Start
Mój profil

Podkład dla cery 35 plus

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Annakonda
Mokra Włoszka

Podkład dla cery 35 plus

Post autor: Annakonda »

Hej, szukam podkładu dla cery już nie młodej czyli z oznakami starzenia typu cienka skóra pod oczami i zmarszczki gdzieniegdzie ale dalej z przetłuszczającej się, z rozszerzonymi porami na nosie, chciałabym aby podkład był matowy, miał taki mat ale żeby nie był ciężki i kryjący.
Zastanawiam się nad Dior Cover Backstage a chanel – ultra le teint velvet, to są drogie podkłady chce mieć taki jeden lepszy w swojej kosmetyczce dlatego wybór jest taki ważny, bo jednak nie kupuje często produktów z wyższej półki i nie chce wtopić hajsu bo to dla mnie wydatek. Czy możecie coś doradzić i polecić?
OlgaM
Dieta 600 kcal

Post autor: OlgaM »

Annakonda pisze: czw sie 13, 2026 2:56 pm Hej, szukam podkładu dla cery już nie młodej czyli z oznakami starzenia typu cienka skóra pod oczami i zmarszczki gdzieniegdzie ale dalej z przetłuszczającej się, z rozszerzonymi porami na nosie, chciałabym aby podkład był matowy, miał taki mat ale żeby nie był ciężki i kryjący.
Zastanawiam się nad Dior Cover Backstage a chanel – ultra le teint velvet, to są drogie podkłady chce mieć taki jeden lepszy w swojej kosmetyczce dlatego wybór jest taki ważny, bo jednak nie kupuje często produktów z wyższej półki i nie chce wtopić hajsu bo to dla mnie wydatek. Czy możecie coś doradzić i polecić?
Mam 36 lat i najlepiej się u mnie sprawdzają kremy BB, mam z sisley i warty swojej ceny, ale kupiony na promocji. Jest też bardzo wydajny mam go już pół roku. Nie obciąża skóry nie wchodzi w zmarszczi daje efekt świeżej cery. Słyszę duzo komplementow gdy mam na twarzy. Chyba warto przejść się do sephory Douglasa i poprosić i o próbki lub nałożenie na twarz, bezsensu wydawać tyle pieniędzy, a potem efekt może być niezadowalający
Karina WWO
PsychoFanka

Post autor: Karina WWO »

Mnie się sprawdzał clarins invisible skin ale on ma trochę rozświetlenia.
A z matowych bb to misha perfect cover.
FollowDreams26
Ciastko

Post autor: FollowDreams26 »

Przy takiej cerze ja zdecydowanie bardziej skłaniałabym się ku Chanel Ultra Le Teint Velvet. 😊 Jeśli zależy Ci na macie, ale takim lekkim, aksamitnym, bez efektu maski, to moim zdaniem lepiej wpisuje się w Twoje potrzeby niż Dior Backstage. Dior jest przepiękny, bardzo lekki i daje efekt „drugiej skóry”, ale jest bardziej naturalny niż matowy. Chanel powinien też lepiej poradzić sobie z przetłuszczającą się strefą T i optycznym wygładzeniem porów. Przy cerze z oznakami starzenia tylko nakładałabym go bardzo cienko, szczególnie w okolicy pod oczami i zmarszczek, żeby ich nie podkreślał.