Start
Mój profil

SUPLE I INNE CUDOTWÓRCZE SPECYFIKI

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
agnog
RóżowePolo

SUPLE I INNE CUDOTWÓRCZE SPECYFIKI

Post autor: agnog »

Dziewczyny, czy macie do polecenia sprawdzone suplementy hamujące wypadanie włosów? Przerobiłam Merz Spezial (bez większych efektów), Oeparol (ale tutaj poprawę widzę jedynie w jakości skóry). Szukam czegoś godnego polecenia, bo ostatnio włosy mi lecą jak szalone. Całe szczęście odrastają, bo widzę sporo baby hair, ale tak czy siak chciałabym to wypadanie trochę zahamować. A no i dodam, że wyniki w porządku :)
być może
Vaxi_bllom
Bagietka z szarlott

Post autor: Vaxi_bllom »

Jaki masz poziom ferrytyny i witaminy B12? Ja polecam Kerabione i wcierka Banfi, ale najważniejsze suplementować się pod wyniki badań.
SzeleszczakLeszek
LouiBag

Post autor: SzeleszczakLeszek »

Doustnie peptydy miedzi (GHK-CU) też w formie mezoterapii głowy można. Efekt wow.
Poza tym z supli biotyna spoko efekt. A zewnętrznie z wcierek itp fajne są Ducray spreje, są 2 rodzaje i polecam ten mocniejszy stosowany po przeszczepach włosów.
M90
MiamiBicz

Post autor: M90 »

Biotyna da efekt jeśli masz niedobór.

Ja za to mogę polecić Kerabione, biorę 3-4 msc w roku brązowe i czarne i mam super efekty, ale to trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Plotkara
RARY

Post autor: Plotkara »

agnog pisze: sob maja 11, 2024 4:44 pm Dziewczyny, czy macie do polecenia sprawdzone suplementy hamujące wypadanie włosów? Przerobiłam Merz Spezial (bez większych efektów), Oeparol (ale tutaj poprawę widzę jedynie w jakości skóry). Szukam czegoś godnego polecenia, bo ostatnio włosy mi lecą jak szalone. Całe szczęście odrastają, bo widzę sporo baby hair, ale tak czy siak chciałabym to wypadanie trochę zahamować. A no i dodam, że wyniki w porządku :)
Miedź + cynk (osobno). Najlepiej swanson
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
Awatar użytkownika
StrawberryCake
ŻonaWitolda

Post autor: StrawberryCake »

Wydaje mi się, że warto by jednak trochę bardziej pochylić się nad znalezieniem przyczyny wypadania włosów. Może podstawowa morfologia okej, ale wspomniana wcześniej ferretyna? I jaki poziom żelaza. Może problemy z tarczycą? Albo niedobór jakiś minerałów i witamin. To może być też stres albo przemęczenie. Czy zaczęłaś ostatnio brać jakieś nowe leki i to może być efekt uboczny? Albo jakaś choroba skóry głowy?
Bo oczywiście fajnie zadziałać dodatkowo na zahamowanie wypadania włosów, ale bez ogarnięcia przyczyny włosy i tak będą lecieć :'(
Trzymam kciuki za poprawę :good:
ubaburka
Siatkarka

Post autor: ubaburka »

U mnie pomógł Vitapil Clinic 5a. Ale oczywiście wcześniej warto zrobić kontrole badania krwi czy wszystko w porządku, bo to może jakies niedobory.
Awatar użytkownika
patryktarachon
Mokra Włoszka
Instagram: patryktarachon

Post autor: patryktarachon »

Moim zdaniem suple i inne cudotwórcze specyfiki, czy inne reklamowane specyfiki, działa głównie dzięki efektowi placebo. Często brak jest solidnych dowodów na ich realny wpływ na zdrowie lub samopoczucie. Myślę, że najważniejsze są regularne nawyki żywieniowe, ruch i sen. Inwestowanie w drogie suplementy rzadko przynosi realne korzyści bez podstawowego dbania o siebie.