Polskie marki- polecajki i antypolecajki
Moderator: verysweetcherry
Re: Polskie marki- polecajki i antypolecajki
Ja mam inne zdanie co do Mosquito. Kupiłam córce trzy pary dresów i chodzi w nich bardzo często i są ok, jedynie nie można ich wrzucać do suszarki bo się kurczą.
Le collet kupiłam sukienkę i więcej już nie kupię bo jakość nie adekwatna do ceny.
Ciuchy od Kasi Tusk są beznadziejnie skrojone, bo sukienki są mega krótkie i zupełnie nie nadają się na większy biust.
Przymierzam się do zakupów u Moniki Kamieńskiej - ktoś coś ma od niej?
Le collet kupiłam sukienkę i więcej już nie kupię bo jakość nie adekwatna do ceny.
Ciuchy od Kasi Tusk są beznadziejnie skrojone, bo sukienki są mega krótkie i zupełnie nie nadają się na większy biust.
Przymierzam się do zakupów u Moniki Kamieńskiej - ktoś coś ma od niej?
-
- SushiRoll
z polskich marek polecam:
303avenue, sleepless in warsaw, MLE, bohemisoul, brunoszka, muuv,
nie polecam:
le petit trou, isarouse, she is sunday
mieszane uczucia:
the odder side, madelle, sem fim, chylak (stare kolekcje mają super jakość, w przeciwieństwie do tych nowszych), lebrand (rzeczy z bawełny, wełny i jedwabiu, minus za poliester w większości ciuchów)
nie polecam:
mieszane uczucia:
the odder side, madelle, sem fim, chylak (stare kolekcje mają super jakość, w przeciwieństwie do tych nowszych), lebrand (rzeczy z bawełny, wełny i jedwabiu, minus za poliester w większości ciuchów)
Le prive – zamówiłam sukienkę KAIA DOTS. Jestem bardzo negatywnie zaskoczona jakością tej sukienki.
Kolor niezgodny ze zdjęciami i opisem. Według karty produktu i zdjęć sukienka powinna być biała. Na żywo niestety miała bardzo brzydki odcień brudnej, mocno poszarzałej bieli. Materiał bardzo cienki, prześwitujący. Wzmocnienie pod biustem było z podwójnego materiału, jednak materiał na biuście już był pojedynczy, a tym samym lekko prześwitujący, co raczej nie jest porządane w okolicach biustu. Sam krój ładny ale niedopracowany. Sukienka przekręcała się na biodrach, tak jakby była krzywo uszyta. Miała również za dużo materiału w plecach względem okolic bioder i tyłka. Zamówiłam dwa rozmiary i w obu występowały te problemy, więc to nie kwestia wadliwego egzemplarza. Szkoda, bo na zdjęciach jest piękna
Kolor niezgodny ze zdjęciami i opisem. Według karty produktu i zdjęć sukienka powinna być biała. Na żywo niestety miała bardzo brzydki odcień brudnej, mocno poszarzałej bieli. Materiał bardzo cienki, prześwitujący. Wzmocnienie pod biustem było z podwójnego materiału, jednak materiał na biuście już był pojedynczy, a tym samym lekko prześwitujący, co raczej nie jest porządane w okolicach biustu. Sam krój ładny ale niedopracowany. Sukienka przekręcała się na biodrach, tak jakby była krzywo uszyta. Miała również za dużo materiału w plecach względem okolic bioder i tyłka. Zamówiłam dwa rozmiary i w obu występowały te problemy, więc to nie kwestia wadliwego egzemplarza. Szkoda, bo na zdjęciach jest piękna
czemu nie polecasz le petit trou? Chciałam zamówić sobie bieliznę ale nie wiem czy wartoglottalstop pisze: ↑pn lip 08, 2024 2:16 pm z polskich marek polecam:
nie polecam:
mieszane uczucia:
-
- SushiRoll
materiał jest bardzo sztywny i drapie, poza tym komplet bielizny rozpadł się po kilku praniach – za tę cenę jakość jest fatalnaMuszzka pisze: ↑pn lip 08, 2024 3:26 pmczemu nie polecasz le petit trou? Chciałam zamówić sobie bieliznę ale nie wiem czy wartoglottalstop pisze: ↑pn lip 08, 2024 2:16 pm z polskich marek polecam:
nie polecam:
mieszane uczucia:
dzięki! W takim wypadku sobie odpuszczęglottalstop pisze: ↑pn lip 08, 2024 3:27 pmmateriał jest bardzo sztywny i drapie, poza tym komplet bielizny rozpadł się po kilku praniach – za tę cenę jakość jest fatalnaMuszzka pisze: ↑pn lip 08, 2024 3:26 pmczemu nie polecasz le petit trou? Chciałam zamówić sobie bieliznę ale nie wiem czy wartoglottalstop pisze: ↑pn lip 08, 2024 2:16 pm z polskich marek polecam:
nie polecam:
mieszane uczucia:
-
- SushiRoll
za to Rilke bardzo polecam!
-
- RoyalBaby
o a dlaczego nie polecasz isarouse?glottalstop pisze: ↑pn lip 08, 2024 2:16 pm z polskich marek polecam:
nie polecam:
mieszane uczucia:
-
- SushiRoll
kiedyś dostałam koszulę bez guzików xd a inną z tasiemkami wszytymi w zupełnie innym kolorze. poza tym problemy ze zwrotem, musiałam upominać się o pieniądzejestemtwoimponczk pisze: ↑pn lip 08, 2024 5:08 pmo a dlaczego nie polecasz isarouse?glottalstop pisze: ↑pn lip 08, 2024 2:16 pm z polskich marek polecam:
nie polecam:
mieszane uczucia:
-
- SushiRoll
z polecajek dorzucam też: Elementy i Bałagan, nie zawiodłam się
-
- VlogmasEnjoyer
A co sądzicie o Nago? Padały wcześniej takie pytania, ale raczej pozostały bez odpowiedzi.
Czaję się na kilka rzeczy od nich, bo są przepiękne, ale mam mocne wątpliwości co do słuszności cen.
Rzeczy z naturalnych materiałów, jak najbardziej, jestem to w stanie zaakceptować. Ale ostatnio wrzucili bluzę z 20% poliestru i sobie za to życzą 500 zł no thanks.
Czaję się na kilka rzeczy od nich, bo są przepiękne, ale mam mocne wątpliwości co do słuszności cen.
Rzeczy z naturalnych materiałów, jak najbardziej, jestem to w stanie zaakceptować. Ale ostatnio wrzucili bluzę z 20% poliestru i sobie za to życzą 500 zł no thanks.
-
- SushiRoll
moim zdaniem nie warto kiedyś kupiłam sweter z bawełny, który szybko stracił kształt i się zmechacił pomimo prania ręcznego we łzach jednorożca :DIstneKongo pisze: ↑sob lip 13, 2024 1:57 pm A co sądzicie o Nago? Padały wcześniej takie pytania, ale raczej pozostały bez odpowiedzi.
-
- VlogmasEnjoyer
Hahaha ale to ujęłaś Ja się bardzo wkręciłam w poprzednie kolekcje, ale teraz jakoś przeglądam i takie o. Jakoś totalnie opadły emocje i zachwytIstneKongo pisze: ↑śr lip 17, 2024 9:33 am Aż weszłam sprawdzić, ale jak dla mnie nic ciekawego, bezpłciowe takie te ciuchy. Trochę vibe Bon Prix z tej przecenionej kolekcji bije wizualnie
-
- Channelka
Ja na pewno nie polecam butów Saway. Na stronie piękne zdjęcia z milionem filtrów, a w rzeczywistości tandeta
- StrawberryCake
- Modna
-
- Gacie z oceanu
W podkategorii instagramerki jest o niej wątek
Ja też polecam, właścicielka jest przekochana, kupuję tam praktycznie od początków ich istnienia
Cześć. Przepraszam jeśli nie na temat. Potrzebuje pomocy w kupnie bransoletki na nogę z Ani Kruk. Czy jest tu może jakaś osoba z Poznania lub Katowic, która zakupiłaby mi taką bransoletkę? Niestety na stronie jest już niedostępna.. Za fatygę zapłacę tyle ile trzeba dziękuję.