Start
Mój profil

Jaka prawda o ludziach najbardziej was zaskoczył

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
ululare
VlogmasEnjoyer

Re: Jaka prawda o ludziach najbardziej was zaskoczył

Post autor: ululare »

iri1979 pisze: śr wrz 09, 2026 10:07 am To, że faceci nienawidzą kobiet to żadna nowość i Ziobro zdziwienia. Bardziej uderza mnie nienawiść kobiet do kobiet.
Myślę ze nie jest tak ze kobiety nienawidza kobiet, ale to kwestia konkurowania ze soba i wyścigu o meska atencje nawet nieświadomie. Dlatego tacy faceci jak Michal Wisniewski znajduja kolejne żony, bo każda myśl ze jest inna wyjątkową i lepsza od poprzedniczki. Jesteśmy malo solidarne i wspierajace chyba ze znajdujemy sie w tej samej sytuacji albo jest to politycznie poprawne.
Awatar użytkownika
ululare
VlogmasEnjoyer

Post autor: ululare »

Mnie zaskoczyło odkrycie, że można być wykorzystywanym nie tylko ze względu na status, pieniądze czy koneksje. Myślałam, że mnie się nie da wykorzystać, bo jestem po prostu „bezużyteczna” XD.

A jednak można być czyjąś zapchajdziurą na czas — kimś, z kim idzie się do knajpy czy gdzieś wyjść, żeby nie robić tego samemu. Nie dlatego, że szczególnie chce się spotkać właśnie z tą osobą, tylko dlatego, że potrzebuje się towarzystwa.

I chyba właśnie taką zapchajdziurą byłam dla kilku osób, więc ucięłam te znajomości. Wcześniej tego nie zauważałam, bo sama mam zupełnie inne podejście — potrafię spędzać czas sama i spotykam się z kimś dlatego, że go lubię i chcę z nim być, a nie tylko po to, żeby nie być sama.
Barasia
Tritonotti

Post autor: Barasia »

ululare pisze: pt wrz 11, 2026 10:14 am Mnie zaskoczyło odkrycie, że można być wykorzystywanym nie tylko ze względu na status, pieniądze czy koneksje. Myślałam, że mnie się nie da wykorzystać, bo jestem po prostu „bezużyteczna” XD.

A jednak można być czyjąś zapchajdziurą na czas — kimś, z kim idzie się do knajpy czy gdzieś wyjść, żeby nie robić tego samemu. Nie dlatego, że szczególnie chce się spotkać właśnie z tą osobą, tylko dlatego, że potrzebuje się towarzystwa.

I chyba właśnie taką zapchajdziurą byłam dla kilku osób, więc ucięłam te znajomości. Wcześniej tego nie zauważałam, bo sama mam zupełnie inne podejście — potrafię spędzać czas sama i spotykam się z kimś dlatego, że go lubię i chcę z nim być, a nie tylko po to, żeby nie być sama.
O tak, też mnie to zaskoczyło, jak się dowiedziałam, że niektóre osoby tak robią. I szczerze mówiąc poczułam się zraniona, bo jestem osobą, która umie spędzać czas sama, więc jak już z kimś się spotykam, to dlatego, że chcę się z tą osobą zobaczyć. W sumie wręcz ważniejsze jest dla mnie z kim się spotykam, niż to co robimy 😅
marta.kotori
RoyalBaby

Post autor: marta.kotori »

Najbardziej to chyba fakt, że możesz znać kogoś dobrze 10 lat i więcej a i tak czasem okazuje się, że nie znało się tej osoby wcale.
Awatar użytkownika
FashFash
RARY

Post autor: FashFash »

marta.kotori pisze: pt wrz 11, 2026 11:53 am Najbardziej to chyba fakt, że możesz znać kogoś dobrze 10 lat i więcej a i tak czasem okazuje się, że nie znało się tej osoby wcale.
Zgadzam się i to jakie wartości deklaruje przez wiele lat oraz rzekome zasady niekiedy w jakiejś sytuacji totalnie nie działają, „bo tak” np. latami opowiadanie o wierności i lojalności a potem nagle akcja i pójście w bok, „bo tak wyszło”, „życie się zmieniło, „to inna sytuacja” i wiele innych przykładów