Robale spożywcze
Moderator: verysweetcherry
Robale spożywcze
Dziewczyny jestem załamana. Mam cału słój szafranu i okazało się, że jest w nim żywiak chlebowiec. Myślicie, że uda się jeszcze jakoś uratować tę przyprawę czy nie warto ryzykować? Przyznam, że wyrzucanie pewnie ze 150 zł do kosza trochę mnie boli. Z drugiej strony nie chcę się pochorować. Jakieś odseparowanie przyprawy i wymrażanie może coś dać?
Na szczęście były tylko w tym jednym słoiczku, wszystkie leki, przyprawy i inne produkty zostały sprawdzone. Mam wszystko w pudełkach/słoikach i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby coś z nich wyszło. Chociaż słyszałam, że niestety i tak bywa. Raz miałam cywilizację moli w jednym pudełku, bo kupiłam ryż do sushi i musiał być zainfekowany. Staram się od razu wszystko przerzucać do tych pudełek, bo czasem ratuje to tyłek :D
Dzięki dziewczyny za info! Szafran wyleciał.