Start
Mój profil

Co robić gdy podejrzewasz męża o zdradę.

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Czarna-Estera
Ciastko

Co robić gdy podejrzewasz męża o zdradę.

Post autor: Czarna-Estera »

Jestem tu nowa
Rozpadam się wewnętrzne.
Moja historia: Małżeństwo z kilkunastoletnim stażem. Bez dzieci.Takie " normalne" jak każde. Pewnego wieczoru ,mąż śpi ,telefon obok i nie wiem jak to nazwać " szczęście w nieszcześciu " rzuca mi się w oczy wiadomość- kobieta pisze, znam hasło ,jak w jakimś filmie - odblokowałam telefon,przeczytałam kilka wiadomości i jakbym w twarz dostała. Niby niewinna rozmowa ,ale z treści wynikało że umawiają się na spotkanie .Jedno już było, teraz drugie, nie mogę na razie sie dostać do telefonu ,żyję jakbym była obok i patrzyła na czyjeś życie nie swoje.
Co robić? Jak sie dowiedzieć czy mnie zdradza? Jak żyć?
:c
stokrotkapolna1234
Szarlotta

Post autor: stokrotkapolna1234 »

Czarna-Estera pisze: pt sie 28, 2026 3:12 pm Jestem tu nowa
Rozpadam się wewnętrzne.
Moja historia: Małżeństwo z kilkunastoletnim stażem. Bez dzieci.Takie " normalne" jak każde. Pewnego wieczoru ,mąż śpi ,telefon obok i nie wiem jak to nazwać " szczęście w nieszcześciu " rzuca mi się w oczy wiadomość- kobieta pisze, znam hasło ,jak w jakimś filmie - odblokowałam telefon,przeczytałam kilka wiadomości i jakbym w twarz dostała. Niby niewinna rozmowa ,ale z treści wynikało że umawiają się na spotkanie .Jedno już było, teraz drugie, nie mogę na razie sie dostać do telefonu ,żyję jakbym była obok i patrzyła na czyjeś życie nie swoje.
Co robić? Jak sie dowiedzieć czy mnie zdradza? Jak żyć?
A umawianie sie z inna kobieta na spotkania to nie zdrada? Samo to ze sie umawia z inna i pisze yo nie zdrada?
Pejczyk Pandory
Samarka

Post autor: Pejczyk Pandory »

Nie macie dzieci to już połowa problemów z głowy.Dla mnie zdrada tu jest oczywista. Jest to bardzo trudna sytuacja emocjonalnie i musisz dać sobie trochę czasu na ochłonięcie. Ja na Twoim miejscu nie robiłabym nic pochopnie,nie zdradzała swoich podejrzeń mężowi i starała odciąć się od niego emocjonalnie. Na chłodno planowałabym rozstanie o niczym go nie informując wcześniej, aby jak najlepiej zabezpieczyć swoją przyszłość bez niego. Wiem, że to jest bardzo trudne, ale trzeba się maksymalnie skupić na sobie, zwykle bardzo pomaga oddanie się jakiemuś hobby albo nowej zajawce, tak aby nie myśleć o niewiernym partnerze. Gdy będziesz gotowa, po prostu odejdź. I nigdy nie zastanawiaj się dlaczego on zdradził, co tamta ma, czego ty nie masz itp. , bo to jałowe rozmyślania, które do nikąd nie prowadzą. Nawet najpiękniejszą kobietę świata -niejaką Monikę Belucci facet zdradzał, ten typ tak ma i już, to jest jego problem, że jest niewierną gniadą, nie Twój. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Czarna-Estera
Ciastko

Staram się, staram sie przetrwać. To ,że nie ma dzieci nie znaczy że jest mi lepiej . Właśnie to robię w tej chwili skupiam sie na zdobyciu dowodów, ale nie wiem jak ,nie mam możliwości, nie mam pieniędzy a czas leci i muszę tu być i skupiać sie na tym by się nie zdradzić że wiem . Jest ciężko jest bardzo ciężko, bo jestem sama- sama w tym wszystkim i przegrana .
Awatar użytkownika
Czarna-Estera
Ciastko

Pajeczyk Pandory
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam .
Jest ciężko.
Magda0888
Modna

Post autor: Magda0888 »

Czarna-Estera pisze: pt sie 28, 2026 9:57 pm Staram się, staram sie przetrwać. To ,że nie ma dzieci nie znaczy że jest mi lepiej . Właśnie to robię w tej chwili skupiam sie na zdobyciu dowodów, ale nie wiem jak ,nie mam możliwości, nie mam pieniędzy a czas leci i muszę tu być i skupiać sie na tym by się nie zdradzić że wiem . Jest ciężko jest bardzo ciężko, bo jestem sama- sama w tym wszystkim i przegrana .
Przede wszystkim nie katuj się psychicznie, bo to nie Ty zdradziłaś i nawet, jeżeli w związku coś nie gra, to zdrady emocjonalnej, czy psychicznej nie można niczym usprawiedliwić. Nie działaj pochopnie, ale też nie czekaj na jakieś zdobycie dowodów. Wiesz, że ma kogoś, więc porozmawiaj. Po prostu, powiedz, żeby Ci wyjaśnił obecność innej kobiety w jego życiu i powiedział, kim ona jest. Jest Ci to winien! To minimum szacunku, jakie może Ci okazać, to powiedzieć prawdę. Nie wiem, co to znaczy, że nie masz pieniędzy- nie pracujesz? Macie wspólne konto?... Rozmowa. Jeżeli będzie łgał, szedł w zaparte, że to nieprawda, spakuj się i wyprowadź. Dasz sobie radę. O! Albo inaczej. Nie wiem, które z Was jest właścicielem mieszkania, ale jeżeli oboje, to spokojnie powiedz, żeby się on wyprowadził- od tego zacznij. Jeżeli nie będzie chciał, Ty to zrób. To naprawdę nie jest koniec świata i jakkolwiek głupio to teraz nie zabrzmi, to prawie 20 lat temu starsza koleżanka powiedziała do mnie ,,przez faceta będziesz płakać? to tylko facet!!!'' I jakoś tak to ze mną zostało na resztę życia. To jest tylko facet. Wiem, że boli, bo ma boleć, ale nie Ty powinnaś płakać <3
stokrotkapolna1234
Szarlotta

Magda0888 pisze: sob sie 29, 2026 5:21 am Przede wszystkim nie katuj się psychicznie, bo to nie Ty zdradziłaś i nawet, jeżeli w związku coś nie gra, to zdrady emocjonalnej, czy psychicznej nie można niczym usprawiedliwić. Nie działaj pochopnie, ale też nie czekaj na jakieś zdobycie dowodów. Wiesz, że ma kogoś, więc porozmawiaj. Po prostu, powiedz, żeby Ci wyjaśnił obecność innej kobiety w jego życiu i powiedział, kim ona jest. Jest Ci to winien! To minimum szacunku, jakie może Ci okazać, to powiedzieć prawdę. Nie wiem, co to znaczy, że nie masz pieniędzy- nie pracujesz? Macie wspólne konto?... Rozmowa. Jeżeli będzie łgał, szedł w zaparte, że to nieprawda, spakuj się i wyprowadź. Dasz sobie radę. O! Albo inaczej. Nie wiem, które z Was jest właścicielem mieszkania, ale jeżeli oboje, to spokojnie powiedz, żeby się on wyprowadził- od tego zacznij. Jeżeli nie będzie chciał, Ty to zrób. To naprawdę nie jest koniec świata i jakkolwiek głupio to teraz nie zabrzmi, to prawie 20 lat temu starsza koleżanka powiedziała do mnie ,,przez faceta będziesz płakać? to tylko facet!!!'' I jakoś tak to ze mną zostało na resztę życia. To jest tylko facet. Wiem, że boli, bo ma boleć, ale nie Ty powinnaś płakać <3
Xd
Musi jej okazać szacunek? No nie musi. Facet ją zdradza czyli oszukuje i klamie a ty myślisz ze jak ona go o to zapyta to on uzna ze warto okazać jej szacunek i powiedzieć prawde? Xdddd to tak nie dziala.
Dajesz jakies porady jak w podstawówce. Kobieta jest w zwiazku, kocha faceta i na pewno jej nie pomoże jakas - gadka ze to tylko facet. No to tylko facet z ktorym chciała spędzić reszte zycia.
Trzeba porobić screeny wiadomosci, nie czekac aż on sie przyzna bo sie nie przyzna tylko bedzie prawdopodobnie szedł w zaparte bo tak mu wygodniej i przygotować sie na to ze swiat sie zawali. Ale lepiej teraz niz za kolejne 10 lat.
Ostatnio zmieniony sob sie 29, 2026 7:32 am przez stokrotkapolna1234, łącznie zmieniany 1 raz.
stokrotkapolna1234
Szarlotta

Czarna-Estera pisze: pt sie 28, 2026 9:57 pm Staram się, staram sie przetrwać. To ,że nie ma dzieci nie znaczy że jest mi lepiej . Właśnie to robię w tej chwili skupiam sie na zdobyciu dowodów, ale nie wiem jak ,nie mam możliwości, nie mam pieniędzy a czas leci i muszę tu być i skupiać sie na tym by się nie zdradzić że wiem . Jest ciężko jest bardzo ciężko, bo jestem sama- sama w tym wszystkim i przegrana .
Masz możliwości. Znasz hasło do jego telefonu. Niech idzie spać a ty sprawdz wszystko i porob zdjęcie wiadomości i wrzuc na swoj telefon
Awatar użytkownika
Czarna-Estera
Ciastko

Zrobione . Wczoraj .Stres ,czas ,nerwy,kontrola nad sobą. Ale co teraz z tym zrobić?
Awatar użytkownika
Czarna-Estera
Ciastko

Dokładnie. Nie zdradzę sie ,że wiem .Będzie szedł w zaparte,albo głupio tłumaczył, a później nie wiadomo co będzie. Nie odkryję wszystkich kart . Muszę nabrać sił ,a jest tak ciężko po tylu latach ...jest ciężko zdecydować i postanowić gdy nie masz dużych możliwości.
Awatar użytkownika
Czarna-Estera
Ciastko

Złamane serce .Życie przewrócone.
Jest ciężko, jest bardzo ciężko, cholernie ciężko jest teraz zrobić jakiś krok . 15 lat ponad w - w zapomnienie .Byłam wierna ,byłem dobra.Nie idealna .Ale starałam się. I krach jak żyć dalej gdy serce tak bardzo boli a dech zapiera i dusza krzyczy . Jak żyć...
Awatar użytkownika
AModokh
MoetGlass

Post autor: AModokh »

Naprawdę bardzo mi ciebie żal. W tej sytuacji najważniejsze jest zrozumienie że to nie jest twój problem ani twoja wina. On sam nie zauważał i nie doceniał jak wspaniałą jesteś partnerką. I właśnie w tym tkwi twoja siła, skoro tak bardzo starałaś się dla niego i dla waszego związku to dokładnie te same siły możesz teraz skierować na siebie. Nie spiesz się. Popłacz sobie, pozłość się i daj sobie czas żeby to wszystko przemyśleć. A potem po prostu powiedz mu „Dowiedziałem się o zdradzie i jest to dla mnie nie do przyjęcia. Zrywamy”
Nienawidzę forów, dlatego tu siedzę