Start
Mój profil

nostalgie młodych milenialsów

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
karkarkari
Gacie z oceanu

nostalgie młodych milenialsów

Post autor: karkarkari »

Wpadł mi w ręce przypadkowo artykuł o zamierzchłym serialu "Gossip Girl" (pierwotna wersja circa 2010r.), do którego mam sentyment nastoletnich lat - obecnie pesel wskazuje 32 rok - i to on nakierunkował na założenie wątku. Z natury jestem osobą ze skłonnościami do nostalgii, sentymentów i tęsknotek. Może jest tu więcej chętnych na wymianę wspomnień i nawiązań. Sentymenciary łączcie się :)
Awatar użytkownika
lkjhg
Tritonotti

Post autor: lkjhg »

tęsknię za chipsami Biesiadne :'(
rockshoot
MolieraDress

Post autor: rockshoot »

Z nostalgią wspominam skins uk i 90210. Próbowałam wrócić do tych seriali po latach, ale moja dojrzała psychika już tego nie znosi 😆
LauraBacha3
ZdalnaFanka

Post autor: LauraBacha3 »

Chcę obejrzeć Degrassi od początku do końca. Poszłam na studia, gdy Emma i Manny również poszły na studia.
Nie miałam telewizora i do dziś nie wiem na czym się skończyło.
Z sentymentem obejrzałam Aparatkę. Na YT są wszystkie odcinki i nadal mi się podobało

Czasami rozmyślam o wakacjach u babci, jak się zmieniło podwórko, w ogóle cała wieś. Wtedy mam poczucie, że to minęło i nie wróci. Trochę smutno się robi. Gdybym mogła wróciłbym chociaż na tydzień do tamtych czasów. Słońce, zero zmartwień i zobowiązań, zupa koperkowa, kotki i pieski, koleżanki, rower. I oczywiście Xena lub Herkules na Polsacie
PANIMINIA
Gacie z oceanu

Post autor: PANIMINIA »

Nostalgia to na IG na @9tisiary 🥹
mariaow
FlafLover

Post autor: mariaow »

Dla mnie nostalgia to seriale takie jak Pamiętniki wampirów 😆 I ten styl ubierania się, makijażu…
fokajag806

Post autor: fokajag806 »

Płyta „Loose” Nelly Furtado: Promiscuous, Maneater, Say It Right to były hity na szkolnych dyskotekach xD Zawsze łapie mnie nostalgia jak je słyszę
Lala4_am
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Lala4_am »

Moda lat 2000. Mam poczucie, ze to ostanie ubrania, które miały podkreślić kobiece piękno. Niby teraz jest powrot do lat 90., ale to nie to samo.
Awatar użytkownika
elizam122
TrampekLV

Post autor: elizam122 »

LauraBacha3 pisze: śr sie 19, 2026 7:50 am Chcę obejrzeć Degrassi od początku do końca. Poszłam na studia, gdy Emma i Manny również poszły na studia.
Nie miałam telewizora i do dziś nie wiem na czym się skończyło.
Z sentymentem obejrzałam Aparatkę. Na YT są wszystkie odcinki i nadal mi się podobało

Czasami rozmyślam o wakacjach u babci, jak się zmieniło podwórko, w ogóle cała wieś. Wtedy mam poczucie, że to minęło i nie wróci. Trochę smutno się robi. Gdybym mogła wróciłbym chociaż na tydzień do tamtych czasów. Słońce, zero zmartwień i zobowiązań, zupa koperkowa, kotki i pieski, koleżanki, rower. I oczywiście Xena lub Herkules na Polsacie
Dosłownie z tego samego powodu oglądam teraz Degrassi na YT :D Są wszystkie sezony + filmy, które wyszły po sezonie 8 i 9. Jak miałam naście lat skończyłam na wątku z Darcy (nie wiedziałam jak się to skończyło), ale potem w tv już i tak nie było dalszych sezonów. Teraz nadrabiam i tak się wkręciłam, że oglądam już wątki bohaterów, którzy pojawili się po Emmie i Manny (my fav!), chociaz one akurat długo sa w tym serialu, łezka w oku :he: kończe wlaśnie sezon 10 :angel:
.
My, jako gatunek ludzki, mamy to do siebie, że potrzebujemy bodźców.
.
LauraBacha3
ZdalnaFanka

elizam122 pisze: wt sie 25, 2026 2:53 pm Dosłownie z tego samego powodu oglądam teraz Degrassi na YT :D Są wszystkie sezony + filmy, które wyszły po sezonie 8 i 9. Jak miałam naście lat skończyłam na wątku z Darcy (nie wiedziałam jak się to skończyło), ale potem w tv już i tak nie było dalszych sezonów. Teraz nadrabiam i tak się wkręciłam, że oglądam już wątki bohaterów, którzy pojawili się po Emmie i Manny (my fav!), chociaz one akurat długo sa w tym serialu, łezka w oku :he: kończe wlaśnie sezon 10 :angel:
O matko, dziękuję za info. Jejku, teraz jak odpalę to cofnę się w czasie 😁
Awatar użytkownika
Brida
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: Brida »

Ja jestem starszym milenialsem, ale dzisiaj przypomniały mi się katalogi Avon i to, jak uwielbiałam je przeglądać przed Świętami. Od września na nie czekałam 😅
LauraBacha3
ZdalnaFanka

Brida pisze: wt sie 25, 2026 6:59 pm Ja jestem starszym milenialsem, ale dzisiaj przypomniały mi się katalogi Avon i to, jak uwielbiałam je przeglądać przed Świętami. Od września na nie czekałam 😅
Pachnące strony ❤️
Awatar użytkownika
Fauna060
FlafLover

Post autor: Fauna060 »

- Skins i stylówy z serialu + z tumblra, podarte rajstopy, trampki, kapelusze, grzywki zasłaniające 3/4 pola widzenia
- Słuchanie muzyki z mp3/ipoda, sama trzymam jeszcze w szufladzie i czasami odpalam, czuć jakoś tak... inaczej niż ze spotify czy youtube
- Telefony z klapką

Pamiętam też czasy, kiedy najbardziej pożądaną w Polsce marką modową nie były jakieś Chanele tylko Atmosphere z Primarka, bo wszystkie blogerki modowe z UK miały pełno tych ubrań oraz jak szukało się jakichś viralowych rzeczy na Allegro i wystarczyło wpisać ''Kasia Tusk'' żeby wszystko się pokazało ;P
rockshoot
MolieraDress

Post autor: rockshoot »

Fauna060 pisze: wt sie 25, 2026 8:46 pm - Skins i stylówy z serialu + z tumblra, podarte rajstopy, trampki, kapelusze, grzywki zasłaniające 3/4 pola widzenia
- Słuchanie muzyki z mp3/ipoda, sama trzymam jeszcze w szufladzie i czasami odpalam, czuć jakoś tak... inaczej niż ze spotify czy youtube
- Telefony z klapką

Pamiętam też czasy, kiedy najbardziej pożądaną w Polsce marką modową nie były jakieś Chanele tylko Atmosphere z Primarka, bo wszystkie blogerki modowe z UK miały pełno tych ubrań oraz jak szukało się jakichś viralowych rzeczy na Allegro i wystarczyło wpisać ''Kasia Tusk'' żeby wszystko się pokazało ;P
Atmosphere i oczywiście Local Heroes! 🤪🤪
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Tritonotti

Post autor: Oliwkowa888 »

Ja jestem bardzo nostalgiczna. W tym roku wbijam na 35 poziom. Coraz częściej łapie mnie nostalgia, ale raczej nie za serialami, książkami czy muzyką, ale raczej za miejscami, których już nie ma, albo są ale nie w takiej formie w jakiej pamiętam je z dzieciństwa. Wspominam np. dom mojej babci albo osiedle na którym się wychowałam, szkołę podstawową, łąkę na którą jeździłam z rodzicami na pikniki a teraz stawiają tam bloki.
stokrotkapolna1234
Szarlotta

Post autor: stokrotkapolna1234 »

Plotkara czyli seriali ktory kiedys ogladalam a teraz oglądam i śmieje sie z tego jakie to żenujące. I sama tez kiedys taka bylam. Naiwna, zenujaca i myślącą ze podbije caly swiat. No coz, wyszło jak wyszło.

W ostatnim czasie wspominam często dawne czasy i żałuję wielu rzeczy ale przede wszystkim tego ze juz nigdy nie bedzie tej beztroski, poczucia ze mozna wszystko i nadziei jak to wspaniałe zycie sie ulozy