Robale spożywcze

Motywacja, hobby, sposoby na spędzanie wolnego czasu, porady domowe, książki

Moderator: verysweetcherry

olgamole
SushiRoll

Robale spożywcze

Post autor: olgamole »

Dziewczyny jestem załamana. Mam cału słój szafranu i okazało się, że jest w nim żywiak chlebowiec. Myślicie, że uda się jeszcze jakoś uratować tę przyprawę czy nie warto ryzykować? Przyznam, że wyrzucanie pewnie ze 150 zł do kosza trochę mnie boli. Z drugiej strony nie chcę się pochorować. Jakieś odseparowanie przyprawy i wymrażanie może coś dać?
alicja2
Ciastko

Post autor: alicja2 »

Bezpieczniej będzie wyrzucić, nawet jeśli żywiaka wyrzucisz to w szafranie mogą być jego larwy :(
an01235
ŚpioszkiKenzo

Post autor: an01235 »

Akurat zmagam się z tym samym problemem, niestety musiałam wszystko wyrzucić :( radzę posprawdzać wszystkie szafki, produkty, leki
olgamole
SushiRoll

Post autor: olgamole »

an01235 pisze: sob wrz 07, 2024 4:34 pm Akurat zmagam się z tym samym problemem, niestety musiałam wszystko wyrzucić :( radzę posprawdzać wszystkie szafki, produkty, leki
Na szczęście były tylko w tym jednym słoiczku, wszystkie leki, przyprawy i inne produkty zostały sprawdzone. Mam wszystko w pudełkach/słoikach i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby coś z nich wyszło. Chociaż słyszałam, że niestety i tak bywa. Raz miałam cywilizację moli w jednym pudełku, bo kupiłam ryż do sushi i musiał być zainfekowany. Staram się od razu wszystko przerzucać do tych pudełek, bo czasem ratuje to tyłek :D

Dzięki dziewczyny za info! :) Szafran wyleciał.