Start
Mój profil

Operacja plastyczna nosa

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
strelicja123
ZdalnaFanka

Operacja plastyczna nosa

Post autor: strelicja123 »

Hejka. Od swoich nastoletnich lat planowałam zrobić sobie operację plastyczną nosa. Wiem, że wysocki jest uważany za najlepszego specjalistę w tym temacie, ale z tego co słyszałam, czas oczekiwania do niego to 5 lat. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami: czy jesteście zadowolone, u kogo robiłyście, jaka cena?
Magdish
Channelka

Post autor: Magdish »

Hej. Miałam robioną operację nosa u doktora Skupina w Poznaniu. To było już prawie 7 lat temu i pamiętam, że wówczas na samą konsultację do niego czekałam pół roku, teraz jest to na pewno dłużej. A termin operacji był możliwy dopiero po prawie roku, ale zapisałam się na listę rezerwową gdyby ktoś inny zrezygnował, lub nie mógł mieć jej wykonanej z powodu nieprawidłowych wyników badań. Ostatecznie operację miałam zrobioną 4 miesiące po konsultacji. Byłam bardzo zadowolona z opieki w klinice. Operacja nosa nie boli, ale wymaga stosowania się przez parę miesięcy po do specjalnych zaleceń. Sam nos goi się do roku czasu, więc dopiero po roku można ostatecznie ocenić efekt. Wówczas operacja kosztowała mnie 10 tys a to był rok 2017, teraz nie wiem ile kosztuje u dr Skupina. Oprócz tego trzeba sobie załatwić zaświadczenie od laryngologa lub psychologa o wskazaniu do operacji, żeby nie płacić Vat-u.
Snakeprincess
Skarpeta Rakieta

Post autor: Snakeprincess »

Ja jestem wlasnie 3 dni po ckn u Wysockiego. Zapisywałam się na konsultacje chyba w 2021 r, konsultacja kwiecień 2023, termin opki kwiecień 2024 ale udało się przyspieszyć na luty właśnie. Koszt 32 tys, zaliczka 10% kilka miesięcy przed operacją. Mało siniaków, opuchlizny, ogólnie czuję się naprawdę nieźle. Opieka w klinice super. Jak o coś będziecie chciały wiedzieć co piszcie :)
kfjatuszek
Gacie z oceanu

Post autor: kfjatuszek »

Dziewczyny wyżej wymieniły znane polskie nazwiska, to ja ugryzę temat od innej strony XD mam termin na lato na operację w Albanii u dr. Rovena Sinani. Była to dla mnie trudna do podjęcia decyzja ze względu na to, że to jednak inny kraj, lekarz i personel nie porozumiewają się po polsku (a mój angielski jest na średnim poziomie) + Albania to jednak trochę inny świat, nie należy nawet do Unii. Ale skusiło mnie, że:
-kilka moich koleżanek/ znajomych jest po operacji u tego lekarza i ich noski wyglądają naprawdę rewelacyjnie, a one same są bardzo zadowolone z efektu, całej operacji itd
-cena… lekarz bierze 2 tys € co moim zdaniem jest śmieszną kwotą w porównaniu do np Wysockiego :) sama Albania jest bardzo tania, więc z wszelkimi noclegami, wyżywieniem itd też można to załatwić po kosztach
-Polacy (według mnie) nie potrafią w nosy, robią je duże, bardzo „naturalne”, To nie jest moja estetyka, jednak Albańczycy czy Turcy jakoś tak więcej tej kości piłują, nie boją się dużych zmian i potrafią wyczarować malutki nosek z wielkiego kinola :')
strelicja123
ZdalnaFanka

Post autor: strelicja123 »

Snakeprincess pisze: sob lut 24, 2024 3:54 pm Ja jestem wlasnie 3 dni po ckn u Wysockiego. Zapisywałam się na konsultacje chyba w 2021 r, konsultacja kwiecień 2023, termin opki kwiecień 2024 ale udało się przyspieszyć na luty właśnie. Koszt 32 tys, zaliczka 10% kilka miesięcy przed operacją. Mało siniaków, opuchlizny, ogólnie czuję się naprawdę nieźle. Opieka w klinice super. Jak o coś będziecie chciały wiedzieć co piszcie :)
Czy wysocki robi wizualizację nosa na konsultacji?
Snakeprincess
Skarpeta Rakieta

strelicja123 pisze: sob mar 02, 2024 5:17 pm
Snakeprincess pisze: sob lut 24, 2024 3:54 pm Ja jestem wlasnie 3 dni po ckn u Wysockiego. Zapisywałam się na konsultacje chyba w 2021 r, konsultacja kwiecień 2023, termin opki kwiecień 2024 ale udało się przyspieszyć na luty właśnie. Koszt 32 tys, zaliczka 10% kilka miesięcy przed operacją. Mało siniaków, opuchlizny, ogólnie czuję się naprawdę nieźle. Opieka w klinice super. Jak o coś będziecie chciały wiedzieć co piszcie :)
Czy wysocki robi wizualizację nosa na konsultacji?
Nie robi. Przykłada palec pokazując jak ten nos będzie wyglądał, co będzie robione, ale wizualizacji nie robi
Parasolka110
Mokra Włoszka

Post autor: Parasolka110 »

Brali 10% zaliczki? Ja jestem pół roku po konsultacji, we wrześniu mam operację i nikt się nie zająknął o zaliczce, teraz jestem poważnie wystraszona, że przepadnie mi termin 😬😬
Magia1245
Srebrna Kropeczka

Post autor: Magia1245 »

Wow spora cena, ale słyszałam, że jest dobry bo sama się zastanawiam jednak zraziło mnie kilka negatywnych opinii na temat wyglądu nosa itd po. Daj znać po czasie jak z efektem i czy jesteś zadowolona ♥️ czy masz bóle po i jak z oddychaniem? Czy teraz po operacji nadal są te długie bandaże wyciągane czy już nie? Bo jakoś to mnie przerazalo. Jakie badania musialas wykonac przed?
dużo zdrówka!
Snakeprincess
Skarpeta Rakieta

Magia1245 pisze: pn lip 01, 2024 12:24 pm
Wow spora cena, ale słyszałam, że jest dobry bo sama się zastanawiam jednak zraziło mnie kilka negatywnych opinii na temat wyglądu nosa itd po. Daj znać po czasie jak z efektem i czy jesteś zadowolona ♥️ czy masz bóle po i jak z oddychaniem? Czy teraz po operacji nadal są te długie bandaże wyciągane czy już nie? Bo jakoś to mnie przerazalo. Jakie badania musialas wykonac przed?
dużo zdrówka!
Dziękuję! Z efektu jestem mega zadowolona, nawet mój chłop który był totalnie przeciwko bo mówił że nie ma co zmieniać, teraz przyznaje, że jest po prostu za*ebiscie 😀 pewność siebie poszła do góry, serio czuję się dużo piękniej! Z oddychaniem w porządku, chociaż rano mam sporo wydzieliny z nosa, ale myślę że to pewnie trochę trwa zanim wszystko wróci do normy. Tamponady, bo pewnie o to pytasz, Wysocki nie używa i na pewno to jest na plus i bardziej komfortowe niż te rurki, które gdzie indziej często są zakładane. Co do badań, to lekarz Ci wszystko wypisze, na pewno badania krzepnięcia krwi, tsh i grupa krwi- czy coś jeszcze to już nie pamiętam. Ogólnie bardzo szybko wróciłam do normalności, opuchnięta byłam dosłownie kilka dni, mało siniaków- aż jak przyjechałam na kontrolę po chyba 2 dniach to doktor w pierwszej chwili myślał, że to już na zdjęcie bandażu, bo ta buzia wyglądała tak w porządku. Także ogólnie jestem zadowolona, to była jedna z najlepszych decyzji w życiu :)
Magia1245
Srebrna Kropeczka

Snakeprincess pisze: pn lip 01, 2024 9:15 pm
Magia1245 pisze: pn lip 01, 2024 12:24 pm
dużo zdrówka!
Dziękuję! Z efektu jestem mega zadowolona, nawet mój chłop który był totalnie przeciwko bo mówił że nie ma co zmieniać, teraz przyznaje, że jest po prostu za*ebiscie 😀 pewność siebie poszła do góry, serio czuję się dużo piękniej! Z oddychaniem w porządku, chociaż rano mam sporo wydzieliny z nosa, ale myślę że to pewnie trochę trwa zanim wszystko wróci do normy. Tamponady, bo pewnie o to pytasz, Wysocki nie używa i na pewno to jest na plus i bardziej komfortowe niż te rurki, które gdzie indziej często są zakładane. Co do badań, to lekarz Ci wszystko wypisze, na pewno badania krzepnięcia krwi, tsh i grupa krwi- czy coś jeszcze to już nie pamiętam. Ogólnie bardzo szybko wróciłam do normalności, opuchnięta byłam dosłownie kilka dni, mało siniaków- aż jak przyjechałam na kontrolę po chyba 2 dniach to doktor w pierwszej chwili myślał, że to już na zdjęcie bandażu, bo ta buzia wyglądała tak w porządku. Także ogólnie jestem zadowolona, to była jedna z najlepszych decyzji w życiu :)
Dziękuję Ci za odpowiedź 🫶🏽
Ciesze się, że jesteś zadowolona i gratuluję odwagi. Sama bardzo bym chciała bo to mój kompleks plus mam problemy z oddychaniem w jednej dziurce przez krzywą przegrodę i częste zapalenia zatok.. jedynie troche się boję , że coś pójdzie bie tak plus wiadomo doayć dużo bierze Wysocki. Może kiedyś też spełnię te marzenie ☺️
KateHate
Siatkarka

Post autor: KateHate »

Magdish pisze: sob lut 24, 2024 1:07 pm Hej. Miałam robioną operację nosa u doktora Skupina w Poznaniu. To było już prawie 7 lat temu i pamiętam, że wówczas na samą konsultację do niego czekałam pół roku, teraz jest to na pewno dłużej. A termin operacji był możliwy dopiero po prawie roku, ale zapisałam się na listę rezerwową gdyby ktoś inny zrezygnował, lub nie mógł mieć jej wykonanej z powodu nieprawidłowych wyników badań. Ostatecznie operację miałam zrobioną 4 miesiące po konsultacji. Byłam bardzo zadowolona z opieki w klinice. Operacja nosa nie boli, ale wymaga stosowania się przez parę miesięcy po do specjalnych zaleceń. Sam nos goi się do roku czasu, więc dopiero po roku można ostatecznie ocenić efekt. Wówczas operacja kosztowała mnie 10 tys a to był rok 2017, teraz nie wiem ile kosztuje u dr Skupina. Oprócz tego trzeba sobie załatwić zaświadczenie od laryngologa lub psychologa o wskazaniu do operacji, żeby nie płacić Vat-u.
Możesz napisać coś więcej o tym zaświadczeniu? To ma być zaświadczenie od lekarza NFZ czy od prywatnego też "zadziała"? Czy trzeba wcześniej zapytać kliniki czy "akceptuje" takie rozwiązanie? Ogólnie to jest super rada, ale pierwszy raz słyszę o czymś takim.
Magdish
Channelka

Post autor: Magdish »

KateHate pisze: czw sie 22, 2024 2:36 pm Możesz napisać coś więcej o tym zaświadczeniu? To ma być zaświadczenie od lekarza NFZ czy od prywatnego też "zadziała"? Czy trzeba wcześniej zapytać kliniki czy "akceptuje" takie rozwiązanie? Ogólnie to jest super rada, ale pierwszy raz słyszę o czymś takim.
Nie wiem jak jest teraz. Operację miałam wykonywaną 7 lat temu i wówczas aby uniknąć płacenia Vat-u w przypadku operacji nosa, lekarz wymagał ode mnie pisemnego zaświadczenia o tzw. "wskazaniu do operacji" ze względów psychologicznych od psychologa lub ze względów medycznych (krzywa przegroda) od lekarza laryngologa.
Umówiłam się do psychologa na NFZ i przedstawiłam sytuację. Opowiedziałam, że jest mi potrzebne takie zaświadczenie i że nos jest moim kompleksem, odczuwam z tego powodu dyskomfort i nie akceptuje przez to swojego wyglądu. Psycholog zgodziła się dać mi takie zaświadczenie, chociaż i tak gadała, że według niej operacja nie poprawi mi komfortu życia i później znajdę sobie coś innego do poprawy ;P
Wydanie takiego zaświadczenia kosztowało mnie wtedy 40 zł, to i tak mniej niż gdybym poszła prywatnie do psychologa i dostała takie zaświadczenie w cenie wizyty (minimum 200zł).
KateHate
Siatkarka

Post autor: KateHate »

Magdish pisze: czw sie 22, 2024 6:25 pm Nie wiem jak jest teraz. Operację miałam wykonywaną 7 lat temu i wówczas aby uniknąć płacenia Vat-u w przypadku operacji nosa, lekarz wymagał ode mnie pisemnego zaświadczenia o tzw. "wskazaniu do operacji" ze względów psychologicznych od psychologa lub ze względów medycznych (krzywa przegroda) od lekarza laryngologa.
Umówiłam się do psychologa na NFZ i przedstawiłam sytuację. Opowiedziałam, że jest mi potrzebne takie zaświadczenie i że nos jest moim kompleksem, odczuwam z tego powodu dyskomfort i nie akceptuje przez to swojego wyglądu. Psycholog zgodziła się dać mi takie zaświadczenie, chociaż i tak gadała, że według niej operacja nie poprawi mi komfortu życia i później znajdę sobie coś innego do poprawy ;P
Wydanie takiego zaświadczenia kosztowało mnie wtedy 40 zł, to i tak mniej niż gdybym poszła prywatnie do psychologa i dostała takie zaświadczenie w cenie wizyty (minimum 200zł).
Dziękuję za tak szybką odpowiedź ❤️
Zelda
RoyalBaby

Post autor: Zelda »

Miałam robiony nos u Zachary i jestem średnio zadowolona. Czesc kostna jest super wymodelowana ale czesc chrzestna ucieka mi na lewo :( planuje poprawke w Turcji..
mam bardzo mieszane uczucie, duzo dziewczyn narzekanze ich nosy uciekaja na bok po operacji u zachary
Magia1245
Srebrna Kropeczka

Hej dziewczyny ja też od dawna zastanawiam się nad operacją nosa nie tylko ze względu na kompleks ale mam krzywą przegrodę bardzo. Kiedyś znajoma właśnie wspomniała mi żebym poszła na NFZ właśnie ze wskazaniem skoro i tak mam krzywą przegrodę i że są tam lekarze co zrobià niby też poprawę kształtu itd, ale wiecie może czy to prawda? Czy to nie jest tak , że na nfz zrobią po prostu to co mają zrobic 😅? I czy polecacie kogoś z Wrocławia ?
Magia1245
Srebrna Kropeczka

Parasolka110 pisze: pt mar 15, 2024 5:30 pm Brali 10% zaliczki? Ja jestem pół roku po konsultacji, we wrześniu mam operację i nikt się nie zająknął o zaliczce, teraz jestem poważnie wystraszona, że przepadnie mi termin 😬😬
Hej jak operacja poszła? Jesteś zadowolona?
Parasolka110
Mokra Włoszka

Magia1245 pisze: wt cze 03, 2025 5:30 pm Hej jak operacja poszła? Jesteś zadowolona?
BARDZO, to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć i dobrze, że zadzwoniłam dopytać o tą zaliczkę, bo Pani asystentka już mi chciała anulować termin🥲 koniec końców i tak mi przeniesiono tą operację na październik, ale Doktor Wysocki to cudotwórca :)
Zelda
RoyalBaby

Post autor: Zelda »

A wiecie moze ile wysocki bierze za poprawke po innym lekarzu? Troche sie boje Turcji…
Parasolka110
Mokra Włoszka

Ja w październiku za CKN płaciłam 32 tysiące, wiem, że już jest chyba więcej, a poprawka to już na pewno droższa sprawa
Magia1245
Srebrna Kropeczka

Parasolka110 pisze: wt cze 03, 2025 8:05 pm BARDZO, to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć i dobrze, że zadzwoniłam dopytać o tą zaliczkę, bo Pani asystentka już mi chciała anulować termin🥲 koniec końców i tak mi przeniesiono tą operację na październik, ale Doktor Wysocki to cudotwórca :)
Wow to mega zazdrooszczę pewnie zaje.iście się teraz czujesz😍 ja to taki straszak jestem.. a jak wgl po operacji jeśli chodzi o ból, ściąganie opatrunku itd czy to wszystko bardzo bolesne ?
Parasolka110
Mokra Włoszka

Mnie nie bolało … nic :) ani głowa, ani nos, ani zęby, kompletnie nic, jak się wybudziłam to mimo setonów w nosie już mogłam tym nosem oddychać (a wcześniej nie było i tym mowy), jedynie co mnie bolało to podniebienie, bo dużo sobie psikałam takim sprayem nawilżającym do gardła :D łezka poleciała przy zdejmowaniu szwów, nie byłam na to gotowa 🤣 nie ma się czego bac, poszło szybko :) opieka cudowna, doktor też bardzo uspokaja, to była moja pierwsza w życiu narkoza i byłam kompletnie sama, nie miałam nikogo ani do pomocy ani do zawiezienia/przywiezienia, następnego dnia rano wróciłam pociągiem do domu z całym tym gipsem i opatrunkiem:) odwagi :-)!!
Parasolka110
Mokra Włoszka

To zupełnie inny komfort życia, nos dopasowany do twarzy, wszystko tak jak uzgodniliśmy, oddycham nosem bez problemów (a przed operacją nie mogłam), no i poza tymi zdrowotnymi aspektami to wizualnie jest pięknie 🤩 może nie jest to malutki nosek barbie, ale ja mam dużą, pyzatą twarz i nos wyjściowo był duży, złamany, garbaty, krzywy, więc jest taki, żeby mi pasował po prostu i wyglądał jakbym się z nim urodziła :) no oglądam się od zdjęcia gipsu w każdym możliwym lusterku/szybie i nie mogę uwierzyć :)
Hxx
PsychoFanka

Post autor: Hxx »

kfjatuszek pisze: pn lut 26, 2024 3:21 pm Dziewczyny wyżej wymieniły znane polskie nazwiska, to ja ugryzę temat od innej strony XD mam termin na lato na operację w Albanii u dr. Rovena Sinani. Była to dla mnie trudna do podjęcia decyzja ze względu na to, że to jednak inny kraj, lekarz i personel nie porozumiewają się po polsku (a mój angielski jest na średnim poziomie) + Albania to jednak trochę inny świat, nie należy nawet do Unii. Ale skusiło mnie, że:
-kilka moich koleżanek/ znajomych jest po operacji u tego lekarza i ich noski wyglądają naprawdę rewelacyjnie, a one same są bardzo zadowolone z efektu, całej operacji itd
-cena… lekarz bierze 2 tys € co moim zdaniem jest śmieszną kwotą w porównaniu do np Wysockiego :) sama Albania jest bardzo tania, więc z wszelkimi noclegami, wyżywieniem itd też można to załatwić po kosztach
-Polacy (według mnie) nie potrafią w nosy, robią je duże, bardzo „naturalne”, To nie jest moja estetyka, jednak Albańczycy czy Turcy jakoś tak więcej tej kości piłują, nie boją się dużych zmian i potrafią wyczarować malutki nosek z wielkiego kinola :')
Te albańskie i turenckie nosy wyglądają fatalnie. Wszystko na jedno kopyto, nie dostosowane do twarzy. Dlatego się śmieją, że wszystkie wyglądają jak z jednej fabryki.

Kilka dni temu pojawił się u mnie w głowie pomysł operacji. Robię research i te albańskie nosy są okropne.

No i w ogóle nie patrzą na twarz. Lecą według jednego wzoru. Nos nie musi być mały. Nos ma pasować do reszty.

Mamy już kilka influ, które zrobili tam nosy i teraz wyglądają fatalnie. Nos jest za mały. Wygląda jak u krewnych voldemorda.

Kto w stolicy robi dobre nosy i ma termin na ten rok?
Lollita
SushiRoll

Post autor: Lollita »

Hxx pisze: śr sie 06, 2025 7:19 pm Te albańskie i turenckie nosy wyglądają fatalnie. Wszystko na jedno kopyto, nie dostosowane do twarzy. Dlatego się śmieją, że wszystkie wyglądają jak z jednej fabryki.

Kilka dni temu pojawił się u mnie w głowie pomysł operacji. Robię research i te albańskie nosy są okropne.

No i w ogóle nie patrzą na twarz. Lecą według jednego wzoru. Nos nie musi być mały. Nos ma pasować do reszty.

Mamy już kilka influ, które zrobili tam nosy i teraz wyglądają fatalnie. Nos jest za mały. Wygląda jak u krewnych voldemorda.

Kto w stolicy robi dobre nosy i ma termin na ten rok?
Dziewczyny, które robiły nosy w Albanii u Sinaniego albo Jety mają sto razy ładniejsze i zgrabniejsze od tych robionych w Polsce... Stąd taka popularność operacji w Albanii, mimo pewnych ryzyk, które sie wiążą z takim wyjazdem. Z Turkami jest taki problem, że oni robią wszystkim takie same nosy, a te "tureckie" nie pasują do słowiańskich rysów twarzy, ale są też oczywiście wyjątki. Mam bardzo dużo koleżanek po operacjach nosa w Polsce i za granicą i to jest naprawdę loteria - u tego samego operatora jednej wyjdzie super, a drugiej gorzej niż przed operacją.
Hxx
PsychoFanka

Post autor: Hxx »

Lollita pisze: śr sie 13, 2025 9:56 pm Dziewczyny, które robiły nosy w Albanii u Sinaniego albo Jety mają sto razy ładniejsze i zgrabniejsze od tych robionych w Polsce... Stąd taka popularność operacji w Albanii, mimo pewnych ryzyk, które sie wiążą z takim wyjazdem. Z Turkami jest taki problem, że oni robią wszystkim takie same nosy, a te "tureckie" nie pasują do słowiańskich rysów twarzy, ale są też oczywiście wyjątki. Mam bardzo dużo koleżanek po operacjach nosa w Polsce i za granicą i to jest naprawdę loteria - u tego samego operatora jednej wyjdzie super, a drugiej gorzej niż przed operacją.
Widziałam te nosy u instagramerek i mi się nie podobają. Wszystkie są małe, na jedno kopyto. Nos nie musi być mały. Nos ma pasować do twarzy. W zasadzie to te albańskie nosy albo są za małe (względem twarzy) albo zbyt zadarte i widać włosy z nosa.

Zrobiłam research i nie mój typ nosa. Poza tym mały nos to większe ryzyko braku drożności, a mi zależy przede wszystkim na dobrej drożności.

Bardziej jednak ufam polskiemu lekarzowi, który robi te nosy od 20 lat.
Albania to biedny, dopiero rozwijający się kraj. To jakby po nos pojechać do Rosji. Ciekawa jestem co będzie za 15 lat, bo bałabym się zapadnięcia takiego małego nosa. Nie chcę mi się potem bawić w przeszczepy.