nostalgie młodych milenialsów
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
karkarkari
- Gacie z oceanu
nostalgie młodych milenialsów
Wpadł mi w ręce przypadkowo artykuł o zamierzchłym serialu "Gossip Girl" (pierwotna wersja circa 2010r.), do którego mam sentyment nastoletnich lat - obecnie pesel wskazuje 32 rok - i to on nakierunkował na założenie wątku. Z natury jestem osobą ze skłonnościami do nostalgii, sentymentów i tęsknotek. Może jest tu więcej chętnych na wymianę wspomnień i nawiązań. Sentymenciary łączcie się 
-
LauraBacha3
- ZdalnaFanka
Chcę obejrzeć Degrassi od początku do końca. Poszłam na studia, gdy Emma i Manny również poszły na studia.
Nie miałam telewizora i do dziś nie wiem na czym się skończyło.
Z sentymentem obejrzałam Aparatkę. Na YT są wszystkie odcinki i nadal mi się podobało
Czasami rozmyślam o wakacjach u babci, jak się zmieniło podwórko, w ogóle cała wieś. Wtedy mam poczucie, że to minęło i nie wróci. Trochę smutno się robi. Gdybym mogła wróciłbym chociaż na tydzień do tamtych czasów. Słońce, zero zmartwień i zobowiązań, zupa koperkowa, kotki i pieski, koleżanki, rower. I oczywiście Xena lub Herkules na Polsacie
Z sentymentem obejrzałam Aparatkę. Na YT są wszystkie odcinki i nadal mi się podobało
Czasami rozmyślam o wakacjach u babci, jak się zmieniło podwórko, w ogóle cała wieś. Wtedy mam poczucie, że to minęło i nie wróci. Trochę smutno się robi. Gdybym mogła wróciłbym chociaż na tydzień do tamtych czasów. Słońce, zero zmartwień i zobowiązań, zupa koperkowa, kotki i pieski, koleżanki, rower. I oczywiście Xena lub Herkules na Polsacie
-
fokajag806
Płyta „Loose” Nelly Furtado: Promiscuous, Maneater, Say It Right to były hity na szkolnych dyskotekach xD Zawsze łapie mnie nostalgia jak je słyszę
Dosłownie z tego samego powodu oglądam teraz Degrassi na YT :D Są wszystkie sezony + filmy, które wyszły po sezonie 8 i 9. Jak miałam naście lat skończyłam na wątku z Darcy (nie wiedziałam jak się to skończyło), ale potem w tv już i tak nie było dalszych sezonów. Teraz nadrabiam i tak się wkręciłam, że oglądam już wątki bohaterów, którzy pojawili się po Emmie i Manny (my fav!), chociaz one akurat długo sa w tym serialu, łezka w okuLauraBacha3 pisze: ↑śr sie 19, 2026 7:50 am Chcę obejrzeć Degrassi od początku do końca. Poszłam na studia, gdy Emma i Manny również poszły na studia.
.
My, jako gatunek ludzki, mamy to do siebie, że potrzebujemy bodźców.
.
My, jako gatunek ludzki, mamy to do siebie, że potrzebujemy bodźców.
.
-
LauraBacha3
- ZdalnaFanka
O matko, dziękuję za info. Jejku, teraz jak odpalę to cofnę się w czasieelizam122 pisze: ↑wt sie 25, 2026 2:53 pm Dosłownie z tego samego powodu oglądam teraz Degrassi na YT :D Są wszystkie sezony + filmy, które wyszły po sezonie 8 i 9. Jak miałam naście lat skończyłam na wątku z Darcy (nie wiedziałam jak się to skończyło), ale potem w tv już i tak nie było dalszych sezonów. Teraz nadrabiam i tak się wkręciłam, że oglądam już wątki bohaterów, którzy pojawili się po Emmie i Manny (my fav!), chociaz one akurat długo sa w tym serialu, łezka w okukończe wlaśnie sezon 10
![]()
-
LauraBacha3
- ZdalnaFanka
- Skins i stylówy z serialu + z tumblra, podarte rajstopy, trampki, kapelusze, grzywki zasłaniające 3/4 pola widzenia
- Słuchanie muzyki z mp3/ipoda, sama trzymam jeszcze w szufladzie i czasami odpalam, czuć jakoś tak... inaczej niż ze spotify czy youtube
- Telefony z klapką
Pamiętam też czasy, kiedy najbardziej pożądaną w Polsce marką modową nie były jakieś Chanele tylko Atmosphere z Primarka, bo wszystkie blogerki modowe z UK miały pełno tych ubrań oraz jak szukało się jakichś viralowych rzeczy na Allegro i wystarczyło wpisać ''Kasia Tusk'' żeby wszystko się pokazało
- Słuchanie muzyki z mp3/ipoda, sama trzymam jeszcze w szufladzie i czasami odpalam, czuć jakoś tak... inaczej niż ze spotify czy youtube
- Telefony z klapką
Pamiętam też czasy, kiedy najbardziej pożądaną w Polsce marką modową nie były jakieś Chanele tylko Atmosphere z Primarka, bo wszystkie blogerki modowe z UK miały pełno tych ubrań oraz jak szukało się jakichś viralowych rzeczy na Allegro i wystarczyło wpisać ''Kasia Tusk'' żeby wszystko się pokazało
Atmosphere i oczywiście Local Heroes!Fauna060 pisze: ↑wt sie 25, 2026 8:46 pm - Skins i stylówy z serialu + z tumblra, podarte rajstopy, trampki, kapelusze, grzywki zasłaniające 3/4 pola widzenia
- Telefony z klapką
Pamiętam też czasy, kiedy najbardziej pożądaną w Polsce marką modową nie były jakieś Chanele tylko Atmosphere z Primarka, bo wszystkie blogerki modowe z UK miały pełno tych ubrań oraz jak szukało się jakichś viralowych rzeczy na Allegro i wystarczyło wpisać ''Kasia Tusk'' żeby wszystko się pokazało![]()
- Oliwkowa888
- Tritonotti
Ja jestem bardzo nostalgiczna. W tym roku wbijam na 35 poziom. Coraz częściej łapie mnie nostalgia, ale raczej nie za serialami, książkami czy muzyką, ale raczej za miejscami, których już nie ma, albo są ale nie w takiej formie w jakiej pamiętam je z dzieciństwa. Wspominam np. dom mojej babci albo osiedle na którym się wychowałam, szkołę podstawową, łąkę na którą jeździłam z rodzicami na pikniki a teraz stawiają tam bloki.
-
stokrotkapolna1234
- Szarlotta
Plotkara czyli seriali ktory kiedys ogladalam a teraz oglądam i śmieje sie z tego jakie to żenujące. I sama tez kiedys taka bylam. Naiwna, zenujaca i myślącą ze podbije caly swiat. No coz, wyszło jak wyszło.
W ostatnim czasie wspominam często dawne czasy i żałuję wielu rzeczy ale przede wszystkim tego ze juz nigdy nie bedzie tej beztroski, poczucia ze mozna wszystko i nadziei jak to wspaniałe zycie sie ulozy
W ostatnim czasie wspominam często dawne czasy i żałuję wielu rzeczy ale przede wszystkim tego ze juz nigdy nie bedzie tej beztroski, poczucia ze mozna wszystko i nadziei jak to wspaniałe zycie sie ulozy