Czytanie ze zrozumieniem to ewidentnie nie jest Twoja najmocniejsza strona. Tak bardzo przeinaczasz moją narrację i zarzucasz mi tyle bzdur, że szkoda mojego czasu na odpisywanie. Miłego dniaOlifffka pisze: ↑pn sie 17, 2026 10:44 am Mój błąd, aczkolwiek to niewiele zmienia. Szczególnie w świetle tego, co powypisywałaś dalej.
No to dajesz, wyjaśnij w jaki sposób Tusk skomentował tę sprawę w sposób krzywdzący dla Polaków? Bo co, odwołał się "nawet do prezydenta"? A co to, el kibolo jakaś świętość z niebios, że odwołanie się do niego o reakcję jest krzywdząca dla Prawdziwych Polaków Katolików, czy o co w tej pokracznej argumentacji chodzi?
Jakieś bydlęta napadły dwójkę ludzi kompletnie za nic, a ty jeszcze bezczelnie uprawiasz victim blaming. Gość wyjął paralizator w trakcie ataku, ale to jego wina? Wielokrotnie zdementowano to ordynarne kłamstwo o tym, że to chłopak z Ukrainy zaczął, ba zrobiła to już prokuratura, ale widać nie dociera nic poza tiktokowymi "prawdami objawionymi".
Co do nagrania - no tak, rzeczywiście, przecież żyjemy w czasach analogowych, gdzie 90% świata zachodniego wcale nie żyje z telefonem w ręce, nagrywając każde co ładniejsze latte w kawiarni. Spiseg, panie, najpewniej Międzynarodowego Trybunału Żydów, Ukraińców i Cyklistów. Ktoś widział aferę na ulicy i nagrywał? W głowie się to nie mieści Anno Domini 2026.
Czy ty jarzysz w ogóle różnicę pomiędzy atakiem na tle narodowościowym a "zwykłą" napaścią dokonaną przez randomowego bydlaka? Dlaczego Tusk i rząd mają komentować zajście, twoim zdaniem? Wyłącznie dlatego, że dokonał go Ukrainiec, no nie? Rozumiem, że Tusk ma w twoim świecie obowiązek komentować każdy rozbój i każdą napaść, jaka ma miejsce w Polsce i to jest jego rola jako premiera RP?
Uprawiasz victim blaming, domagasz się reakcji premiera na przestępstwa wyłącznie dlatego, że sprawcą jest osoba danej narodowości i jeszcze mi wciskasz, że ty przecież jesteś przeciwna przemocy i się nie zgadzasz na ataki na Ukraińców. Komedia.
Dalej mi nie napisałaś w jaki sposób rząd "staje po stronie Ukraińców". Najwiecej antagonizmów rodzi szczucie, które uprawia prawa strona, a nie brak szczucia ze strony rządu.
A to czym jest dziki sprzeciw przeciwko pomocy Ukrainie i szydercze pisanie o "narracji", że Ukraina bohatersko broni resztę Europy przed Rosją? Każdy kto rozumie, że Rosja jest groźna pojmuje też, że to co się dzieje na terytorium Ukrainy bardzo szybko przeniesie się do nas, jeśli Rosja uzna, ze odniosła tam zwycięstwo. Masz dwie opcje: albo pomagamy i liczymy, ze uda się z naszą pomocą Rosję zatrzymać przed Lwowem, albo stajemy po stronie ruskich trolli zwalczających pomoc dla Ukrainy dniem i nocą, żeby tylko osłabić wsparcie Zachodu. Tu nie ma dosłownie NIC pośrodku.
Ukraina - czy wasze podejście się zmieniło?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Ukraina - czy wasze podejście się zmieniło?
Czyli argumentów jednak nie mamy. Ja ci, kochana, wykazałam tylko kompletny brak logiki w tym, co piszesz, na co oczywiście dostałam klasycznym wytrychem "och, nie czytasz, że zrozumieniem".
Co, nie umiemy jednak wykazać, że ten straszny Tusk krzywdzi Polaków?
Niestety, brakuje mi nie argumentów, a rozmówcy na poziomie, który nie reaguje agresją i przeinaczaniem na wszystko, co mówię.Olifffka pisze: ↑pn sie 17, 2026 11:07 am Czyli argumentów jednak nie mamy. Ja ci, kochana, wykazałam tylko kompletny brak logiki w tym, co piszesz, na co oczywiście dostałam klasycznym wytrychem "och, nie czytasz, że zrozumieniem".
Co, nie umiemy jednak wykazać, że ten straszny Tusk krzywdzi Polaków?![]()
Jeśli jednak takie wytłumaczenie poprawia Ci, "kochana" humor, niech tak będzie.
Co konkretnie przeinaczyłam poza jednym błędem, do którego się przyznałam?
Dość zabawne jest to nadymanie się, że potrzeba ci "rozmówcy na poziomie". Dość zabawne, bo płynie od kogoś najpierw powołuje się w dyskusji na działalność Tuckera Carlsona (sic!) żeby podeprzeć swoją opinię na temat Ukrainy, a następnie rozbrajająco przyznaje, że nawet nie kojarzy działalności tego człowieka.
https://www.pap.pl/aktualnosci/tucker-c ... -russia-24
On pewnie też nie jest ruską onucą, ALE....
Taaaaak, jesteś bezstronna, biedna, atakowana, nieagresywna (te ataki ad personam to też przeinaczanie, oczywiście) i wszyscy zniekształcają to, co mówisz. Albo jeszcze do tego bezczelnie się domagają, żebyś poparła swoje tezy jakimikolwiek faktami.
Dziewczyno, weź kilka łyków melisy lub zrób kilka głębszych oddechów i przeczytaj na spokojnie swoje wiadomości. Naprawdę nie widzisz, z jaką agresją reagujesz na każdą moją wypowiedź i naprawdę dziwi Cię, że nie mam ochoty kontynuować z Tobą rozmowy?Olifffka pisze: ↑pn sie 17, 2026 1:01 pm Co konkretnie przeinaczyłam poza jednym błędem, do którego się przyznałam?
Dość zabawne jest to nadymanie się, że potrzeba ci "rozmówcy na poziomie". Dość zabawne, bo płynie od kogoś najpierw powołuje się w dyskusji na działalność Tuckera Carlsona (sic!) żeby podeprzeć swoją opinię na temat Ukrainy, a następnie rozbrajająco przyznaje, że nawet nie kojarzy działalności tego człowieka.
https://www.pap.pl/aktualnosci/tucker-c ... -russia-24
On pewnie też nie jest ruską onucą, ALE....
Taaaaak, jesteś bezstronna, biedna, atakowana, nieagresywna (te ataki ad personam to też przeinaczanie, oczywiście) i wszyscy zniekształcają to, co mówisz. Albo jeszcze do tego bezczelnie się domagają, żebyś poparła swoje tezy jakimikolwiek faktami.
Przeinaczasz i hiperbolizujesz dosłownie wszystko, co piszę po to, aby pasowało do Twojej narracji i dawało pretekst do dalszej agresji.
Ewidentnie nie rozumiesz, o co mi chodzi, mimo że pisałam o tym wielokrotnie. To, co antagonizuje Polaków i Ukraińców to podejście władzy do spięć na linii Polacy-Ukraińcy, czyli piętnowanie we wszystkich możliwych mediach sytuacji agresji Polaków wobec Ukraińców (np. sytuacja z dziewczynkami w autobusie, o której nie dało się nie słyszeć 150 razy dziennie), a przemilczanie spraw, gdy to Ukraińcy dopuszczają się agresji wobec Polaków. I nie, nie napisałam nigdzie, że "Tusk krzywdzi Polaków", tylko podałam jego reakcję na incydent z Wrocławia, aby podkreślić to, że to takie wybiórcze reakcje są przez Polaków uważane za krzywdzące i polaryzują jeszcze bardziej niechęć. Widzisz różnicę, czy dalej nie bardzo?No to dajesz, wyjaśnij w jaki sposób Tusk skomentował tę sprawę w sposób krzywdzący dla Polaków? Bo co, odwołał się "nawet do prezydenta"? A co to, el kibolo jakaś świętość z niebios, że odwołanie się do niego o reakcję jest krzywdząca dla Prawdziwych Polaków Katolików, czy o co w tej pokracznej argumentacji chodzi?
To, czy ataki Ukraińców na Polaków nie mają znamion na tle narodowościowym - tego nie wiesz. Kolejny raz jednak hiperbolizujesz moją wypowiedź.Czy ty jarzysz w ogóle różnicę pomiędzy atakiem na tle narodowościowym a "zwykłą" napaścią dokonaną przez randomowego bydlaka? Dlaczego Tusk i rząd mają komentować zajście, twoim zdaniem? Wyłącznie dlatego, że dokonał go Ukrainiec, no nie? Rozumiem, że Tusk ma w twoim świecie obowiązek komentować każdy rozbój i każdą napaść, jaka ma miejsce w Polsce i to jest jego rola jako premiera RP?
Jakieś bydlęta napadły dwójkę ludzi kompletnie za nic, a ty jeszcze bezczelnie uprawiasz victim blaming. Gość wyjął paralizator w trakcie ataku, ale to jego wina? Wielokrotnie zdementowano to ordynarne kłamstwo o tym, że to chłopak z Ukrainy zaczął, ba zrobiła to już prokuratura, ale widać nie dociera nic poza tiktokowymi "prawdami objawionymi".
To, co teraz napisałaś, jest tak obrzydliwe, że aż brakuje mi słów. Wiesz w ogóle, czym jest victim blaiming? Zadasz sobie trud przeczytać moją wypowiedź w tym temacie jeszcze raz? Napisałam, że Ukrainiec wyjął paralizator, ale media powtarzały narrację, że to on został nim potraktowany. Czy ta para Ukraińców miała prawo być zaatakowana? Absolutnie nie. Czy media powinny przedstawić tę sprawę rzetelnie a tego nie zrobiły? Jak najbardziej tak. Sugerowanie, że popieram przemoc wobec Ukraińców jest chore.Uprawiasz victim blaming, domagasz się reakcji premiera na przestępstwa wyłącznie dlatego, że sprawcą jest osoba danej narodowości i jeszcze mi wciskasz, że ty przecież jesteś przeciwna przemocy i się nie zgadzasz na ataki na Ukraińców. Komedia.
Dalej mi nie napisałaś w jaki sposób rząd "staje po stronie Ukraińców". Najwiecej antagonizmów rodzi szczucie, które uprawia prawa strona, a nie brak szczucia ze strony rządu.
Dzika jest co najwyżej Twoja nienawiść i zacietrzewienie wobec ludzi, którzy mają odmienne opinie od Twojej i to kolejny raz nakręca Cię do przeinaczania mojej wypowiedzi. Napisałam, że jestem przeciwna bezrefleksyjnemu wydawania miliardów bez żadnej kontroli, biorąc pod uwagę skalę korupcji na Ukrainie (na co podałam konkretne przykłady). Widzisz różnicę, czy również nie za bardzo?A to czym jest dziki sprzeciw przeciwko pomocy Ukrainie
Nie, nie nadymam się. Ale każda Twoja wypowiedź jest atakiem na mnie. Rozmawiać o poglądach, które różnią, trzeba umieć. A ja nie mam zamiaru ciągle odpierać ataków i prostować tego, co przeinaczasz i wyolbrzymiasz. To nie jest rozmowa, na którą warto poświęcać czas. Nie zamierzam reagować na żadną Twoją kolejną odpowiedź. Problemem naszego społeczeństwa nie są imigranci, a fakt, że my jako naród ciągle szukamy zwady i powodów do prowokowania innych, jednocześnie pozostając ślepi na odmienne punkty widzenia.Dość zabawne jest to nadymanie się, że potrzeba ci "rozmówcy na poziomie"
I ty masz czelność wytykać komuś agresję. A te twoje patronizujące teksty o melisie to jest oczywiście przejaw wyważenia i spokoju.
Doskonale rozumiem o co ci chodzi, po prostu piszesz bzdury. Premier reaguje na napaści na tle narodowościowym, ty się awanturujesz, że nie reaguje na przestępstwa popełniane przez Ukraińców. Czy twoim zdaniem powinien reagować publicznie zawsze, kiedy sprawcy przestępstwa są Ukraińcami? Czy premier ma się wydzierać razem z Braunem, że "zaś parszywy Ukrainiec napadł na biednego Polaka"?g_nine pisze: ↑pn sie 17, 2026 3:57 pm Ewidentnie nie rozumiesz, o co mi chodzi, mimo że pisałam o tym wielokrotnie. To, co antagonizuje Polaków i Ukraińców to podejście władzy do spięć na linii Polacy-Ukraińcy, czyli piętnowanie we wszystkich możliwych mediach sytuacji agresji Polaków wobec Ukraińców (np. sytuacja z dziewczynkami w autobusie, o której nie dało się nie słyszeć 150 razy dziennie), a przemilczanie spraw, gdy to Ukraińcy dopuszczają się agresji wobec Polaków.
Ja ci powiem, co antagonizuje - wieczne wycie bosaków i innych braunów o tym, że Ukraińcy są źli, parszywi, powinni śpie***ać na wojnę, a w Polsce mają jakieś specjalne traktowanie. To jest antagonizowanie. A nie fakt, że premier powiedział, że ataki na spokojnych ludzi ze względu na ich narodowość to skandal.
I po co to kłamstwo, że media milczą? Codziennie praktycznie czytam jakieś doniesienia o napaści z tej, czy drugiej strony. A nie siedzę w mediach typu Republika w ogóle.
Napisałaś dość wyraźnie, że Tusk reaguje w sposób krzywdzący dla Polaków. Możesz mi powiedzieć, co tu krzywdzi Polaków? Że bydlętom zostało wytknięte zbydlęcenie? Czy ty nie jesteś w stanie rozróżnić napaści na tle narodowościowym od zwykłego, niemotywowanego nienawiścią rasową/ksenofobią przestępstwa?g_nine pisze: ↑pn sie 17, 2026 3:57 pm I nie, nie napisałam nigdzie, że "Tusk krzywdzi Polaków", tylko podałam jego reakcję na incydent z Wrocławia, aby podkreślić to, że to takie wybiórcze reakcje są przez Polaków uważane za krzywdzące i polaryzują jeszcze bardziej niechęć. Widzisz różnicę, czy dalej nie bardzo?
Z jakiej racji premier ma reagować na każdą napaść? Bo sprawca jest danej narodowości? Przecież to jest chory postulat.
O lol. No jasne. "Nie wiadomo". Bo być może sobie coś złego myślał, nie? Ja wiem, Konfa znajdzie jakiś paragraf na każdego Ukraińca. Jak nie krzyczał "Poliaki wypierdalać" to na pewno mógł tak myśleć. W końcu to Ukrainiec, zło wcielone.
Dosłownie to napisałaś, koleżanko: "Media jednak grzmiały, że ukraińska para została zaatakowana paralizatorem, gdzie na nagraniu widać, że to Ukrainiec pierwszy zaczepił Polaka w taki sposób." To nie jest victim blaming? A co to jest? Typ atakuje gościa za to, że jest z Ukrainy, a ty się rzucasz, że media nie wspomniały o tym, że gość pierwszy wyjął broń. Co w tym jest nierzetelnego, że media (wszystkie en mass jak jeden mąż nie napisały? O czym ty gadasz? Bo ja o tym czytałam min. w TVN24 jaki był przebieg zdarzenia) nie dodały tej jakże istotnej wiadomości? Bydlę napadło, chłopak się bronił. A ty się wściekasz o nierzetelność.g_nine pisze: ↑pn sie 17, 2026 3:57 pm To, co teraz napisałaś, jest tak obrzydliwe, że aż brakuje mi słów. Wiesz w ogóle, czym jest victim blaiming? Zadasz sobie trud przeczytać moją wypowiedź w tym temacie jeszcze raz? Napisałam, że Ukrainiec wyjął paralizator, ale media powtarzały narrację, że to on został nim potraktowany. Czy ta para Ukraińców miała prawo być zaatakowana? Absolutnie nie. Czy media powinny przedstawić tę sprawę rzetelnie a tego nie zrobiły? Jak najbardziej tak. Sugerowanie, że popieram przemoc wobec Ukraińców jest chore.
Nic nie przeinaczyłam. W walce z Rosją stoisz po stronie ruskich trolli, bo to one te bzdety rozpowszechniają.g_nine pisze: ↑pn sie 17, 2026 3:57 pm Dzika jest co najwyżej Twoja nienawiść i zacietrzewienie wobec ludzi, którzy mają odmienne opinie od Twojej i to kolejny raz nakręca Cię do przeinaczania mojej wypowiedzi. Napisałam, że jestem przeciwna bezrefleksyjnemu wydawania miliardów bez żadnej kontroli, biorąc pod uwagę skalę korupcji na Ukrainie (na co podałam konkretne przykłady). Widzisz różnicę, czy również nie za bardzo?
Przykład? Pieniądze z unijnego Ukraine Facility są wypłacane UA ratami po sprawdzeniu wykonania konkretnych reform. Działa niezależna rada audytowa, kontrole na miejscu i możliwość dochodzeń OLAF. W maju 2026 r. siódma wypłata została ograniczona do niespełna 2,8 mld euro, ponieważ Ukraina wykonała tylko 11 z 20 wymaganych kroków. Pozostała część nie została automatycznie wypłacona. To są informacje publicznie dostępne od KE, a ty powtarzasz propagandowe kłamstwa.
Polska też kontroluje, co się dzieje z pieniędzmi przekazywanymi Ukrainie. To jest po prostu kłamstwo, że pieniądze są wydawane "bezrefleksyjnie". Są tam luki i nieścisłości, wykazano nadużycia, ale nikt niczego nie daje na piękne oczy, ani UE ani Polska. To jest kolejne, ordynarne kłamstwo.
Szkoda, że tak skrupulatnie nie analizujesz kłamstw rosyjskiej propagandy, które powtarzasz. Ja mam osobiście alergię na ruskich, ich działalność w sieci, kłamstwa i ksenofobię naszego narodu.g_nine pisze: ↑pn sie 17, 2026 3:57 pm A ja nie mam zamiaru ciągle odpierać ataków i prostować tego, co przeinaczasz i wyolbrzymiasz. To nie jest rozmowa, na którą warto poświęcać czas. Nie zamierzam reagować na żadną Twoją kolejną odpowiedź. Problemem naszego społeczeństwa nie są imigranci, a fakt, że my jako naród ciągle szukamy zwady i powodów do prowokowania innych, jednocześnie pozostając ślepi na odmienne punkty widzenia.
Dokładnie tak myślą, ta straszna, zacofana, ksenofobiczna i rasistowska Polska to ewenement na skalę światową, wszędzie indziej ludzie są mili i życzliwi dla siebie i żyją ze sobą w zgodzie, ciesząc się z "ubogacenia kulturowego". Co z tego że w całej Europie Zachodniej rosną w siłę nastroje i ugrupowania prawicowe (w tym skrajnie prawicowe), nie ma to z sobą wcale związku, nie? Polecam wam wejść na r/Polska na reddicie, takiej ojkofobii i ukrainofilii nigdzie indziej nie uświadczycie. Najlepszy tekst jaki tam widziałam twierdził, że Polacy teraz imigrantom pokazują swoją wyższość, bo leczą kompleksy względem zachodu, bo kiedyś sami tam byli imigrantami i im zazdroszczą tych migrantów xDDDD ma to sens.Kylie pisze: ↑wt lip 21, 2026 1:04 pm Niektórzy chyba myślą że zagranicą to migrantów traktują jak swoich i się cieszą że tam przyjechali tylko w Polsce taka ksenofobia i zacofanie :D. No nie, wszędzie imigranci są traktowani z rezerwą a im jest ich wiecej tym bardziej miejscowi są negatywnie nastawieni do jakiejś grupy migrantów. Wielu Polaków właśnie wróciło do Polski z migracji mimo że tam zarabiali więcej, bo nie czuli sie tam jak u siebie.
Ponieważ w tej dyskusji ludzie dzielą się na dwa skrajne obozy - ci dla tych każdy Ukrainiec to szatan wcielony i ci dla których każdy Ukrainiec to biedny niewinny skrzywdzony anioł. Jestem szczerze zaskoczona wyważonymi wypowiedziami na tym wątku bo spodziewałam się drugiego Reddita xDDefreg56 pisze: ↑śr lip 22, 2026 8:03 pm Powiem wam, że to wszystko jest jakieś takie nie wiem...
Przede wszystkim bardzo dużo wpisów dot Ukraińców jest bardzo emocjonalnych, bazują na wielkiej krzywdzie Wołyńskiej i rozdrapywaniu ran. Polacy lubują się w martyrologii, aż do sadomasochistycznych rozmiarów. Dlaczego Niemcy, Szwecja i inne kraje potrafią robić biznes na tej wojnie, a Polacy zamiast skupić się na swoich obywatelach XXI wieku i też robić biznes z Ukrainą, żeby zrobić swoim obywatelom dobrze i mieć kasę na rozwój państwa, to ciągle i w kółko wracają do tematu Wołynia i pogrążają się w ranach przeszłości kompletnie zapominając o przyszłości. Bardzo to przykre, bo patrząc w tył, nigdy nie pójdziemy do przodu. I to co się teraz dzieje, to zastraszanie dziewczynek przez starych chłopów (!!!!!!!), pobicia, itd. pokazują, że my wcale nie jesteśmy lepsi. Wystarczą populizmy, łzawe historie, jakieś zdjęcia z ekshumacji i już szykujemy widły. Ciekawe, że na Niemców, którzy wymordowali 6 milionów Polaków już tak nie podskakujemy. Dlaczego? Może dlatego, że nie jest to w kogoś politycznym interesie? Gdzieś kiedyś przeczytałam, że Ruscy nie muszą nas atakować, bo oni już dawno tu są. Już zajęli umysły Polaków, social media, infosferę i pewnych polityków pewnych partii.
Często zapominamy, że to są ludzie tacy jak my, którzy chcą wrócić do domu po wojnie. Śmieszą mnie te wszystkie komentarze, że powinni byc nam wdzięczni. Ale ile wdzięczności mają nam jeszcze okazać? Każdy Ukrainiec ma nam się na ulicy kłaniać w pół i mówić: "dziękuję Panie Polaku"? Już bez przesady, ja tutaj widzę ogromny kompleks i chęć bycia ponad innymi. 95% Ukraińców jakich spotkałam to normalni ludzie, nie jakieś potwory, co więcej, gdyby nie fakt, że dowiedziałam się, że to Ukraińcy, to wciąż myślałabym, że to ludzie z podlasia albo śląska, mówiący gwarą/ z wiejskim akcentem.
Bardzo nie podoba mi się mieszanie polityki do etykietowania zwykłego człowieka. Czy zmieniło się moje podejście do Ukraińców? Nie. Czy zmieniło się moje podejście do polityki Zełeńskiego? Tak. To Zełeński popełnia błędy, podejmuje złe decyzje i gra w jakieś dziwne polityczne gierki.
I to jest znacząca różnica. To tak, jakby każdy Polak na świecie był uważany za pato-katola przez rządy PiSu. Nalezy sobie uświadomić, że Ukraińcy politycznie chcą być od Polski niezależni. Nie chcą być nam wdzięczni politycznie i chcą to rozegrać po swojemu. Niech robią co chcą, to kraj Zełeńskiego, on będzie ponosił konsekwencje swoich czynów. Ale czy zwykły Sasza mieszkający obok nas ma coś do gadania w tym temacie? No nie ....
Na zakończenie dodam, że w pewnej rewelacyjnej książce historycznej było zdanie, które zostało wypowiedziane już w XV wieku - że Rosję należy trzymać jak najdalej od Polski i jej interesów. Więc cieszmy się, że mamy strefę buforową przed tymi oszołomami.
To nie jest kraj dla rozsądnie myślących ludzi.
To dlatego mówi się, że Żeleński nie chce kończyć tej wojny, bo nieźle na niej zarabiag_nine pisze: ↑pn sie 10, 2026 4:38 pm
Ukraina od rozpoczęcia wojny otrzymała już z UE więcej środków niż Polska przez ponad 20 lat uczestnictwa w jej strukturach. Taki układ jest dla Ukrainy wygodny - dostaje pieniądze, a jednocześnie nie stawia się jej żadnych wymagań. Ogromna część pozyskanych środków wzbogaciła tylko oligarchów oraz samego Zełeńskiego, nie przyczyniając się w żaden sposób do zakończenia wojny czy poprawy losu obywateli.
Uważam, że każdy rząd powinien stawiać interes swojego kraju i swoich obywateli na pierwszym miejscu. U nas to się nie dzieje i to jedna z przyczyn narastającej niechęci Polaków do Ukraińców i bezczelności tych drugich. Wołyń to wierzchołek góry lodowej.
Za mocne? Przecież na tym polega wojna XDD Czym to się różni od mówienia, że Ukraińcy walczący z Rosją walczą na naszą korzyść? Wam się wydaje że oni tam mecze piłkarskie rozgrywają na froncie a nie się mordują?g_nine pisze: ↑pn sie 10, 2026 5:48 pm
Co do mordowania Moskali, to Nawrocki z okazji obchodów rocznicy swojej prezydentury powiedział kilka dni temu, żeby Ukraińcy mordowali Sowietów, bo nas Polaków to nie boli i że tam, gdzie bije się Moskala, tam Polska pomaga. Spotkało się to z ostrą odpowiedzią MSZ Rosji i wcale się nie dziwię. Moim zdaniem te słowa były o wiele za mocne.
W najnowszym rankingu Indeksu Percepcji Korupcji (CPI) Ukraina zajmuje 104. miejsce na świecie.
Kluczowe dane dla Ukrainy:
Wynik punktowy: Ukraina uzyskała 36 punktów na 100 możliwych.
Pozycja w rankingu: Kraj plasuje się na 104. miejscu wśród 182 badanych państw.
Wystarczy?
No raczej ktoś kto napada na człowieka na ulicy nie myśli sobie nic dobrego? I na niego Konfa nie musi szukać paragrafu, zrobi to prokuratura lol
Nie wykręcaj kota ogonem. To jest odpowiedź na durny zarzut, że "nie wiadomo", czy napaści Ukraińców na Polaków nie są motywowane narodowościowo, mimo że nie ma żadnych przesłanek żeby tak uważać.
To tak dla wszystkich, którzy twierdzą, że istnieje medialny spisek ukrywający przestępstwa obywateli UA i nie ma na nie reakcji.
https://wiadomosci.wp.pl/chcieli-jej-po ... 406216384a
Nie tylko o tym otwarcie piszą, ale lejdi wylatuje natychmiast do siebie.
https://wiadomosci.wp.pl/chcieli-jej-po ... 406216384a
Nie tylko o tym otwarcie piszą, ale lejdi wylatuje natychmiast do siebie.