Start
Mój profil

Włosomaniactwo

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Suchytapczan
Mokra Włoszka

Re: Włosomaniactwo

Post autor: Suchytapczan »

alamiller pisze: czw cze 04, 2026 3:24 pm Dziewczyny a sprawdzałyście poziom ferrytyny i witaminy D? Dwa najczęstsze niedobory, jakie można mieć - wpływają na kondycję włosa też.

PS niska ferrytyna szczegòlnie u kobiet w okresie rozrodczym (miesiączkujących)
Tak, moja ferrytyna leży i kwiczy, poziom około 14. Ale najlepsze jest to, ze miesiączki typowej nie mialam od jakichś 5 lat, bo mam endometrioze i biorę hormony bez przerwy na krwawienia z odstawienia 😅
alamiller
RóżowePolo

Post autor: alamiller »

To trzeba diagnozować i uzupełniać, z taką ferrytyną ciężko o dobre włosy. Poza miesiączkami są też inne przyczyny.
Awatar użytkownika
maly.ludek
RoseGold

Post autor: maly.ludek »

Hejo, szukam termoochrony, ale totalnie nie znam się na temacie, pomożecie?
Ja tu tylko czytam

Obrazek
Tygrys3210
RóżowePolo

Post autor: Tygrys3210 »

Dziewczyny, polecacie produkty Matrix?
annakozak123
Currently:revenge

Post autor: annakozak123 »

Tygrys3210 pisze: czw cze 18, 2026 8:01 am Dziewczyny, polecacie produkty Matrix?
Mnie zielona seria totalnie się nie sprawdziła mimo, że w internecie jest na nią szał. Mam też spray miracle creator i mam wrażenie, że przetłuszczają mi się po nim szybciej włosy.
Damulka123
SushiRoll

Post autor: Damulka123 »

A polecacie jakas okrągła szczotkę? Taka, która nie szarpie wlosow?
Awatar użytkownika
Zdzisek_p
RiczAsFak

Post autor: Zdzisek_p »

Damulka123 pisze: czw cze 18, 2026 2:28 pm A polecacie jakas okrągła szczotkę? Taka, która nie szarpie wlosow?
Używam od kilku lat, jest świetna i nic się z nią nie dzieje (jak nowa). Ja płaciłam za nią około 40 zł, ale widzę że jest na promce w Rossmannie
Załączniki
fw_1782074151875.jpg
fw_1782074151875.jpg (29.06 KiB) Przejrzano 1351 razy
Cebula Po Polsku
PrinTu

Post autor: Cebula Po Polsku »

mam półdługie wsłosy rozjaśniane, czy polecacie jakąś suszarko - lokówkę czy tam lokówkę która zrobi grube naturalne fale? na suchych włosach.
Lalakilakajaj
Siatkarka

Post autor: Lalakilakajaj »

Czy możecie polecić jakieś kosmetyki na bardzo swędzącą skórę głowy? I trychologa w Warszawie? Mój poprzedni twierdzi, że mam AZS, ale nie wiem czy wierzyć, bo 1. zalecana kuracja była kosmetykami tylko dostępnymi u niej 2. suplementacja też była bardzo konkretnymi produktami z kodami zniżkowymi. Jakoś straciłam zaufanie jak mi ktoś wciska, ze tylko tej jednej firmy omega3 ma sens. Ratunku, zaraz sobie skórę zdrapię z głowy :(
Pegotka

Post autor: Pegotka »

Lalakilakajaj pisze: czw lip 02, 2026 2:53 pm 2. suplementacja też była bardzo konkretnymi produktami z kodami zniżkowymi. Jakoś straciłam zaufanie jak mi ktoś wciska, ze tylko tej jednej firmy omega3 ma sens.
Przed suplementacją omega 3 warto najpierw sprawdzić wskaźnik totox i możesz sobie porównać jak wypada jakość do ceny w stosunku do innych firm
annakozak123
Currently:revenge

Post autor: annakozak123 »

Czy ktoś z Was ma do polecenia fajny, jedwabny czepek, który naprawdę Wam się sprawdza do spania i widzicie efekty? Wiadomo, im tańszy tym lepszy, ale przyjmę wszystkie polecajki
Awatar użytkownika
maly.ludek
RoseGold

Post autor: maly.ludek »

annakozak123 pisze: pt lip 31, 2026 1:23 am Czy ktoś z Was ma do polecenia fajny, jedwabny czepek, który naprawdę Wam się sprawdza do spania i widzicie efekty? Wiadomo, im tańszy tym lepszy, ale przyjmę wszystkie polecajki
Podbijam, też chętnie się dowiem.
Ja tu tylko czytam

Obrazek
DzidziaPiernik
PsychoFanka

Post autor: DzidziaPiernik »

Jedwabne czepki i poszewki na poduszki mam z Almani, polska firma, ładne wzory. Ja jestem zadowolona. Mam falowane włosy kupuję czepki, raz połasiłam się na turban, ale jednak wolę czepek 👌
MelaniaBella
SkrzydełkaZhooters

Post autor: MelaniaBella »

maly.ludek pisze: pt lip 31, 2026 8:45 am Podbijam, też chętnie się dowiem.
Lovesilk jest wysoko oceniane. Mam od roku. Polecam
Awatar użytkownika
kinaaape99
RóżowePolo

Post autor: kinaaape99 »

Tygrys3210 pisze: czw cze 18, 2026 8:01 am Dziewczyny, polecacie produkty Matrix?
Ja tylko odzywke z tego miałam, spoko ale bez szału, bardziej czekalam az sie skonczy niz myslalam zeby kupic nowa
sencha
Samarka

Post autor: sencha »

A możecie polecić jakiś wałek jedwabny na noc? Czy jest sens kupowania firmowych wałków za miliony monet, czy wystarczy coś taniego z allegro?
pazdziochowa
SushiRoll

Post autor: pazdziochowa »

Zielona linia okropna (ale wyłącznie dlatego że ma glicerynę, a moje włosy jej nienawidzą).
Miałam też tą żółtą/pomarańczową wygładzającą? Okropna 😤
Od siebie polecam Mila Pro Vivid Color - odżywka zakwaszająca i zamykająca łuskę włosa.
Ewentualnie maska emolientowa z Hebe „ichniejsza”
pazdziochowa
SushiRoll

Post autor: pazdziochowa »

Lalakilakajaj pisze: czw lip 02, 2026 2:53 pm Czy możecie polecić jakieś kosmetyki na bardzo swędzącą skórę głowy? I trychologa w Warszawie? Mój poprzedni twierdzi, że mam AZS, ale nie wiem czy wierzyć, bo 1. zalecana kuracja była kosmetykami tylko dostępnymi u niej 2. suplementacja też była bardzo konkretnymi produktami z kodami zniżkowymi. Jakoś straciłam zaufanie jak mi ktoś wciska, ze tylko tej jednej firmy omega3 ma sens. Ratunku, zaraz sobie skórę zdrapię z głowy :(
Próbowałaś szamponu z Dermedic Capilarte ph 5,5?
Super jest, ja mam tendencję do ekstremalnie delikatne skóry głowy, która potrafi krwawić, mój chłop z kolei ciągle się po tej głowie drapie i mówi, że kompletnie mu przeszedł świąd.
Nie jest drogi ten szampon ok 30 zł max.
Dbehdhhrbr
Siatkarka

Post autor: Dbehdhhrbr »

Lalakilakajaj pisze: czw lip 02, 2026 2:53 pm Czy możecie polecić jakieś kosmetyki na bardzo swędzącą skórę głowy? I trychologa w Warszawie? Mój poprzedni twierdzi, że mam AZS, ale nie wiem czy wierzyć, bo 1. zalecana kuracja była kosmetykami tylko dostępnymi u niej 2. suplementacja też była bardzo konkretnymi produktami z kodami zniżkowymi. Jakoś straciłam zaufanie jak mi ktoś wciska, ze tylko tej jednej firmy omega3 ma sens. Ratunku, zaraz sobie skórę zdrapię z głowy :(
Ja polecam emolium dermocare emulsja na suchą skórę głowy, kiedyś szampon mnie podrażnił i ona bardzo pomogła załagodzić świąd.
gabaaba
Srebrna Kropeczka

Post autor: gabaaba »

czy ktoś używa minovivax 5%? po jakim czasie widać efekty?
aroniaporzeczka
Channelka

Post autor: aroniaporzeczka »

DzidziaPiernik pisze: pt lip 31, 2026 5:14 pm Jedwabne czepki i poszewki na poduszki mam z Almani, polska firma, ładne wzory. Ja jestem zadowolona. Mam falowane włosy kupuję czepki, raz połasiłam się na turban, ale jednak wolę czepek 👌
Podbijam Almanię. Jedną poszewkę mam 4 lata, stan prawie jak nowa, nie odbarwia się, nie niszczy, a częściej piorę w pralce niż ręcznie. :good:
MirrorQueen
PsychoFanka

Post autor: MirrorQueen »

Dziewczyny, a czy możecie polecić jakieś produkty na włosy farbowane, które przetłuszczają się u nasady, a mające suche końce? I nie chodzi mi o same końce, które można uciąć, tylko tak od końca głowy 😒
lalisa
TłinkiBoss

Post autor: lalisa »

Suchytapczan pisze: czw cze 04, 2026 9:53 pm Tak, moja ferrytyna leży i kwiczy, poziom około 14. Ale najlepsze jest to, ze miesiączki typowej nie mialam od jakichś 5 lat, bo mam endometrioze i biorę hormony bez przerwy na krwawienia z odstawienia 😅
Brałam FeMe Complex i mi podniosło skutecznie ferrytynę. Tez miałam taka niską. Działa serio.
Annakonda
Mokra Włoszka

Post autor: Annakonda »

Wydaje mi się,że ekspertki od włosów typu Klaudia Matuszewska która ma naturalnie swoje ładne włosy i tone kosmetyków z paczek to bardzo kiepski przykład ekspertki ale serio nie ma chyba włosowej influ która robi karierę z bardzo kiepskim włosiem. Ciekawe co Matuszewska robi z taką ilości kosmetyków
Awatar użytkownika
manifestacja
FlafLover

Post autor: manifestacja »

Annakonda pisze: czw sie 20, 2026 12:48 pm Wydaje mi się,że ekspertki od włosów typu Klaudia Matuszewska która ma naturalnie swoje ładne włosy i tone kosmetyków z paczek to bardzo kiepski przykład ekspertki ale serio nie ma chyba włosowej influ która robi karierę z bardzo kiepskim włosiem. Ciekawe co Matuszewska robi z taką ilości kosmetyków
Owszem, nie ma takiej.
I w ogóle przecież każdy produkt, obojętnie jakiej firmy wygląda TAK SAMO, IDENTYCZNIE na jej włosach. Czego by nie zareklamowała - taki sam efekt. 😅
Dlatego niewarto nabijać hajsu kupując wszystkie kosmetyki, które ona reklamuje, a zwłaszcza te z jej linii Anwen.
Kosmetyki rozdaje siostrze lub mamie - chyba kiedyś o tym wspominała, ale niestety rzadko się udziela. Chyba że jakaś reklama wleci - wtedy cyk i jest storka.