Start
Mój profil

Zmiany na forum

Moderatorzy: blackmolly, damascenka
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
Modna

Re: Zmiany na forum

Post autor: Anastazja_smietana »

Czy jest jakaś opcja typu "zakładka"? Czasem nadrabiam jakiś wątek i chciałabym jakoś oznaczyć na której stronie skończyłam.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Anastazja_smietana pisze: sob lip 25, 2026 7:18 pm Czy jest jakaś opcja typu "zakładka"? Czasem nadrabiam jakiś wątek i chciałabym jakoś oznaczyć na której stronie skończyłam.
Hej! Możesz przejść do ostatnio nieprzeczytanego posta za pomocą przycisku z kropką, który znajduje się na liście tematów na końcu liczby stron. :)
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
Modna

Post autor: Anastazja_smietana »

damascenka pisze: ndz lip 26, 2026 8:10 am Hej! Możesz przejść do ostatnio nieprzeczytanego posta za pomocą przycisku z kropką, który znajduje się na liście tematów na końcu liczby stron. :)
Dzięki! Faktycznie jest, nawet nie zwróciłam uwagi na tę kropkę :)
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Jynna pisze: pt lip 24, 2026 5:53 pm Popieram ten pomysł i myślę, że niektórzy z sesji kryminalnej również. To co się dzieje z reakcjami w przypadku niektorych postów jest karygodne.
Up, jest szansa cos z tym zrobić? Na niektórych kategoriach nie ma reakcji.
Na Wandzie najciekawiej jest jak sami zainteresowani bądź ich rodzina o której jest wątek, wpada, krzyczy, piszczy i wyzywa.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

PrzemoKondratowicz pisze: pn lip 27, 2026 4:00 pm Up, jest szansa cos z tym zrobić? Na niektórych kategoriach nie ma reakcji.
O, gdzie nie ma? Bo to chyba jakiś bug.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

damascenka pisze: pn lip 27, 2026 5:58 pm O, gdzie nie ma? Bo to chyba jakiś bug.
Na „dyskretnie o wszystkim”
Na Wandzie najciekawiej jest jak sami zainteresowani bądź ich rodzina o której jest wątek, wpada, krzyczy, piszczy i wyzywa.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

PrzemoKondratowicz pisze: pn lip 27, 2026 6:01 pm Na „dyskretnie o wszystkim”
Jak jesteś wylogowany to reakcji nie ma nigdzie. Ale jak czytasz ze swojego konta to są.
Załączniki
fw_1785168257375.jpg
fw_1785168257375.jpg (56.13 KiB) Przejrzano 2106 razy
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

damascenka pisze: pn lip 27, 2026 6:04 pm Jak jesteś wylogowany to reakcji nie ma nigdzie. Ale jak czytasz ze swojego konta to są.
A ok, dziękuję, nie wiedziałem. Mimo to uważam że powinno się wyrzucić reakcje albo ograniczyć tylko do serduszek na kryminalnym, bo za dużo jest złośliwych reakcji z antypatii a to jednak nie jest temat do wyrażania śmiechu. W postach rzadko używane są emotki wyśmiewające ale jak można dać anonimową reakcję to ludzie to robią na potęgę
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

PrzemoKondratowicz pisze: pn lip 27, 2026 6:16 pm A ok, dziękuję, nie wiedziałem. Mimo to uważam że powinno się wyrzucić reakcje albo ograniczyć tylko do serduszek na kryminalnym, bo za dużo jest złośliwych reakcji z antypatii a to jednak nie jest temat do wyrażania śmiechu. W postach rzadko używane są emotki wyśmiewające ale jak można dać anonimową reakcję to ludzie to robią na potęgę
Porozmawiam z teamem IT. :)
Awatar użytkownika
palecwdrzwiach
TrampekLV

Post autor: palecwdrzwiach »

damascenka pisze: pn lip 27, 2026 6:18 pm...
Cytuję, bo wołam z zapytaniem.
Czy uważasz, że taka osoba jak ta niżej powinna być na pewno moderatorką/moderatorem na dziale "kryminalne"? Osoba ta nie ma pojęcia, jak działa polskie prawo, nazywa mordercami osoby, o których poczytała w mediach, w sprawach, gdzie nie ma żadnego wyroku, nieprawomocnego, prawomocnego, żadnego. Ot, przeczytała w Fakcie, że to morderca i tak go określa, pouczając innych tonem eksperta.
Naprawdę sądzisz, że to odpowiednia osoba do moderowania rozmów innych ludzi w takich ważnych i wrażliwych kwestiach? Gdzie domniemanie niewinności, skoro MODERACJA tego forum ma to gdzieś? Trochę wstyd.
Zresztą patrząc po tym wątku - to nawet w temacie moderowania Tańca z Gwiazdami sobie nie radziła/nie radził. Czemu taka osoba moderuje wątki dotyczące ludzkich tragedii, haczące o prawo, skoro nawet Taniec z Gwiazdami tę osobę przerasta?

Cytat:
verysweetcherry pisze: wt lip 28, 2026 3:39 pm Ludzie to on jest mordercą i to tylko on jest winny. Bardzo więc proszę o zaprzestanie rozprzestrzenia niepotwierdzonych informacji o członkach rodzin.
Dyskusja czy miał brata czy siostrę nic nie zmieni. W dodatku szkalujecie osoby prywatne,które nie mają nic wspólnego ze sprawą. Ja rozumiem ,że sprawa budzi ogromne emocje ale niektórzy z Was przesadzają. Obrażenie albo prześladowanie nie będzie miało miejsca na tym watku
Screen:
Obrazek
atropina
Bransoletka50k

Post autor: atropina »

palecwdrzwiach pisze: wt lip 28, 2026 11:40 pm Cytuję, bo wołam z zapytaniem.
Czy uważasz, że taka osoba jak ta niżej powinna być na pewno moderatorką/moderatorem na dziale "kryminalne"? Osoba ta nie ma pojęcia, jak działa polskie prawo, nazywa mordercami osoby, o których poczytała w mediach, w sprawach, gdzie nie ma żadnego wyroku, nieprawomocnego, prawomocnego, żadnego. Ot, przeczytała w Fakcie, że to morderca i tak go określa, pouczając innych tonem eksperta.
Naprawdę sądzisz, że to odpowiednia osoba do moderowania rozmów innych ludzi w takich ważnych i wrażliwych kwestiach? Gdzie domniemanie niewinności, skoro MODERACJA tego forum ma to gdzieś? Trochę wstyd.
Zresztą patrząc po tym wątku - to nawet w temacie moderowania Tańca z Gwiazdami sobie nie radziła/nie radził. Czemu taka osoba moderuje wątki dotyczące ludzkich tragedii, haczące o prawo, skoro nawet Taniec z Gwiazdami tę osobę przerasta?

Cytat:

Screen:
Obrazek
Hmmm, nie do mnie ten post, ale autorka chyba się zapędziła. Wyrwany z kontekstu wygląda dziwnie, ale dotyczy sprawy, w której dopiero niedawno podano informacje do wiadomości publicznej, dowody DNA są jednoznaczne, a sprawca się przyznał…
Awatar użytkownika
palecwdrzwiach
TrampekLV

atropina pisze: śr lip 29, 2026 9:33 am Hmmm, nie do mnie ten post, ale autorka chyba się zapędziła. Wyrwany z kontekstu wygląda dziwnie, ale dotyczy sprawy, w której dopiero niedawno podano informacje do wiadomości publicznej, dowody DNA są jednoznaczne, a sprawca się przyznał…
Nic nie jest wyrwane z niczego. Typ/typiara nazywa mordercą osobę, która przez prawo jest uważana za niewinną, tak samo jak ty, ja czy ten typ/ta typiara. Dopóki nie ma wyroku - jest niewinny i tyle. Spoko, ty możesz nie wiedzieć, ciebie to nie musi obchodzić, ok. Ale moderacja pouczająca innych powinna.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

atropina pisze: śr lip 29, 2026 9:33 am Hmmm, nie do mnie ten post, ale autorka chyba się zapędziła. Wyrwany z kontekstu wygląda dziwnie, ale dotyczy sprawy, w której dopiero niedawno podano informacje do wiadomości publicznej, dowody DNA są jednoznaczne, a sprawca się przyznał…
Czytałem tę dyskusję i się nie zgadzam z forumowiczka. To że nie zapadł prawomocny wyrok w sprawie niczego nie zmienia. Idąc tym tropem myślenia można zaorać całkowicie forum kryminalne bo w większości spraw albo nie ma wyroków albo są nieprawomocne. To wprowadzanie zamordyzmu i cenzury na forum. Są badania DNA sprawca się przyznał że to on zamordował. To nie jest konferencja na wydziale prawa, to jest forum, to byłby absurd nie komentować sprawy do czasu uprawomocnienia się. Zawsze możesz znaleźć inne miejsce w sieci na dyskusje o starych sprawach gdzie już wyrok zapadł i się nie zmieni.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

palecwdrzwiach pisze: śr lip 29, 2026 11:46 am Nic nie jest wyrwane z niczego. Typ/typiara nazywa mordercą osobę, która przez prawo jest uważana za niewinną, tak samo jak ty, ja czy ten typ/ta typiara. Dopóki nie ma wyroku - jest niewinny i tyle. Spoko, ty możesz nie wiedzieć, ciebie to nie musi obchodzić, ok. Ale moderacja pouczająca innych powinna.
Jak już chcesz być taka poprawna to nie jest uważana za niewinnego, tylko jest oskarżony, i jest w areszcie.
Mamarta
MiamiBicz

Post autor: Mamarta »

PrzemoKondratowicz pisze: śr lip 29, 2026 12:43 pm Jak już chcesz być taka poprawna to nie jest uważana za niewinnego, tylko jest oskarżony, i jest w areszcie.
Ale to było poprawne, zasada domniemania niewinności: "Oskarżonego uważa się za niewinnego, dopóki wina jego nie zostanie udowodniona i stwierdzona prawomocnym wyrokiem".
Awatar użytkownika
palecwdrzwiach
TrampekLV

PrzemoKondratowicz pisze: śr lip 29, 2026 12:39 pmTo wprowadzanie zamordyzmu i cenzury na forum.
A to już nie twierdzisz, że należy cenzurować emotki, bo cię urażają?

I, cóż, tak, jest problem, gdy moderacja tonem eksperta w publicznym wątku nakazuje innym, że jakiegokolwiek zaangażowania jakiejkolwiek osoby nie wolno nawet zasugerować(!), a drugą wolno nazywać bezprawnie mordercą i dodatkowo sama ta osoba to robi. Ja wiem, że sam notorycznie publikujesz dezinformacje na forum (o ironio, nawet w tym wątasku w ciągu ostatnich 2 dni się nie byłeś w stanie powstrzymać xD), więc tym bardziej się utożsamiasz z tą osobą, jej podejściem i nie na rękę byłyby ci jakiekolwiek ograniczenia haczące o polskie prawo - gdzie ja się nawet w ogóle nie odnoszę do postów "zwykłych" użytkowników, a tylko moderacji. Trochę wymowne, że akurat ty się obruszyłeś.
Dla mnie - osoby, która ma minimum wiedzy, autorytet takich osób jak ten moderator/ta moderatorka jest śmieszny. Jak taka osoba śmie mi nakazywać, o czym mam pisać, skoro sama nie ma pojęcia o czym pisze? A jak dodatkowo widzę, że ta osoba masowo usuwa wpisy innych, które nie łamią nawet regulaminu, po czym sama dodaje kolorowe (XDD) komcie, które łamią polskie prawo, to już w ogóle. W szoku jestem, że ktokolwiek może takie zachowanie popierać. I to tym bardziej, że takie zachowania i samowolka, to nie jest jej/jego pierwszy raz na tym forum.

A już w ogóle, serio, czytanie o zakazie cenzury od osoby, która próbowała nakazać zakaz emotek jest hitem. Czyli moderacja może niewinne osoby nazywać mordercami, ale jak ja chcę to określić jako "XD" czy ":< ", to akurat mnie należy cenzurować. Nieźle. Przestań propagować tej całej dezinformacji, to nikt ci nie będzie wrzucał "XD" jako reakcji. To takie proste.
Awatar użytkownika
O Matyldo!
Kciuk

Post autor: O Matyldo! »

PrzemoKondratowicz pisze: pn lip 27, 2026 6:16 pm A ok, dziękuję, nie wiedziałem. Mimo to uważam że powinno się wyrzucić reakcje albo ograniczyć tylko do serduszek na kryminalnym, bo za dużo jest złośliwych reakcji z antypatii a to jednak nie jest temat do wyrażania śmiechu. W postach rzadko używane są emotki wyśmiewające ale jak można dać anonimową reakcję to ludzie to robią na potęgę
Ale po co nakładać cenzurę na forum?
Chyba właśnie o to tu chodzi aby prowadzić dyskusję nawet jeśli punkt widzenia jest różny..
Poza tym w tych emotkach nie chodzi zawsze o "wyśmiewanie" czy szyderę tylko czasem rzuca się taką emotkę żeby zaznaczyć, że się z opinią nie zgadzamy albo że czyjś komentarz przekroczył granice smaku..
Jaki jest sens pozostawienia do wyboru tylko serduszek?
Nie bądźcie już tacy delikatni, każdy ma prawo reagować na wpisy (często absurdalne) tak jak czuje..
Awatar użytkownika
O Matyldo!
Kciuk

Pomysł z cenzurą na reakcje (XD) jest dla mnie tak samo szalony jak lista która wyświetla reakcje konkretnych użytkowników.. PO CO??
To jest forum i właśnie jego cały urok polega na tym, że anonimowo możemy wyrażać swoje opinie..
Mam wrażenie, że tylko jakieś wrażliwe na swoim punkcie osoby mają parcie na kontrolowanie wszystkiego co się wokół nich dzieje, nawet na anonimowym forum internetowym 😉

Mam nadzieję, że Administracja trzyma rękę na pulsie i rozsądnie podchodzi do takich pomysłów ❤️
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

O Matyldo! pisze: pn sie 03, 2026 12:13 pm Ale po co nakładać cenzurę na forum?
Chyba właśnie o to tu chodzi aby prowadzić dyskusję nawet jeśli punkt widzenia jest różny..
Poza tym w tych emotkach nie chodzi zawsze o "wyśmiewanie" czy szyderę tylko czasem rzuca się taką emotkę żeby zaznaczyć, że się z opinią nie zgadzamy albo że czyjś komentarz przekroczył granice smaku..
Jaki jest sens pozostawienia do wyboru tylko serduszek?
Nie bądźcie już tacy delikatni, każdy ma prawo reagować na wpisy (często absurdalne) tak jak czuje..
Nie byłaś na niektórych wątkach, tam jest zoo. Ja rozumiem większość wątków typu nie wiem fagata, Wiśniewscy, czy Martyniuk, tam gdzie się udzielam. Ale w wątkach kryminalnych ludzie odpinają wroty, życzenia śmierci i wyzwiska, wątki o rudej czy makowce to przy tym przedszkole. Niektórzy po prostu nie potrafią rozmawiać, są zafiksowani na jakichś swoich paranojach, na przepowiedniach Jackowskiemu i wręcz skaczą sobie do gardeł. Nie wiem ile razy już zostałem powiązany z lokalną mafią i zmowa milczenia z miasteczka kilkaset km dalej xd. Jak dla mnie tam by się przydał większy zamordyzm czy cenzura bo się robi trzoda straszna.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

W przypadku pedofilii zabójstw dzieci czy medialnych spraw ludziom emocje odbierają opanowanie. Nie wiem w zasadzie z czym masz problem bo się nawet tam specjalnie nie udzielasz. I nie jestem przewrażliwiony, wisi mi to, ale mogłaby być większa moderacja bo czasem to wygląda jak przedszkole, gdzie ktos bez czytania postów daje wyśmiewające minki tylko dlatego że ktoś uważa że XYZ jest bardziej / mniej winny. Nie widzę uzasadnienia po prostu dla takich reakcji na kryminalnym. Wszędzie indziej ok, ale naprawdę to jest dla Ciebie niezbędne żeby w wątku o pedofilu mordercy była śmiejąca się emotka na reakcje?
Awatar użytkownika
O Matyldo!
Kciuk

PrzemoKondratowicz pisze: pn sie 03, 2026 12:39 pm Nie byłaś na niektórych wątkach, tam jest zoo. Ja rozumiem większość wątków typu nie wiem fagata, Wiśniewscy, czy Martyniuk, tam gdzie się udzielam. Ale w wątkach kryminalnych ludzie odpinają wroty, życzenia śmierci i wyzwiska, wątki o rudej czy makowce to przy tym przedszkole. Niektórzy po prostu nie potrafią rozmawiać, są zafiksowani na jakichś swoich paranojach, na przepowiedniach Jackowskiemu i wręcz skaczą sobie do gardeł. Nie wiem ile razy już zostałem powiązany z lokalną mafią i zmowa milczenia z miasteczka kilkaset km dalej xd. Jak dla mnie tam by się przydał większy zamordyzm czy cenzura bo się robi trzoda straszna.
Zdaję sobie sprawę z tego jakie czasem komentarze patologiczne ludzie wpisują ale od porządku na wątku są moderatorzy oraz funkcja- zgłoś wpis 😉
Nadal nie widzę sensu ograniczania reakcji na wpisy.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

O Matyldo! pisze: pn sie 03, 2026 12:55 pm Zdaję sobie sprawę z tego jakie czasem komentarze patologiczne ludzie wpisują ale od porządku na wątku są moderatorzy oraz funkcja- zgłoś wpis 😉
Nadal nie widzę sensu ograniczania reakcji na wpisy.
Rozumiem, ja po prostu nie widzę wyjaśnienia czemu tego potrzebujemy w takich wątkach. Raczej bym szedł w stronę usunięcia tej funkcji i włączenia ograniczeń typu użytkownicy z kontem starszym niż XYZ albo z ilością postów większą niż XXX mogą się udzielać. No ale to moje fantazje po prostu.
Awatar użytkownika
O Matyldo!
Kciuk

PrzemoKondratowicz pisze: pn sie 03, 2026 12:47 pm W przypadku pedofilii zabójstw dzieci czy medialnych spraw ludziom emocje odbierają opanowanie. Nie wiem w zasadzie z czym masz problem bo się nawet tam specjalnie nie udzielasz. I nie jestem przewrażliwiony, wisi mi to, ale mogłaby być większa moderacja bo czasem to wygląda jak przedszkole, gdzie ktos bez czytania postów daje wyśmiewające minki tylko dlatego że ktoś uważa że XYZ jest bardziej / mniej winny. Nie widzę uzasadnienia po prostu dla takich reakcji na kryminalnym. Wszędzie indziej ok, ale naprawdę to jest dla Ciebie niezbędne żeby w wątku o pedofilu mordercy była śmiejąca się emotka na reakcje?
Ale może zacznę 😉

Śmiechowe reakcje często są udzielane na oderwane komentarze.. ale jak Cię tak triggerują to może po prostu nie sprawdzaj jak ludzie reagują na wpisy? Przecież to jest tylko do da tek w dyskusji 🤧
Awatar użytkownika
O Matyldo!
Kciuk

PrzemoKondratowicz pisze: pn sie 03, 2026 12:58 pm Rozumiem, ja po prostu nie widzę wyjaśnienia czemu tego potrzebujemy w takich wątkach. Raczej bym szedł w stronę usunięcia tej funkcji i włączenia ograniczeń typu użytkownicy z kontem starszym niż XYZ albo z ilością postów większą niż XXX mogą się udzielać. No ale to moje fantazje po prostu.
Dałam Ci śmiechową reakcję bo to według mnie odklejony pomysł 😉
Jedno jest pewne- dobrze, że nie Ty założyłeś Wandę Przemo, bo dziś moglibyśmy jedynie czytać posty xD
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

O Matyldo! pisze: pn sie 03, 2026 1:03 pm Dałam Ci śmiechową reakcję bo to według mnie odklejony pomysł 😉
Jedno jest pewne- dobrze, że nie Ty założyłeś Wandę Przemo, bo dziś moglibyśmy jedynie czytać posty xD
Byłaby wandowa policja i armatki wodne 🚓