Lipoedema/lipodemia
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Marrus
Lipoedema/lipodemia
Temat dla wymiany doświadczeń z życia z lipoedemą. Jak sobie radzicie na codzień? Od kiedy wiecie, że żyjecie z chorobą?
-
Minimonimini123
- Jesa
Też chętnie poznam historię. Może ktoś z Was miał wskazanie do operacji liposukcji w ramach NFZ? Chętnie poznałabym ścieżkę działania.
-
123wiosna123
- Trening tenisa
Nic nie robię. Pogodziłam sie z tym. Na liposukcja sie nie wybieram bo nie dam sobie zrobić narkozy, obawiam sie igieł itd. Chodzę w krótkich spodenkach, czasami mi zwyczajnie smutno ze te nogi tak wyglądają ale trudno
-
Minimonimini123
- Jesa
Zazdroszczę Ci odwagi. Ja od lat ukrywam się pod długimi spódnicami i sukienkami. Już nawet spodni nie noszę, nawet zimą.123wiosna123 pisze: ↑śr lip 30, 2025 7:22 am Nic nie robię. Pogodziłam sie z tym. Na liposukcja sie nie wybieram bo nie dam sobie zrobić narkozy, obawiam sie igieł itd. Chodzę w krótkich spodenkach, czasami mi zwyczajnie smutno ze te nogi tak wyglądają ale trudno
Ja mam nieuleczalną chorobę autoimmunologiczną, więc przypuszczam, że nawet nie przeszłabym kwalifikacji do operacji, ale chciałabym spróbować.
Nie wiem jakie masz środki, ale bardzo pomaga iccoon - zabieg. Tylko oczywiście zobaczysz efekt pewnie po 15 ale wartoMinimonimini123 pisze: ↑śr lip 30, 2025 2:28 pm Zazdroszczę Ci odwagi. Ja od lat ukrywam się pod długimi spódnicami i sukienkami. Już nawet spodni nie noszę, nawet zimą.![]()
Ja mam nieuleczalną chorobę autoimmunologiczną, więc przypuszczam, że nawet nie przeszłabym kwalifikacji do operacji, ale chciałabym spróbować.
-
123wiosna123
- Trening tenisa
Ze swojej strony niestety muszę powiedzieć że byłam na tych zabiegach, cale serię, dużo kasy wydane a efekt żaden. Pani która mi wykonywała zabiegi namawiała mnie na kolejne ale uznałam że te kilka tysięcy które wydałam już starczy
-
Minimonimini123
- Jesa
Ja jestem kosmetologiem z wykształcenia i takie zabiegi na zwykły cellulitis będą skuteczne, ale na lipodemię, to może jedynie delikatnie poprawić jakość skóry, ale samego problemu nie zlikwiduje. Ja z kolei wydałam ogrom pieniędzy na zabiegi z presoterapii. Nawet jak czytałam wszędzie jakie to skuteczne, to o mało nie kupiłam samego sprzętu za miliony. W ostatnim momencie mnie olśniło, żeby w gabinecie spróbować. Wizualnie nie widziałam żadnego efektu, poza tym, że pani dawała mi tak silny ucisk po koniec, że dostałam wybroczyn na całym obszarze zabiegowym i już nawet nie dokończyłam ostatnich 2 zabiegów z pakietu. Presoterapia pomogła tak doraźnie na ciężkość nóg i obrzęk, który pojawia się np. wieczorami po całym dniu, gdy jest ciepło, ale to tyle. Może dla kogoś aż tyle, ale ja liczyłam na więcej.