Arabskie perfumy

Promocje, błędy cenowe, zamienniki i porady beauty

Moderator: verysweetcherry

wesznaz
BlondDoczep

Re: Arabskie perfumy

Post autor: wesznaz »

Mimoza671 pisze: ndz wrz 01, 2024 11:34 am Czy ktos ma Lataffa Mussamam white intense? Kusi mnie zeby kupic, ale boje sie, ze sie rozczaruje. Z jednej stony wiekszosc ludzi z internetu pieje nad nimi z zachwytu, ale moje zaufanie do ludzi z internetow promujacych cokolwiek jest ograniczone. ;P
Ja mam. Kupiłam, bo wszyscy się zachwycają, a mi nie podszedł. Jeszcze go zostawiam, może przekonam się później, ale jak na pierwszy niuch - jestem na nie. Jak psiknęłam globalnie to nie mogłam wytrzymać, drażnił mnie ten zapach. Nie jest mocny, nie jest duszący, ale mi nie pasuje.
Jakie zapachy lubisz najbardziej? Ja jestem fanką typowych gourmandów, musi być słodko, a w Musamam coś mnie mega drażni, nie wiem czy to ylang ylang czy coś innego, bo po nutach zapach wydawał się być dla mnie ok :/
kasiunia_rrrrr
RóżowePolo

Post autor: kasiunia_rrrrr »

mam Oud Mood od Lattafy - totalnie nie moja bajka, mam zamiar dać teściowi na święta. Niby unisex ale pachnie b. męsko ;P
martqxd
Siatkarka

Post autor: martqxd »

Niedawno zakupiłam Lattafa Teriaq. Są to pierwsze moje arabskie perfumy. Dosyć specyficzny zapach, podejrzewam, ze nie dla każdego, ale mnie zachwycił! Swoją drogą mój mąż uważa, że to najlepszy zapach jaki mam w swojej małej kolekcji. Gustuję w dosyć ciężkich, słodkich i eleganckich perfumach i Teriaq jak dla mnie jest w punkt! Pachnie jak lekko przypalone migdałowe ciasto, z delikatną nutą wanilii ! Jest mocny i utrzymuje się bardzo długo (na ubraniach nawet kilka dni). Zapach pracuje i z czasem robi się coraz słodszy. Zanim kupiłam czytałam o nim wiele bardzo skrajnych opinii, ale zaufałam opisowi nut zapachowych i się nie zawiodłam!
krzyczeszeptem
Siatkarka

Post autor: krzyczeszeptem »

Dziewczyny, znacie jakieś araby, które pachną podobnie Scandal Jean Paul Gaultier?
wesznaz
BlondDoczep

Post autor: wesznaz »

krzyczeszeptem pisze: śr wrz 04, 2024 10:51 am Dziewczyny, znacie jakieś araby, które pachną podobnie Scandal Jean Paul Gaultier?
Spójrz na Maison Alhambra So i So Candid
evenia
ŚpioszkiKenzo

Post autor: evenia »

Hej, szukam w arabskich perfumach czegoś w stylu Givenchy Ange ou demon le secret - spotkałyście się z czymś podobnym?
nienadlugo
Mokra Włoszka

Post autor: nienadlugo »

Shaghaf oud of Swiss Arabian jest wierna kopia Oud Bouquet Lancome. Piekny oud zaczyna sie lekko rozano I pieknie rozwija sie w karmelowo pralinowe vaniliove oud nuty. Jest bardzo trwaly, I zdecydowanie warto odczekac troche of pierwszego psiku 😀
Anettt
LouiBag

Post autor: Anettt »

Zastanawiam się nad zakupem Kharmah z Lattafy, ale widzę, że są dwie wersje - zwykle i Kharmah Qahwa. Czy ktoś wie czym się różnią? :)

PS arabskie perfumy są teraz dostępne też w Hebe online 👍🏻
evenia
ŚpioszkiKenzo

Jakbyście szukały czegoś delikatnego, eleganckiego i kwiatowego to polecam Flavia Pearl.
nienadlugo
Mokra Włoszka

Post autor: nienadlugo »

Anettt pisze: sob wrz 21, 2024 7:04 pm Zastanawiam się nad zakupem Kharmah z Lattafy, ale widzę, że są dwie wersje - zwykle i Kharmah Qahwa. Czy ktoś wie czym się różnią? :)

PS arabskie perfumy są teraz dostępne też w Hebe online 👍🏻
Nieco inne nuty, sprawdź sobie na fragrantica
Takaciekawska
MoetGlass

Post autor: Takaciekawska »

Dziewczyny, a gdzie w Warszawie można powąchać te perfumy Lataffa, gdzie jest jakiś wybor?
endorfinka_buka
MiamiBicz

Post autor: endorfinka_buka »

Mój nowy nabytek sharaf blend zimaya :he: polecam bardzo, szczególnie teraz na sezon jesień-zima.
Piękny zapach, taki "bogaty" i upojny, bardzo ciepły, słodki ale nie mdły. Czuć praliny, figę, wanilię ale też jakąś przyprawowość i dobrej jakości alkohol ( koniak?).
evenia
ŚpioszkiKenzo

Takaciekawska pisze: pt paź 25, 2024 1:46 am Dziewczyny, a gdzie w Warszawie można powąchać te perfumy Lataffa, gdzie jest jakiś wybor?
W aleperfumeria można. Mają duży wybór arabskich perfum.
Takaciekawska
MoetGlass

Post autor: Takaciekawska »

evenia pisze: ndz paź 27, 2024 6:30 pm W aleperfumeria można. Mają duży wybór arabskich perfum.
Ooo nigdy o tym nie słyszałam, bardzo dziekuje :)(
Katarzyna P
Mokra Włoszka

Post autor: Katarzyna P »

Mimoza671 pisze: ndz wrz 01, 2024 11:34 am Czy ktos ma Lataffa Mussamam white intense? Kusi mnie zeby kupic, ale boje sie, ze sie rozczaruje. Z jednej stony wiekszosc ludzi z internetu pieje nad nimi z zachwytu, ale moje zaufanie do ludzi z internetow promujacych cokolwiek jest ograniczone. ;P
Miałam, poł flakonu zuzyłam i nie dałam wiecej rady. U mnie wybijała sie nuta wody z kiszonych ogórków :c . Czytałam na fragrantica , że tak nie raz bywa na skórze. Nie u wszystkich. Żałuje bo jest kremowy, kokosowy , mocarny i długotrwały na max. ale co jakiś czas mi dawało kiszonką po nosie