasami mi zwyczajnie smutno ze te nogi tak wyglądają ale trudno
Minimonimini123
Jesa

123wiosna123 pisze: śr lip 30, 2025 7:22 am Nic nie robię. Pogodziłam sie z tym. Na liposukcja sie nie wybieram bo nie dam sobie zrobić narkozy, obawiam sie igieł itd. Chodzę w krótkich spodenkach, czasami mi zwyczajnie smutno ze te nogi tak wyglądają ale trudno
Zazdroszczę Ci odwagi. Ja od lat ukrywam się pod długimi spódnicami i sukienkami. Już nawet spodni nie noszę, nawet zimą. :/

Ja mam nieuleczalną chorobę autoimmunologiczną, więc przypuszczam, że nawet nie przeszłabym kwalifikacji do operacji, ale chciałabym spróbować.
Lol123!!!
BlondDoczep

Minimonimini123 pisze: śr lip 30, 2025 2:28 pm Zazdroszczę Ci odwagi. Ja od lat ukrywam się pod długimi spódnicami i sukienkami. Już nawet spodni nie noszę, nawet zimą. :/

Ja mam nieuleczalną chorobę autoimmunologiczną, więc przypuszczam, że nawet nie przeszłabym kwalifikacji do operacji, ale chciałabym spróbować.
Nie wiem jakie masz środki, ale bardzo pomaga iccoon - zabieg. Tylko oczywiście zobaczysz efekt pewnie po 15 ale warto
123wiosna123
Trening tenisa

Post autor: 123wiosna123 »

Lol123!!! pisze: śr lip 30, 2025 2:35 pm Nie wiem jakie masz środki, ale bardzo pomaga iccoon - zabieg. Tylko oczywiście zobaczysz efekt pewnie po 15 ale warto
Ze swojej strony niestety muszę powiedzieć że byłam na tych zabiegach, cale serię, dużo kasy wydane a efekt żaden. Pani która mi wykonywała zabiegi namawiała mnie na kolejne ale uznałam że te kilka tysięcy które wydałam już starczy
Minimonimini123
Jesa

Ja jestem kosmetologiem z wykształcenia i takie zabiegi na zwykły cellulitis będą skuteczne, ale na lipodemię, to może jedynie delikatnie poprawić jakość skóry, ale samego problemu nie zlikwiduje. Ja z kolei wydałam ogrom pieniędzy na zabiegi z presoterapii. Nawet jak czytałam wszędzie jakie to skuteczne, to o mało nie kupiłam samego sprzętu za miliony. W ostatnim momencie mnie olśniło, żeby w gabinecie spróbować. Wizualnie nie widziałam żadnego efektu, poza tym, że pani dawała mi tak silny ucisk po koniec, że dostałam wybroczyn na całym obszarze zabiegowym i już nawet nie dokończyłam ostatnich 2 zabiegów z pakietu. Presoterapia pomogła tak doraźnie na ciężkość nóg i obrzęk, który pojawia się np. wieczorami po całym dniu, gdy jest ciepło, ale to tyle. Może dla kogoś aż tyle, ale ja liczyłam na więcej.
Lol123!!!
BlondDoczep

Presoterapia - kupiłam te spodnie / kombinezon do domu. Efekt żaden moim zdaniem. Może shit po prostu kupiłam

Icoon - jestem po 9 zabiegach i jest o niebo lepiej