Ja miałam nakładki od Hello Smile i w sumie to sobie chwalę, ale czy mogę z pełną odpowiedzialnością polecić to nie wiem.
Miałam problem z zbyt dużymi odstępami między przednimi zębami - głównie szpara między jedynkami. Same zęby były proste, chciałam je tylko zbliżyć do siebie.
Nie stać mnie było na "zwykły aparat" więc zadzwoniłam na konsultacje do Hello Smile. W zasadzie u "dentysty" byłam raz, na zrobieniu skanu szczęki, potem dostałam wizualizację i plan leczenia online. Całość odbywała się przez telefon i miałam mocne odczucie, że jestem oszukiwana, ale byłam wtedy już zdesperowana. Dostałam 5 nakładek + retainer na górne zęby (tylko górne chciałam reperować). Nakładki miałam zmieniać co 2 tygodnie i co tydzień wysyłać im zdjęcia kontrolne bo inaczej nie biorą odpowiedzialności za efekt (zostało mi to jasno zakomunikowane). Oczywiście zapomniałam o tych zdjęciach po dwóch pierwszych tygodniach więc i tak sama pierwsza złamałam umowę
Skończyłam całe "leczenie" rok temu i jestem zadowolona. Nie jest to piękny hollywoodzki smile, ale ja widzę różnicę. Całość kosztowała mnie około 3-4 tysiące, nie pamiętam dokładnie.
Największy minus jaki widzę w tej metodzie to brak stałego nadzoru specjalisty. Ok, ja sama nie wysyłałam regularnie tych zdjęć, ale też miałam wrażenie, że nawet jak wysyłam to nikt na to nie patrzy. Ani razu nie dostałam uwagi, że coś jest nie tak (co w sumie może jest dobre) i nawet jak sama dzwoniłam spanikowana, że nakładki nr 3 nijak mi nie wchodzi na zęby to powiedziano mi żeby zaciskać mocniej i w pewnym momencie wejdzie xd.
Efekt po roku utrzymuje się, ale nie nosiłam retainera i już na mnie nie pasuje więc coś się na pewno przesunęło. W trakcie noszenia największą zmorą był ból przez pierwsze 3 dni po zmianie nakładki oraz ta cała zabawa z myciem po każdym łyku kawy.
Podsumowując: osobiście nie żałuję, ale też i jakoś gorąco to nie polecam.
Invisalign
Moderator: verysweetcherry