podcasty kryminalne
Moderator: verysweetcherry
Re: podcasty kryminalne
Ja lubie :
Szkic Kryminalny
Przecietny Podcast
Kryminalne Czechy
Renata z Worka Kosci
Kryminalne Historie
Polskie zbrodnie ;)
Szkic Kryminalny
Przecietny Podcast
Kryminalne Czechy
Renata z Worka Kosci
Kryminalne Historie
Polskie zbrodnie ;)
Plus każda ofiara była kryształowa, nawet laska, co się w Szkocji puszczała z księdzem na plebaniijacobsen pisze: ↑ndz kwie 21, 2024 10:11 am Stanowo i Hulaj Dusza-ulubione i do dziś czasem łapie się na tym, że myślę o tym, która to która zadziwiające podobieństwo w głosie i sposobie mówienia. 5 nie zabijaj słucham z sentymentu i przyzwyczajenia. Najgorszy, który słuchałam to Olga Herring i przysięgam, że na długo przed aferka-podcast wg mnie niesłuchalny. Dopiero od niej dowiedziałam się, że każda ofiara jest prześliczna dziewczyna, a każdy morderca mega przystojny
-
- Collagen z chlorellą
LosAnanas pisze: ↑ndz kwie 21, 2024 11:05 amPlus każda ofiara była kryształowa, nawet laska, co się w Szkocji puszczała z księdzem na plebaniijacobsen pisze: ↑ndz kwie 21, 2024 10:11 am Stanowo i Hulaj Dusza-ulubione i do dziś czasem łapie się na tym, że myślę o tym, która to która zadziwiające podobieństwo w głosie i sposobie mówienia. 5 nie zabijaj słucham z sentymentu i przyzwyczajenia. Najgorszy, który słuchałam to Olga Herring i przysięgam, że na długo przed aferka-podcast wg mnie niesłuchalny. Dopiero od niej dowiedziałam się, że każda ofiara jest prześliczna dziewczyna, a każdy morderca mega przystojny
Ojezu tam każdy patus jest święty XDDDD odebrali ci dzieci, piłaś całe życie, sprowadzalas konkubentów do małych dzieci? Nieistotne, Olga powie ze BYŁA MIŁA I UCZYNNA GŁĘBOKO WIERZĄCA
ja tych pierdol słuchać nie mogę kilka razy patusiarnie opisywała jakby to była herbowa rodzina z tradycjami
Stanowo, Aga Rojek, kryminalna skandynawia i kompulik89 to moje top. Bardzo lubiłam też wschodnie zbrodnie, ale już nie nagrywa. Czasem posłucham hulaj duszę i kezuvlog. Wszystkie wymienione wyżej również znam. Dla mnie porażką jest Karolina Anna... ten jej monotonny głos jakby zaraz miała zejść z tego świata. I uważam, że nie da się opowiedzieć bardzo złożonej sprawy w 15 min filmiku.
-
- Collagen z chlorellą
Karolina Anna to chyba od miliarda lat nagrywa ale tez nie mogę się do niej przekonać. Na włączam podcasty kiedy wychodzę z psem na spacer i lubię kiedy trwają od 45 minut do 1,5 godziny, bo nie lubię zmieniać historii w trakcie i lubię jak jest wszystko opisane, historia rodziny, rys psychologiczny, sytuacja społeczna itp. Wiec Karolina Anna niebardzo. Aga Rojek jest fajna ale irytuje mnie to jej piciu xD usiądźcie i weźcie piciu xD
-
- Collagen z chlorellą
Dzisiaj słuchałam o zabójstwie czwórki studentów z Idaho, czy wiecie czy ktoś nagrał coś bardziej aktualnego w tej sprawie? Aga Rojek ma podcast sprzed roku
-
- Ciastko
Jeszcze chyba nikt nie wymienił, a ja polecam podcast o nazwie „nagle, ostatniej nocy”
-
- Tritonotti
Hulaj dusza i jej krojochleby to dla mnie nieśmieszne żarty z true crime,żeby tylko zarobić
Dobra wiem,że to jej praca,ale szanujmy się.
Dobra wiem,że to jej praca,ale szanujmy się.
Karolina ma tak przyjemnie usypiający głos że gdyby nie tematyka to sluchlabym jej przed snem.Platini_blabla pisze: ↑ndz kwie 21, 2024 11:06 pm Karolina Anna to chyba od miliarda lat nagrywa ale tez nie mogę się do niej przekonać. Na włączam podcasty kiedy wychodzę z psem na spacer i lubię kiedy trwają od 45 minut do 1,5 godziny, bo nie lubię zmieniać historii w trakcie i lubię jak jest wszystko opisane, historia rodziny, rys psychologiczny, sytuacja społeczna itp. Wiec Karolina Anna niebardzo. Aga Rojek jest fajna ale irytuje mnie to jej piciu xD usiądźcie i weźcie piciu xD
- KasandraCwir
- SushiAddict
Nie wiem jak to opisać, ale ona ma tak dziwną wymowę... Intonacja jest u niej bardzo dziwna i czasem mam wrażenie, że męczy się mówieniem. Do tego jej filmy są krótkie i bardzo ogólne.g_girl pisze: ↑pn kwie 22, 2024 9:17 amKarolina ma tak przyjemnie usypiający głos że gdyby nie tematyka to sluchlabym jej przed snem.Platini_blabla pisze: ↑ndz kwie 21, 2024 11:06 pm Karolina Anna to chyba od miliarda lat nagrywa ale tez nie mogę się do niej przekonać. Na włączam podcasty kiedy wychodzę z psem na spacer i lubię kiedy trwają od 45 minut do 1,5 godziny, bo nie lubię zmieniać historii w trakcie i lubię jak jest wszystko opisane, historia rodziny, rys psychologiczny, sytuacja społeczna itp. Wiec Karolina Anna niebardzo. Aga Rojek jest fajna ale irytuje mnie to jej piciu xD usiądźcie i weźcie piciu xD
Tej intonacji jakby nie ma xd wszysko mówi tym samym tonem, więc jako kołysanka do snu spoko bo często zasypiam przy jakiejś pogadance, no ale tematyka nie ta
-
- RoseGold
ja dodam od siebie Renatę z Worka Kości, jak ta kobieta opowie szczegóły zbrodni to nie ma cH88ja we wsi :D lubię jej głos i to, że nie ma tysiąca przerywników na reklamy bo prowadzi ten podcast z pasji.
Oczywiscie za każdym razem jak jest coś nowego to wlatuje Justyna z 5nz, Olga choć mam duży niesmak do niej po ostatniej aferze, Historie na faktach, ostatnio odsluchuje od poczatku Kryminatorium, bo bardzo długo format mi się nie podobał, nie mogłam się do niego przekonać w formie podcastu, teraz jestem na około dwusetnym odcinku i co rusz tysiące autoreklam... wolałam Niediegetyczne Myszki na yt ale musze coś słuchac na spacerach i longach :D czasami wpadnie ZŁO - zbrodnia, łowca, ofiara jak jest coś ciekawego.
Oczywiscie za każdym razem jak jest coś nowego to wlatuje Justyna z 5nz, Olga choć mam duży niesmak do niej po ostatniej aferze, Historie na faktach, ostatnio odsluchuje od poczatku Kryminatorium, bo bardzo długo format mi się nie podobał, nie mogłam się do niego przekonać w formie podcastu, teraz jestem na około dwusetnym odcinku i co rusz tysiące autoreklam... wolałam Niediegetyczne Myszki na yt ale musze coś słuchac na spacerach i longach :D czasami wpadnie ZŁO - zbrodnia, łowca, ofiara jak jest coś ciekawego.
-
- Tritonotti
Dlugie podcasty to ma Aga Rojek, Kompulik, artykul 148, Kryminalia, nagle ostatniej nocy i 8podcast.
Mozna sobie i pochodzic i posprzatac i ugotowac i ogarnac zycie przy historiach niektorych z nich
Mozna sobie i pochodzic i posprzatac i ugotowac i ogarnac zycie przy historiach niektorych z nich
-
- Collagen z chlorellą
Dobra słucham teraz agi rojek z poleceń i wiecie, krew mnie zalewa jak ktoś nie oznacza i nie mówi na początku ze sprawa jest nierozwiązana. Ja zaginięć i nierozwiązanych spraw nie tykam bo interesuje mnie sprawca i motyw, a jak tego nie ma to nie słucham
-
- ZdalnaFanka
Morderstwo (nie)doskonałe to było coś… Głos idealny do takich podcastów, wywiady z rodziną osoby zaginionej/ofiary. Jak dowiedziałam się że nie będzie już nagrywał było mi naprawdę przykro.
Jak wyszło że Olga pisała na wykopie jakieś świństwa ?
Jest na to oddzielny watek Olga Herring chyba sie nazywa.Nutria12345 pisze: ↑wt kwie 23, 2024 12:23 am Morderstwo (nie)doskonałe to było coś… Głos idealny do takich podcastów, wywiady z rodziną osoby zaginionej/ofiary. Jak dowiedziałam się że nie będzie już nagrywał było mi naprawdę przykro.
-
- Channelka
Z długich podcastów polecam jeszcze Ciemno wszędzie, niestety głównie na YT (coś tam jest na Spotify), nie ma zbyt wielu spraw, ale opracowuje je serio dogłębnie. Niedawno skończyłam słuchać o BTK, to było 5 odcinków po jakieś 2h każdy, a widzę że o Wasniewskiej materiał jest jeszcze dłuższy
Całkiem w porządku jest też Papilaria (część starszych podcastów jest tylko na YouTube, ale wrzuca też na Spotify). Czasem trochę za bardzo kombinuje z językiem i ma pewną manierę, ale sprawy są mało znane i ciekawie opowiedziane.
Całkiem w porządku jest też Papilaria (część starszych podcastów jest tylko na YouTube, ale wrzuca też na Spotify). Czasem trochę za bardzo kombinuje z językiem i ma pewną manierę, ale sprawy są mało znane i ciekawie opowiedziane.
-
- RoyalBaby
Potwierdzam, Tomasz Ławnicki i jego Zbrodnie (nie)doskonałe to jest to! Wspaniały podcast, bardzo profesjonalny, porządnie zrobiony. Dla mnie bezkonkurencyjny:) No i TEN głos! Ale autor to dziennikarz radiowy, więc nie ma się co dziwić, że potrafi posługiwać się intonacją. Jest chyba 100 odcinków i też bardzo ubolewam, że seria się definitywnie zakończyła.
-
- LouiBag
Ja rozumiem fenomen Karoliny Anny, nie każdy chce i ma czas wysłuchać 1,5-godzinnej historii. Od niej zaczynałam przygodę z true crime, ale ilość błędów językowych mnie pokonała . Ostatnio lubię Kezuvlog, ale jestem też zaniepokojona jego postawą, bo takie amatorskie dziennikarstwo śledcze może się źle skończyć. Z drugiej strony, czy nieobecność w TV/prasie a jedynie na YT oznacza amatorszczyznę? W dzisiejszych czasach już chyba nie.
Boze mnie tez strasznie irytuje te piciu i wada wymowy…Platini_blabla pisze: ↑ndz kwie 21, 2024 11:06 pm Karolina Anna to chyba od miliarda lat nagrywa ale tez nie mogę się do niej przekonać. Na włączam podcasty kiedy wychodzę z psem na spacer i lubię kiedy trwają od 45 minut do 1,5 godziny, bo nie lubię zmieniać historii w trakcie i lubię jak jest wszystko opisane, historia rodziny, rys psychologiczny, sytuacja społeczna itp. Wiec Karolina Anna niebardzo. Aga Rojek jest fajna ale irytuje mnie to jej piciu xD usiądźcie i weźcie piciu xD