Tajemnicze zaginięcia

Moderator: verysweetcherry

Natalia1111
Gacie z oceanu

Re: Tajemnicze zaginięcia

Post autor: Natalia1111 »

osta_ryna pisze: sob sie 03, 2024 7:47 pm Dokładnie. Policja nigdy nie poszukiwała ich jako ofiar morderstwa. Nie mieli na to żadnych poszlak. Dlaczego kochający ojciec, syn, mąż miałby zabijać rodzinę bo ma długi? Starał się nawet przebranżowić, jakoś ciągnąć interes, wszystko dla rodziny. Gdyby faktycznie miał ich w poważaniu to nabrał by tych kredytów i uciekł sam, a ich zostawił bo by mu nie zależało. Ile facetów tak robi? Po co miałby ich zabijać ? Jeszcze na koniec pojechał sprzedać auto i uciekł do reszty rodziny, która była już gdzieś przerzucona.
Też tak myślę.
Sprzedaż auta to było już wyciśnięcie ostatniej w miarę nie podejrzanej kasy i heja w drogę.
Pstroszka
Koczkodan

Post autor: Pstroszka »

Totalnie się nie zgadzam. Motyw miał finansowy a może i nie tylko bo skąd wnioski że to taki kochający rodzinę człowiek ? Moim zdaniem mogło być tak że, przez dłuższy czas byli szczęśliwą rodziną, interesy szły, kasa była, szkoły prywatne dla dzieci były, wakajki, dom, dobre samochody. Niezła presja co ? Nagle przyszedł kryzys finansowy a jak kryzys w związka z finansami to i kryzys w rodzinie. Pewnie już tak wesoło nie było. A presja na tym chłopie ogromna. Przecież ile było zbrodni w rodzinie gdzie motyw był finansowy ? Często jest ten sam schemat. Problemy finansowe, awantury, problemy w małżeństwie, może straszenie rozwodem a to że puszczę cię z siatką no i taki facet się odpala i się dzieje. Często to dobrze zaplanowane zbrodnie.
Lucy
GrzaneWino

Post autor: Lucy »

Pstroszka pisze: sob sie 03, 2024 9:36 pm Totalnie się nie zgadzam. Motyw miał finansowy a może i nie tylko bo skąd wnioski że to taki kochający rodzinę człowiek ? Moim zdaniem mogło być tak że, przez dłuższy czas byli szczęśliwą rodziną, interesy szły, kasa była, szkoły prywatne dla dzieci były, wakajki, dom, dobre samochody. Niezła presja co ? Nagle przyszedł kryzys finansowy a jak kryzys w związka z finansami to i kryzys w rodzinie. Pewnie już tak wesoło nie było. A presja na tym chłopie ogromna. Przecież ile było zbrodni w rodzinie gdzie motyw był finansowy ? Często jest ten sam schemat. Problemy finansowe, awantury, problemy w małżeństwie, może straszenie rozwodem a to że puszczę cię z siatką no i taki facet się odpala i się dzieje. Często to dobrze zaplanowane zbrodnie.
Ej bez kitu,mało to idealnych mężów morduje rodziny ? Ostatnio coraz częściej.a Bogdański był nerwowy jak mówiła siostra zaginionej i liczyła się dla niego tylko kasa.
Pstroszka
Koczkodan

Lucy pisze: sob sie 03, 2024 10:19 pm Ej bez kitu,mało to idealnych mężów morduje rodziny ? Ostatnio coraz częściej.a Bogdański był nerwowy jak mówiła siostra zaginionej i liczyła się dla niego tylko kasa.
Dokładnie 👍🏻 Ile takich zbrodni było co sąsiedzi i rodzina dalsza w szoku bo on taki grzeczny i dobry był a tak naprawdę nikt nie wie co się dzieje w czterech ścianach.
Pamiętacie np. pożar domu w Jastrzębiu ? Wszyscy mówili o jaki biedny, stracił rodzinę a to taki dobry człowiek, kochający ojciec a tu proszę, sam wszytko zaplanował.
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

Post autor: Platini_blabla »

Pstroszka pisze: sob sie 03, 2024 11:06 pm Dokładnie 👍🏻 Ile takich zbrodni było co sąsiedzi i rodzina dalsza w szoku bo on taki grzeczny i dobry był a tak naprawdę nikt nie wie co się dzieje w czterech ścianach.
Pamiętacie np. pożar domu w Jastrzębiu ? Wszyscy mówili o jaki biedny, stracił rodzinę a to taki dobry człowiek, kochający ojciec a tu proszę, sam wszytko zaplanował.
To prawda, oglądałam tego człowieka chyba w uwadze jak sprawa się działa na gorąco i naprawdę niedowierzałam ze miałby kłamać, ale on chyba głęboko uwierzył w swoje kłamstwa dlatego jest taki przekonywający
Lucy
GrzaneWino

Pstroszka pisze: sob sie 03, 2024 11:06 pm Dokładnie 👍🏻 Ile takich zbrodni było co sąsiedzi i rodzina dalsza w szoku bo on taki grzeczny i dobry był a tak naprawdę nikt nie wie co się dzieje w czterech ścianach.
I chodziło mu tylko o kasę, wymordował rodzinę z zimną krwią...
SmokAnalog
MoetGlass

Post autor: SmokAnalog »

Lucy pisze: sob sie 03, 2024 11:34 pm I chodziło mu tylko o kasę, wymordował rodzinę z zimną krwią...
Przy tym świętojebliwy, że bardziej się nie da. A widzieliście te dymki, które dorabiał do ich zdjęć i pokazywał publicznie jeszcze zanim wyszło, że ich zamordował? To było creepy w CH...
aaggaa
LouiBag

Post autor: aaggaa »

osta_ryna pisze: sob sie 03, 2024 7:47 pm Dokładnie. Policja nigdy nie poszukiwała ich jako ofiar morderstwa. Nie mieli na to żadnych poszlak. Dlaczego kochający ojciec, syn, mąż miałby zabijać rodzinę bo ma długi? Starał się nawet przebranżowić, jakoś ciągnąć interes, wszystko dla rodziny. Gdyby faktycznie miał ich w poważaniu to nabrał by tych kredytów i uciekł sam, a ich zostawił bo by mu nie zależało. Ile facetów tak robi? Po co miałby ich zabijać ? Jeszcze na koniec pojechał sprzedać auto i uciekł do reszty rodziny, która była już gdzieś przerzucona.
A mało to było takich przypadków że niby kochająca sie pobożna rodzina, a potem rozgrywa sie dramat. Nikt z nas nie wiem jak tam było naprawdę/
Rodzina Dupont de Ligonnès z Francji, na przykład. Też idealna , kochająca sie żyjąca w dostatku....
Zresztą zaznaczyłam ze to "moim zdaniem" , i kurczę śmiem miec inne zdanie, od razu atak.
Nikt nie wie kto ma rację, nikt z nas nie wiem co sie stało naprawdę, kazdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. tyle
KrwawaMary
HottStripper

Post autor: KrwawaMary »

pista pisze: ndz sie 04, 2024 12:01 am Przy tym świętojebliwy, że bardziej się nie da. A widzieliście te dymki, które dorabiał do ich zdjęć i pokazywał publicznie jeszcze zanim wyszło, że ich zamordował? To było creepy w CH...
Jakie dymki?
osta_ryna
Skarpeta Rakieta

Post autor: osta_ryna »

aaggaa pisze: ndz sie 04, 2024 5:38 pm A mało to było takich przypadków że niby kochająca sie pobożna rodzina, a potem rozgrywa sie dramat. Nikt z nas nie wiem jak tam było naprawdę/
Rodzina Dupont de Ligonnès z Francji, na przykład. Też idealna , kochająca sie żyjąca w dostatku....
Zresztą zaznaczyłam ze to "moim zdaniem" , i kurczę śmiem miec inne zdanie, od razu atak.
Nikt nie wie kto ma rację, nikt z nas nie wiem co sie stało naprawdę, kazdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. tyle
Nie miałam zamiaru Cię atakować, również wyraziłam swoje zdanie - odmienne. Podałam kontrargumenty. Nie widzę w swojej wypowiedzi nic agresywnego wobec Ciebie 😆 wyluzuj.
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

KrwawaMary pisze: pn sie 05, 2024 8:37 am Jakie dymki?
On tworzył jakieś dziwne filmiki i prezentacje z członkami rodziny i doklejał im dymki jak w komiksach ze niby coś mówią i rozmawiają ze sobą, totalnie dziwaczne
Pstroszka
Koczkodan

Platini_blabla pisze: pn sie 05, 2024 11:04 am On tworzył jakieś dziwne filmiki i prezentacje z członkami rodziny i doklejał im dymki jak w komiksach ze niby coś mówią i rozmawiają ze sobą, totalnie dziwaczne
Ale chora akcja 🤯 Dlatego nie przesądzajmy że rodzina Bogdańskich z całą pewnością gdzieś sobie razem szczęśliwie żyje bo jak widać na powyższym przykładzie różnie może być. Ja osobiście uważam że może gdzieś żyją a może Bogdanski pozbył się reszty członów rodziny i jest sam. Ja jak czytam że rodzina żyła na wysokim poziomie, prywatne szkoły i wszytko lux to mam wyobrażenie raczej że to jest przypłacone dużym stresem, presją a jak jeszcze mając taki poziom życia i co za tym idzie duże zobowiazania nagle coś idzie nie tak finansowo to myślę że w domu mogło się dużo dziać złego. Statystyki mówią że małżeństwa przechodzą przede wszytkim kryzysy i rozwody przez problemy finansowe. Nie mówię że w przypadku Bogdańskich tak było ale jest taka możliwość.
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

Pstroszka pisze: pn sie 05, 2024 11:50 am Ale chora akcja 🤯 Dlatego nie przesądzajmy że rodzina Bogdańskich z całą pewnością gdzieś sobie razem szczęśliwie żyje bo jak widać na powyższym przykładzie różnie może być. Ja osobiście uważam że może gdzieś żyją a może Bogdanski pozbył się reszty członów rodziny i jest sam. Ja jak czytam że rodzina żyła na wysokim poziomie, prywatne szkoły i wszytko lux to mam wyobrażenie raczej że to jest przypłacone dużym stresem, presją a jak jeszcze mając taki poziom życia i co za tym idzie duże zobowiazania nagle coś idzie nie tak finansowo to myślę że w domu mogło się dużo dziać złego. Statystyki mówią że małżeństwa przechodzą przede wszytkim kryzysy i rozwody przez problemy finansowe. Nie mówię że w przypadku Bogdańskich tak było ale jest taka możliwość.
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/p ... mi/6r50wml

To były dymki tego typu a po śmierci robił kompilację z napisami typu spotkamy się w niebie aniołku etc
Lucy
GrzaneWino

Platini_blabla pisze: pn sie 05, 2024 12:26 pm https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/p ... mi/6r50wml

To były dymki tego typu a po śmierci robił kompilację z napisami typu spotkamy się w niebie aniołku etc
Chory zjeb...
Pstroszka
Koczkodan

Totalny degenerat 🤯
Beng
RoyalBaby

Post autor: Beng »

pista pisze: ndz lip 28, 2024 5:59 pm Na pewno było coś nie tak, bo rodzina po 5 latach wniosła o uznanie jej za martwą. Może i pochopnie oceniam, ale mamy tu na tapecie zaginięcia sprzed 15, 20 lat, gdzie rodzina nadal wierzy w odnalezienie bliskiego. Tutaj 5 lat i sprawa zamknięta. Myślę, że Petra mogła mieć łatwiej z tym ukrywaniem się, ponieważ jej nazwisko - Pazsitka - wskazuje na czeskie pochodzenie (Pažitka - pietruszka) i jeśli zna język czeski, mogła łatwo udawać imigrantkę. Odnośnie Bogdańskich - nie przychodzi mi na myśl miejsce, w którym łatwo wtopiliby się w tłum. W USA, Australii, Nowej Zelandii zdradzą się akcentem. W Ameryce południowej będą "podejrzanie" biali, nie mówiąc o Afryce z wyjątkiem RPA. Oczywiście mogą się też ukrywać w Europie czy np. w Rosji. Kiedy o tym myślę, niestety mam wątpliwości, że żyją i się ukrywają, a nie zostali zamordowani np. na zlecenie lichwiarzy. 🙁
Pisałam kiedyś na priv z kobietą, która pracowała z Petrą wiele lat. Ona ma poprostu schizofrenie.
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

Zastanawia mnie Jowita Zielińska

https://www.tvp.info/79791257/zaginela- ... -jej-rower

Wdowa mieszkająca u teściów, wracała rowerem z pracy i rozpłynęła się w powietrzu. Jej nie ma a rower jest …
Pstroszka
Koczkodan

Platini_blabla pisze: śr sie 14, 2024 10:12 pm Zastanawia mnie Jowita Zielińska

Wdowa mieszkająca u teściów, wracała rowerem z pracy i rozpłynęła się w powietrzu. Jej nie ma a rower jest …
Od samego początku sprawy uważam że Jowita popełniła samobójstwo. Według mnie zaginiona od lat miała depresję. Bardzo młodo straciła męża po chorobie nowotworowej. Mieszkała z teściami. Nie ułożyła sobie życia na nowo, podobno nawet nie chciała. Co prawda rodzina z którą mieszkała twierdzi że nie ma takiej opcji żeby zostawiła dzieci i że nic nie wskazywało na to żeby miała depresję ale niestety rodziny często tego nie widzą. Chorzy zakładają maskę. W przypadku Jowity można zauważyć na jej profilu na fb że było jej bardzo ciężko. Nawet na zdjęciach widać przeszywający smutek w oczach.
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

Pstroszka pisze: czw sie 15, 2024 5:21 pm Od samego początku sprawy uważam że Jowita popełniła samobójstwo. Według mnie zaginiona od lat miała depresję. Bardzo młodo straciła męża po chorobie nowotworowej. Mieszkała z teściami. Nie ułożyła sobie życia na nowo, podobno nawet nie chciała. Co prawda rodzina z którą mieszkała twierdzi że nie ma takiej opcji żeby zostawiła dzieci i że nic nie wskazywało na to żeby miała depresję ale niestety rodziny często tego nie widzą. Chorzy zakładają maskę. W przypadku Jowity można zauważyć na jej profilu na fb że było jej bardzo ciężko. Nawet na zdjęciach widać przeszywający smutek w oczach.
Oni mieli dzieci??
Pstroszka
Koczkodan

Platini_blabla pisze: czw sie 15, 2024 5:25 pm Oni mieli dzieci??
Coś takiego powiedziała w jakimś wywiadzie teściowa
Pstroszka
Koczkodan

Platini_blabla pisze: śr sie 14, 2024 10:12 pm Zastanawia mnie Jowita Zielińska

A jakie jest twoje zdanie na temat tej sprawy ?
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

Pstroszka pisze: czw sie 15, 2024 6:27 pm A jakie jest twoje zdanie na temat tej sprawy ?
Myślę że pomogła przechodzić załamanie nerwowe. Słuchałam na ten temat podcastów i oglądałam interwencję. Ona miała zerowe wsparcie w swojej biologicznej rodzinie i nie miała tam powrotu do domu rodzinnego. Znalazła męża ktory nie dożył pierwszej rocznicy ślubu a ona została u teściów i nie było jej stać na usamodzielnienie się. Myślę że to bardzo może załamać człowieka… obawiam się że oddaliła się z własnej woli…
MalaCzarna
Trening tenisa

Post autor: MalaCzarna »

Tylko dlaczego nie znaleziono by nadal ciała gdyby Jowita popełniła s?
Tam są jakieś jeziora czy zbiorniki wodne w okolicach gdzie znaleziono ten rower?
Rower był też uszkodzony, srednio mi to wygląda na s.
Pstroszka
Koczkodan

MalaCzarna pisze: czw sie 15, 2024 8:05 pm Tylko dlaczego nie znaleziono by nadal ciała gdyby Jowita popełniła s?
Tam są jakieś jeziora czy zbiorniki wodne w okolicach gdzie znaleziono ten rower?
- Rower znaleziono kilkadziesiąt metrów od duktu leśnego, był po prostu oparty o jedno z drzew - mówi nam asp. Bartosz Gałkowski, p.o. oficera prasowego KPP Rypin. - Nie ma żadnych śladów uszkodzeń - dodaje.
Pstroszka
Koczkodan

MalaCzarna pisze: czw sie 15, 2024 8:05 pm Tylko dlaczego nie znaleziono by nadal ciała gdyby Jowita popełniła s?
Z tego co widziałam na mapie to są tam dwa jeziora:
Jezioro Łąkie i jezioro Urszulewskie