Start
Mój profil

Wojna z Rosją

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
SmokAnalog
Dieta 600 kcal

Re: Wojna z Rosją

Post autor: SmokAnalog »

Ja się dziwię, że w ogóle coś wyło, przecież syreny w tym kraju służą do ogłaszania rocznic. xD
Żyjesz w zboczonym świecie iluzji ego.
Exrvuninyvtvuni
BlondDoczep

Post autor: Exrvuninyvtvuni »

W Internecie już pełno komentarzy, że to na pewno była ukraińska rakieta 🤦‍♀️ Ostatnio też gdzieś mi mignął filmik gościa z konfederacji, że zamiast pomagać Ukraińcom to mogliśmy ich sami zaatakować przy okazji i odebrać utracone ziemie 😵‍💫
Awatar użytkownika
Borderline
LemonkowaCola

Post autor: Borderline »

Wow serio tyłu imb3cyli to rozśmieszyło? Osobliwe poczucie humoru macie. Bardzo zabawne kiedy syrena wyrywa was ze snu.
Załączniki
fw_1785399277470.jpg
fw_1785399277470.jpg (85 KiB) Przejrzano 708 razy
Każdy jest kowalem swojego losu, ale nie każdy dostaje młotek.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
Dieta 600 kcal

Podobno nie zestrzelili, bo leciała na Kraśnik.
chleb_ze_smalcem
RealDiamond

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Borderline pisze: czw lip 30, 2026 4:52 am 3:50 na Lubelszczyźnie wyły syreny. Nie pamiętam kiedy ostatnio byłam tak przerażona - to naturalna reakcja organizmu. Żadnej informacji co się dzieje, alertu, nic. Ja korzystam z mediów społecznościowych, w takich sytuacjach od razu wchodzę na X, ale ludzie dzwonili na 112, policję i włączali lokalne radio - informacji zero. Naprawdę chyba tylko modlitwa zostaje w takich sytuacjach bo rzetelnych komunikatów brak.
Współczuję przeżycia. Mam nadzieje, że się nie powtórzy. W PL też mieszkałam niedaleko OSP i syreny wyły dość często ale zawsze to było niepokojące a już nocny sygnał atakowy to w ogóle zawał serca by u mnie był murowany.
Nie rozumiem dlaczego niektórzy dali ci uśmiechnięte reakcje. Niby co w tym śmiesznego?
Awatar użytkownika
Borderline
LemonkowaCola

chleb_ze_smalcem pisze: czw lip 30, 2026 11:53 am Współczuję przeżycia. Mam nadzieje, że się nie powtórzy. W PL też mieszkałam niedaleko OSP i syreny wyły dość często ale zawsze to było niepokojące a już nocny sygnał atakowy to w ogóle zawał serca by u mnie był murowany.
Nie rozumiem dlaczego niektórzy dali ci uśmiechnięte reakcje. Niby co w tym śmiesznego?
Dziękuję za zrozumienie. Kilka lat kiedy mieszkałam w domu rodzinnym miałam za swoim płotem OSP i setki razy słyszałam alarm który wzywał strażaków ale to nie było to samo co tej nocy. Może rozbawiła ich wstawka o modlitwie? W mojej wypowiedzi chodziło o to że ludzie którzy nie korzystają z mediów typu X nie wiedzieli nic, a również byli mocno przerażeni - nie było informacji w tv, radiu, a byli i tacy którzy dzwonili na 112 i policję - nikt nie odbierał a na alarmowym powiedzieli że oni nic nie wiedzą i niech dzwonią na policję - to wyczytałam z komentarzy.
Awatar użytkownika
Evva 721
Tritonotti

Post autor: Evva 721 »

Borderline pisze: czw lip 30, 2026 12:21 pm Dziękuję za zrozumienie. Kilka lat kiedy mieszkałam w domu rodzinnym miałam za swoim płotem OSP i setki razy słyszałam alarm który wzywał strażaków ale to nie było to samo co tej nocy. Może rozbawiła ich wstawka o modlitwie? W mojej wypowiedzi chodziło o to że ludzie którzy nie korzystają z mediów typu X nie wiedzieli nic, a również byli mocno przerażeni - nie było informacji w tv, radiu, a byli i tacy którzy dzwonili na 112 i policję - nikt nie odbierał a na alarmowym powiedzieli że oni nic nie wiedzą i niech dzwonią na policję - to wyczytałam z komentarzy.

Ja co prawda z innego rejonu Polski ale najwcześniej dowiedziałam się co jest z kanalu Łukasza. Widać nawet godzinę 4.03 pierwsza informacja od niego.
Załączniki
fw_1785407447612.jpg
fw_1785407447612.jpg (48.11 KiB) Przejrzano 616 razy
⚘️...I tak możesz kochać to czego w życiu mieć nie możesz...✨️⚘️
chleb_ze_smalcem
RealDiamond

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Borderline pisze: czw lip 30, 2026 12:21 pm Dziękuję za zrozumienie. Kilka lat kiedy mieszkałam w domu rodzinnym miałam za swoim płotem OSP i setki razy słyszałam alarm który wzywał strażaków ale to nie było to samo co tej nocy. Może rozbawiła ich wstawka o modlitwie? W mojej wypowiedzi chodziło o to że ludzie którzy nie korzystają z mediów typu X nie wiedzieli nic, a również byli mocno przerażeni - nie było informacji w tv, radiu, a byli i tacy którzy dzwonili na 112 i policję - nikt nie odbierał a na alarmowym powiedzieli że oni nic nie wiedzą i niech dzwonią na policję - to wyczytałam z komentarzy.
Ci ludzie po prostu nie byli w życiu zdrowo przerażeni. Nie jestem religijna w tradycyjnym znaczeniu jak samolot zaczął spadać moj mózg sam zaczął recytować słowa modlitwy którą poznałam jako dziecko… więc tak, w takich chwilach ludzie się modlą. Bardzo k śmieszne.
Czytałam, że dalej to niezidentyfikowany obiekt i ogólnie mało jest informacji o tym co się stało. Chyba pozostaje przygotować sobie plecak jakby miało się powtórzyć.
Awatar użytkownika
Borderline
LemonkowaCola

Evva 721 pisze: czw lip 30, 2026 12:31 pm Ja co prawda z innego rejonu Polski ale najwcześniej dowiedziałam się co jest z kanalu Łukasza. Widać nawet godzinę 4.03 pierwsza informacja od niego.
Tez właśnie jestem na kanale informacyjnym Łukasza i faktycznie był chyba najszybszy z ogólnodostępnych mediów ale tak jak wspomniałam ja przed 4 przeglądałam X bo tam ludzie mają informacje m.in. z telegrama nt ataków na Ukrainie i użytkownicy i konta śledzące przestrzeń powietrzną byli najszybsi więc praktycznie zaraz po alarmie przeczytałam że coś wpadło na teren Polski.
Awatar użytkownika
Borderline
LemonkowaCola

chleb_ze_smalcem pisze: czw lip 30, 2026 12:34 pm Ci ludzie po prostu nie byli w życiu zdrowo przerażeni. Nie jestem religijna w tradycyjnym znaczeniu jak samolot zaczął spadać moj mózg sam zaczął recytować słowa modlitwy którą poznałam jako dziecko… więc tak, w takich chwilach ludzie się modlą. Bardzo k śmieszne.
Czytałam, że dalej to niezidentyfikowany obiekt i ogólnie mało jest informacji o tym co się stało. Chyba pozostaje przygotować sobie plecak jakby miało się powtórzyć.
Zgadzam się. Ja też religijna nie jestem ale właśnie o to mi chodziło że jak ktoś nic nie wiedział to już modlitwa mu pozostała - głównie chodzi mi o starszych ludzi. Mnie to nie śmieszy, kozaków wiele widać w internecie i sobie żartują, może teraz już można ale nad ranem to wielu osobom nie było do śmiechu jak ich ze snu postawiło na równe nogi. Druga sprawa to to że były sygnały od komentujących że alarmy nie były u nich słyszalne no i to jest coś nad czym trzeba się pochylić, bo u mnie było naprawdę głośno. Pozostaje życzyć chyba nam wszystkim aby to był jedynie incydent.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
Dieta 600 kcal

Borderline pisze: czw lip 30, 2026 1:21 pm Zgadzam się. Ja też religijna nie jestem ale właśnie o to mi chodziło że jak ktoś nic nie wiedział to już modlitwa mu pozostała - głównie chodzi mi o starszych ludzi. Mnie to nie śmieszy, kozaków wiele widać w internecie i sobie żartują, może teraz już można ale nad ranem to wielu osobom nie było do śmiechu jak ich ze snu postawiło na równe nogi. Druga sprawa to to że były sygnały od komentujących że alarmy nie były u nich słyszalne no i to jest coś nad czym trzeba się pochylić, bo u mnie było naprawdę głośno. Pozostaje życzyć chyba nam wszystkim aby to był jedynie incydent.
Wyluzuj, ta rakieta leciała na Kraśnik, czym się przejmujesz? xD
Awatar użytkownika
SmokAnalog
Dieta 600 kcal

Tradycyjne latające wartości odwiedziły swoją bazę wyborczą, o co chodzi w ogóle? xD
Awatar użytkownika
Misiaczkovakrova
SushiRoll

Post autor: Misiaczkovakrova »

Co sądzicie o dzisiejszym alercie?
Awatar użytkownika
berry blast
Trening tenisa

Post autor: berry blast »

Misiaczkovakrova pisze: pt lip 31, 2026 10:14 am Co sądzicie o dzisiejszym alercie?
obudził mnie i nie wiedziałam czy już spieprzać czy jeszcze iść spać