Chirurgia plastyczna - co sobie zoperowałyście/ chciałybyście zoperować
Moderator: verysweetcherry
Re: Chirurgia plastyczna - co sobie zoperowałyście/ chciałybyście zoperować
Polecacie może jakieś zabiegi na początki chomików/opadające policzki/nieregularny owal twarzy w relatywnie młodym wieku? Zastanawiam się, czy wolumetria kwasem byłaby dobrym wyborem, bo mam z natury raczej chudą twarz i brakuje jej objętości, np. mam dość mocno wypukłe kości policzkowe, ale pod spodem brakuje tkanki tłuszczowej, przez co tworzy się tam takie nieestetyczne wcięcie, a chciałabym mieć pełne, zaokrąglone policzki. Tylko boję się, że po wypełnieniu ten kwas będzie opadał razem z resztą twarzy, co jeszcze bardziej pogłębi problem chomików.
-
- Szarlotta
Marzę o operacji zmniejszenia piersi tylko że mnie nie stać i chciałabym na NFZ i wybieram się do lekarza rodzinnego żeby o tym podyskutować (od kilku lat lecę na tramalu bo bolą mnie plecy mam cycki 90F). I chciałabym zoperować nos bo mam duży i z garbem mimo że ludzie mówią że garbek wygląda tak uroczo to mówią to chyba tylko na pocieszenie bo nie widzę w tym nic uroczego. A pozatym to lwia zmarszczka przez którą wyglądam na wiecznie zdenerwowana chciałabym też wolumetrie twarzy zrobić ale zdania są podzielone bo niektórzy mówią że później może być gorzej niż przed zrobieniem. Macie jakieś doświadczenia z tym?
Na wielkość i wyglad piersi bardzo duży wpływ ma umiejscowienie implantów. Jezeli sa pod mięśniem wyglad piersi jest bardziej naturalny i sa one mniejsze niz jesli implanty nad mięśniem. Umiejscowienie nad mięśniem=sztuczniejszy wyglad.
-
- Szarlotta
Te okrągłe piłki z ogromną przerwą pomiędzy są tak okropne że nie wiem jak ktoś może sobie robić takie szkaradztwo. Mamy teraz takie możliwości aby wykonać piękne piersi a niektórzy decydują się na takie coś.
od razu jak to czytam mam w głowie cyce natsu i lili janowskiej, są tak sztuczne ze to hitwaszaeminencja pisze: ↑pt wrz 20, 2024 1:03 am Te okrągłe piłki z ogromną przerwą pomiędzy są tak okropne że nie wiem jak ktoś może sobie robić takie szkaradztwo. Mamy teraz takie możliwości aby wykonać piękne piersi a niektórzy decydują się na takie coś.
W ogóle to od razu widać,gdzie jest tzw. silikon. Natury nie da sie oszukac
-
- Szarlotta
Tymbardziej że to dziewczyny które nie oszukujmy się nie biedują. Mają hajs żeby znaleźć lepszego chirurga. Tylko pewnie poszły w taniość albo w barter i mają takie gunwo
Mi się marzy operacja zmniejszenia biustu. Zawsze miałam duży i niezbyt jędrny, a teraz po dwóch ciążach i karmieniu to…
Meczy mnie tez to, ze wszystkie ubrania zawsze muszę dopasowywać pod rozmiar biustu, mam dosyć wyraźnie zaznaczona talie, a co z tego jak większość rzeczy nie dopina się w biuście albo go opina
Już zapowiedziałam mężowi, ze jak zamkniemy temat kupna i urządzenia mieszkania, to następne w kolejce są moje cycki :D
Meczy mnie tez to, ze wszystkie ubrania zawsze muszę dopasowywać pod rozmiar biustu, mam dosyć wyraźnie zaznaczona talie, a co z tego jak większość rzeczy nie dopina się w biuście albo go opina
Już zapowiedziałam mężowi, ze jak zamkniemy temat kupna i urządzenia mieszkania, to następne w kolejce są moje cycki :D
Nos dwa lata temu, 22k pln.Marta55555 pisze: ↑wt lis 15, 2022 3:28 pm Pogadajmy o chirurgii plastycznej. Jakie operacje miałyście, u kogo, za ile, jak wyglądała rekonwalescencja albo co chciałybyście sobie zoperować / jakie alternatywne zabiegi medycyny estetycznej zamiast operacji.
Dla kogo to nie jest tabu i chce się czymś podzielić, to zapraszam do dyskusji
Biust znajoma robiła i bardzo zadowolona- zmniejszała na NFZ . Plecy przestały boleć i zaczęła chudnąć bo mogła się w końcu ruszać bez bólu pleców Także walcz! Cd wolumetrii więcej słyszę negatywnych opinii od dziewczyn co zrobiły - przemieszcza się im , migruje kwas. Nie mogą tego reklamować bo na własną odpowiedzialność zawsze to robisz .waszaeminencja pisze: ↑śr wrz 18, 2024 1:25 am Marzę o operacji zmniejszenia piersi tylko że mnie nie stać i chciałabym na NFZ i wybieram się do lekarza rodzinnego żeby o tym podyskutować (od kilku lat lecę na tramalu bo bolą mnie plecy mam cycki 90F). I chciałabym zoperować nos bo mam duży i z garbem mimo że ludzie mówią że garbek wygląda tak uroczo to mówią to chyba tylko na pocieszenie bo nie widzę w tym nic uroczego. A poza tym to lwia zmarszczka przez którą wyglądam na wiecznie zdenerwowana chciałabym też wolumetrie twarzy zrobić ale zdania są podzielone bo niektórzy mówią że później może być gorzej niż przed zrobieniem. Macie jakieś doświadczenia z tym?
-
- Szarlotta
No właśnie z tym odchudzaniem jest taki problem, ja chciałabym zacząć biegać ale ilekroć chcę to zrobić to nie mogę bo mi cycki o zęby się obijają także no próbowałam już wielu staników sportowych i o ile do chodzenia na codzień git to niestety do biegania żaden się nie nadawał.Omadonno pisze: ↑śr paź 02, 2024 3:06 pm Biust znajoma robiła i bardzo zadowolona- zmniejszała na NFZ . Plecy przestały boleć i zaczęła chudnąć bo mogła się w końcu ruszać bez bólu pleców Także walcz! Cd wolumetrii więcej słyszę negatywnych opinii od dziewczyn co zrobiły - przemieszcza się im , migruje kwas. Nie mogą tego reklamować bo na własną odpowiedzialność zawsze to robisz .
No rozumiem! Właśnie moja znajoma miała to samo Dietę wzięła w NaturHouse pamiętam przed operacją trochę ale wiem , że była droga i zapisała się na operacje zmniejszenia- wtedy dopiero po okresie rekonwalescencji włączyła ćwiczenia bo nie mogła już z bólu pleców funkcjonować wcześniej i nie dawała rady ćwiczyć. A teraz śmiga już 4 lata po operacji zmniejszenia piersi- zgrabna , uśmiechnięta bez bóluwaszaeminencja pisze: ↑śr paź 02, 2024 3:54 pm No właśnie z tym odchudzaniem jest taki problem, ja chciałabym zacząć biegać ale ilekroć chcę to zrobić to nie mogę bo mi cycki o zęby się obijają także no próbowałam już wielu staników sportowych i o ile do chodzenia na codzień git to niestety do biegania żaden się nie nadawał.
A próbowałaś coś z Panache lub Freya? Ja mam już taki model, którego nie produkują z Panache, ale dobrze dobrany trzyma perfekcyjnie.waszaeminencja pisze: ↑śr paź 02, 2024 3:54 pm No właśnie z tym odchudzaniem jest taki problem, ja chciałabym zacząć biegać ale ilekroć chcę to zrobić to nie mogę bo mi cycki o zęby się obijają także no próbowałam już wielu staników sportowych i o ile do chodzenia na codzień git to niestety do biegania żaden się nie nadawał.
-
- Szarlotta
-
- Channelka
Podbijam pytanie:)kotkaruda pisze: ↑ndz sie 25, 2024 2:06 am Polecacie może jakieś zabiegi na początki chomików/opadające policzki/nieregularny owal twarzy w relatywnie młodym wieku? Zastanawiam się, czy wolumetria kwasem byłaby dobrym wyborem, bo mam z natury raczej chudą twarz i brakuje jej objętości, np. mam dość mocno wypukłe kości policzkowe, ale pod spodem brakuje tkanki tłuszczowej, przez co tworzy się tam takie nieestetyczne wcięcie, a chciałabym mieć pełne, zaokrąglone policzki. Tylko boję się, że po wypełnieniu ten kwas będzie opadał razem z resztą twarzy, co jeszcze bardziej pogłębi problem chomików.
Z piersiami tak jak i z nosem jest moda. Kiedyś było hitem zrobienie nosa po prostu prostego, wszystkie babki takie chciały. Jak się popatrzy na stare programy o chirurgii plastycznej, to właśnie takie nosy były robione. Teraz robi się nosy mocno zadarte i jak najmniejsze, tzw. nos Barbie. Jeśli chodzi o piersi, to da się je zrobić naturalnie, wszystko też zależy od wyjściówki pacjentki. Tylko obecnie wiele kobiet nie chce naturalnych piersi, tylko przychodzą i od razu mówią "ja chce piłki". Jak wejdziesz na grupkę o operacjach, to też każda tylko piłki, piłki i obsesja na punkcie jak najmniejszej przerwy między piersiami. Dlatego jak ktoś idzie się operować, to warto pokazać jaki efekt chce się uzyskać.
boże, ale to jest przecież tak ohydne. Jestem w szoku, że komuś się moze coś takiego podobaćlalisa pisze: ↑sob paź 26, 2024 6:12 pm Z piersiami tak jak i z nosem jest moda. Kiedyś było hitem zrobienie nosa po prostu prostego, wszystkie babki takie chciały. Jak się popatrzy na stare programy o chirurgii plastycznej, to właśnie takie nosy były robione. Teraz robi się nosy mocno zadarte i jak najmniejsze, tzw. nos Barbie. Jeśli chodzi o piersi, to da się je zrobić naturalnie, wszystko też zależy od wyjściówki pacjentki. Tylko obecnie wiele kobiet nie chce naturalnych piersi, tylko przychodzą i od razu mówią "ja chce piłki". Jak wejdziesz na grupkę o operacjach, to też każda tylko piłki, piłki i obsesja na punkcie jak najmniejszej przerwy między piersiami. Dlatego jak ktoś idzie się operować, to warto pokazać jaki efekt chce się uzyskać.
Wiesz, to jest kwestia gustu, ale tez mody. Sama na wspomniane piłki zareagowałaś i pewnie wiele złego byś mogla o takich piersiach napisać. Tak samo dziewczyna wchodząca na forum czy gadająca z koleżankami lub nawet facetami o piersiach może usłyszeć milion razy, ze "zwisy" są fuj, duże są fuj, przerwa to "autostrada" - a jedyne estetyczne piersi to średnie, sterczące max z mała otoczka sutkowa, jędrne i młode (czyli w tej gwarze sztuczne piłki). Aha, i najlepiej żeby te idealnie jędrne piłki były naturalne. Czyli mamy wizje praktycznie nierealna, maly procent kobie tak ma i to w młodym wieku.
Sorry, ze Ci to pisze, ale swoja reakcja jesteś trochę częścią problemu. Reagowanie na czyjeś ciało rzygiem, komentowanie negatywne to właśnie prowadzi do tego, ze dziewczyny się robią wszystkie pod jeden wzór, bo wszystko wychodzące poza linijkę jest uważane za brzydkie. Na forum o opkach tez to widać. Dziewczyna ma ładnie, naturalnie zrobione, ale dla niej to płacz i tragedia, bo inne na forum maja może wyżej, może okrągłej i zaczyna się dołowanie.
Tylko wiesz,ja absolutnie nie mówię o czymś naturalnym. Własnie brzydzi mnie jak laska ma takie piłki które zaraz jej odstrzelą gdzie na kilometr widać, ze było majstrowane. Nie mam na myśli jak to ujęłaś zwisów, czy czegokolwiek. Jakby nie patrzeć - męskie przyrodzena też nie są urodziwe, sa krzywe, grube, cienkie itd. a jednak większośc chłopów ma to gdzies. Laski same sobie robią kompleksylalisa pisze: ↑pn paź 28, 2024 2:24 pm Wiesz, to jest kwestia gustu, ale tez mody. Sama na wspomniane piłki zareagowałaś i pewnie wiele złego byś mogla o takich piersiach napisać. Tak samo dziewczyna wchodząca na forum czy gadająca z koleżankami lub nawet facetami o piersiach może usłyszeć milion razy, ze "zwisy" są fuj, duże są fuj, przerwa to "autostrada" - a jedyne estetyczne piersi to średnie, sterczące max z mała otoczka sutkowa, jędrne i młode (czyli w tej gwarze sztuczne piłki). Aha, i najlepiej żeby te idealnie jędrne piłki były naturalne. Czyli mamy wizje praktycznie nierealna, maly procent kobie tak ma i to w młodym wieku.
Sorry, ze Ci to pisze, ale swoja reakcja jesteś trochę częścią problemu. Reagowanie na czyjeś ciało rzygiem, komentowanie negatywne to właśnie prowadzi do tego, ze dziewczyny się robią wszystkie pod jeden wzór, bo wszystko wychodzące poza linijkę jest uważane za brzydkie. Na forum o opkach tez to widać. Dziewczyna ma ładnie, naturalnie zrobione, ale dla niej to płacz i tragedia, bo inne na forum maja może wyżej, może okrągłej i zaczyna się dołowanie.
No ok, tylko jedni się brzydzą zwisów, inni piłek. Najlepiej chyba po prostu o niczyim ciele tak nie pisaćsoundedd pisze: ↑pn paź 28, 2024 3:50 pm Tylko wiesz,ja absolutnie nie mówię o czymś naturalnym. Własnie brzydzi mnie jak laska ma takie piłki które zaraz jej odstrzelą gdzie na kilometr widać, ze było majstrowane. Nie mam na myśli jak to ujęłaś zwisów, czy czegokolwiek. Jakby nie patrzeć - męskie przyrodzena też nie są urodziwe, sa krzywe, grube, cienkie itd. a jednak większośc chłopów ma to gdzies. Laski same sobie robią kompleksy
-
- Migocząca Świeczka
Nie wiem, co to Body Evo, ale miałam liposukcję wodną boczków (w Krakowie). Efekt świetny, piękna talia, zero nierówności. Rekonwalescencja szybka, zabieg bez narkozy.Lomza pisze: ↑pt sie 23, 2024 9:59 am Czy któraś z Was robiła liposukcję metodą Body Evo? Jak powrót do życia po zabiegu, nie porobiły się Wam nierówności? Ja zastanawiam się nad redukcją tluszczu z brzucha i wewnętrznych ud w ten sposób, nie mam obiektywnie dużo, ale bęben odstaje a uda się obcierajä
(Jeśli nadal jesteś zainteresowana tematem po tylu miesiącach )