Jacek Jaworek

Moderator: verysweetcherry

Elanor
RoyalBaby

Re: Jacek Jaworek

Post autor: Elanor »

Oj zdziwilibyście się ile starsza osoba potrafi zachomikować jedzenia. Mój ojciec jest nieco młodszy od chrzestnej Jaworka i też mieszka na wsi i ma całą spiżarnie. Multum ryżu, makaronu, kaszy, mąki, cukru, cała zgrzewka mleka. Zamrażarka pełna mięsa, bo co roku kupuje brojlery. Jaja od kur, zawsze w lodówce jest co najmniej 15, mimo że daje je jeszcze sąsiadom i mojej siostrze. Dodatkowo własne grządki, a z nich przetwory. Masła dwie tony, zawsze kupowane na promocji, nieważne czy ma już ich zamrożonych 2, czy 10. W zeszłym roku dogadał się z kolegą, który ma sady, zebrali jabłka, przywiózł 20 worków z sokami jabłkowymi.

Dodatkowo przynajmniej u nas na wsiach przyjeżdżają sklepy do wsi, czasem pod domy.
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

Post autor: Platini_blabla »

Żadna osoba nie jest w stanie zachomikować na małej przestrzeni tyle jedzenia żeby żywić takiego chłopa przez kilka lat.
KrwawaMary
HottStripper

Post autor: KrwawaMary »

Platini_blabla pisze: pt sie 09, 2024 11:32 pm No myślę że tak, myślę że w wiejskim sklepiku w małej społeczności ktoś kto pracuje może od razu zauważyć że liczba zakupów się co najmniej podwoiła u skromnej emerytki żyjącej ze skromnej emerytury. Ja bardziej bym myślała że nagle zostawia dużo wyższe kwoty. Bo siłą rzeczy tak było.
Tylko skąd pewność, że robiła zakupy akurat w tym sklepiku?
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

KrwawaMary pisze: sob sie 10, 2024 12:51 am Tylko skąd pewność, że robiła zakupy akurat w tym sklepiku?
Żadna, ale każdy ma jakiś sklep osiedlowy blisko domu do którego chodzi po rzeczy nagle, nawet na wsi. I po prostu wątpię że miała samochód którym mogła jeździć na większe zakupy gdzieś dalej
gwiazkaznieba

Post autor: gwiazkaznieba »

74 letnią kobietę, która pewnie całe życie wiodła proste życie nie podejrzewam o to, że udało jej się przez 3 lata ukrywać brata, którego szukała cała Polska.
Pomijając kwestię zakupów spożywczych, to musiałby być ogromny stres, kombinowanie etc.
Shjuu
Skarpeta Rakieta

Post autor: Shjuu »

gwiazkaznieba pisze: sob sie 10, 2024 2:06 am 74 letnią kobietę, która pewnie całe życie wiodła proste życie nie podejrzewam o to, że udało jej się przez 3 lata ukrywać brata, którego szukała cała Polska.
Pomijając kwestię zakupów spożywczych, to musiałby być ogromny stres, kombinowanie etc.
To nie była siostra a ciocia. Myślę, że akurat nawet jeśli faktycznie był w tym domu przez 3 lata, to dał radę by się ukrywać pod warunkiem, że policja go tam nie szukała. Myślę że głową operacji był Jaworek, wiedział żeby się 'nie wychylać'. A sąsiedzi nawet jeśli by wiedzieli to by się bali. Nie wiemy co działo się przed tymi zdarzeniami, czy byli lubiani, znani we wsi czy raczej nie. Wszystko przed mogło mieć wpływ na teraz.
tymalda

Post autor: tymalda »

Shjuu pisze: sob sie 10, 2024 5:01 am To nie była siostra a ciocia. Myślę, że akurat nawet jeśli faktycznie był w tym domu przez 3 lata, to dał radę by się ukrywać pod warunkiem, że policja go tam nie szukała. Myślę że głową operacji był Jaworek, wiedział żeby się 'nie wychylać'. A sąsiedzi nawet jeśli by wiedzieli to by się bali. Nie wiemy co działo się przed tymi zdarzeniami, czy byli lubiani, znani we wsi czy raczej nie. Wszystko przed mogło mieć wpływ na teraz.
Może ta pani miała jakaś rodzinę i ktoś jej przywoził cięższe zakupy, np worek mąki na wsiach tak kupują w młynie mogła piec chleb, czy np ziemniaki całe piwnice ludzie mają, wcale nie musieli jeść 5 wykwintnych posiłków dziennie tylko takie podstawy. Mam sąsiadkę 74letnia na rowerze jeździ grządki plewi, zakupy robi naprawdę w tym wieku można dużo zrobić
ELLI3
RoseGold

Post autor: ELLI3 »

Będzie zabawnie jak babcia powie że wcale nie wiedziala że Jaworek był poszukiwany i tylko rodzinę ugościła 🤣
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

ELLI3 pisze: sob sie 10, 2024 11:09 am Będzie zabawnie jak babcia powie że wcale nie wiedziala że Jaworek był poszukiwany i tylko rodzinę ugościła 🤣
Szczerze to życzę jej wszystkiego dobrego. Wiem że ukrywała przestępcę ale to jej najbliższa rodzina, brat zabił brata a zabity był jej tak samo bliski. Starsza kobieta która uznała że nie ma nic do stracenia. Szkoda mi jej.
edyfax
Skarpeta Rakieta

Post autor: edyfax »

Platini_blabla pisze: sob sie 10, 2024 12:52 pm Szczerze to życzę jej wszystkiego dobrego. Wiem że ukrywała przestępcę ale to jej najbliższa rodzina, brat zabił brata a zabity był jej tak samo bliski. Starsza kobieta która uznała że nie ma nic do stracenia. Szkoda mi jej.
Mam takie same odczucia. Ja myślę, że była bardzo rozbita emocjonalnie i moralnie. Szkoda mi jej.
valentajn4
BlondDoczep

Post autor: valentajn4 »

Dlaczego zakładacie, że Jacek Jaworek jadał zbilansowane posiłki jakby się nim
opiekował doradca żywieniowy? Wystarczyło kupić tygodniowo kilka mega pak najtańszych parówek i mógłby jeść po 12 dziennie (4 parówki po 3 razy) W jednej paczce jest ich ze 20 więc wystarczyłyby 4 tygodniowo. Mógł też żyć na samych ziemniakach, które albo były swoje albo zamawiane z dowozem.
tymalda

Może ja zastraszył że zabije jak tamtych i nie miała baba wyjścia bo się bała o życie
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

tymalda pisze: sob sie 10, 2024 9:08 pm Może ja zastraszył że zabije jak tamtych i nie miała baba wyjścia bo się bała o życie
Myślę że nie. Jakby poszła na komisariat to miała 150% pewności że nie musiałaby wrócić do domu w którym czeka Jacek z bronią bo cały oddział antyterrorystow by już się wbijał na chatę po niego. Po wszystkim pewnie by ją odwieźli w eskorcie do domu albo pod inny wskazany adres. My naprawdę mówimy o gościu co był w top ściganych ludzi w europie ona miała tego świadomość
ELLI3
RoseGold

tymalda pisze: sob sie 10, 2024 9:08 pm Może ja zastraszył że zabije jak tamtych i nie miała baba wyjścia bo się bała o życie
Przeciez musiała wychodzić z domu. Robić zakupy, wyrzucać śmieci. Jedna osoba by wystarczyła której by powiedziała że on jest w domu i już by go zawinęli. Zrobiła to świadomie i tyle, pewnie stwierdziła że już w tym wieku nie ma niczego do stracenia
ladygraza
Ciastko

Post autor: ladygraza »

ELLI3 pisze: sob sie 10, 2024 11:10 pm Przeciez musiała wychodzić z domu. Robić zakupy, wyrzucać śmieci. Jedna osoba by wystarczyła której by powiedziała że on jest w domu i już by go zawinęli. Zrobiła to świadomie i tyle, pewnie stwierdziła że już w tym wieku nie ma niczego do stracenia
Uważam, że jest to możliwe. Rodzina Jaworka już wcześniej meldowała jego groźby na policji i policja nic nie zrobiła. Mamy tutaj 74-letnia prostą kobietę, która całe życie na wsi mieszkała i pewnie wielokrotnie mogła widzieć, że są równi i równiejsi, dlatego uznała, że policja nic nie zrobi jak ona się tam zgłosi.
zuziksaaa
Gacie z oceanu

Post autor: zuziksaaa »

Ja to podziwiam(?) że ona się go nie bała🫣 chłop zabił swojego brata i jego rodzinę, łącznie 3 osoby. Nie wyobrażam sobie nawet przebywać z kimś takim, a co dopiero go ukrywać (jeśli się okaże, że to były te 3 lata, to szmat czasu). Bałabym się, że mnie też zabije na śnie, czy coś🫣
zuziksaaa
Gacie z oceanu

Post autor: zuziksaaa »

"Fakt" przeanalizował, jak długo zajęło Jackowi Jaworkowi dotarcie z centrum Dąbrowy Zielonej na cmentarz, który znajduje się 850 metrów od domu ciotki. Pokonanie tej odległości pieszo zajmuje zazwyczaj około 15 minut. Jaworek wziął ze sobą kije do nordic walking. Jak informuje dziennik, był również uzbrojony w czeski pistolet.
Jacek Jaworek dotarł na pobliski cmentarz. Następnie miał przemieścić się polami, wybierając krótszą trasę, która prowadziła go bezpośrednio do kościoła. Po dotarciu do plebanii, gdzie brama była otwarta, Jaworek kontynuował marsz między zabudowaniami szkoły i obok kompleksu sportowego, aż dotarł do zadaszonej altany grillowej.
To ustronne i ciemne miejsce zapewniało mu dyskretne schronienie.”

Przespacerował sobie całą wieś jak gdyby nigdy nic
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

zuziksaaa pisze: ndz sie 11, 2024 12:23 am Ja to podziwiam(?) że ona się go nie bała🫣 chłop zabił swojego brata i jego rodzinę, łącznie 3 osoby. Nie wyobrażam sobie nawet przebywać z kimś takim, a co dopiero go ukrywać (jeśli się okaże, że to były te 3 lata, to szmat czasu). Bałabym się, że mnie też zabije na śnie, czy coś🫣
Mam w rodzinie takie kosy kłótnie i wasnie o spadki i domy po rodzicach, ze gdyby jeden zabił drugiego podczas jednej z awantur to bym się nawet nie zdziwiła co nie znaczy ze bym się tego człowieka (wujka czy kuzyna) bała. Ja się im niczym nie naraziłam i miałam zawsze dobre relacje natomiast oni od 5-10-15 lat w poczuciu niesprawiedliwości kłócą się o swoje. Albo nie swoje. W kazdym razie takie rzeczy potrafią podzielić ludzi bardzo.
tymalda

zuziksaaa pisze: ndz sie 11, 2024 12:23 am Ja to podziwiam(?) że ona się go nie bała🫣 chłop zabił swojego brata i jego rodzinę, łącznie 3 osoby. Nie wyobrażam sobie nawet przebywać z kimś takim, a co dopiero go ukrywać (jeśli się okaże, że to były te 3 lata, to szmat czasu). Bałabym się, że mnie też zabije na śnie, czy coś🫣
Była mu potrzebna żeby przetrwać nie mógł jej zabić, dziwne że wyszedł, po sekcji wyszło że byl schorowany może cierpiał i to było jedyne wyjście żeby sobie ulżyć, a samobój w domu wkopalby ciotkę, tylko jak oni doszli do niej?
KrwawaMary
HottStripper

valentajn4 pisze: sob sie 10, 2024 8:23 pm Dlaczego zakładacie, że Jacek Jaworek jadał zbilansowane posiłki jakby się nim
opiekował doradca żywieniowy? Wystarczyło kupić tygodniowo kilka mega pak najtańszych parówek i mógłby jeść po 12 dziennie (4 parówki po 3 razy) W jednej paczce jest ich ze 20 więc wystarczyłyby 4 tygodniowo. Mógł też żyć na samych ziemniakach, które albo były swoje albo zamawiane z dowozem.
Zbyt dobrze wyglądał. Nie schudł itp.
ELLI3
RoseGold

zuziksaaa pisze: ndz sie 11, 2024 12:28 am "Fakt" przeanalizował, jak długo zajęło Jackowi Jaworkowi dotarcie z centrum Dąbrowy Zielonej na cmentarz, który znajduje się 850 metrów od domu ciotki. Pokonanie tej odległości pieszo zajmuje zazwyczaj około 15 minut. Jaworek wziął ze sobą kije do nordic walking. Jak informuje dziennik, był również uzbrojony w czeski pistolet.
Jacek Jaworek dotarł na pobliski cmentarz. Następnie miał przemieścić się polami, wybierając krótszą trasę, która prowadziła go bezpośrednio do kościoła. Po dotarciu do plebanii, gdzie brama była otwarta, Jaworek kontynuował marsz między zabudowaniami szkoły i obok kompleksu sportowego, aż dotarł do zadaszonej altany grillowej.
To ustronne i ciemne miejsce zapewniało mu dyskretne schronienie.”

Przespacerował sobie całą wieś jak gdyby nigdy nic
Dziwne mi się to wydaje, przecież na początek podali informacje ze ktoś go tam przywiózł samochodem. Teraz nagle sam sobie przyszedł? I to w klapeczkach? Bo nawet butów nie miał. Jeśli to zaawansowana cukrzyca - mógł mieć duży problem z chodzeniem, stąd te kije i brak butów, bo pewnie nie mógł ich nawet założyć.
Sorry ale taka osoba by zwróciła uwagę kogokolwiek..
ELLI3
RoseGold

tymalda pisze: ndz sie 11, 2024 7:56 am Była mu potrzebna żeby przetrwać nie mógł jej zabić, dziwne że wyszedł, po sekcji wyszło że byl schorowany może cierpiał i to było jedyne wyjście żeby sobie ulżyć, a samobój w domu wkopalby ciotkę, tylko jak oni doszli do niej?
No to była moja teoria od początku, że gdyby nie choroba to by się ukrywał jeszcze dłużej. Bo na logikę - do lekarza pójść nie mógł, zawineliby go. Cierpiałby do śmierci w więzieniu. Wolał po prostu wybrać według niego mniejsze zło. Zdziwiło mnie tylko te miejsce publiczne, ale pewnie chciał by go szybko znaleziono.

Dziwi mnie ze do tej ciotki nie doszli wcześniej, rodzinie by domu nie przetrzepali? Przecież 74 letnia babcia nie miała bunkra jak Josef Fritzl, musiało tam policji wcale nie być, albo byli i nie było tam wtedy Jaworka. Ja cały czas myślę że on tam tylko na końcówce był, babcia odpowie za 3 lata a ukrywał go ktoś inny
tymalda

Gdzie znaleźć jego zdjęcie w momencie znalezienia?
ELLI3
RoseGold

Nie wiem ile w tym komentarzu prawdy - ale jeśli nie kłamstwo to na to wychodzi ze kobieta była świadoma i wcale się nie bała
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
KrwawaMary
HottStripper

tymalda pisze: ndz sie 11, 2024 1:33 pm Gdzie znaleźć jego zdjęcie w momencie znalezienia?
Kiedyś było na Twitterze