Hej.
Wydaje mi się, że mam figurę skinny fat. Waga niby spoko, ale mam wrażenie, że jestem taka wiotka. Nie mam miesni, odstajacy brzuch, pelikany na rękach, pośladki to w sumie zero miesni.
Chciałabym coś z tym zrobić, ale najpierw w domu. Polecacie jakieś cwiczenia? Najlepiej na yt. No i jak z dieta? Nie widzi mi się restrykcyjne liczenie kalorii, bo wydaje mi się, że mieszcze się kaloryce, ale jem co popadnie...+ praca siedzaca i zero ruchu.
Skinny fat
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Vaxi_bllom
- MoetGlass
Badałaś glukozę i insulinę?
- Kokol_Haret
- Channelka
w domu najszybciej zbudujesz masę mięśniową kalisteniką - mięśnie, aby rosnąć potrzebują bodźca w postaci obciążenia, kalistenika wykorzystuje do tego masę ciala. Jak poczujesz się pewniej polecam spróbować swoich sił na drążkach - często są takie w parkach (możesz sobie kupić jakis mały zestaw gum oporowych, ułatwią np. podciaganie). Co do diety - jeżeli jesteś skinny fat, to będzie u ciebie zachodzić rekompozycja, nie musisz chudnąć, przypilnuj podaży białka (1.5g na 1kg masy ciała będzie ok)
zawsze też fajnie sobie zrobić jakieś większe badania krwi z ferrytyna, witB
zawsze też fajnie sobie zrobić jakieś większe badania krwi z ferrytyna, witB
- Kokol_Haret
- Channelka
A jeszcze co do pośladków - jeżeli startujesz z bardzo niewielkiej ilości mięśni to na początku Twój ciężar będzie wystarczający, ale pośladki, czwórki, dwójki to są duże partie mięśniowe, potrzebują dużego bodźca (ciężaru), więc jeśli się przekonasz i masz kase na karnet na siłkę to bardzo polecam :D Na necie są gotowe plany treningowe i pamiętaj, żeby nie zaniedbywać góry, te mięśnie też są ważne, do m in utrzymania prawidłowej postawy ciała