Madeleine McCann
Moderator: verysweetcherryRe: Madeleine McCann
Portugalia jest mała. Z Praia de Luz można w niecałe 2h znaleźć się już w Hiszpanii. Od momentu zniknięcia dziecka do rozpoczęcia poszukiwań na szerszą skalę minęło wystarczająco dużo czasu, żeby wywieźć Madeleine.
Przecież samochód był z wypożyczalni. Takie pojazdy są monitorowane za pomocą modułów GPS/GSM. Dzięki temu wypożyczalnia może sprawdzać lokalizację pojazdu zarówno na żądanie jak i przez cały czas użytkowania auta. Pomaga to w przypadku kradzieży samochodu lub na przykład kolizji. Oprócz tego nie wiem jak to działało w 2007 roku, ale obecnie wypożyczalnia dostaje powiadomienie w przypadku przekroczenia granicy.
Może tego nie napisałam, ale miałam na myśli porywaczy. Btw, nie wszystkie samochody w wypożyczalniach w PT mają GPS. W temacie wypożyczanych samochodów dodam, że wypożyczyłam auto na lotnisku we Frankfurcie, pojechałam do Francji, nikt się nie przyczepił.
-
- Koczkodan
Jeśli ktoś jest zszokowany, że jej rodzice ją zostawili w pokoju i poszli na kolację przy winie to zerknijcie sobie na vlog youtuberki Moniascha, która będąc na wakacjach w Turcji zostawiła dwójkę dzieci śpiący w hotelu, wzięła kamerkę i poszła się bawić z mężem na basen (w dodatku w trzeciej ciąży).
Vlog ma nazwę: Jestem cykorem/obawy przed podróżą powrotną.
Zrobiła identycznie, to co rodzice Mandeline.
Vlog ma nazwę: Jestem cykorem/obawy przed podróżą powrotną.
Zrobiła identycznie, to co rodzice Mandeline.
Ej sorry, ale większość rodziców wychowujących dzieci w latach 90 tak robiła. A oni byli w restauracji na terenie hotelowym, do dzieci mieli chwilkę, by sprawdzać.
Polecam serial na netfliksie, gdzie każda podejrzana rzecz była omówiona. Przede wszystkim policja portugalska zawiodła, początkowo śledztwo było niedbale prowadzone, od razu skupili się na rodzinie, nie wszystkie ślady zabezpieczono itd.
Ciągle czekam na zeznania tego Niemca, bo to jest yaki najnowszy wątek - i wydaje się prawdopodobny.