Tak, moja ferrytyna leży i kwiczy, poziom około 14. Ale najlepsze jest to, ze miesiączki typowej nie mialam od jakichś 5 lat, bo mam endometrioze i biorę hormony bez przerwy na krwawienia z odstawienia
Włosomaniactwo
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Suchytapczan
- Mokra Włoszka
Re: Włosomaniactwo
- maly.ludek
- RoseGold
-
Tygrys3210
- RóżowePolo
Dziewczyny, polecacie produkty Matrix?
-
annakozak123
- Currently:revenge
Mnie zielona seria totalnie się nie sprawdziła mimo, że w internecie jest na nią szał. Mam też spray miracle creator i mam wrażenie, że przetłuszczają mi się po nim szybciej włosy.
-
Damulka123
- SushiRoll
A polecacie jakas okrągła szczotkę? Taka, która nie szarpie wlosow?
Używam od kilku lat, jest świetna i nic się z nią nie dzieje (jak nowa). Ja płaciłam za nią około 40 zł, ale widzę że jest na promce w RossmannieDamulka123 pisze: ↑czw cze 18, 2026 2:28 pm A polecacie jakas okrągła szczotkę? Taka, która nie szarpie wlosow?
- Załączniki
-
- fw_1782074151875.jpg (29.06 KiB) Przejrzano 1356 razy
-
Cebula Po Polsku
- PrinTu
mam półdługie wsłosy rozjaśniane, czy polecacie jakąś suszarko - lokówkę czy tam lokówkę która zrobi grube naturalne fale? na suchych włosach.
-
Lalakilakajaj
- Siatkarka
Czy możecie polecić jakieś kosmetyki na bardzo swędzącą skórę głowy? I trychologa w Warszawie? Mój poprzedni twierdzi, że mam AZS, ale nie wiem czy wierzyć, bo 1. zalecana kuracja była kosmetykami tylko dostępnymi u niej 2. suplementacja też była bardzo konkretnymi produktami z kodami zniżkowymi. Jakoś straciłam zaufanie jak mi ktoś wciska, ze tylko tej jednej firmy omega3 ma sens. Ratunku, zaraz sobie skórę zdrapię z głowy 
-
Pegotka
Przed suplementacją omega 3 warto najpierw sprawdzić wskaźnik totox i możesz sobie porównać jak wypada jakość do ceny w stosunku do innych firmLalakilakajaj pisze: ↑czw lip 02, 2026 2:53 pm 2. suplementacja też była bardzo konkretnymi produktami z kodami zniżkowymi. Jakoś straciłam zaufanie jak mi ktoś wciska, ze tylko tej jednej firmy omega3 ma sens.
-
annakozak123
- Currently:revenge
Czy ktoś z Was ma do polecenia fajny, jedwabny czepek, który naprawdę Wam się sprawdza do spania i widzicie efekty? Wiadomo, im tańszy tym lepszy, ale przyjmę wszystkie polecajki
- maly.ludek
- RoseGold
Podbijam, też chętnie się dowiem.annakozak123 pisze: ↑pt lip 31, 2026 1:23 am Czy ktoś z Was ma do polecenia fajny, jedwabny czepek, który naprawdę Wam się sprawdza do spania i widzicie efekty? Wiadomo, im tańszy tym lepszy, ale przyjmę wszystkie polecajki
-
DzidziaPiernik
- PsychoFanka
Jedwabne czepki i poszewki na poduszki mam z Almani, polska firma, ładne wzory. Ja jestem zadowolona. Mam falowane włosy kupuję czepki, raz połasiłam się na turban, ale jednak wolę czepek 
-
MelaniaBella
- SkrzydełkaZhooters
Lovesilk jest wysoko oceniane. Mam od roku. Polecam
- kinaaape99
- RóżowePolo
Ja tylko odzywke z tego miałam, spoko ale bez szału, bardziej czekalam az sie skonczy niz myslalam zeby kupic nowa
-
pazdziochowa
- SushiRoll
Zielona linia okropna (ale wyłącznie dlatego że ma glicerynę, a moje włosy jej nienawidzą).
Miałam też tą żółtą/pomarańczową wygładzającą? Okropna
Od siebie polecam Mila Pro Vivid Color - odżywka zakwaszająca i zamykająca łuskę włosa.
Ewentualnie maska emolientowa z Hebe „ichniejsza”
-
pazdziochowa
- SushiRoll
Próbowałaś szamponu z Dermedic Capilarte ph 5,5?Lalakilakajaj pisze: ↑czw lip 02, 2026 2:53 pm Czy możecie polecić jakieś kosmetyki na bardzo swędzącą skórę głowy? I trychologa w Warszawie? Mój poprzedni twierdzi, że mam AZS, ale nie wiem czy wierzyć, bo 1. zalecana kuracja była kosmetykami tylko dostępnymi u niej 2. suplementacja też była bardzo konkretnymi produktami z kodami zniżkowymi. Jakoś straciłam zaufanie jak mi ktoś wciska, ze tylko tej jednej firmy omega3 ma sens. Ratunku, zaraz sobie skórę zdrapię z głowy![]()
Super jest, ja mam tendencję do ekstremalnie delikatne skóry głowy, która potrafi krwawić, mój chłop z kolei ciągle się po tej głowie drapie i mówi, że kompletnie mu przeszedł świąd.
Nie jest drogi ten szampon ok 30 zł max.
-
Dbehdhhrbr
- Siatkarka
Ja polecam emolium dermocare emulsja na suchą skórę głowy, kiedyś szampon mnie podrażnił i ona bardzo pomogła załagodzić świąd.Lalakilakajaj pisze: ↑czw lip 02, 2026 2:53 pm Czy możecie polecić jakieś kosmetyki na bardzo swędzącą skórę głowy? I trychologa w Warszawie? Mój poprzedni twierdzi, że mam AZS, ale nie wiem czy wierzyć, bo 1. zalecana kuracja była kosmetykami tylko dostępnymi u niej 2. suplementacja też była bardzo konkretnymi produktami z kodami zniżkowymi. Jakoś straciłam zaufanie jak mi ktoś wciska, ze tylko tej jednej firmy omega3 ma sens. Ratunku, zaraz sobie skórę zdrapię z głowy![]()
-
aroniaporzeczka
- Channelka
Podbijam Almanię. Jedną poszewkę mam 4 lata, stan prawie jak nowa, nie odbarwia się, nie niszczy, a częściej piorę w pralce niż ręcznie.DzidziaPiernik pisze: ↑pt lip 31, 2026 5:14 pm Jedwabne czepki i poszewki na poduszki mam z Almani, polska firma, ładne wzory. Ja jestem zadowolona. Mam falowane włosy kupuję czepki, raz połasiłam się na turban, ale jednak wolę czepek![]()
-
MirrorQueen
- PsychoFanka
Dziewczyny, a czy możecie polecić jakieś produkty na włosy farbowane, które przetłuszczają się u nasady, a mające suche końce? I nie chodzi mi o same końce, które można uciąć, tylko tak od końca głowy 
Brałam FeMe Complex i mi podniosło skutecznie ferrytynę. Tez miałam taka niską. Działa serio.Suchytapczan pisze: ↑czw cze 04, 2026 9:53 pm Tak, moja ferrytyna leży i kwiczy, poziom około 14. Ale najlepsze jest to, ze miesiączki typowej nie mialam od jakichś 5 lat, bo mam endometrioze i biorę hormony bez przerwy na krwawienia z odstawienia![]()
Wydaje mi się,że ekspertki od włosów typu Klaudia Matuszewska która ma naturalnie swoje ładne włosy i tone kosmetyków z paczek to bardzo kiepski przykład ekspertki ale serio nie ma chyba włosowej influ która robi karierę z bardzo kiepskim włosiem. Ciekawe co Matuszewska robi z taką ilości kosmetyków
- manifestacja
- FlafLover
Owszem, nie ma takiej.Annakonda pisze: ↑czw sie 20, 2026 12:48 pm Wydaje mi się,że ekspertki od włosów typu Klaudia Matuszewska która ma naturalnie swoje ładne włosy i tone kosmetyków z paczek to bardzo kiepski przykład ekspertki ale serio nie ma chyba włosowej influ która robi karierę z bardzo kiepskim włosiem. Ciekawe co Matuszewska robi z taką ilości kosmetyków
I w ogóle przecież każdy produkt, obojętnie jakiej firmy wygląda TAK SAMO, IDENTYCZNIE na jej włosach. Czego by nie zareklamowała - taki sam efekt.
Dlatego niewarto nabijać hajsu kupując wszystkie kosmetyki, które ona reklamuje, a zwłaszcza te z jej linii Anwen.
Kosmetyki rozdaje siostrze lub mamie - chyba kiedyś o tym wspominała, ale niestety rzadko się udziela. Chyba że jakaś reklama wleci - wtedy cyk i jest storka.